Anlatılmaz yaşanır :)

Kızlar lütfen sakin olun. Öfke ile kalkan zarar ile oturur. Eşinizi biraz sıkıştırın, belki sizin şiniz benimki gibi yapmaz olayın ciddiyetini görür. Herşey eşinizde bitiyor. Eşinizle iletişiminiz sıkı tutun. Nasıl ki anneleri politik olup, Oğullarının aklına giriyorsa sizde öyle yapın. Gerçi benim eşime işlemedi ama. Duygu sömürüsü yapın ama boşanmayı düşünmeyin. Bakın çocuklarınız var. Boşansanız bile arada çocuklar olduğu için ömür boyu eşinizle ilişkinizi belli bir seviyede tutmak zorundasınız. Ve bu yüzden yaranız hiç kapanmaz. Ömür boyu belki, hata mı yaptım diye kahrolursunuz. Siz bana bakmayın. Benim çocuğum yok, bağlayanım yok, bir daha yüzyüze gelmek için sebebim yok. Sakin olun ve kaynanaların yöntemini kullanın.Gazanız mübarek olsun

Açıkcası benim eşim annesini dinlemiyor..
Ama susturmuyorda bana duyma diyor geçiyor duyma duyma nereye kadar mesela benim evime kaynanam geldiğinde o gün kesin bi geriliyoruz benim yüzüm asılıyor eşimde hep böyle yapıyorsun diye rutin bi ufak çaplı tartışma oluyor aramızda
Ben yapmacık olamam o yapmacık olmamaı istiyor diğerleri(diğer gelinler eltilerim) nasıl yapıyorlarsa sende öyle yap diyor
Ben yalandan yere gülemem kusurabakmasın gülmüyorumda..
Ben böyle çekicem başka şansım yok hep bi gözüm köy bir kulağım sağır olucak ancak evliliğim böyle devam eder..
Ama eşimle birebir hani olur ya kücük tartışmalar onlar bile yok 2 ay kaynanam gelmesin biz 2 ay süt limanız sesimiz hiç 1 ton yukarı çıkmaz ..

Napmalı çare düşünmüyorum artık oluruna bıraktım ben gittiği yere kadar düşünmek istemiorum ilerisini

Edanaz peki pişmanlıkların var mı hani zor mu yada keşkelerin....

Bence de en iyisi o olur. Bırak konuşsun dursun. Benim kayınvaldem ben işde iken sürpriz yapıp habersizce bize gelmiş, gelirken de iki tane misafir getirmişti. Hiçbir zaman benim yatak odama girmekten kaçınmadı, biz yatarken de odada yokken de kapıyı vurmadan girerdi. Hatta getirdiği misafirleri yatak odama sokmakta mahsur görmedi. 130 km den sürpriz yaptı. Bu kadar müdahalesi var mı kayınvalidenin?

Yok cnm daha neler ama seviyorlar böyle şeyleri

Mesala ben eşimle yatağımı ayırsam hoşuna gider eminim ben

Seninkiler iyice abartmışş ama ben yokkende annemde oluyorum mesela kaynanam evimde oluyor eltim felan gidiyo geliyor ben yokken bende buna sinir oluyorum ben yokken evime girilmesi..

Kaynanamı görmeye geliyo fakat hoşuma gitmiyor evde olup olmadığımı bilmiyor tabi habersiz geliyor ben evimden çıkınca çekip kitleyip çıkmak istiyorum düzenin olmuyor belki evin dağınıktır belki özel bişeyin vardır ortada özel kalmıyor..

Eşinle konuş, ama direkt konuşma. Annesinin yaptğı gibi yavaş yavaş aşıla. Sanki çocuğa konuşmayı öğretiyormuşsun gibi düşün kendini. Seninki o kadar yapmıyorsa demekki oğlundan da biraz çekiniyor, eşin belli bir yerden sonra sınırları koymuş. Şimdi sen yavaş yavaş eşine kendi sınırlarını işle. Benim ki gibi yok annem öyle şey yapmaz, sen yanlış anlıyorsun demezse sorun yoktur.

Aslında evet eşimden çekinir yani eşim direkt söylese onun sözünden çıkmaz mesela açığım diye laf ediyordu bi ara eşim annesine ben onu böyle sevdim böyle aldım dedi o konu kapandı zerre ağzını açamıyor o konuda..
Eşim sürekli bana ben yeri gelince lafımı söylüyorum seni ezdirmiyorum diyor ama hiç tanık olmadım.
Ben yokken yani söylüyor olabilir evet
Ezdirmediği konusunda şöyle haklı ben eltime görümceme gitmek istemiyorum diyorum gitme istemiyorsan diyor bunu diyo zorlamıyor

Mesala her gün anneme gideyim ama 3 ayda 1 defa eltime gidim nie hep kendi tarafına annene gidiyorsunda benim tarafıma gitmiyorsun felan gibi bişe demedi duymadım hakkını yiyemem yani

Kaynanam da sussa iyi olucak görümcemle kaynanam ikisi bir olup dır dır ediyorlardı görümcemim ayağını kestim ondan yana rahatım..
Böyle yorumları okuyunca ben mi evhamlıyım abartıyorum..

Yok evhamlı değilsin. Ama eşinin senin yanında seni savunmaması çok güzel. Sizi yüz göz etmiyor. Hem de gelin oğlumu doldurmuş üstüme saldı diye kayınvaldene bağıracak fırsat vermiyor. Çok rahatsızsan, yavaş yavaş eşinle konuş. Herşey birden olmaz. Hayat zaten beklemk ve sabretmek değil mi? Sabırla iğne oynası yapar gibi herşeyi yoluna koyabilirsin bence.

diğer gelinlerle problemı yokmu tek sorun sızın onun akrabasından olmamanızmı merak ettım.yanı sız hizmetinizi yapıyosanız ve oğluyla iyiyseniz kadının aklından zoumu var yahu.ne güzel işte gelinim iyi demiyoda size git başka koca bul diyo.tık tık sinirleniyom ben bole kayınvalıdelere allah kolaylık versin bacım.fazlada kendini yıpratma olan sana olur takma kafanı aklına gelenı sole ıcınde kalmasın bence yoksa cooook hastalıklar cıkar sende kolay gelsin

diğerleri evet biri akrabası biride kendi köylüsü sadece ben yabancıyım diğerleriyle yani bana söylediklerini söylemiyor kücük eltim kaynıma bile söylemiş annen hiç iyi davranmıyor diye (kücük eltim kaynanamın ablasının torunu)
Tabiki onlarada çenesi durmuyor o ALLAHIN EMRı..

Dün yatağa uzadığımda düşündüm sadece burda belki çok detaylı bir şekilde anlatıyorum doğallığımla yaşadıklarımı gerek içimi dökmek için gerek fikirlerinizi almak için ve burda bu konuyu paylaşmış olmak bana güven verdi yani bi rahatladım..
Hepinize teşekkür ederim iyiki burayı buldum ve dertleştim okudunuz yorum yaptınız..
Ama inanın çok yalnızım çok boşluktayımm..
Anneme hiç bişe anlatamıyorum çok üzülüyor..
Komşum yok gibi bişe olanlarada anlatmam dedikodu yapıyorlar..
Eşimle paylaşsam da bişe değişmiyor..
Hep içime atıp artık kendi kendime yalnız kaldığımda konuşmaya başlamıştım kendime anlatıyordum kendi derdimi..
Burda paylaşmış olduğumu bilmek bile bana sanki yıllardır beni dinleyen anlayan birileri güvenebildiğim birileri olarak bi cesaret verdi..
Yuva kurmak zor ama yıkmak çok kolay..
Dilerim kimsenin ağzının tadı bozulmaz bütün arkadaşlarıma sabır diliyorum..

Son düzenleme:
Canım ya yaz içinden ne geçiyorsa.kadının halinden en iyi kadın anlarmış.bide şunu farkettim harbi harbi dert söyletirmiş ya :) sanal muhabbetin güzelliği şu ki rahat olabiliyorsun.

Allah herkese sabır versin. Bazen isyan ettim allahım nedenben sabır dileniyorum, neden hep susuyorum, herkes lafını söylüyor, kırdı mı üzdü mü umrund değil çekip gidiyor. Bana gelince ben hep sabır diyorum dedim. Çok fazla sabretmişim, sabrım öyle bir taştı ki, resmen patladım. SAbrını patlayacak derecede biriktirme olur mu? Ara sıra tatlı sert eşine çemkir. O senin eşin ve anladığım kadarı ile seninle paylaşıyor pek çok şeyi, seni yalnız bırakmıyor. Sen de paylaş, eş demek bu değil mi?

Ben bide herkeze anlatmıyorum içimede atan yapım var ve bi komşuma söyleyince vah vah.. gözüyle bakılıyor..
Gencecik güzel kız kadere bak amannnn hastada olmuşş güzelliğine yazık gibi böle sanki umutsuz vakayım vebalıyımda acıyan gözlerle bakıp vah vah demelerine sinir oluyorum..
Bu yüzden o konuda kendime söz verdim kan kussam dedim kızılcık şerbeti içtim dicem komşularıma..
Hepside özeniyorlar bana eşimle olan ilşkime..

ıçimi bilmiyorlar o başka bilenlerlede konuşmuyorum mesafe koydum çok dedikodu ettiler kızcağıza şöyle yapmışlar hasta etmişler yazık gibi..

Burda evet samimiyetle anlatıyorum çünki sizler nötrsünüz ve yaşayanlarda olması benim yöneümden hani yaşımdan büyükler evlilikleri daha uzun ömürlü olanların bana faydası olur çünki ben kaynanam görümcem yüzünden yuvamı yıkmak istemiyorum..

Oğlum inanılmaz babacıı..
Yrın öbür gün okula başlayınca(boşanmış olsam) o çocukların babasını görünce ezik masumca başı yerde izleyen ve bana babam niye bizimle değil niye beraber değiliz diye sorulara asla maruz kalıp bu psikolojide büyütmek istemiyorum evladımı..

Sabredenleri dert çekenleri çok iyi anlıyorum..

Benim eşimde aynı canım ona bakarsan ben annen böyle diyo şöyle diyo bana böyle yapıyo hani böle dertleri sıralamaya başlasam sar başa oluruz..

Ama ben eşime dedim bunu 2-3 seneye kadar kanser olmassam iyidir

Ben sedef hastası oldum
panikatak zaten devam
guatır heran olabilirim sol lopumda nodülüm var ilerleme olursa guatıra yol açabilirmiş
Ben evlenmeden önce hastane yolu bilmezdim..
Şimdi özellikle psikiyatrlar cildiyeciler(strese bağlı cildimde dışa vurmalar oluyor)
Allah sonu hayır etsin..

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum? Ne yapmak istersin? ya da ilerleyen zamanların sana ne getireceğini düşünüyorsun? Ben boşandıktan sonra çok düşündüm acaba acele mi ettim diye ama arkama bakıyorum geçen bir 9 yıl var. Belki eski eşim bişeyler yapacakdı ama belki garantisi yok. Göze alamadım, onun bişeyler yapmasını beklemektense gitmek daha kolay geldi, yeni bir şehirde yeni bir hayat daha kolay geldi. Ama daha önce de dedim ya senin çocuğun var.

Ben eşimle mutluyum.. Hiç sorunumuz yok..
Ama annesi işte annesinin benimle olması varlığı yaa beni acayip huzursuz ediyor evime gitmek istemiyoum..
Ayaklarım geri geri gidiyor..
Vicdansızmıyım diyorum kendime kızzııyorum ama bana yapılan hiç bişeyi unutamıyorum..
Kadının kücücük lafı bile kocama bi diken olup bana batıyor..
Yani ağzıyla kuş tutsa artık umrumda değil.. okadar nefret ediyorum yanii..
Anlatamıyorum kii içimdekiini
Eşim sabah 8 de gidiyor akşam 12 de geliyor o da annesini pek görmüyor onlukda bişe yok
Ben sürekli annesiyleyim evde..
Artık hani söylediler lafları yaa artık söylemesede (ki eskiye nazaran iyi olsada yinede az az dokunduruyor) ben hiç bi şekilde onu görmek istemiyorum..

Ne yapmak isterime gelince..
BıLSEM...
Bende bilmiyorum

Bence sen eşini ikna edebilirsin. Adamla bir sorunuz yok ki, artık arada dengeyi kursun. Herkes yerini bilsin. Bak ne güzel çocuğunuz da var, allah bağışlasın. Kötü şeyler düşünme, biliyorum çok zor. Kaynanamı her gördüğümde gözümün önünde karşıma geçip seni oğlumdan boşatacağım dediği gün canlanıyordu. Nasıl sustum, nasıl bu kadar sabırlı oldum inan ben de bilmiyorum. Ben eşimi çok sevdim, ama bu kadar olan olayda hiç benim yanımda arkamda durmaması çok kırdı, çok incitti beni. Gururum o kadar kırıldı ki. Benm evliliğim sürerdi esasında, ben bitirdim. Sürerdi ama ben benlikden çıkmak üzere idim. Kendime saygımı bile yitriyordum az daha. Tercih yapmak zorunda hissettim kendimi. Ya ben ya kocam. Belki bencilce ama ben kendimi tercih ettim. Kendimi tanıyorum, hiçbirşeyi unutamayacağımı biliyorum. Eşimin yüzüne baktıkça ömür boyu göreceğim şeyleri biliyordum. Zaman zaman da olsa bunları onun başına kakacağımı biliyordum. O razı idi bunlara ama artık ben huzur istiyorum. Huzur için yalnız kalmam m gerekiyor razıyım. Yeter ki artık huzur olsun hayatımda. Ben böyle düşünüp boşanma kararı aldım. Lütfen iyi düşün. Yuva yıkmak kolay evet. Ama çocuğun var.

Evet ve her şeyi çok iyi anlıyor..
Benimkinin senin ex kaynanadan aşşa kalır yani yok yüzüme karşı demesede arkamdan kesin diyodur
Eşime başını yaktın diye nasihat ediyoo ben neymişim beee kocamın başını yakmışım..
pehss bana ..
Ama senin adına sevindim en azından benim gibi sürekli nefret duygusuyla yaşamıyosun ohh be artık yok ohh diosun..
Ben ne zaman gidicek
Gelmez inş bi kaç hafta diye dua ediyorum..
ışim duaya felan kaldı yanii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…