- 17 Ağustos 2018
- 64
- 45
- 3
- Konu Sahibi onlyempathy
-
yok sağolsun zaten oda türk parası olarak vericem dedi bankada duracağına sizde dursun dedi.Borcu almaya karar verirseniz, ne olursa olsun Türk lirası olarak alın. 30k Euro olarak verir, kur olur 15 lira, o zaman 3ev borcunuz olur...
bizim hiç aklımızda yoktu kirayı çıkmayı düşünüyorduk amcadan para almakta hiç yoktu aklımızda kendi teklif etti. bende öyle diyorum eşime biz hesap açalım orda biriktirelim toplanıncada verelim en azında emekli ikramiyemizde elimize kalır dedim eşim çok kararsız. hayatta sevmez kimseden para almayı. amcanın durumu çok çok iyi o para bankada bekliyor ihtiyacı yok.Teklif amcadan bence cidden düşünün amcaya göre o kadar bir meblağ değil demek ki teklif etmiş kendisi
35bin avustralya doları yapıyor zaten ona göre yüksek değil
aylık taksit ödüyormuş gibi hesabınızda biriktirin her sene sonunda toplu ödeyin aylık taksit taksit almak istemiyorsa siz aylık biriktirin adama senelik ödeyin
Kiraya çıkmayı düşündüğünüze göre her ay belli bir miktarı ev için verebileceksiniz. Teklif sizden değil amcadan gelmiş. Amcanızın iyi niyetinden şüpheniz yoksa faizsiz kredi almış gibi taksit taksit ödersiniz her ay borcunuzu. Emekliliği ya da biriktirip vermeyi beklemeyin bence hayat bu belli olmaz kim öle kim kala siz kira ödemiş gibi amcanıza borcunuzu ödeyip aydan aya azaltmış olursunuz. Hem de kendimiz biriktirip verelim demeden her ay öderseniz amcanız da teklifin üstüne atladılar diye düşünmez zaten ödemeye çalışıyorlar diye düşünür.bizim hiç aklımızda yoktu kirayı çıkmayı düşünüyorduk amcadan para almakta hiç yoktu aklımızda kendi teklif etti. bende öyle diyorum eşime biz hesap açalım orda biriktirelim toplanıncada verelim en azında emekli ikramiyemizde elimize kalır dedim eşim çok kararsız. hayatta sevmez kimseden para almayı. amcanın durumu çok çok iyi o para bankada bekliyor ihtiyacı yok.
amcanın dediğine göre üzülmüş sizden gittiğim günden buyana aklımdasınız o evde çocuklar hep hasta olurla demiş eşime bir an önce çıkın o evden demiş.Sizin ve eşinizin maaşı ne kadar? Aylık ne kadar ödeyebilirsiniz mesela amca ya?
Çok problematik bir Durum. O yıllar içinde pek çok sıkıntı çıkabilir. Siz zor durumda kalırsınız. Emekliliğe ertelemeden, 3-5 yıl içinde ödeyebilecekseniz mantıklı.
Ama amcanın karakterini, neden böyle bir iyilikte bulunduğunu biliyor musunuz?
70 yaşında ama göreseniz en fazla 55-60 gösteriyor dinç sağlıklı70 yaşındaki adamın teklifini ciddiye almazdım.
halisane bir niyetle bize bu teklifi yaptığına eminim birde eşimi çok sever. eşim üniversitede okurkende buradaki evinin kirasını eğitim yılı boyunca eşime bırakmış karşılıksız.Kiraya çıkmayı düşündüğünüze göre her ay belli bir miktarı ev için verebileceksiniz. Teklif sizden değil amcadan gelmiş. Amcanızın iyi niyetinden şüpheniz yoksa faizsiz kredi almış gibi taksit taksit ödersiniz her ay borcunuzu. Emekliliği ya da biriktirip vermeyi beklemeyin bence hayat bu belli olmaz kim öle kim kala siz kira ödemiş gibi amcanıza borcunuzu ödeyip aydan aya azaltmış olursunuz. Hem de kendimiz biriktirip verelim demeden her ay öderseniz amcanız da teklifin üstüne atladılar diye düşünmez zaten ödemeye çalışıyorlar diye düşünür.
halisane bir niyetle bize bu teklifi yaptığına eminim birde eşimi çok sever. eşim üniversitede okurkende buradaki evinin kirasını eğitim yılı boyunca eşime bırakmış karşılıksız.
merhaba kızlar,
eşimin amcası Avustralya'da yaşıyor. 20 yıl önce yerleşmiş ve epey mal mülk sahibi olmuş. geçen ay türkiyeye geldi bizim misafirimiz oldu. benim evim kuzey cephe alt kat önünde kocaman bir bina var o yüzden pek güneş te almıyor ışıkta karanlık ve soğuk oluyor. ogün amcamız bizim evde baya üşümüş benim küçük kızda burnunu çekiyordu eşiminde boğaz ağrısı vardı sesi değişmişti. evi değiştirmeyi düşünmüyor musunuz dedi bizde bizim evi satsak 110 bin ediyor. iyi evler 250 bin civarında bu şehirde. üzerine kredi çekemiyoruz krediler çok yüksek altından kalkamayız dedik. oda burayı satın iyi bir ev bulun üstünü ben tamamlarım kredi çekmeyin dedi. sizde emekli olduğunuzda o parayı bana emekli ikramiyenizden verirsiniz dedi eşimde bende kamuda memuruz. bi ev bulduk ama eşim çok kararsız para alıp almama konusunda bende o evden kurtulmak istiyorum aslında ama eşime çokta müdahale etmek istemiyorum. eşim kimseye borçlanmayı sevmez. sizce ne yapmalıyız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?