anne nasihatı

Canım annemmmm...

"-Söz sükutsa, gümüş altındır...

-Kendine yapılmasını istemediğin birşeyi, başkasına yapma...

-Kenarda köşende her zaman, acil durum paran olsun :)

-Çocuğuna asla vurma, sonra içine batar...

-Her zaman bakımlı temiz ol, evinde her an misafir gelecekmiş gibi tertemiz olsun...

-Kocanı ve ailesini, bizi sevip saydığının gibi sev, saygı göster, hürmet et, unutma kızım 4 atada birdir...

-Kimseyle küsme, bilhassa kardeşlerinle, kardeşi kardeşi bıçaklamış, dönmüş yeniden kucaklamış, bana birşey olursa birbirinize sahip çıkın, eksiklerinizi giderin...."

daha bissürü bissrürü....

Canım annem, anne de olsam, evli barklı da olsam yerin bende hiç değişmez, başımın tacısın, gözümün nurusun... iyi ki benim annemsin...

Seni çoook seviyorum...

"kızııımmm her ev babaevin değil"
"ekmekle ye"
"bak bu oğlana çok eziyet ediyorsun ben kırıcam o küçücük tatlı kafanı!"
"sakın suratını asık görmeyeyim yuvana melekler girmez"
"evlendiğinde hep güleryüzlü ol ki eve gelmek için can atsın kocan"
"kime diyorum ki ben ahh ardemir ahhh annem demişti diyeceksin.."

Yaradana kurban olduğum pamuk annem

Güvenme dostuna, ot basar postuna
ilk aklıma gelen nasihati

Annem ve teyzemin ortak nasihatleri (bana, kardeşime ve kuzenlere) :
Oturun siz oturun yarın birgün evlendiğinizde kaynananızın yanında da oturursunuz, kızım kalkın biriniz bulaşıkları yıkayın biriniz sofrayı toplayın vs vs vs diye gider iş yığını..
*Kaynatanın yanında da böyle bacak bacak üstüne atarsınız kızım aferin düzgün otur gelmesin terlik..!!
*Öğrenin kızım artık şu yemek yapmayı evlenince de biz mi gelip yapıcaz sizin yemeklerinizi??
*Evinizi temiz tutun adam eve gelmek istemez sonra..(!)
*Siz anca giyinin süslenin gezin adam o bakıma 2 gün aldanır 3 gün aldanır sonra getirir sizi bırakıverir kapıya..
Anneminkiler:
*(Sevgilimle telefon konuşmamda sesim bir ara çok yükselmiş kapatıp salona geçiyorum) Kime bağırıyodun sen öyle? -Xle konuşuyodum anne noldu? -Heh bağır bağırda korkut çocuğu daha şimdiden o kadar bağırma olur mu? (!) -E sende babama bağırıyosun ama hemde benden çok?? -Baban ondan anlıyor o başka
*Annem:Noldu moralin mi bozuk senin? -Yok anne.. -Var bişe anlat bakim.. -Yok anne bişe düşünüyodum öyle.. -O çocuk üzdü di mi seni getirmesin beni oraya..!!! Yüz verme kızım şuna
*Daha şimdiden tek işle bile pestilin çıkıyor nasıl ev hanımı olacaksın sen? -Yardımcı alıcam anne.. -Ya tabi tabi bulursun öyle zengin koca.. -Zengin olmasına gerek yokta ikimizde çalışıyor oluruz nasılsa işleride ortak yaparız..-(Bir kahkaha atar ve:) Emin ol öyle olur o gelir gelmez tv başına sen mutfağa.. Kadın her işi yükleniyor kızım öğren bunları..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. :)

Bir ANNE ancak bu kadar güzel anlatılabilir...

- Başım ağrıyor…
- Saçın ıslak ıslak çıktın ondan.
- Başım dönüyo…

- E bi şey yemiyorsun, açlıktan.

Anam ilkokul mezunuydu.
Ama, doktordu.

Eczacıydı aynı zamanda…
- Gözüm morardı.
- Gel, patates basayım.
- Kepeklerim çoğaldı.
- Otur, zeytinyağı süreyim.
- Arpacık çıktı galiba.
- Yum, sarımsak değdireyim.

Hemşireydi…
- çok terledim anne.
- Dur, sırtına havlu sokayım.

Bebekken, anestezi uzmanıydı…
- Dandini dandini dastaaana.

Fizyoterapistti…
- Dizim ağrıyor.
- Benim de belim ağrıyor, geçer.

Diyetisyendi…
- Mis gibi türlü yaptım, sakın sokakta burger filan yiyip gelme, kola da içme!

Cildiyeciydi…
- Sırtımda sivilce çıktı.
- Çikolata yeme.

Laboranttı…
- Burnum akıyor.
- Ben şimdi sana bi ada çayı kaynatayım, rezene, bal, limon,
tarçınla zencefili de ılık ılık iç,
uyu, uyan, sabaha bi şeyin kalmaz.

Psikiyatrdı…
- Nen var oğlum?
- Bi şeyim yok.
- Var var, canın sıkkın.
- Yav bırak, iyiyim.
- Yok yok, bilirim ben.
- Anne yok dedim ya!
- Bak gördün mü?
- Neyi gördüm mü?
- Sinirlerin bozuk senin.

Hastasıydım..
Hastaydım ona...

Çok hoşuma gitti paylaşmak istedim...

yere terliksiz basma sonra üşütüceksin

hep incecik giyiniyorsun

evlenince kocanı yanlız bırakma

aklıma geldikçe yazıyorum kızlar canım benim yaa

işe gitmek icin erken cıkıyorum evden haliyle apar topar sacımı topluyorum ;

annem : bir günde değişik birsey yap. o ne öyle bastan savma yapıyorsun kescem sacını da gör . evlenince artık taramadan cıkarsın

--

adam gibi pantolon giysene kızım o ne düsük belmiş modaymıs. ilerde oram buram agrıyor dediğinde görüsecegiz seninle .

bu yasta benden cürüksün

- Herkese sırrını verme sakın.

-kayınvalidenle iyi geçin

- Eşine iyi davran zaten zayıf iyice yiyip bitircen çocuğu

Aklıma bunlar geldi nedense Annecim benim çok seviyorum seni

kocan olunca oram ağrıyor buram ağrıyor deme kocana erkekler sevmez öyle şeyleri

benimkiside saçını toplayınca bak ne güzel oluyorsun elin yüzün ortaya çıkıyor manken gibi oluyorsun der saçımı toplayım diye gaza getiriyor

Ben senin yaşında iken belim şuutçukdu ( şu kadarcıktı )
İki elini baş ve orta parmaklarını halka yapıp gösteriyor.
E be anne o kadar ince bir bel bir kere insan anatomisinde yeri yok" dicem sus anaya cevap verme dicek bişi demedim
Ben senin yaşında iken 4 çocuk doğurmuştum ( 29 umda öyle derdi )

Bunu benimki de derdi, iyi ki demiş anacığım ama enayi yerine konduğumda olmadı değil hani kimi zaman
"Seni alan 2 günde geri getirir." Kafama vura vura ev hanımlığı da öğretti bana. Şimdi çalışan bir kadın olmama rağmen evime de işime de yetebiliyorum.
"Her zaman evin temiz yatağın toplu olsun çat kapı kimin geleceği belli olmaz."
Paranı sıkı tut tutumlu ol anlamında " köylü danadan beçikten, şehirli birden buçuktan "
Kendisi yapamamış,bende yapamıyorum ama der ki " kocanın iki kaşığı varsa birini kıracaksın"
Nasip anlamında : "Kırk yıl kıran olmuş vadesi gelen ölmüş"
Her şeyi yapabilmek konusunda- yemek bulaşık ev işi vs gibi - " harcamasan da kolunda bileziğin olsun"

Bu böyle gider

benim annemde çok nasihat ederdi hergün ve ben hiçbirini hatırlamıyorum bile okadar çoktu kii tek bişe aklımda (sana göre doğru bana göre doğru yoktur doğru bitanedir ) derdi ama niçin unuttum valla

-Odayı topla kızım biri gelir
-Gecelikle gezme biri gelir
-Evi temizleyelim biri gelir
-.Bağırma biri duyar
-Onu yeme ben onu biri gelirse diye koydum oraya
-Biri görse ne der ?
-Biri şu yaptığını duysa rezil oluruz
-Oraya girme biri gelirse bari orası temiz olsun
-Hadi kalk biri gelir belki

Bu ‘Biri’ kimse gelsin artık kızlarda kurtulsun ya kabile halinde geziyo bu birileri galiba

Son düzenleme:
Sırrını deme kimseye senin tek arkadaşın dostun benim benden başkasına deme çorapsiz gezme herkese herşeyini anlatma ama kendi anlatır çula çaputa para verme sırtını kalın giy hatırladıklarim bunlar ha bi de devamlı evi kalk sil biri gelir

evet bende etraftan duymuştum onu mıy mıy olmamak gerekyormuş..
ben biraz fazla şikayet ediyorm hastalk konusunda sanırım..

hoş geldin tatlum :) annen çok çok çok haklı benim anamda hep der sadece bu değil herşey üzerine nasiat eder.dediğin gibi her zaman bakımlı ol erkek bu gözü dışada olur saygıda kusur etme hem eşine hemde ailesine tutumlu ol anlayışlı ol emi kızım veee daha birçok nasiat:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…