AMCADAN PARA ALMALIMIYIZ

Borç almaktan da vermekten de hoşlanmıyorum. Aha orada bir sürü banka var ona borçlanmak tercihimdir.
Kişiye borçlanınca her gördüğümde aklıma borcum geliyor,bir an önce ödemek için her şeyimden kısıyorum sevmiyorum. Borç vermek ise başka dert. Ödedi,ödemedi,ne zaman ödeyecek hepsi dert yani.
Eşim maalesef bu borç alma verme konusunda rahat. İsteyene veriyor ya da kredi çekme imkanı varken arkadaşından falan alıyor. Ucunda sağlık problemi ölüm kalım yoksa borç almam da vermem de bana kalsa. Ev için hiç almam.

Oluyor inanın,biz eşyalarımızı kolileyip dağıtacak birine gönderiyorduk,o da ihtiyacına göre bildiği insanlara veriyordu.
Bir tanıdık "benim de kullanmadığım eşyalarım var,onları da gönderirsiniz" dedi bize ulaştırdı.Annem bir açtı kontrol etmek için,yemin ediyorum kenarı soba kenarında kuruturken yanmış 1 çift çizme bile çıktı.Ayakkabılar deseniz tabanları bitmiş,yamulmuş.
Eşyalar perişan halde,yıpranmış,kirli
Annem birçoğunu çöpe attı,kimisini yaktı.Kendimizinkileri katlayıp kolleyip gönderdik.

Ona guvenerek yola cikmayin.evi sattiniz,amca, musait değilim derse ne yapacaksiniz.evi satmadan verirse sağolsun.

Ben olsam asla almam. Ettiği laf da biraz masalsı zaten, emekli olunca ödersiniz falan. :) o zamana kadar kim öle kim kala yav. Amca biraz çakırkeyif miydi bunu derken acaba... :)

Adam da geri gelmeyen paradan pişman olabilir zaten. Mesela bundan 5 yıl sonra falan sinirleri bozulabilir bu meseleye, meblağ az değil yani. İş tatsızlaşabilir, parayı hatırlatmaya, istemeye başlayabilir. Veya başka sebepten akrabalık ilişkileriniz bozulursa da işin rengi değişir. Nereden tutsan oluru yok bence.

2 kişi kamuda memurmuşsunuz ev kirası da yok.rahatlıkla 140 bın kredı cekıp odeyebılırsınız .amcanın geliri parası cazip gelmiş size bence

amca nasil bi tip o onemli.
mesela boş boş konusan oylesine hava atmak icin mi soyledi.
ya da ilerde basiniza kakar mi
ve siz ilerde odeyebilirmisiniz amcaniza aradaki farki taksit taksit kredi ider gibi.ya da emekli olunca demis.emeklilik tazminatinizi verir misiniz.
ikiniz de kamuda calisiyomussunuz.emekli oldugunuzda alacaginiz tazminati tahminen bi hesao etseniz belki bu teklifi degerlendirebilirsiniz.
ben olsam dusunurdum uzun uzun.guzel bi teklif.bu zmnda ev almak cok zor.
amca size guven verdiyse neden olmasin.
sizin en buyuk artiniz kari koca kamuda calisiyo olmaniz.ozelde calisiyo olsaydiniz 10 sene sonra ne olacaginiz belli degik sakin bulasmayin derdim.
ama bence bi dusunun.
tabi esinizin fikri de onemli.kesinlikle olmaz diyorsa bosverin.ilerde parasal bi sorun yasarsaniz esiniz senin yuzunden der durur bu sefer.
onlyempathy

150 bin kredi çekip 300 odemektense bu güzel teklifi kabul et.bu fırsat ele geçmez.soyle zengin gönüllü bi amcamız olsaydı keske

Valla eğer amcanızdan para alsanız bile , verilen alınan her parayı kuruşu kuruşuna noter mi olur neresi olur bilmem ama ,aksi bir anlaşmazlık durumunda ispat için onaylatın bişekilde.
Dünyanın binbir türlü hali var.
Kendisi sorun çıkarmaz ilerde çocugu karısı sevgilisi nebileim işte para hırsı olan birileri huzurunuzu bozar.
Ben olsam almazdım.
Azıcık aşım ağrısız başım!!!

Asla almayın.Şu an amcanın durumu müssit olduğu içğn emekli olunca ödeyin diyor yarın birgün allah korusun paraya ihtiycaı olduğu zaman soluğu sizin kapınızda alır.

Amcanızla muhabbetinizi bilmiyorum, misafir gelen birinin böyle evi değiştirmiyor musunuz falan sorularını çok yersiz bulurum.
Fakat kendi amcamı düşünüyorum, ki ben 30 yıllık hayatımda yaklaşık 14 senedir babasından bile para almayan biriyim, sanırım ihtiyacım olsa amcamdan alırdım. Ama asla yüzüme vurmayacağı ve gereksiz muhabbet yapmayacağına emin olduğum için. Yengemden de emin olduğum için. 2 sene sonra sorun olsa dahi saçmalamayacak insanlar oldukları için..

Eski ayakkabıyı boşverin.. Arkadaşım kötü durumda bir aileye yardım topluyor şuan. Yani kötü hemde nasıl kötü..
Kıza grupda biri eski iç çamaşırlarını yollamış (yollamaya çalıştı ama arkadaşım görünce asla iletemem dedi). Gözümle gördüm. Eski kaç kere/ kaç sene giyilmiş, içi artık aşınmış südyenlerini ve yine ağı beyazlamış, giyilmiş külotlar göndermiş kıza ve annesine.

Hayret verici değil mi? Çöpe gideceğine onlara girsin diye düşünmüş olmalı.. Ne denir bu insanlara bilmem. İşi de gayet iyi kadının. Lcw'dan 2 don alacak parası çıkışır bence.

Son düzenleme:
Ben amcayı sevdim ya :). En iyisini eşiniz bilir tabi ama elinizi çabuk tutmalısınız o para birikene kadar sağlığınızdan olmayın.

Sokaktaki evsize bile verilmez onlar ya.Kullanılmış çanta ceket mont kazak ayakkabı eğer hiçbir kusuru yoksa verilir yardım için. Ama diğerleri? Yazık valla nasıl düşünce olamıyor insanlarda hiç? Hiç vermese en azından maddi yaraya manevi yara eklememiş olurdu.

Çok saçma ikinizde memur iseniz bugün olmasa bile bir süre sonra faizler düşer alırsınız bu geçiş dönemi herkes hasta
Hiç gerek yok borç almaya

Malım mülküm yerindeyse ve yeğenimin de ihtiyacı varsa bende mutlaka yardım etmek isterdim
Ayrıca bu borç verilen bir para, bankaya borçlanınca daha mı iyi olur anlamadım.
Art niyetli bir insan değilse zaten 100 bin hiçbirşey değilmiş onun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…