Kızlar annemle konuştum bu konuyu annem şehir dışında onunla konuşamamıştım,
bana:
''kızım temizlesinler dedi, ama ben sanmıyorum temizleyeceklerini dedi, bırak temizlesinler görelim dedi,
Nişanında, o kuzenleri bi sürü kız geldi de, bi sürahiyi bile doldurmadılar, bir bardak bile kaldırmadılar dedi, kaynanan kızlar yardım eder diyordu dedi, hepsini getiricem hepsi gelmek istiyorlar, yardım ederler diyordu dedi, genç kızlardan biri kalkıpta masalarında surahi bitiyordu habire, bi doldurmadılar bi tabak götürmediler dedi Sen koşturdun saatlerce de kaynanan bi yardım edin kızlar demedi dedi.''
Düşündümde annem doğru söylüyor, ben o halde koşturdum elbisem terden sırılsıklam oldu ( resimlerde hep ıslak çıkmışım:) ) onlara yetişmek için, ablamlar yetişemiyordu çünkü, o kızlardan kadınlardan biri kalkıpta masamızda su bitmiş bi su doldurayım demedi en basiti.
Annem kalkıp yardım etmek istemiş nişanımda o zamanda, kaynana demiş kalkma sen diye, ama kuzenlere kızlara sölemedi ki biraz yardımcı olsunlar.
Annemin sözünü dinlemeye karar verdim. Çok haklı. Sen gez toz eşya bak dedi,ne üzüyorsun kendini dedi, temizlesinler ne güzel dedi, kendileri istiyormuş zaten sen söylememişsin ki dedi.
Doğru söylüyorsunuz kızlar, kendileri istiyorlar, ilerde birşey derlerse de , biz istememiştik deriz, ki nişanlım öyle birşey söyleseler bile karşılarında beni bulurlar dedi.
Nişanlıma söyledim, tamam dedim zamanı gelince gitsinlerr temizlesinler çok büyütmüşüm dedim, memnun olurum özellikle kuzenlerininde yardım etmesine dedim.
Konuyu kapattım böylece. Haklısınız yardımcı olsunlar hatta işleri ne, beni üzmek değil sadece işi, evet yardım etsinler.