AMCADAN PARA ALMALIMIYIZ

bence amca ciddiyse parayı alın çok iyi bir fırsat neden olmasın.. her ay sanki kredi ödüyormuş gibi atın bankaya paranızı sene sonunda diyelim 30 bin verin toplam.. her sene 30 bin verseniz 4-5 yıla borç kalmaz çok rahat edersiniz..

Siz sormamışsınız o teklif etmiş. Sizi seviyor ki o evde olmanıza üzülmüş. Emeklilik ikramiyesi falan da aslında geri istemiyorum demek ama elbette olmaz. Bence alın ve kredi çekmiş gibi altin dolar artik hangisi zarar ettirmeyecekse her ay kenara atın. Amcaya da aylık ya da yıllık geri ödeyelim deyin. Krediden farkı hem faiz olmayacak hem bir masraf olsa bir ay ödemeseniz hemen icra vs çıkmayacak. Ha olur da iki sene sonra birden hepsini isterse o zaman kredi çeker ödersiniz. Ama tabi bir kez daha teklif etse daha iyi olur.

Ben olsam almazdim ne gerek var baska bi ev istiyosaniz emin olun allah nasip ederse bi sekilde alirsiniz ama kimseden borc almayin

Ben bu tarz seylerden korkarim genelde. Adamin 2 sene sonra vazgecip parami simdi isterim diye tutturmayacagi ne malum?

odeme plani yapildiktan sonra senet yapilabilir. (aylik senetler veya 6 aylik yillik seklinde olabilir)
bu sekilde mirascilar acisindan da suphe sorunu olmaz.

Faizsiz para alacaksınız işte ne güzel. Adam size iyilik etmek istemiş ki emekli ikramiyesi demiş. Alın tabiki. Bu fırsat bir daha gelmez. Her ay kenara kredi ödüyormuşsunuz gibi belirli bir para atar toptan da ödersiniz.

Bize çok geliyor ama yurtdışında yaşamış emekli olmuş birine çerez parası bahsettiğiniz miktar. Çoluğu çocuğuyla sıkıntı yaşamayacaksanız alın ama para biriktirip ödeyin emekli olunca vermek demek o parayı vermemek demek neticede kim öle kim kala. O topa girmeden ödeyin güzelce ikinizde çalışan insansınız kimsenin parası kalmasın üzerinizde gerek yok

Bir uye daha vardi dayisimi biseysi vermis para o da hibeydi .Ama adam rahat birakmamıs istemis durmus belki hakli ama alanda hibe diye almış.Derdi de buyümus tabi.

Size muhtemelen Euro veya Dolar olarak verecek ve bu şekilde geri isteyecek. Emekliliğe çok yok mu? o kadar vadede döviz büyük risk zaten.

ben şahsen almazdım. akrabayla girilmez böyle işlere. sonra ister paramı verin der iyiken kötü olursunuz. bankaya borçlanın daha iyi.
ev kötüyse kiraya çıkın burayı kiraya verin. buranın kirasıyla yeni taşındığınız evin kirasını ödersiniz.

Alın durumu iyimiş ve kendi teklif etmiş ama hesap açtırıp kredi öder gibi her ay belirlediğiniz miktarı yatırıp parayı bir an önce ödemeye bakin.
1 maaş harcayıp bir maaşı hesaba yatırabilirsiniz ama tabiki aylık gider durumunuzu bilemiyorum,paranız ucu ucuna size yetiyorsa girmeyin o işe. İleride ne olacağı bilinmez çünkü

sizler ne zaman emekli olacaksınız ki

yani amca parayı verecek de ben mesela 22 yıl sonra emekli olacağım

amcanın ömrü o kadar beklemeye vefa edecek mi

bu işe ben olsam girmem çekerim kredi ya da otururum eski evimde

Bence alın ama emeklilikte ödemek çok saçma kredi öder gibi biriktirin vadeli hesaba tamamlanıncada verin parasını adamın birde aileleye danışın onlar bilirler adamın huyunu tüyünü mesela benim amcam dese böyle bişey babam müsade etmez çünkü biliyor başımıza kalkar

Bu tekliften "yenge"nin haberi var mı,o söz verildiği gibi olmaz,can sıkıcı duruma gelebilir.
Artı o kadar uzun zamanda amcabeyin bütün akrabalara"ben onları evsahibi yaptım,üşüyorlardı,kendileri hayatta alamazdı"demeyeceğinden eminmisiniz?
Değilseniz olabilir ama bir ödeme planıyla.
Benim bu işlerde kimseye güvenim yoktur,ama başka çıkar yolunuz yoksa ve amca ailesiyle ters düşerek vermiyorsa belki.Eşiniz amcasını ne kadar tanıyor?

140binlira. 23bin dolar ediyor. Zengin amcaya koymaz bence değerlendirin.

Yorumlara bakıyorum da kimsenin kimseye itimadı kalmamış. Amcanız âlicenaplık yapmış teklifte bulunmuş. Gerisi sizin amcanızla olan münasebete bağlı. Bir sözleşme yaparsınız geleceği de garantiye almış olursunuz

Aslında amca evi kendine alsa,size de belli bir müddet için kirasız kullandırsa, hem ev parası biriktirirsiniz hem de bu belirsizlik olmaz.Amca keşke bunu akıl etse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…