Uzaktan konusmak ne kadar dogru bilmiyorum, ama bu örnekte biraz tembelliginden tutanamadilar gibime geldi. "Devletten geçinelim" demeseydiler olurdu. Zaten Amerika sosyal bir devlet degil. Yani issizlik maasi ile geçinip ve bebek yapmak iyi bir plan degildi.
Kadin baska teklifleri alip, çalissaydi ve adam inglizce ögrenip baska islere baksaydi olabilirdi. Ki hukuk mezunu. Adam üni mezunu ve inglizce bilmiyor. Bu tabi egitim sistemin sonucu da ne bilim insan biraz dizi baktiginda bile inglizceyi çözebiliyor. Degil ek dersler ile felan. Evrensel hukuk gibi seyler yapabilirdi adam.
Amerika zordur tutunmak için. Asgari maas ile geçim zor oluyor. Saglik sistemi berbat. Ancak örnekteki çift daha çok yanliz zamanda çok yanlis kararlar vermenin sonucu yasadilar daha çok.
aslında haklısın da farklı şeyler de var
bizim arkadaşın aslında İngilizcesi var da kendine güveni yok
ama hukuk garip bir alan hele Amerika'da çok para gerekiyor hukuk için adım atmak için
zira buradaki hukuk diploman orada sıfır
patronumun oğlu vardı
adam ne heveslerle okuttu oğlunu Koç Hukuk ta
Amerika'ya gönderdi, dünya para harcadı, orada avukat dahi oldu ama o da dönüp geldi buradaki bürosunun başına
kadının zaten o işten ayrılınca gelen ikinci teklifi kabul etmemesi hayattaki kırılma noktası idi
sonra tam bebek doğunca adam da yürüyemez hale gelince Amerika da sağlık da sıkıntılı vazgeçmek zorunda kaldılar
belki bebek olmasaydı, kadın iş bulurdu ama tam yeni doğum yapınca her şey üst üste geldi
adam burada masa başı işim var diye gelmiş
kalsaydınız bir yıl daha bebek büyür kadın işe dönerdi dedik
evet dediler bir yıl kalırdık da tüm birikimimiz biterdi ona da cesaret edemedik dediler
bir de orada garip insan ilişkileri ile yürüyor hayatları
yani ne bileyim birisinin tanıdığı evini bunlara ucuz veriyor, birisinin eşyalarını alıyorlar
işte araba alıyorlar ama başka birisinden bir şeyleri ödünç alıp yaşıyorlar
en son geri dönecekken tüm evdeki eşyaları satıyorlar kira sözleşmesini bitiriyorlar vs bir şey oluyor kalmak zorunda oluyorlar
bir arkadaşlarının stüdyo dairesine 3 kişilik aile misafir olup 2 ay kalıyorlar
komşu boşanıyor kedisini bunlara veriyor
yani bize anlattıkları hayat hiç oturmuş bir hayat gibi değil hep böyle nerede akşam orada sabah yaşantı hikayesi şeklinde