Aldığımız evimizin nişanlımın ailesi tarafından temizlenmesini istemiyorum.

onlar onuda yaparlar ben orda yokken eşyalar eve getirildiğinde onlar dizerler eminim zaten ben olmadıgımda. Zaten biz hevesliyiz deyip duruyorlar, herşey soğumakla ilgili, bana ilk başlarda kızım kızım deyip laf sokmalarıyla ilgili. o yuzden hiç güvenmiyorum.

Evi erkek tarafı temizler diye birşeyi ben bilmiyorum, ama her zaman minnet duyacagım ister istemez, benim oturacagım evi kuzenleri ve annesinin temizlemesi söz konusu olursa. Anne babadır maddi açıdan yardımları olabilir vs , ama bu başka bişey gibi geliyor evimin içini pisliğini temizletmek beni daha farklı hisettiriyor, sanki buna izin verirsem evimin içinde daha çok yayılma alanı bulacaklar hep minnet içerisinde olucam

isi tatlilikla baglamak icin gidin temizleyin onlari da ogleden sonra falan cagirin yardime tsinler oturun ustune bi cay icin keyfiniz yerinize gelsin! bu kadar buyutecek ne var ki? nisanlinizin hatiri daha mi onemsiz?
hem sukredin eviniz var da temizletiyorsunuz benim ailem taa emekliliklerinde ev alabildi ustelik mahallecek cumbur cemaat temizlendi o ev;
esya yok birsey yok ne gerek var bu kadar titizlenmeye anlayamadim? o insanlar esinizin ailesi istemeseniz de bu asla degismeyecek o yuzden tadini cikarin bugunlerinizi zehir etmeyin!

Evet görünüşte bugunleri zehir ediyor gibi gözüküyor haklısınız

ama o kadar hevesli ve saygılı yanlarına gittiğimde bana o tarz lafları aşırı canımı sıktı kaç gün ağladım üzüldüm. Hiç beni düşünmeden herkesi cümbür cemaat çağırması ki hala öyle, hiç düşünmemesi, nişanıma evimizin küçük olması dolayısıyla az kişi getirmesi gerekirken (annem siz evigörüyorsunuz ona göre siz ayarlarsınız dediği halde) hiç bizim tarafı bile hesaba katmadan 20 kişi sadece kendisi getirdi, salonda yapamıcamızı bildiği halde, onun yüzünden üvey ablamın terasında yapmak zorunda kaldım, bi sürü laf etti o da sonradan, evi kirlendi diye. Oraya bile zor sığdık. Hiç unutulmuyormuş elin lafları sözleri helede en başından. Ki ben çok hassas bi insanım. Ama bir o kadar da rahat fakar rahat olmama ragmen kaldıramıyorum evi cümbür cemaat ben varken doldurmasını, alıştırma baskılarını düşüncesizliklerini.

O yuzden de bir anda geri çekildim, çabalasamda çok yakın olamıyorum her zaman mesafe. O yuzden de bikadın tutalım kimsenin başı ağrımasın temizleyelim bitsin gitsin. Eve eşyalar yerleşirken de gelseler sorun yok ondan rahatsız olmam , ben sadece minnet edeceğim ilerde lafı edilebilecek, edilmese dahi her zaman kendimi minnet duymaya itecek birşeyi bana yapmaya zorlanmasını istemiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
neden minnet duyasin ki; ona kalirsa dugun yapacaklari icin de minnet duyman lazim; aile boyle zamanlarda biraraya geliyor; endiselerini anliyorum ama minnet duyman icin hicbir sebep yok; bir tesekkur tamamdir; ilerde lafini etmek isteyen temizletsen de eder temizletmesen de
eger iyi temizlemeyeceklerinden suphe duyuyorsan bir bahane bulalim ama ondan yana endisen yoksa esinle aranin bu asamada gerilmemesi icin ve sulalenin seni yanlis tanimamasi icin bence daha ilimli bir cozum bulmaliyiz :S
sen kararli misin istemediginden?
gun gelir onun sulalesinden biri can yoldasin olur bilemezsin; esimin dayisinin kizi esimden cok benimle gorusur ve hep destek olur mesela..

pinky bende senin gibi düşünmüştüm..ama olmadı..ev yerleşmeye yakın erkek tarafı temizledi..

tek başına altından kalkamazsın..hem aadetmiş erkek tarafını temizlemesi..aman sorun etme temzilesinler işleri ne daha ne istiyorsun..
kibirlilik olur bu yaptıgın.bana annem öyle yapma dedi okeyledim bende

eve eşyalar geldiginde istmeedim ama ben sen istiyorsun

ay şunu şuraya yerleştir fikirlerini duymak istemediğim için

Ben illa onlar temizlesin mantığında değilim,
ama şunu kabul etmek lazım ki siz bu konudan rahatsız olmuyorsunuz.
Siz aradaki genel sıkıntıdan ötürü, bu temizlik olayından rahatsız oluyorsunuz.
Diyelim ki onlar temizledi, temizlemeleri gerekiyorsa temizleyecekler tabi ki,
temizlediler diye ömür boyu onlara minnet etme durumunuz asla yok.
Size bunun lafını etmeye bile hakları yok.
Kimse onlara yalvarmıyor, hatta bazı işlerin ucundan tutmak onların görevi, yardım edecekler tabi ki.
Evimi temizlediler diye, benim hayatıma karışma hakları tabi ki yok,
karar verirken, minnet duyarım filan diye düşünmeyin bence.
Yani aslında bu temizlik işi, yük bir iş, ben bir müdahele göremedim size.
Tam tersine bırakın temizlesinler, uğraşsınlar biraz, sadece boş konuşmasınlar.
Karar sizin tabi ki.
Eğer her konuda hep benim dediğim olsun gibi bir tavır hissetseydim ben,
sırf bu yüzden istemezdim temizlik yapmalarını, yoksa bir sakıncası yok açıkçası benim için.

Kızlar napıyolarsa yapsınlar ben bişey demicem artık diyorum ama bi kadın tutulmasında ne var anlamadım , nişanlım ne gerek var diyor bozuluyor, sonra ben ısrar edincede tamam senin isteğin olsun diyor,

iyide bunun kibirlilikle ne alakası var, onun kuzenleri nie benim evimi temizlesin, bi kadın tutsun ne var bi yer bi cam silecek, nişanlımlada tartıştım bu yuzden,

eşyalarımın dizimine karıştırmam tabiki o kadar da değil,zaten ona karışacaklarını sanmıyorum karışsınlar, karıştırmam o kadarınada. Yada onlar gittikten sonra değiştiriirim ev benim değil mi.

neyse temizliyolarsada temizlesinler napıyolarsa yapsınlar bıktım artık gercekten , evet annesine sinir oldugum için artık istemiyorum bişeye karışmasını, karışmalarını, niyetini çok samimi bulmuyorum, her zaman içimizde olacak gibi hissettirdi akrabalarıyla beraber hem de hiç kendimi eskisi gibi nişanlımla oldugumuz gibi hissetmiyorum yani sevgiliyken ki gibi hissetmiyorum , hep onlar olucak gibi içimizde dışımızda gibi hissediyorum, bu korkuyu herkes yaşadımı herkese oldumu bunlar bilmiyorum,

kesinlikle yaşadık :)
başbaşka biraile bambaika aile gelenekleri gülmeleri başka sevinmeleri ama sen de artık o ailenin bir ferdisin.
ben ailemden ayrı ilk bayramımda gizli gizli ağlamıştım banyoda.
bizde babam namazdan döner dönmez kahvaltı yapılır sonra giyinilir kuşanılır hazırlanılır bayramlaşılır ve ziyaretlere başlanırdı ama eşimin ailesi kendi akrabalarına bile üşenerek gidiyordu.
benden sonra daha sık görüşmeye başladılar ve hepsiyle de çok iyi anlaşıyorum.
Allah nişanlınızla aranıza soğukluk vermesin önemli olan o; aileler bayramda seyranda görülüyor.
hem daha sık görülse ne olacak ki? siz ailenizi annenizi babanızı özledikçe görmek istemez misiniz?
kayınvalideniz bu kadar nefretinizi kazanacak ne yaptı bilmiyorum ama nikahı bastıktan sonra konuşursunuz olmazsa olmazlarınızı anlatırsınız konuşmadan hiçbirşey çözülmez
nişanlılığımızı hatırlıyorum da ne kadar keyifliydi rüzgar gibi geçti böyle şeyler o günleri kirletmeye değmez yaa; cdden değmez

Kızlar annemle konuştum bu konuyu annem şehir dışında onunla konuşamamıştım,

bana:

''kızım temizlesinler dedi, ama ben sanmıyorum temizleyeceklerini dedi, bırak temizlesinler görelim dedi,
Nişanında, o kuzenleri bi sürü kız geldi de, bi sürahiyi bile doldurmadılar, bir bardak bile kaldırmadılar dedi, kaynanan kızlar yardım eder diyordu dedi, hepsini getiricem hepsi gelmek istiyorlar, yardım ederler diyordu dedi, genç kızlardan biri kalkıpta masalarında surahi bitiyordu habire, bi doldurmadılar bi tabak götürmediler dedi Sen koşturdun saatlerce de kaynanan bi yardım edin kızlar demedi dedi.''

Düşündümde annem doğru söylüyor, ben o halde koşturdum elbisem terden sırılsıklam oldu ( resimlerde hep ıslak çıkmışım:) ) onlara yetişmek için, ablamlar yetişemiyordu çünkü, o kızlardan kadınlardan biri kalkıpta masamızda su bitmiş bi su doldurayım demedi en basiti.

Annem kalkıp yardım etmek istemiş nişanımda o zamanda, kaynana demiş kalkma sen diye, ama kuzenlere kızlara sölemedi ki biraz yardımcı olsunlar.

Annemin sözünü dinlemeye karar verdim. Çok haklı. Sen gez toz eşya bak dedi,ne üzüyorsun kendini dedi, temizlesinler ne güzel dedi, kendileri istiyormuş zaten sen söylememişsin ki dedi.

Doğru söylüyorsunuz kızlar, kendileri istiyorlar, ilerde birşey derlerse de , biz istememiştik deriz, ki nişanlım öyle birşey söyleseler bile karşılarında beni bulurlar dedi.

Nişanlıma söyledim, tamam dedim zamanı gelince gitsinlerr temizlesinler çok büyütmüşüm dedim, memnun olurum özellikle kuzenlerininde yardım etmesine dedim.

Konuyu kapattım böylece. Haklısınız yardımcı olsunlar hatta işleri ne, beni üzmek değil sadece işi, evet yardım etsinler.

Yaşanmaz mı?
Bambaşka bir ailenin içine giriyorsun, aslında sana tuhaf gelen şeyler, onlar için çok normal.
Yani onlara sorsan gayet doğal herşey.
Bu kalabalık olayı, benim eşimin ailesinde de vardır.
Biz başka şehirlerde oturuyoruz, ne zaman kayınvalidemlere gitsek,
bütün sülale toplanır, kaç gün kalıyorsak artık, hergün aynı kişiler, bir diğerinde toplanır.
Hergün aynı kişileri topluca görmekten gına geliyor, gezme yok birşey yok, hergün toplantı.
Ben de bu sıkboğazdan bunalırım mesela, ama onlara göre doğal olan bu.
Malesef mümkün olduğunca kabul etmek durumundasın bu farklılıkları.
Bu demek değil ki, herşey onların istedikleri gibi olacak,
ama sana farklı ve saçma gelen şeyler, onların hayat tarzları.

temizlik konusu ne kadar abartilmayacak dert edilmeyecek bir konu olsada bence ya birini tutun temizlettirin ya da kendiniz gittiginizde yavastan yavastan temizleyin ama tabi birini tutsaniz daha cazip olur ayrica sürekli yaptirmiyacaksiniz ki temizligi ev yeni yapildigi icin kaba pisligi alincak temizlencek kendim icin söylüyorum bunu ben temizlik konusuna o kadarda kafami takmazdim cünkü dügünle ilgili düsünecek daha cok sey olmali ama sunuda söyleyim bastan zit giderseniz her sey daha kötü olur su da bir gercekki her seye tamam olur denilmemeli yoksa ilerde siz esyalari secerken onlara bile karismaya kalkarlar mesela ben su an nisanli degilim ama kadin simdiden bana diyor ki bizim adetlerimizde beyaz esya ya kiz tarafi karismaz erkek tarafi halleder falan filan ama sirasi geldiginde öyle bi kariscam ki insan evinin esyasini beyaz esyasini da secemeyecekse bilmiyorum artik...Neyse ALLAH yardimciniz olsun her sey gönlünüzce olsun

Kızlar annemle konuştum bu konuyu annem şehir dışında onunla konuşamamıştım,

bana:

''kızım temizlesinler dedi, ama ben sanmıyorum temizleyeceklerini dedi, bırak temizlesinler görelim dedi,
Nişanında, o kuzenleri bi sürü kız geldi de, bi sürahiyi bile doldurmadılar, bir bardak bile kaldırmadılar dedi, kaynanan kızlar yardım eder diyordu dedi, hepsini getiricem hepsi gelmek istiyorlar, yardım ederler diyordu dedi, genç kızlardan biri kalkıpta masalarında surahi bitiyordu habire, bi doldurmadılar bi tabak götürmediler dedi Sen koşturdun saatlerce de kaynanan bi yardım edin kızlar demedi dedi.''

Düşündümde annem doğru söylüyor, ben o halde koşturdum elbisem terden sırılsıklam oldu ( resimlerde hep ıslak çıkmışım:) ) onlara yetişmek için, ablamlar yetişemiyordu çünkü, o kızlardan kadınlardan biri kalkıpta masamızda su bitmiş bi su doldurayım demedi en basiti.

Annem kalkıp yardım etmek istemiş nişanımda o zamanda, kaynana demiş kalkma sen diye, ama kuzenlere kızlara sölemedi ki biraz yardımcı olsunlar.

Annemin sözünü dinlemeye karar verdim. Çok haklı. Sen gez toz eşya bak dedi,ne üzüyorsun kendini dedi, temizlesinler ne güzel dedi, kendileri istiyormuş zaten sen söylememişsin ki dedi.

Doğru söylüyorsunuz kızlar, kendileri istiyorlar, ilerde birşey derlerse de , biz istememiştik deriz, ki nişanlım öyle birşey söyleseler bile karşılarında beni bulurlar dedi.

Nişanlıma söyledim, tamam dedim zamanı gelince gitsinlerr temizlesinler çok büyütmüşüm dedim, memnun olurum özellikle kuzenlerininde yardım etmesine dedim.

Konuyu kapattım böylece. Haklısınız yardımcı olsunlar hatta işleri ne, beni üzmek değil sadece işi, evet yardım etsinler.

bence iyi niyetliler baştan böyle yaparsan nişanlın ilerde sorunu hep sende bulur sırf onun için kabul et..zaten bomboş ev ne diye yoracaksın kendini benim evime görümcemler de yardım etti el birliğiyle oldu sonra ben düzene soktum istedigim gibi bu tip şeyler inan ki çok basit bunları büyütmek sizi yıpratır

Herkese tekrar tekrar çok teşekkür ederim arkadaşlarım desteğiniz yardımlarınız için. Bu zamanda herşey çok kafaya takılıyor sanırım, nişanlılık döneminde araya şeytan girermiş derler sanırım,
evet ilk başlarda kaynananın lafları sözleri çok canımı sıktı hatta hala sıkıyor yani, nişanlım annesini uyarmasına ragmen devam etmişti laflarına, ama çok üzdüm kendimi, üzmicem kendimi artık, aramızda zaten onlarla mesafe var, kaldırmam da asla o mesafeyi, o mesafede yeter bize.Aramızdaki sınırı bundan böyle ben belirlicem, bu son gittiğimde de daha mesafeliydim böyle çok daha iyi ve daha mutluyum, en başından beni üzmesi bana değil ona kaybettirdi.

Bence bu konuyu fazla takmışsınız.Çünkü siz onlara temizletmiyorsunuz ,bunu yapmayı onlar istiyor.Kimseyi zorlamadınız bunun için...Bu sebeple dedikodu yapacaklarını sanmıyorum ha eğer hem temizleyip hem de yaparlarsa tınnnn deyin geçin ,o zaman ;''Boğazınıza bıçak mı dayadım,tehdit mi ettim kendiniz istediniz bunun lafını ediyorsanız sizin seviyesizliğiniz ortaya çıkar ! '' dersiniz olur biter...Nişanlınız da onların temizlemesini istiyor sa şimdiden kırıp araya soğukluk sokmayın derim.Neticede boş ev,alıp götürecek halleri yok ya...Ha evin içi eşyalı olur ya da siz evliyken olur o halde istememeniz normal,ben de evimde ben yokken evimin ve yatak odamın temizlenmesinden ya da girilmesinden hoşlanmam.Ama boş bir ev.Bırakın temizlesinler ohhhh mis gibi daha ne istiyorsunuz,zaten farklı şehirdeymişsiniz bir de çalışıyorsanız tertemiz eve konarsınız eşyalarınızı yerleştirir mis gibi oturursunuz,düğün aralığı zaten alışveriş ,gelinlik vs yeterince yorulacaksınız,tadını çıkarın bence...Eğer şimdiden bu konuyu sorun yaparsanız ; adınız boş evini bile bizden kıskanan gelin (!) olur.Tabi yine karar sizin.Kolay gelsin.Mutluluklar dilerim şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…