- 6 Ağustos 2010
- 39.956
- 71.472
- 798
- Konu Sahibi miniminibon
-
ama kızlar düğünün ertesi gunu çıkıcaz hemen balayına. ne diyeceğim dur bankayamı atcam diyeceğim atmamıza değmicek çunku bilezikler hariç borç için bozulcak hemen diğerleri. kayınvalidemlerle boyle bir sorun yaşayacağımı zannetmiyorum çunku nişanlım bende once tepkisini koyar bende ortalığı yıkarım herhalde
kendi ailen yok mu ?
var ama evleri uzak biraz. hem annem ayıp olur biz emanet alırsak diyo
canım benim maalesef bu tarz insanlar var çevremizde...
bende düğünümüz şehir dışında olduğundan eşimin ailesi toplanan kolumdaki 6 bilezik hariç tüm altın ve paraları ''şimdi yolda giderken gelin arabasını durdururlar da bi şey olur size sonra veririz.'' demişler eşime.
neyse biz balayına gittik geldik hadi dedim eşime nerde, ne zaman gönderecekler? eşimin verdiği cevaba dikkat: -onlar bizim yerimize muhafaza ediyorlar, araba falan alırken verirler. dedi.
araba alırken bnm 6 bileziğim gittihatırlattım hani dedim? ev alırken verecekler dedi
şimdi kiradayız arabayı satıp,üzerine altınlarımızı da alıp kredi çekerek ev sahibi olmayı hayal ederken eşim demez mi onlar belki onu harcamışlardır diye !! kan beynime sıçradı ama sırf eşimle
huzurumuz kaçmasın diye ses etmedim.
şimdi 3 yıllık evli olmamıza rağmen bebeğimiz olmuyor. tüp bebek düşünüyoruz ama bir birikmişimz yok. ben hala annenler altınlarımızı ve paralarımızı versinler o parayla yaparız dememe rağmen '' yok onlar onu harcamışlardır, kredi çekp tüp bebek yaparız'' diyor
artık hiç ses çıkarmıyorum. Allah büyük. ama şimdi arkadaşlarıma hep tembih ediyorum. bu zamanda böyle insanlara harbiden cazgır gelin olacaksın. ben yapamadım ama evlenecekler duysun.
not: bu arada eşim her şeyini kendi aldı düğünde, ailesi sadece yemek verdi o kadar. sonra onların borcunu hep biz ödedik.
ama kızlar düğünün ertesi gunu çıkıcaz hemen balayına. ne diyeceğim dur bankayamı atcam diyeceğim atmamıza değmicek çunku bilezikler hariç borç için bozulcak hemen diğerleri. kayınvalidemlerle boyle bir sorun yaşayacağımı zannetmiyorum çunku nişanlım bende once tepkisini koyar bende ortalığı yıkarım herhalde
sessiz sakin insanlar canım zaten evdede nişanlımın sözü geçer hep. yapamazlar boyle birşey. zaten düğünümüzü biz yapıyoruz bizim borçlar dolayısıyla bizim altınlarımızla ödenecek. göz koyacak olanın gözünü oyarım :))
konu sahibi arkadaşım gerçekten çok uzuldum ama giden gelmez bence
mesajm arada kaynadı..kaynını borçalndr,o da altınlarnz değerinde ödesin
kendi ailemden başkasına güvenmem kalkıp kaynanamı güveniyorsun yuh diyorum
bu konuda guveniyorum evet ama daha çok nişanlıma guveniyorum o sözünü geçirir çünkü. ailem aynı şehirde ama mesafe uzak baya.. üstelik ben boyle bir durumda mahkemeye kadar giderim ne munasebet yahu ben okadar borç yapacağım altınlarım gidecek ha. aman altınlarım gitsin kocam başımda olsun diyip susamam ben üzgünüm. sanırım biraz cazgır bir gelinim :)
sen yinede ablalarını dinle cok güvenme nikahtan sonra hersey degısıyor iş işten gectıkten sonra kıyametı koparsan ne fayda giden gitmiştir sonucta anası babası nereye kadar laf edecek etsede elbet bir güün konusacakla...sen dikkatli ol ben balayına yanımda götürdüm otelde kasaya koydum geldıgımın ertesı gunu kasaya koydum gercı bızımkıler demedıler altınları bıze bırak dıye cok öncesınden soylemıstım böyle yapmayı dusunuyoruz bahanemde şu oldu
etraftakiler düğün yaptıgınızı biliyor takılarında size emanet edecegımızı düşünüp allah korusun hırsızlık olmasın dıye böyle yapıcaz dedım oda hak verdı
o altınlar gelir elbette..hepsi birden gelmezde taksit taksit.....
ama nasıl gelir ?
eşin bu pasifliğini bırakır annesini babasını ve kardeşini karşısına alır adam gibi tüm otoritesini kullanarak konuşacak..ya gelecek ya gelecek kardeşim o para..harcarken banamı sordun sen..utanmadın mı onları yiyip içip gezmeye..senin bana attığın bu kazığı düşmanım atmaz..
ya borcunu ödeyeceksin yada birdaha beni yok bileceksin..anne baba sizde duyun işte..nasıl öderseniz ödeyin bana bu parayı..söyleyeceklerim bukadar..diyecek...hepsi bu....
eşinde sende ne selam vereceksiniz nede konuşacaksınız...canını bu şekilde acıtmadan altınlarınız filan geri gelmez ben söyliyim..
bu konuda çok haklısın burada tecrübeler konuşuyor
bir söz vardır yeni testi suyu soğuk tutar hesabı yeni evli bayanların nedense gözleri görmüyor kulakları duymuyor ne zaman haksızlıklar yapılıyor işte o zaman hem görüyor hem duyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?