- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.570
- 238
Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize tek tek çok teşekkürederim.Toplum tarafından öyle bir kalıba konulmuşuz ki kime anne olmak istemiyorum desem bana canavarmışım kötü merhametsiz bir insanmışım gibi bakıyorlar.Aslında hiç doğmamış çocuğumu o kadar çok seviyorum ki onu dünyaya getirmek istemiyorum..Çünkü belki de ona karşı çok iyi sabırlı,tahammülü bol olan bir anne olamayacağım..Yazdıklarınızı okuyunca bir nebze rahatladım..Yaşadığım çevre toplumsal baskılara boyun eğen, daha çocukluktan itibaren anne olmak zorunda oldukları kodlanmış insanlarla dolu..Ve kendimi bu insanların arasında çok yalnız hissettim..İyi ki varsınız güçlü kadınlar:)
istemeyen hazır hissetmeyen kadınlar anne olmasın ama burada bu tarz açılan tüm konularda 'çocuk istemiyorum' diyen kadınlara bakıyorum da hepsi kendini bilen, akıllı,güçlü duran,mantıklı ve bilgili kadınlar tesadüf mü bilmiyorum.
Keşke sizler anne olmayi isteseniz sizler gibi insanların yetiştirecegi çocuklar gerek bu ülkeye :)
Neyse kendi tercihiniz tabi :)
2 kimyasal gebelik 2 düşük, 1 de 17. Haftada ölü doğum
Burada bazı kadınlar görüyorum ya anne ya hamile ağzı zehir akitiyor adap yok üslup yok yada daha ilk çocuğuna yetmiyor bilinçsizce ikinci çocuğu istiyor vs vsgüzel düşünce. katılıyorum.
Amin çok teşekkür ederim. 10 yıl belki daha fazla sene yaşadıklarımı inkar ettim, herşey iyi gidiyormuş numarası yaptım ama inanmak istediğim gibi gitmedi hayat. Ben de herşeyi olduğu gibi kabullenip çözüm yoluna gitmeyi deniyorum şimdi. Hiçbirşey henüz yoluna girmiş değil ama en azından sırtımda taşıdığım yanlış inançları atmak bile bir miktar rahatlattı. Bakalım hayat ne gösterecek:)yazdiklarinizi kabullenmek eminim zordur. Kendinize itiraf edip, burada da yazmişsiniz. Bu durustlugu ve cesareti herkes gosteremez. Allah size ve ailenize saglikli huzurlu mutlu gunler gostersin.
Vallahi yazdım yazdım sildim!!!! Kutsal analık ayağı falan ne çirkin bir yaklaşım bu böyle. Belliki evlat sevgisi tatmamışsınız. O bebelerle boşluk doldurmuyoruz bizolanların çoğu da pişman da kutsal analık ayağına itiraf edemiyorlar. ya da hayatlarındaki boşlukları o bebelerle dolduruyorlar.
Çok saol canim..bıraktım artık, herkes doğurmak zorunda değil..her şeyden önemli olan saglik..kısmet bu işlerAllah sabır versin canım.
toplum baskısı, üreme ispatı bebek nerde diye sorduklarında çocuğum var diyebilmek vss.doğanın kanununa uymakBir de çocugu ne icin istiyoruz bu çok onemli. Ve sebeplerin çogu bana bencil geliyor.
Bende aynı sen gibi dusunuyodum çocuklarla aram hiç iyi değildir , bebek görünce sevme huyum hiç olmadı , ben heralde hiç anne olamam diye düşünürken , şuan hamileyim nerdeyse 8 aylık ve onun yüzünü ultrasonda gördüğümde ben bu zamana kadar boşuna yasamisim dedim gerisini sen düşün , allahm nasip ederde kucağıma alırsam sanırım o an dünya durucak . Bazı duyguların tarifi yoktur , evet belki aglicak hayatımdan bezdircek bazı geceler , ama ben onun için herşeyi göze aldım daha şimdiden o kadar seviyorum ki , bazen hayat bunalttiginda onun için güçlü olmalıyım diyorum , duruşum hayata bakışım kisiligim o kadar güçlendiki , sen diyorsun ya tüm duzenim bozulcak güçsüz hissediyorsun aksine bence insan kendine çeki düzen veriyor ve onun için dağları devirecek bir güç hissediyosun bu bir mucize ... Allah'ım isteyen herkese nasip etsin . İnşallah sende hazır olduğunda hayırlı zamanda anne olursun . Benim bebegminde sağlıkla doğması için dua edin kizlaarHerkese Merhabalar;
28 yaşındayım 2 yıllık evliyim..Resmen bir çıkmazın içindeyim ve sizin fikirlerinize ihtiyacım var.Arkadaşlar ben anne olmak istemiyorum.Yani içimde annelik duygusu yok..Bebekler ve çocuklar bu dünyanın en masum canlıları bunun bilincindeyim ama hayatımda hiçbir zaman çocugum olsun hayalleri kuran bir kadın olmadım..Hani bazı kadınlar kucağına bir bebek aldığında benim de olsa keşke diye düşünürler ya böyle bir düşüncem asla olmadı..Sürekli kendimi sorguluyorum bende mi bir tuhaflık var diye ama bir canlının bana anne demesini bana bağımlı olmasını istemiyorum.
Belki bana kızacaksınız ama çocuk olunca hayatım alt üst olacak bütün düzenim bozulacak gibi hissediyorum.Bu sorumluluğu alacak kadar güçlü hissedemiyorum kendimi.Bu konuyu kimle konuştuysam hele bi kucağına al bak herşey değişir diyor ama ya pişman olursam..Arkadaşlar anne olup pişman olan varmı içinizde ? Eşimle konuşuyorum bu durumu eşim zorlamıyor illa ki çocuğumuz olsun diye ama 10 yıl sonra neden böyle düşünmüşüm keşke çocuk yapsaydım diye büyük bir pişmanlık içindede olabilirim..
İşin içinden çıkamıyorum.Lütfen ama lütfen fikirlerinizi bekliyorum
Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize tek tek çok teşekkürederim.Toplum tarafından öyle bir kalıba konulmuşuz ki kime anne olmak istemiyorum desem bana canavarmışım kötü merhametsiz bir insanmışım gibi bakıyorlar.Aslında hiç doğmamış çocuğumu o kadar çok seviyorum ki onu dünyaya getirmek istemiyorum..Çünkü belki de ona karşı çok iyi sabırlı,tahammülü bol olan bir anne olamayacağım..Yazdıklarınızı okuyunca bir nebze rahatladım..Yaşadığım çevre toplumsal baskılara boyun eğen, daha çocukluktan itibaren anne olmak zorunda oldukları kodlanmış insanlarla dolu..Ve kendimi bu insanların arasında çok yalnız hissettim..İyi ki varsınız güçlü kadınlar:)
herkesin kendi fikri çıkarlarınıza göre yorum yapılması gerekmiyor şart değil hee bnde çocuk sahibi olmak istiyorum hatta olmuyor bnm ..evlat sevgisi tatmamış olabilir olmuyor olabilir ama benm gibilere kutsal analar başlıyor en muhteşem duygu anlatılamaz bilmem ne olmadığını bilmiyorlar çünkü.. artı istemeyedebilir insan dünyanın en tuhaf insanısın sorunlusun gibi muamele görüyorsunVallahi yazdım yazdım sildim!!!! Kutsal analık ayağı falan ne çirkin bir yaklaşım bu böyle. Belliki evlat sevgisi tatmamışsınız. O bebelerle boşluk doldurmuyoruz biz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?