AMCADAN PARA ALMALIMIYIZ

onlyempathy şimdi aklıma bir husus geldi. Birebir aynı değil ama bağlantılı...Ben üniversite kazandığım büyük bir şehirde babamlar çok korkmuştu ve göndermek istememişti. O zaman rahmetli ciciannem benim kızımda kalır alışır yurt çıkana kadar demişti. Neyse babamın içi rahatladı, gittik, kaldık, ama evin yemeği çamaşırı bulaşığı temizliği, evdeki çocuğun bakımına kadar evde köle gibi çalıştık ana kız. Maddi yardım da yaptık market alışverişi, çocuğa altın vs. Neyse bana yurt çıktı hemen taşındım. Arada gidip gelirdim, çamaşır da yıkardım arada allah razı olsun. Bu böyle 4 sene gitti. Annemi her işlerine çağırmaya başladılar, ben gittiğimde habire ev işi yapmaya başladım. Okul bitti ama halen annemin işi bitmedi. Aradan 10 yıl geçti, annem hala onların ve akrabalarının her işine koşuyor. Bir zaman sonra bana "besleme" gibi şakalar yapmaya başladılar herkesin içinde aşağılamaya, kendilerince "samimiyet, şaka" adı altında.

Son raddede içtiği suyun bardağını bile benim kaldırmamı istemeler başladı. Okul bittikten sonra yavaş yavaş ilişkimi kestim ama anneme öküz öldü ortaklık bitti ne çabuk unuttunuz iyiliklerimizi demişler. Kadın hala kendini gebe hissediyor. Şimdi de kardeşime kız ayarlamaya çalışıyorlar, kardeşim ev aldı, kızla evlendirip onlar da gider gelirmiş...Bizim gibi sağılacak salak aileyi bırakırlar mı...

Velhasıl, çok çok iyi dediğin insanlar bile yaptığı iyiliğin karşılığını kat be kat istiyor. Yüzüne vuruyor. Annemlere dedim keşke borç alsaydınız da o evde kalmasaydık, bunlara gebe olmasaydık.

Bu bana ders oldu kimseye maddi manevi borçlanmak istemiyorum.

Avusturalyada mecbur doviz verecek, odemesi zor olur ama yok türk parasi verecekse her ay koyun doviz toplu oLrak iki parca halinde verin ama yarin kötü seyler olabilir.

Şaşmaz demeyin insanoğlu şaşar. Yarın bir gün ev üzerinde hak iddia eder. İdare edin bence ya da evi satıp faize yatırın acayip para geliyor bu aralar faizden. Bir iki sene kirada oturun sonra güneşli bir ev alın. Kredi çekmenize falan da gerek kalmaz ama taşınmak istemem derseniz bilemiyorum.

Besleme mi inanamıyorum. Afedersiniz kıçınızdaki donu yıkamış bu kız. Annenize de yazık ya ne arsızmışlar. Çok haklısınız bence de her insan yapıyor bunu gün gelince ya.

Paranın degerını nasıl koruyacaksınız?
30 sene sonra o parayı oldugu gıbı veremezsınız

Besleme mi inanamıyorum. Afedersiniz kıçınızdaki donu yıkamış bu kız. Annenize de yazık ya ne arsızmışlar. Çok haklısınız bence de her insan yapıyor bunu gün gelince ya.

Ve bunu yapan insanlar beni bebeklikten beri tanıyan , ciciannem dediğim dünya iyisi dediğim insanlar. İnsanoğlu nankör işte, yaptıkça fazlasını istiyor, hakmış sanıyor.

Hadi kendi aramızda neyse ama tüm ailesinin içinde genç bir kıza besleme demek, kahkahalarla gülmek, çöpe atılacak derecede yırtılmış eski ayakkabısını vermek sen bunu giyersin demek... Yok yani ben kimseye gebe kalmak istemiyorum bu hayatta.

Ya size inanmadığımdan falan değil ama inanın keşke konu fake olsa. Eski ayakkabıyı nasıl verebiliyor? Gerçek olamayacak kadar Kül Kedisimsi çünkü. Kaldı ki yurda çıkmışsınız bu tavrın sürmesi neden? Ailecek başka bir gebeliğiniz mi var acaba onlara? Belki siz bilmiyorsunuzdur.

çok riskli bir durum. iki uçlu değnek misali. Amcayı en iyi siz tanırsınız. Sonradan ne oldur ne olmak oturup konuşabilirsiniz. Kredi yerine sana ödeyelim aylık işte 300-500 bişey belirleyin.bekletip toplu yapacağınıza azar azar ödeyin yani...

Tabi haklısınız insanları tanımak çok zor ama bu amcamız eşim üniversitede okurken buradaki evlerin kirasını yıllarca eşime vermiş eğitim masrafını karşılamış birkez olsun lafını etmemiş. aslında çok iyi bir insan.

Avusturalyada mecbur doviz verecek, odemesi zor olur ama yok türk parasi verecekse her ay koyun doviz toplu oLrak iki parca halinde verin ama yarin kötü seyler olabilir.
türkiyedeki evlerin dükkanların kirası buradaki hesabında birikiyor. türkiyeye geldikçe bu paradan harcıyor bizede bu paradan verecek. 8 yıldır gelmiyordu türkiyeye epey parası birikmiş buradaki hesabında.

Devlet yurdundaydım ben, harçlığım da çok azdı, annem söylemiş sanırım bana gelen parayı, arkamdan parası çok az ya canım 1 tl yi bile hesap yapıyor demişler. Besleme diye yakıştırdılar işte.
Ben bağımı kopardım, sonra işe girdim evlendim, onlar hala bekar, işinden ayrıldı birisi diğeri battı falan filan. Tabi ki hakettiler demiyorum ama iyilik yaptıysa kimse bunu insanları kırarak yapmamalı. Ben çok soğudum onlardan ama bu bana iyi bir hayat dersi oldu.

Ayakkabıya gelince yooo gayet de gerçek, bir gün yine eşyalarını kıyafetlerini düzenliyorduk, ütü yapmıştım onlarda, çıkarken bir ayakkabı uzattı hiç unutmuyorum beyaz delikli bir babet afedersiniz leş gibi kirli ve yırtık, sen bunu giyersin dedi, çıkar çıkmaz kapının önündeki çöpe attım.

bunu bizde düşündük araştırdık ing bank 100 bine ayda 1900 veriyor. kiraya çıkalım para biriksin dedik ama eşim sonrada o para haram sayılmazmı diyor. içi rahat değil.

Doğrudur karar sizin ama benim kendi şahsi kararım bu, kimseye minnet etmek istemiyorum, kafam rahat olsun istiyorum. Bankada da çok karşılaşıyorum belki de ondan bu alacak verecek meselesinden nefret ettim. Baba-oğlu birbirine girenleri görüyorum para meselesinden.

öyle tabi en güzeli kendi tırnağınla başını kaşımak. bizde bu teklifi kabul etmezsek ya kiraya çıkıcaz yada emekli olana kadar bu evde oturmaya devam edeceğiz.

bunu bizde düşündük araştırdık ing bank 100 bine ayda 1900 veriyor. kiraya çıkalım para biriksin dedik ama eşim sonrada o para haram sayılmazmı diyor. içi rahat değil.
Şimdi burası müslümanlık tartışmalarıyla dolar baştan söyleyeyim derdim helal haram değil. Şöyle düşünün bankadan kredi çekmek zorunda kaldığınızda da o faizler sizden alınıyor. İşiniz bankaya düştüğünde başkalarına yedirdiğiniz faiz de haram o zaman. Yani 2018 senesinde işler böyle oluyor. Krediye ve kartlara mecbur bırakılıyoruz. Hatta o halde kenarda altın tutmaktan da kaçınmak lazım çünkü o da değerleniyor ve bir diğer yandan siz on sene önce 100 liraya küçük altın yapmışken şimdi size getirilen küçük altını insanlar 400 liraya yapıyor. Oranları örnek verdim. Yani bu finansal olaylarda helal haram ararsanız gecekondu yapıp orada yaşamaktan öte her şeyde bir hinlik bulunur. Sadece finansal yorumumdur, lütfen kimse yanlış anlamasın.

öyle tabi en güzeli kendi tırnağınla başını kaşımak. bizde bu teklifi kabul etmezsek ya kiraya çıkıcaz yada emekli olana kadar bu evde oturmaya devam edeceğiz.

Biz çok köhne,rutubet dolu bir evde oturduk çocukluğum boyunca. Kira da vermemize rağmen babamın akrabası bize sanki bedava veriyormuş gibi davranıyor, tüm akrabalara böyle yansıtıyordu. Annemin çok zoruna gidiyordu, aç kaldık yeri geldi ama sonunda bir ev sahibi olduk. Kimse de bir şey söyleyemedi çünkü kimseden destek almadık.

Ki şimdi iki çalışansınız, faizler düşünce kredi çeker mis gibi ödersiniz, memurmuşsunuz da. Eskiden kredi çekmek bu kadar yaygın ve kolay değildi.

Her ailenin ilişki dinamikleri farklıdır. Bizde mesela hiç lafı olmaz. Minnet olarak düşünülmez. İmkânı daha iyi olan diğerinin standartlarını yükseltmek için çekinmeden verir.
Mesela eniştem abimin evini beğenmediği için 100 bin lira karşılıksız vermeyi teklif etti.
Ama abim ve yengem o evi seviyor.
Biz de sıkışık olduğumuzda bir sağdan bir soldan ev almamız için herkes kumbarayı doldurdu
Ben de küçük abimin maddi olanakları kısıtlı diye yengeme para ayırıp alamadığı şeyleri alıyorum.
Ablam da benim alamadıklarını bana alıyor vs..
Şuan elime para geçse hem kendi ev kredi borcumu hem de abiminkini kapatırdım :)
Neyse işte bizde olay bu.
Alın-verin lanet olası ölümlü dünya zaten herkes çürüyüp gidecek.

Geçenlerde öyle bir konu vardı. Aile yakını borç vermişti kendileri teklif edip ama daha sonra istemişlerdi ve suçlu olmuşlardı istedikleri için .
Bence kabul etmeyin .

Sizin gibiler çok az :)

Hayretle okudum gercekten masallah aileye bak parmakla gosterileceklerdensiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…