Anneler her zaman doğru mu hisseder?

Annen böyle dediyse tek takıldığı nokta yemek yemesi değildir bence. Şöyle ki eşim rahattır ve eşimden çektiğim kadar kimseden çekmedim. Ki ilk tanışmada terler aktı çay bile içemedi. Siz ilk tanışmada gayet iyiydi diyorsunuz. Karar sizin rahat insanla ömür geçirmek çok çok zor.

Elbette kötülüğümü istemez ama çok ince bir çizgi var ki annem pek kimseyi beğenen biri değil bu aklımı kurcalıyor...
Peki sadece yemek yerkenki rahatlığına mı takıldı, genel gözlemlerine dayanarak mı söyledi?
Ben 2.ihtimali düşündüm. Normalde kimseyi beğenmeyen biriyse de bir şey diyemiyorum tabi, ön yargı da olabilir

Konuyu okumadan cevabim kocaman bir EVET

Ayben öyle yani bizi öyle yetiştirdi ben hemen rahat olamam bir ortamda bunun sıkıntısını çok çektim düşünüyorum da. Bu yönden baktığımda kuruntu yapıyor diyorum herkes çekingen olmak zorunda değil bazı insanlar da çekinenleri sevmez.
Sırf şu toplum genellemeleri yüzünden aklım karıştı "anneler hisseder,anneler bilir"

Bu bir his değil bence anneniz çekingen yetiştirilmiş olabilir sizi de öyle yetiştirmiş olabilir ama her ailenin çocuk yetiştirmesi farklıdır. Ben yetişkin insanlarla güzel muhabbet kurabilen sıcak samimi ve rahat insanları severim. Bir patavatsızlığı olmadıysa koltuğa geçip yayılmadıysa bu rahatlık değil ki. Hele annenizin yemekten olaya girmesi çok ayıp olmuş. İnsanlar yoldan gelmiş acıkmıştır. O yemekler onlar için yapıldı. Yemeseydi sevgiliniz bu defa da “bak daha şimdiden yaptığımızı beğenmiyor beyfendi bu ilerde evimize bile gelmez” diyebilirdi anneniz.

Konuyu okuduktan sonraki yorumum ise bazi buyukler cekinmeyi saygi olarak goruyor. Gunumuzde bu gecerli degil. Rahat bir insan olarak yaziyorum. Onlar cooook oncedendi. Anneniz kendince gozlemlerini aktarmis sana. Benim annem seninkinin dedigini evlenip tatile memlekete gittigimizde soyledi. Senin esin biraz rahat hel boyle mi dedi:)) guldum, evet ayni ben dedim:))

Genel diyor başka şeyler de söyledi ama yazmaya bile utanıyorum inanın saçma şeyler.İlk gün gelirken çocuk tıraş olayım geç kalırım bu yüzden dedi anneme söyledim aman gelsin ne olacak şimdi herkes sakallı dedi.Bende boşver olmana gerek yok düzelttirmişsin zaten dedim Şimdi de diyor ki ha tıraş olacaktı ikinci gün bari olsaydı. Resmen kulp buluyor gibi hissediyorum.

Bu hissetmekten ziyade önyargı bence.
Yani ne demek insan ilk gittiği yerde bu kadar çok yer mi ?
Lokmalarını mı saydı nedir.
Ayıp etmiş.
Bu durumda ben ciddiye almazdım annem bile olsa.
Benim erkek arkadaşım da boğazına düşkündür .
Benzer durumda annem böyle bi laf etse çok çok kırılırdım.
Boş kuruntular, siz mutluysanız takmayın derim.

Anne/babanın sözüne değer verip her dediklerinin de yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.Anne ya da baba,insan sonuçta.Sizin her değer yargınız da annenizle bir değil.Kimse annesinin kopyası da değil.Annenize göre çok ters bir şey size göre çok normal olabilir.Bu durumda kimin dediği önemli olacak ?

Kulak asmayın,böyle sebepten aranıza soğukluk sokmayın sevgilinizle.

Y
yani annenin karakterine tertsse değişik gelmiş olabilir. Mesela bana da fazla rahat insanlar ilk tanistigimda itici gelir ama sonradan çok iyi anlastiklarim da oldu. Siz bence anne bak soyle iyi özellikleri var beni seviyor sayıyor falan diyerek pozitif özelliklerini göstermeye çalışın bence başka sıkıntı yoksa zamanla annenizde alışır

Karakteri ile ilgili ne dedi peki? Koca 2 gun. Saygisiz dengesiz yada mantiksiz tutarsiz gibi biseyler demedi mi tek dert rahat olmasi miymis??

Bende öyle düşünüyorum annemin ailesi de biraz muhafazakar yapılı insanlar genelde çoğu şeye aman öyle yapılmaz ayıp gözüyle bakarlar. Tamam bende erkek arkadaşımın rahat biri olduğunu düşünüyorum ama bence rahatsız edecek derecede değildi. Savunması da sen kimseyi beğenmiyor eleştiriyorsun bu çocuk sana normal mi geliyor oldu. :)

Tamamen alışmadığı bir durum, ön yargı. Sevgilinizin çekingen, sessiz olmasını beklemiş. Ne güzel yemeklerini yemiş işte bunun neyi rahatlık?

Ya açıkçası ben de çok çekingen biriyimdir hep böyle mesafeli bir tipimdir annem de öyledir beni öyle yetiştirdi. Ama ben genelde rahat insanlara ozeniyorum kendilerini kasmiyorlar rahat rahat hayatlarını yaşıyor ne güzel. Böyle senin benim gibi yetiştirilen insanlara değişik geliyor ama bence bı sıkıntı yok olsa zaten şu zamana ayrılmış olurdun. Anneler hisseder doğru ama sonuçta anneler de insan yanilabilirler ortada çok somut bir şey yokken belli bir neden yokken ayrılmak olmaz bence

Karakteri ile ilgili ne dedi peki? Koca 2 gun. Saygisiz dengesiz yada mantiksiz tutarsiz gibi biseyler demedi mi tek dert rahat olmasi miymis??
2 günde bir insanın karakterini anlayamaz bunun farkında ama daha önce sadece ikisini bir cafede tanıştırdığımda da doğru düzgün konuşmamış ısınamadım demişti umarım sadece önyargılı olduğundandır.

Annenin 'İlk gittiği evde nasıl bu kadar yemek yer?' demesini okuduktan sonra kesinlikle bir şey hissetmediğini anladım. Ne yani o yemekler yensin diye yapılmadı mı? Eğer çocuk yemek yemese başka anlam yüklerdi. Anneniz sütün içinde leke aramış. Siz seviyorsunuz, babanız da sevmiş. Anneniz de soğuk yapılıymış. Bir kere kendi karakterine tamamen ters. Kusur araması çok normal.

Anlayabilir. Sezgileri iyi olan bir anneyse. Benim esimle tanistiginda da 2 gun vakit gecirdi cok begenmisti. Evleneli 2 yil oldu hala da begenir damadini. Nasil davrandiysa oyle de devam etti. Bana gore annenizin sezgisinden ziyade on yargisi fazla. Senin erkek arkadasin annenle 1 ay da gecirse annen onu hic sevemicek. Bu durumda senin olcup bicmen gerek. Hali tavri karakteri evlilige dair dusunceleri ve uygulamaya gecirisi vs vs bunlari senin incelemen gerek

Dimi ya bende özeniyorum gerçekten sın zamanlarda aşsam da zamanında insanlara resmen yabani gibi görünüyordum.
Ki ortam cidden gayet samimiydi çabuk kaynaştılar ailesiyle babam ve kardeşim. Annemin böyle yapmasına çok üzüldüm.

Ne kadar güzel işte kaynaşmaları çok güzel olmuş. Malesef biraz baskılı yetiştirilen anneler gelin damat bana karşı çekingen olsun saygı duruşunda beklesin korkudan . çekingenlikten hareket edemesin istiyor. Azıcık normal davranan birini görünce bu ne kadar rahat diyorlar. Kendi çevremden biliyorum. Oysa sorsan erkek arkadaşın belki de ne güzel samimi davrandım kendimi isindirdim onlara diye düşünüyordur belki. malesef bu biraz yetistirilis tarzından. Annene bir şey diyemiyorum o öyle büyümüş benim annem de öyle. Ama bu konuya fazla takılma bak baban kardeşin ne güzel sevmiş annen de zamanla alışır

Ben şöyle düşünüyorum böyle konularda rahat insan her ortamda da aynı hareketleri sergiler tanımak anlamak daha kolaydır. Çekingen insanlar aman ayıp olmasın aman yanlış anlaşılmasın diye düşünerek daha da geri planda kalır kendini saklar tanımak daha zor olur. Zaten daha fazla bir araya gelinirse annenizde sizde davranışlarını iyice incelersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…