Anksiyete bozukluğu

Coooook haklisiniz

Arkadaslar benim gunumun her anini etkiliyor anksiyete her an ya hastaliga yakalandiysam korkusu yemez icmez kusuyorum.is yapamiyorum. Esimle cocuklarimla ilgilenemiyorum. Bir tarafim daha halsiz. Yatmaktan sirtim kollarim omuzlarim yaniyor uyusuyor. Biraz hava alip dolasirsam iyi geliyor gibi geliyor ama benim aklima bir suru kotu sey geliyor. Ben nereye anksiyete oraya. Aldigim nefes yetmiyor sanki halsizim. Panik atak nobetleri bazende. Midem surekli asit yapiyor yaniyor surekli icimde kotu bir his. Allah dusmanima yasatmasin. Kiziyorum kendime Rabbim dermansiz dert vermesin olmadan ya olursa diye dusunerek isyanmi ediyorum acaba diye ama elimde degil iste insaallah ilaclar iyi gelir.

Canlarım ciğerlerim evet ilacın faydasını mutlaka görürsünüz ama İŞ SİZDE BİTİYOOOR Çabalayın mutlu olacağınız uğraşlar bulun sık sık insan içine çıkın! Bende çok kötüydüm şimdi işler yolunda rabbime çok şükür... Üstüne gidilmedikçe yenilemez bir hastalık bu...

Allah şifa versin ben ilaçları ilk kullandığımda kaygılarım daha da artmıştı zamanla geçiyor bi süre bekle sakın hemen bırakma ama işe yaramazsa işte o zaman yenisini denemeye bak ilaçların etkisiyle düzelince de bu konuyla başetmek için kendini geliştir ben belki bunu bir ayda yasadım çok fazla akıl veriyor gibi görunebilirim ama inanın sadece destek vermek için çünkü bunu yasamayan asla anlamaz billiyorum o hissi nereye gitsen ne yapsan seninle belli bi süre sonra fiziksel olarak da etkileniyor insan kalbinin üzerinde bi ağırlık içim patlayacak gibi oluyordu dayanamıyorum artık diye ağlıyordum artık sakın allah a isyan olarak görme bu bizim elimizde değil yani biyere kadar elimizde insan o kadar takıyor ki ben delirmekten korktuğum için uyuyamıyordum

Akilada tavsiyeyede cok ihtiyacim var suan. Dediginiz dogru yasamayan anlamaz. İlaca baslayinca benimde kaygilarim artti. Boyle iletisim kurdukca rahatliyor gibiydim. Kizim simdi koltuktan dustu. Yine kaygilarim tavan yapti, hemen esimi aradim ufffff. İcim sikildi yine

Evet burda dertleşmek rahatlatıyor ben bazı günler KK yı açıp öyle yatıyordum:):) evet artabilir ama sabır gerekiyor biraz bi de ne kadar güç de olsa aklına gelen şeylerin aslında mantıksız olduğunu düşün kendi kendine cevaplar ver ona bi de dertleşmek istediğin zaman konuşabilirz sana güven veren şeyleri aklına getir mümkün olduğunca düşüncelerinle başbaşa kalmamaya çalış biliyorum çok zor ama zamanla başarıya ulaşacaksın inşallah

O kadar lanet bir şey ki bir süre hayır düşünmeyeceğim kötü şeyler olmayacak takmıyorum dediğim an '' ya düşünmessem kötü şeyler olursa, ya takmadığım için korkularım gerçekleşirse ? '' demeye başlayıp tekrar başa dönüyorum

Evet yaa bende dusunmedigim zaman bile kendimi suclu hissediyorum.
Hayatimda iyi seyler olsa bile acaba firtina oncesi sessizlikmi bu diyorum.
Mesela psikiyatriste gittim 15 gun once bu anksiyete icin guzel bir adim dimi ama ben ne dusunuyorum; acaba benim kotu bir hastaligimmi olacakta yada arda buna hazirlanabilmem icin takmamam icin buna hazirlaniyormuyum diye dusunuyorum. Anlayin artik kaygi bozuklugum nerelere varmis. Uffffff Allah im hepimizi butun hastaliklardan korusun. Bu hastalik takintisi bende okb ye donusmus.

Mantikla bagdasan bi durum degil yaa mesela yamuk yatiyorum ertesi gun sirtim tutulur gibi oluyor ya ben bunu biliyorum aslinda ama ilk aklima gelen kotu bir hastaligimmi var. Yani sebebi pozitif dusunemiyorum hic bir zaman

B 12 ve kan dusuklugumden dolayi iyi beslenmem lazim ama butun bu negatif dusunceler mideme vuruyor ve yemek bile yiyemiyorum dogru duzgun. 1 ayda 5 kg verdim. Hatta 20 gunde sanirim.

Bir psikolojik sorun bu kadar mi benzer olr yahu :18: sasirmamak elde degil butun semptomlar bire bir olmasada cok benzesiyor bende Allah beni imtihan ediyor bu hastaligi yenersem Allah bu kez baska bir imtihan verir bana yok yok bu daha iyi hic olmassa sadece bana zarari var varsin imtihanim bu olsun diyorum butun yuku cekmeye raziyim yani :2: halbuki cok cok zor ama genede bu imtihan iyi offff gene ayni seyi dusundum

Son düzenleme:
Daha dün gittimm. Farklı sebepler yüzünden. bas dönmem ve mide bulantılarım yüzünden. ama biraz konustuk. sıkıntılarımdan sinirlerimden korkularımdan. ve bana sasddece anksiyete bozuklugu kelimesini anladığım 3-4 tane sey söyledi. ardından 2 tane antidepresanı yapıstırdı. bgn 2. gün bakalım ne kadar etkisi olur. uamrım iyi gelirde doktor doktor gezmem...

arkadaslar antideppresan ilaçlar benım bıldıgım kadarıyla bırkac gunde etkı gostermez ıse yaramıyor dıye bırakılmaz..kısıden kısıye degısır..15 gun 2 aya kadar ıyı gelıp gelmedığı anlaşılır..ıyı gelmıyorsa doktora danısmak gerekır doz artısı yapar..içtim bende 4-5 ay kadar..ama sankı tekrar ıhtıyacım var gıbı arada oyle hıssedıyorum

kızlar ben bugün nihayet doktora gittim.devlete gideceğimi söylemiştim gittim.eskiden gittiğim doktordu bu benim.o kadar kişi var ki psikiyatri için gelen.yoğun bölümlerden birisi.zaten randevuluydum ilk ben girdim.anlattım genel hatlarıyla.tabi hayat hikayemi anlatmam ne mümkün.artık aklıma gelenleri söyledim.en son o nefes alıp verme ve yutkunma sıkıntımı ve uyku problemlerimi söyledim.eksik çok şey vardı ama onun da çok umrunda değildi zaten.yani ilgili bir doktor ama adam ne yapsın zaman belli,işini gücünü yapıyor.benim bir eksik bir fazlam onun derdi değil sonuç:yaygın anskiyete ve depresif bozukluk.dedim ki çok uyku veren ya da uykusuz bırakan bi ilaç olmasın.bir de dedim huzursuzluk ve sıkıntı hali vermesin..3 tane ilaç verdi.2 tanesi aynı ilaç ama dozu düşük birinin.o düşük dozla başlayıp diğeriyle devam edicekmişim.3.ilaç ise yeşil reçeteli meşhur ilaç kızlar.bişey demedim ama canım sıkıldı.o ilaç hakkında biraz araştırma yapıcam şimdi.yeşil reçeteyi de kafaya taktım.doktora sormayı unuttum gittim eczaneye sordum.benim durumum ciddi mi bu ne dedim yeşil reçete?''bağımlılık yapma ihtimali olduğu için herkesin rahatça alıp kullanamaması için'' gibi bi açıklama yaptı eczacı.iyice kafaya taktım ya bana bağımlılık yaparsa, ben ilacı bırakınca eskiye döner miyim gibi..eczacı bana moral verdi.hayır dedi doktor kontrolünde olmaz öyle dedi.ama yine de içim rahat etmedi.ne düşünüyorsunuz bu konuda?ilaçları hiç kullanmamayı bile düşündüm ama bu seferde rahatsızlığım artar mı içten içten diye ondan korktum.ne yapmalı?

Neroli arkadaşım evet bu ilaçlardan pat diye kurtulamıyorsun o yüzden bağımlılık kategorisine sokulmakta. Kafana göre kullanıp bırakamazsın. Doktor kontrolünde devam edeceksin zaten olumlu yönde ilerleme kaydedersen doktor ilaçları azalta azalta bitiriyor. Hiç dert etme. Bir şey olmaz. İyi geliyor.

Ben birdenbire bıraktım ve gerçekten çok acı çektim. Çok sıkıntı yaşadım. Ama o da zamanla geçiyor. Yani bir problem olmaz kolay kolay.

Cnm knu sahibi olarak yazmayi istedim ilaclari bilmem ama az once belirttigin gibi doktor guven vermiyor , hastanedeyken kendimizi yeterince onemsenmis dinlenmis anlasilmis hissetmiyoruz doktor seni aydinlatip korkularina cevap verememis ordan burdan bilgi derlemeye calisiyorsun, doktordan ziyade sistem aksak, gerci hastanede, okulda ,kisisel iletisimlerimzde, ailemizde , nerde kendimizi umursanmis dinlenilmis anlanilmis hissediyoruz ki :18:

psikologlar kesinlikle bu hastalıkların ilaçların netten araştırılmamasını öneriyolar önüne gelen herşey yazabilir insan zaten hassas o dönemde daha çok etkilenebilir

23 yasinda falandim galiba 2 ay kadar yesil recete ilac kullandim. Uyku sersemlik gibi seyler yapti ama bana cooook iyi geldi. Ozaman yine boyle sakinlesemiyordum kaygilarim tavan yapmisti. Birakincada sorun olmadi.

Uffff kizlar yaaa benim kollarim uyusuyor yaniyor sanki simdide buna taktim kafayi acaba kotu bir seyimmi var diye. Allah im aklimiza sagligimiza mukayyet olsun insaallah.

şimdi bende bir konu acaacagım kendi dertimle ilgili canım... bak benimkide son derece zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…