Anneler her zaman doğru mu hisseder?

Söz konusu erkeklerse eğer babayı dinleyin. Benim annem hiç öyle şeyler hissetmez ama babam bir adamı sevdiyse o adam iyidir. Sevmediyse kesin bir g.tluk yapıyorlar:) babanızı dinleyin babalar kızlarının yanında ki adam iyi mi kötü mü hisseder. Ama anne belki azıcık kıskanmış olabilir.

Rahat derken asiri dikkat cekici ne oldu mesela, annenizi rahatsız eden,? bi de anneniz cok mu otoriter ve kuralcı ?

Başlığa cevap veriyorum hayır. Anama babama göre eşimin beni kesinlikle sevmediğini, benim her gün dayak yiyeceğimi, çok kötü bir insan olduğunu, beni maddi açıdan kullamdığını vs vs vs düşünüyorlardı evlenme kararımı duyduklarında. Ama kendisini tanıyan ben olduğum için ısrarcı oldum ve öngörüleri doğru çıkmadı.

Senin konuna gelince, annen bahane aramış. Eğer az yemek yeseydi az konuşsaydı çok tutuk çok çekingen isteksiz, yemeği bile yemedi, beğenmese de yemeliydi falan derdi muhtemelen.

Çok yemek yedi diye mi bunları söylüyor anneniz? Yine kızının mutluluğunu saçma sapan bir yorumla golgeleyen bencil bir anne. Kusura bakmayın lütfen ama başka bir açıklama bulamadım. Çocuk içinden geldiği gibi samimi davranmış. Bu mu rahatsız etmiş yani? Hiç konusmasa kesin ona da bir kulp bulurdu. Siz mükemmel insanı getirin ona da kusur bulur çünkü anladığım kadarıyla karakteri bu annenizin.

Rahatlığı arsızlık ve lakayıtlık boyutunda değilse annen abartmış olabilir..

Anneni tanıyorsun. Biraz da ince eleyip sık dokumaya çalışır kızı evlenecek sonuçta.
Ama sen de fazla dolduruşa gelmeden biraz daha gözlemle bakalım hareketleri aşırı özgüvenden mi yoksa lakayıt biri mi?

canım tamam annen ona sözüm yok ama yaşayacak olan sensin.. benim eşimi de annem istememişti sebebi de aynı memleketten olmamamız.. anne tanımadan bilmeden kestirip atma dedim dinlemedi, babam sağolsun birazcık yumuşattı annemi.. babam çok sevmişti zaten eşimi.. bide ben memurum ve ailemin yanında bile çalışmıyordum istemeye istemeye razı oldu diyebilirim.. şimdi çok şükür bir evladım var, mutlu bir ailem var ve annem damadını çok seviyor :)
tanımadıkları için birşey diyemez onlar iyi olalım istiyorlar başka birşey değil.. haaa annem ne zaman kabullendi onu da söyleyeyim ben doğum yaptıktan sonra yanımda kaldı bir müddet anca o zaman tam olarak tanıma fırsatı buldu. yani evlendikten 2 sene kadar sonra

esimin ailesi bizimle tanismaya geldiklerinde annem sen masaya oturma ayip demisti kayinbabamda bana gel kizim diyerek guzelce yanina oturtmustu annenizin kafa biraz eski adetlerde takili sanirim yemek yerken neden az yesin adam ya nekadar acsa okadar yer yani ne sacma bir takinti

Babama o yönden çok itibar edemiyorum çünkü herkesi sever çabuk samimiyet kurar :) annemle sevmediğimiz kişiler genelde ortak oluyor ama bu sevgilim sonuçta seviyorum. Konuşmanın devamında başka küçük şeyler de söyledi ama gerçekten bahane arıyor çünkü daha önce konuşup hallettiğimiz konulardı.

Maalesef öyle annem ne kadar bazı yönlerden aşmış olsa da doğu kültürünü üzerinden atabilmiş değil. Tabağımı bitirmeden bırakmam diye de açıklama yapmıştı erkek arkadaşım biraz da iştahlı yiyince gözüne battı...

Mutluluğumu ister elbette ama sevmedi baştan beri adamı. Evlenirsek uzak şehre gideceğim için de bu davranışa bürünmüş olabilir diye düşünüyorum.

Kimseyi dinleme kendini dinle.
Evlilik zor bi kurum, bu kurumu çekilir yapan insanlar.
Esinin bu rahat hareketleri, tavırları vs... Kendini bi dinle liste yap.
Görmemezlikten geldiğin şeyleri yaz.
Sonra düşün ilerde erkek arkadaşına duyduğum aşk başka bi boyuta geçecek.
Bu begenmesigin detaylar ilerde seni çileden çıkaracak mı die?
Sonra seni koruyup kolluyor mu? Herhangi bi konuda arkanda duruyor mu?
Annelere takılmamak gerek zira ben şu an anneme takılsam yuvam dağılır.

Ben annenizi anladım da siz nasıl anlamadınız onu bilmiyorum :)
Bu yemek yeme mevzusu değil. Siz ilk örneği öyle verince biraz saçma göründü tabi.
Bu gerçekten yetişme mevzusu.
Erkek arkadaşınızın sıcak kanlı olması başka, rahat olması başka.
Özenilecek olan sıcak kanlı olmaktır.
Rahat olmak tabirinde biraz saygı sınırlarının esnetilmesi vardır. (Yanlışı doğrusu değil mesele)
Annenizi bu sınırların ilk andan kalkması rahatsız etmiş.
Ben de biraz katılıyorum.
E ilk kez gördüğü ve evlenmeyi düşündüğü kız arkadaşının ailesine de bir zahmet rahat olmasın.
Üstelik aileniz ve eşiniz arasında mesafe olmalı ki, vakti gelince bu dediğimi çok iyi anlayacaksınız.
Ben damat-aile ve gelin-aile meselesine o da o ailenin kızı/oğlu diye bakmıyorum.
Gelin gelindir, damat da damat.
Yarın öbür gün bir sıkıntı yaşadığınızda o mesafenin ciddiyeti o zaman ortaya çıkıyor. Siz zannediyorsanız hayat hep laylaylom devam edecek, maalesef öyle olmuyor.
Bir de aynı eve aynı ortamlara girdiğinizde sizin yetiştirilme şeklinizden dolayı muhtemelen bu rahatlık gözünüze de batacak.

Anne haklı. Ayrılın diyemem ama temkinli yaklaşmakta fayda var. Bu zamanlar birbirinizi tanıyacağınız zamanlar
Annem evham yapıyor diyip yabana atma

Annen tarafindan bakınca direk kapiyi göstermek mi gerekiyor.erkek arkadasinin annesi ile de tanistirsan annesini. Belki annesi hakkindaki fikirleri daha mantıklı gelir insanın ilk hocası annesi.bizde aşkın seline kapıldık.fakat kocam farkına vardi varmadi bilmiyorum ikimizde sehirde yetişmiş olsakta farklı aile yapılarına ve kafalarina sahipmisiz.ve anneme kalsa şutla diyor.anneme göre hep pispis yapan ben oluyorum.yapmasam bile beni .Suçlar bazı uc kağıt durumlar icin beni uyariyor.ve annem arkamda diye kocamın ailesi cekiniyorlar.fakat anne babamın evliliği hep gerilimdi.onun dedikleri buna sürükler diye korkuyorum.

Anneler boş konuşmaz.
Bu tamamen tecrübeler ile sabit bir durum.
Belli ki erkek arkadaşınızın bir şeyi ona ters gelmiş, sadece yeme içme rahat davranma değil.

Yerinizde olsam kulağımın arkasına bir kenara koyardım annemin söylediklerini.
Temkini elden bırakmayın, sonuçta yarın nikah masasına oturmuyorsunuz.
Annenizin dediklerini de bir kenarda tutarak, bundan sonra bir tartın erkek arkadaşınızı.
Farklı gözle bakmaya çalışın.

misafir ye ye diye ısrar edip rahat yedikleri için laf eden tek canlı da türk anasıdır. hayır, anneler her zaman doğru hissetmez. kulak ardı etmezsin, dinlersin. ama sonuçta yol senin yolun.

Evimde rahat edemeyen insan olursa ben kendi samimiyetimden şüphe duyarım. Sorun sevgilinizde değil, annenizde. Aile olacaksınız artık, annenizin lokmalarını sayması ne kadar ayıp.

Mutluluğumu ister elbette ama sevmedi baştan beri adamı. Evlenirsek uzak şehre gideceğim için de bu davranışa bürünmüş olabilir diye düşünüyorum.
İstersen dünyanın öbür ucuna gidebilirsin kocaman insansın artık. Ben de anneyim ve çocuğum için yapabileceğim en iyi şey onun kararlarına saygı duymak diye düşünüyorum. Körü körüne belanın ortasına atilmasindan bahsetmiyorum tabi ki ama sizin durumunuzda karşı çıkacak ve engel olacak bir durum göremedim ben. Yazık değil mi size yaşattığı su günlere. Sizin şu an mutlu mutlu evlilik planları yapmanız gerekiyor. Onun sevdiği biriyle evlenip mutsuz olmayacağınız ne belli? Hatalar da bizim için. Önemli olan en az zararla kurtulmak. Kimse boşanmak için evlenmiyor ama bosanabiliriz de. Kim bunun garantisini verebilir. Bunları düşünerek bugünü mahvetmenin ne anlamı var. Ortada o kadar büyutecek hiçbir şey yok

Ama bazı anneler var ki dinlesen asla evlenemezsin. Ne kadar rahat davrandığını bilmiyoruz ki. Babası için sorun olmamış mesela. Asıl sorun edecek kız babası olur bu durumlarda. Ben o açıdan baktım. Eğer sizin dediğiniz gibi lakayt bir durum olsa babası da söz söylemez miydi?

Ben annemi anladım,genel olarak rahat gördü örnek olarak da yemek yemesini gösterdi bir de markete giderken elini omzuma atmıştı görüş alanından çıktık sandı annem görmüş demek ki. Başka somut örnek yok konuşmasında veya oturup kalkmasında sıkıntı olsa bende bozulurdum. Ki görüşlerinin tam tersi olan bir muhabbette bile uyum sağladı ben daha aksi konuşurdum belki.
Hayatın her zaman laylaylom olmadığının farkındayım. Herkes aynı karakterde kişilerle evlenmiyor bazen zıtlıklar birbirini tamamlar. Bakacak olursak annem de bana bazen aşırı geliyor.. Bilemiyorum annemin bir de daha önce konuşup aştığımız ufak tefek şeyleri tekrar gündeme getirmesi bende daha çok bahane aradığına işaret etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…