- 14 Eylül 2018
- 207
- 379
- 18
- 39
- Konu Sahibi onlyempathy
-
durumu çok iyi türkiye de 10 daire 10 adet dükkanı var avustralyada 2 milyon dolar değerinde 2 adet evi varmış. eşimi çok seviyor. tüm yeğenlerinin içinde eşimi ayrı tutar. sağolsun çokta iyi bir insandır.Adamın size güvenecek kadar yakın bulmuş kendine. Vereceği meblağ az değil. Ama durumu iyi demek ki ve iyi kalpli biri gibi. Alın ve düzenli olarak geri ödeyin derim.
aslında buda olabilir :)Aslında amca evi kendine alsa,size de belli bir müddet için kirasız kullandırsa, hem ev parası biriktirirsiniz hem de bu belirsizlik olmaz.Amca keşke bunu akıl etse
oğlu var hatta amcamın bize bu teklifi yaptığı gün oda vardı oda bende yardımcı olurum bi sıkıntınız olduğunda hiç çekinmeyin dedi.Amcanın çoluğu çocuğu var mı? Onlarla ilişkiniz nasıl? Hani Allah korusun 5 sene sonra onlar isterse parayı?
Alın ama uzun vadeli plan yapmayın. Bu arada amca da büyük ihtimal döviz olarak verecek parayı, faizsiz olmayacak o iş.
türk parası olarak verecekSize muhtemelen Euro veya Dolar olarak verecek ve bu şekilde geri isteyecek. Emekliliğe çok yok mu? o kadar vadede döviz büyük risk zaten.
eşimde öyle diyor acaba almasakta kirayamı çıksak diyor.ben şahsen almazdım. akrabayla girilmez böyle işlere. sonra ister paramı verin der iyiken kötü olursunuz. bankaya borçlanın daha iyi.
ev kötüyse kiraya çıkın burayı kiraya verin. buranın kirasıyla yeni taşındığınız evin kirasını ödersiniz.
Ooooh maşallah. Sizin ev fiyatı Avustralya'daki evlerinin 45'te biri yapıyor resmendurumu çok iyi türkiye de 10 daire 10 adet dükkanı var avustralyada 2 milyon dolar değerinde 2 adet evi varmış. eşimi çok seviyor. tüm yeğenlerinin içinde eşimi ayrı tutar. sağolsun çokta iyi bir insandır.
merhaba kızlar,
eşimin amcası Avustralya'da yaşıyor. 20 yıl önce yerleşmiş ve epey mal mülk sahibi olmuş. geçen ay türkiyeye geldi bizim misafirimiz oldu. benim evim kuzey cephe alt kat önünde kocaman bir bina var o yüzden pek güneş te almıyor ışıkta karanlık ve soğuk oluyor. ogün amcamız bizim evde baya üşümüş benim küçük kızda burnunu çekiyordu eşiminde boğaz ağrısı vardı sesi değişmişti. evi değiştirmeyi düşünmüyor musunuz dedi bizde bizim evi satsak 110 bin ediyor. iyi evler 250 bin civarında bu şehirde. üzerine kredi çekemiyoruz krediler çok yüksek altından kalkamayız dedik. oda burayı satın iyi bir ev bulun üstünü ben tamamlarım kredi çekmeyin dedi. sizde emekli olduğunuzda o parayı bana emekli ikramiyenizden verirsiniz dedi eşimde bende kamuda memuruz. bi ev bulduk ama eşim çok kararsız para alıp almama konusunda bende o evden kurtulmak istiyorum aslında ama eşime çokta müdahale etmek istemiyorum. eşim kimseye borçlanmayı sevmez. sizce ne yapmalıyız.
en mantıklısı insanlar göründükleri gibi değildir. para işin içine girince herkes değişir. haberlerde neler duyuyoruz. adamın sonra çıkıp benim paramla aldınız evi deyip sorun çıkarmayacağı ne malum.eşimde öyle diyor acaba almasakta kirayamı çıksak diyor.
miktar cok yuksek, ileride odemek degil de guzel bir odeme plani ile mumkun olan en kisa surede odeyecek sekilde alabilirsiniz bence.
tabi amcanin bir kez daha teklif etmesini bekleyebilirsiniz, hani nezaketen degil de gercekten isteyerek mi teklif ediyor diye emin olmak icin.
Güzel bir ödeme planı yapıp parayı öderseniz sorun olmaz. Her ay bankaya dolar atarsanız yüz dolar 200 dolar vs. Bu şekilde ikramiye ile değil, aldığınız gibi bir kaç seneye verirsiniz faiz de yememiş olursunuz.
Kredi çekmiş gibi her ay biriktirsrniz. Yada isterse belli bir plan yapıp yine krediyi yatırır gibi her ay amcanın hesabına yatırabilirsiniz.
Siz istemeden kendi teklif etmis. Karşı tarafı suistimal etmeden elimden geldiğince çabuk ödemeye çalışarak alırdım.
Bunu dışında krediler bu kadar yükselen ev almak çok zor
Alin.
Bankaya borclanmaktansa amcaya borclanin. Ikonizde memursunuz atiyorum ev 250 daginik borclariniz var amcadan borclari kapatacak kadar para alip tum borcu sifirlayip yani kendinizi sifira cikarip birinin maasi ile ev gecindirip birinin maasi ile de amcaya borc ödenir.. ki yeni ev aldim tamamla bitmisyor babam sifir daireye kombisi iviri ziviri 10 bin e yakin masraf yapti aidat bilmem nesi vs ona göre
aranızda sozlesme yaparsanız duzenlı guzel bır odeme planı yaparsanız sankı bankaya kredı oduyor gıbı duzenlı odemeler olursa olabılır
normalde akraba ılıskılerınde para muhabbetlerıne karsıyım ama kendısı teklıf etmıs guzel bır teklıf olmus sızde duzgun odersenız neden olmasın bır nevı borc almıs oluyorsunuz ve taksıt taksıt odeyebılırsınız demıs sıze
eşimde öyle söyedi amca ayda 2 bin olarak ödesek olurmu dedi oda parça uğraşmayın emekli olduğunuzda verirsiniz dedi.Eğer alacaksanız mutlaka ödeme işine şimdiden başlayın derim. Benim fikrim almamanızdan yana çünkü diyelim sonra sizden bir anda parayı ödemenizi istedi, o zaman nasıl geri vereceksiniz, bu ihtimali hesaba katın.
İkiniz de memursanız illa ki faiz oranları eskiye dönecek o zaman kredi çekip kendiniz alırsınız yeni bi ev.
amca öyle taksit taksit ödememizi istemiyor emekli olunca verirsiniz diyorHer ay belli miktar ödeyerek bir kaç yıl içinde tamamlayacak şekilde almanızda bir sakınca yok gibi.
o oyle dese de ıyı nıyetlı davranıyor sagolsuneşimde öyle söyedi amca ayda 2 bin olarak ödesek olurmu dedi oda parça uğraşmayın emekli olduğunuzda verirsiniz dedi.
haaa dırek pesın yanıamca öyle taksit taksit ödememizi istemiyor emekli olunca verirsiniz diyor
öyle yapacak bir insan değil aslında ama bilemeyiz tabien mantıklısı insanlar göründükleri gibi değildir. para işin içine girince herkes değişir. haberlerde neler duyuyoruz. adamın sonra çıkıp benim paramla aldınız evi deyip sorun çıkarmayacağı ne malum.
aynen amca şuan 70 yaşında bizim emekli olmamıza 15-20 yıl varhaaa dırek pesın yanı
ıyıde sız emeklı olana kadar... kim öle kim kala
ozaman sıze hayat ne gerektırecek bılemıyorsunuz kı
yaş iş olmadı ozaman
aynen öyleBelki de o para amca için çerez parası... Bence alın ama emekliliği beklemeden,kredi öder gibi ona odeyin.
Sıfır faizli kredi gibi yani^^
Sizin için yüz bin lira, elbet büyük para ama onu için sadece 25 bin Avustralya doları...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?