- Konu Sahibi kybele1180
-
ben babami 18 yasindayken kaybettim...gelecek agustos 9 sene olacak, zaman nasil akip gidiyor...ama hala sanki dün vefat etmis gibi aglayabilirim...evet sükrediyorum 18 yasina kadar bi babam oldu...
benim gözümde dünyanin en yakisikli, en akilli, en iyi adamiydi, ve kimse onun gibi degil...cok özlüyorum ve cok ihtiyacim oluyor nasihatlarina...hersey icin bir cözümü, bir nasihati vardi...
hic unutmuyorum hep derdi ki "kizim sakin aglama, herkes göcecek bu dünyadan, buna baban da dahil" derdi....
uzun zamandir kanserdi ve aslinda hep hazirlikliydik ama ölüme ne kadar hazirlikli olabilirsin ki...
kendisi ögretmendi ve hep birimizden birinin ögretmen olmasini isterdi...maalesef benim ne ögretmen ciktigimi ne de evlendigimi görebildi...
hep "ben memleketimde, köyümde ölmek istiyorum" derdi, "mezarimi büyük bir kalabalik tasisin istiyorum, 63 yasinda peygamberimizin vefat ettigi yasta vefat etmek istiyorum" derdi...
ama kanser daha sinsi cikti, sadece 57 olabildi...ama aynen memleketinde, dedesinin odasinda, kalabalik bir ortamda (maalesef ablamin dügün gününde) vefat etti...
yatakta uzanmis o cansiz bedenini hic unutamiyorum...eli hala sicakti öptügümde ve "ahirette görüsmek üzere babacigim" dedigimde...ama o babam degildi sanki artik, sadece babama benzeyen bos bir kilifti sanki...
Mekanin cennet olsun babacigim...
sen olsaydin kimse beni bu kadar üzemezdi...
Allah hepsinin mekanlarını cennet ettin.
Bende annemi 5 yıl önce 20 yaşımdayken kaybettim.O daha 38 yaşında kıpır kıpır hayat dolu biriydi.. Bizimkisi çok ani oldu..Annemle babam 15 yaşında görücü üsulü ile evlenmiş. Birbirlerine çok aşıktılar. Annem hep derdiki dünyaya bir daha gelsem yine babanla evlenmek isterim..Mahallede onları elele görüp laf atanlara bile biz ölüme bile beraber gideriz derdinitekimde birlikte işe giderken yaya olarak trafik kazası geçirdiler. Otobüsün geldiği görünce acele ile karşıya geçmek istemişler ama geçememişler işte iki ayrı araç çarpmış..Annem başka hastanede babam başka hastanede yatıyorlardı..Biz her iki hastane arasında mekik dokuyorduk..İkiside yoğun bakımdaydı..8. gün babamın tepki verdiğini duyduk mutlu olduk darısı anneme dedik. Beyin kanaması geçirmiş ameliyat olmuştu uyanmasını beklerken 9. günü hayata gözlerini yumdu...Sanki babamı bekledi ve iyi haber gelince melek oldu of kıslar Allah kimseye yaşatmasın..Babam 2 aya yakın beyin tranvası geçirdiğinden bilinci yerine değildi bizlerle konuşuyordu ama annemi bile hiç sormuyordu..Artık yavaş yavaş sormaya başladığında psikolog eşliğinde gerçek açıklandı..Allahım şimdi düşünüyorumda nasıl dayanmışız.Çok zor zamanlar yaşadık babam evimize geldiğinde odalarda ağladığını görürdüm..Geceleri annemim ismini sayıklardı...
Hayat böyle işte..Bana gelmez uğramaz diye birşey yok. Ölüm her yerde...Allah geride kalanlara uzun ömür versin..Şimdi bebek bekliyorum ve o kadar çok isterdimki yanımda olsun..Biz 3 kız kardeşiz hiçbirimizin mürvetinide göremedi..Ama biliyorumki cennetten bizi izliyor...Seni çok seviyorum canım annem
Hikayen benim hikayeme benziyor biraz, ölüm vardı hep inanırdım ama aynı zamanda da cok ama cok korkardım. Hep yasamaktan korkardım bazen annem veya babam ölmüs gibi düsünür gözyaslarıma hakim olamazdım anksiyete bozuklugu var bende, böyle seyler düsünmek istemesem de kendime engel olamıyorum yani, annem aynı senin annen gibi hayat doluydu, hic bir hastalıgı yoktu 52 yasında olmasına ve en büyük cocuk olmasına ragmen diger teyzemlerden daha genc dururdu saclarında beyazlar bile o kadar azdı ki..
Annemle babam da görücü usulü evlenmisler ve annem babama, dünyaya yine gelsem yine seninle evlenirdim dermis hep, heryere birlikte giderlerdi hem eslerdi birbirlerine, hemde iki sıkı dost gibiydiler. Ben yine olumsuz düsüncelerle kafamı mesgul ederken bir gün sonra annemi oda da yerde yatarken buldum, '' anne neyin var, ne oldu sana? '' dedim. Konusamıyordu, '' zar zor sol tarafım tutmuyor bilmiyorum ki '' dedi. İste o an, benim koptugum andı.
Deli gibi bir o tarafa bir bu tarafa kostum, yardım cagırdım, teyzemlere haber verdim, ambulans cagırdık.. Biz hic bu kadar kötüsünü düsünmemistik ki, hastaneye gittigimizde hipertansiyon sebebiyle beyin kanaması gecirdigini ögrendik, soka girdik. Tam 2 ameliyat gecirdi doktorlar hep umutsuz vaka dediler ben onlara inat, annemin yasayacagına inandım, ÖLEMEZ o, bizi bırakmaz, annem güclü kadındır dedim..
Babam da hiic inanmadı atlatır o, ben biliyorum anneniz bizi bırakmaz, o cok güclü dedi. Tam 15 gün kendini bilmeden yogun bakımda kaldı. Hastalandıgı gün hic birseyi yoktu halbuki, nasıl oldu bir anda? hep bu sorularla bogustum saka gibiydi hersey..
Annemde hipertansiyon varmıs aslında arada tansiyonunu ölctürdügünde yüksek cıkıyormus ama bana bir zarar vermiyor ne basım agrıyor, ne gözüm kararıyor diyerek hep erteledi varsa yoksa babamdı! Babam, hem kalp hem diyabet hastası hatta hastalandıgı gün komsu da yine babamdan bahsetmis..
Babam hangi hapları kullandıgını bile bilmezdi, annem verirdi eline o icerdi.
İnsanın hayatı bir anda ancak böyle birseyle allak bullak olurmus..
Babamı bazen aglarken yakalıyorum, cok üzgün herseyden vazgecmis gibi..
3 kardesiz ve annem de hicbirimizin mürüvetini göremeden göcüp gitti bu dünyadan herkesi soka sokarak!
Gercekten cok zor, annemsiz 3. ayın icindeyiz, günler nasıl geciyor bilmiyorum..
Annemi o kadar cok özlüyorum ki, meger her gün ölümüne adım adım yaklasmısız..
Cok özlüyorum, coookkk..
aranızda ayşe kulin'in umut kitabını okuyan muhakkak vardır elbet. ben bir solukta okudum. bu kitapta ayşe kulinin annesi olan sitarenin 15-16 yaşlarında beklemediği bir anda babasını kaybetmesi ve 18 yaşında ayşe kulinin babsıyla tanışarak evlenmeye karar vermeleri yer alır. sitare o gün aynaya bakar ve babasını düşünür.babasını onu evlenirken görememesine üzülür ve sorar kendine ne zaman büyüdüm ben diye. baba senin öldüğün gece mi diye cevaplar yine kendini. Öyle çok etkilendim ki bu bölümden, öyle güzel anlatıyordu ki içimden geçenleri. Ben annemi 24 yaşımda kaybettim. Ben de gelin oldum ve annem göremedi. Annemi çok ama çok özlüyorum. Herhalde benim gibiler vardır diye düşünüyorum. Bilmiyorum okuyan veya birşeyler yazan birileri olur mu ama ben davet ediyorum herkesi. Anne veya babamızı analım burda onlardan bir hatırayla. ilk hatıra benden:
Annem Çapa'da hastanede yatıyordu.Hafta içi çalıştığım için ancak haftasonu yanında kalıyordum. Yine bir hafta sonu yanındaki yatakta yatıyordum.Uyandım annem bana bakıyordu. Bir şeye mi ihtiyacın var anne diye sordum. Cevap netti. ''Sen uyuyordun ben de sana bakıp seni seviyordum.'' Ben de seni seviyorum annecim. Yerin üstünde ya da altında farketmez heryerde her zaman seviyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?