evli erkeklerle birliktelik yaşamak da "ahlaksızlık" olarak kabul görmüş olsa da 3 güne bir evli birinden hoşlanıyorum konusu okuyoruz. yani dediğin gibi annelerin "çoğu" pişman olsa herhalde hiç bir yerde olmasa burda görürdük bunun gibi 3-5 konu. çocuk sahibi olmak istemeyenleri gayet anlayışla karşılayabiliyorum. ki evlendiğim aydan itibaren çok çok istedim çocuk sahibi olmayı. ama çocuk sahibi olmak istemeyenlerin , çocuk sahibi olan veya olmak isteyenleri eleştirmesini anlayamıyorum kusura bakmayın. henüz hamileyim kucağıma almadım ama ultrasonda minicik bedenini hareket ettirmesini, kolunu bacağını oynatmasını izlemek dahi paha biçilemez bir his benim için.gayet normal bir kadınsın. herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil. olanların çoğu da pişman da kutsal analık ayağına itiraf edemiyorlar. ya da hayatlarındaki boşlukları o bebelerle dolduruyorlar. etrafında yetişmiş insanların ailelerini gözlemle. kendi gençliklerini yaşayamamış aileler, maddi yetersizlik içinde çocuk büyütmeye çalışmalar, boşanmak isteyen ama çocuk var diye boşanamayan aileler... çocuk yapmak özünde çok bencil bir eylemdir. geri dönüşü yoktur. çocuğuna haksızlık yapacağını, çocuk büyütmenin fedakarlıklarını kaldıramayacağını düşünüyor olabilirsin. seni eleştirmek bir kenarda, bu büyük karara gözün kapalı atlamayıp kendini tarttığın için tebrik ederim. anne olmayı istememek bir eksiklik ya da bir problem değildir. hayatını kendin için en güzel şekilde yaşamanı dilerim:)
herkesin kendi fikri çıkarlarınıza göre yorum yapılması gerekmiyor şart değil hee bnde çocuk sahibi olmak istiyorum hatta olmuyor bnm ..evlat sevgisi tatmamış olabilir olmuyor olabilir ama benm gibilere kutsal analar başlıyor en muhteşem duygu anlatılamaz bilmem ne olmadığını bilmiyorlar çünkü.. artı istemeyedebilir insan dünyanın en tuhaf insanısın sorunlusun gibi muamele görüyorsun
Kesinlikle.Hanımlar konu annelik yada anne olmayi istemekle ilgili hoş olmayan genellemelere gidiyor yapmayın
Her anne olmak isteyen boşluk doldurmak için olmuyor çok çirkin bi itham ancak bunun yanında her anne de asla kutsal değildir
İnsan neden cocuk istemez ki ?
Maddi durum olmaz anlayabilirimde rahatım bozulacak diye düşünmemek..
İstemezmisiniz yarın yaşlandıgınızda tabiki Allah hayırlısını versin,
Sizi arayan soran bi evladınız olsun..
Ben anne olmayı en çok isteyenlerdenim henüz nasip olmadı olurmu Allah bilir,
Bugün genciz gezeriz rahata bakarız peki ya yarın ?
Aslında yarınada çıkacagımız belli degil,
Yine kendi içimde karmaşaya düştüm,
Hergün içinde bulundugum kendimle ettigim kavga bu,
Çocuk olmaması dünyanın sonumu ama çok istiyorum peki ya nasip olmazsa yine kalbim sıkışıyor,zügürt tesellisi..
Açmayın böyle konular..
gerçekten de kolay değil, ama hayatınızın düzenini sağlamak sizin elinizde. bunun dışında herkes anne olacak diye birşey yok, kimseyi takmayın bence. ayrıca ne zaman hormonların hadi kızım yürü diyeceği de belli olmaz, belki seneye kendinizi bebek ister şekilde bulacaksınız belki de hiçbir zaman bulmayacaksınız. ama eğer ilerde isterseniz de modern tbbın mucizelerine başvurabilirsiniz.Herkese Merhabalar;
28 yaşındayım 2 yıllık evliyim..Resmen bir çıkmazın içindeyim ve sizin fikirlerinize ihtiyacım var.Arkadaşlar ben anne olmak istemiyorum.Yani içimde annelik duygusu yok..Bebekler ve çocuklar bu dünyanın en masum canlıları bunun bilincindeyim ama hayatımda hiçbir zaman çocugum olsun hayalleri kuran bir kadın olmadım..Hani bazı kadınlar kucağına bir bebek aldığında benim de olsa keşke diye düşünürler ya böyle bir düşüncem asla olmadı..Sürekli kendimi sorguluyorum bende mi bir tuhaflık var diye ama bir canlının bana anne demesini bana bağımlı olmasını istemiyorum.
Belki bana kızacaksınız ama çocuk olunca hayatım alt üst olacak bütün düzenim bozulacak gibi hissediyorum.Bu sorumluluğu alacak kadar güçlü hissedemiyorum kendimi.Bu konuyu kimle konuştuysam hele bi kucağına al bak herşey değişir diyor ama ya pişman olursam..Arkadaşlar anne olup pişman olan varmı içinizde ? Eşimle konuşuyorum bu durumu eşim zorlamıyor illa ki çocuğumuz olsun diye ama 10 yıl sonra neden böyle düşünmüşüm keşke çocuk yapsaydım diye büyük bir pişmanlık içindede olabilirim..
İşin içinden çıkamıyorum.Lütfen ama lütfen fikirlerinizi bekliyorum
yani orası öyle anne olmayı çok isteyip layıkıyla yapanlar var kuzenlerim gibi kazayla hamile kalıp üniversitede evlenmek zorunda kalıp sosyal medyada hergün bebek paylaşıp gözünün içine sokanlar var.artı bana laf çarpmaları yaşın kaç oldu demeleri abes bir halt yaptıklarını sanıp..sözüm meclisten dışarı sakın yanlış anlamayın gerçekten çocuk sahibi olmakla bir halt yediklerini sananlar var bu konuda çok doluyum çocuğum olmuyor bnm zaten konularıma bakabilirsniz bu duyguyu tatmak da istiyorum tabi konu sahibi gibi düşünmüyorumBen anneyim hiç pişman olmadım kararımdan. Çocuksuz olupta özgürce yaşayan insanlarıda asla hazımsızlık edip gömmeye çalışmadım , yargılamadım. Kimseye çocuk yap demedim anneliği göklere çıkarmadım. Bazı kişiler sadece tercih meselesi deyip geçemiyor. Çoçuğu olanlar boşluktan yapıyor pişmanlar kutsal analık ayağı falan demek çok çirkin değilmi sizcede?
kaç yıllık evlisiniz torun istemiyorlar mı:))Duygularımın tercümanı olmuşsunuz,çocuk sevmiyorum,istemiyorum da.32 yaşındayım.
Hayırlısı bakalım :)
1,5 yıllık evliyim.Torunu dört gözle bekliyorlar.kaç yıllık evlisiniz torun istemiyorlar mı:))
Yarın beni arasın diye yi örnek olarak verdim..nasıl ya? yarın biri beni arasın diye bugün sorumluluk almak istememek neden size anormal geliyor ki? kaldı ki benim allah bağışlarsa bir evladım var yaşlandığımda beni arasın diye değil ben evlat istedim ve o sorumluluğu sevdiğim için doğurdum.
çocuk istemek nasıl bir duygu ise istememek de o kadar normal bir duygu.
özellikle ülkenin içinde bulunduğu koşulları düşününce ben mevcutu bile nasıl kaliteli yetiştireceğim diye düşünmekten uyuyamazken hiç olmasın diyenleri çok net anlıyorum ve kesinlikle haklı buluyorum.
üzüldüm allah gönlünüze göre versin herşeyin hayırlısı1,5 yıllık evliyim.Torunu dört gözle bekliyorlar.
Bir cesaret karar verdim,nisan ayında hamile kaldım ama bunalıma girdim.Hamile olduğumu öğrendikten sonra çok kötü günler geçirdim.8 haftalıkken kalbi durdu.Demek ki hayırlısı böyleymiş dedik.
Şuan cesaret edemiyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?