Anneler her zaman doğru mu hisseder?

Bir soru. Kız anneleri hissediyor da erkek anneleri odun mu diye düşünmeden edemiyorum. Ben de hem kız, hem erkek var. Şu durumda kız annesi olarak ayrıcalıklı ve doğa üstü güçle donatılmışım. Erkek annesi olarak ise aksi bir görüş belirtmek durumunda linç edilmeye karşı karşıyayım çünkü gelinler ve gelin adayları asla eleştirilemez. Eleştirilmesi dahi düşünülemez. İşin içindençııkamadım. Konu sahibi, o genci sen annenden daha iyi tanırsın. Anneler çoğunlukla doğruyu değil, duygusal yönlerini dinlerler. Mantık ve duygularınızı tartıp kararı siz vereceksiniz. Anne sözü dinleyip, şah olan, dinleyip perişan olandan çok değil. Karar sizin. Sevgiyle kalınız.

Bir annenin düşüncesi tamamen göz ardı edilmemelidir elbette.
Ama bazen anneler de yanılabilir, insan üstü varlık değil ya,beşer...

Eş adayınız laubalilik derecesinde rahat değilse sorun olmamalıydı.
Aksine ne güzel çekinmedi,yedi içti diye düşünebilirdi anneniz.
Babanız okey verdiyse erkek arkadaşınızda bir anormallik yok gibi geldi bana.

Bu açıdan bakmamıştım çok haklısınız :)
Erkek kardeşimin sevgilisi için de fotoğrafına bakıp ıyy ne biçim kız demişti,baktım gayet cici bir kıza benziyordu. Sanırım bize kimseyi yakıştıramıyor kendisi. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için kafam netleşti.

Vallahi bende anneyim hiç bu acıdan bakmamıştım çok haklısın benim annemde hiç hissetmesi hatta kocamıda istemediler şimdi iyiki dinlememişsin diyorlar:)

Doğuramadim bir kız

Tecrübe olarak ele alırsak tamamen gözardı etmeyin ama ben şu yaşıma kadar en çok kendimi dinledim(kendi hislerim de fena değildir) ve mutluyum, sanırım annemi dinlemem ve ona sormam gerektiği zamanı da hissederim diye düşünüyorum. Annenin yapısına göre de değişir biraz bu.
Ben kendileriyle henüz birini tanıştırmadım ama :)

Konuyu bir an benmi açtım acaba dedim ki bende yeni bi konu açtım benzer bi sorundan. Aradaki tek fark ben nişanlıyım ve annem her hareketini negatif değerlendiriyor. Annen mutlaka seni daha iyilerine layık bulduğu icin her hareketi batacak. Benim nişanlım tanışma günü çok çekingen durdu, hiç konuşmuyor sinsi gibi dediler, sözden sonrada rahat davrandığı icin çok rahat bi tip hiç çekinmesi yok dediler. Kelin merhemi olsa kendi başına sürer demişler, sana sadece yalnız olmadığını bil demeye geldim, bende aynı durumdayım

Valla eski eşim nişanlıyken aynen böyle rahattı. Bazen rahatsız olurdum bazen aman ne var diye düşünürdüm. Ama evlilik sonrası bu aşırı rahatlığı iyice gözüme batmaya ve patavatsızlık boyutuna geçmeye başladı. Nerede nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilen insan önemlidir benim için, ona göre düşünün siz de

Sen de kabul etmişsin zaten biraz rahattır diye. Hani annen aslında senin görmediğin birşeyi görmemiş. Zaten senin bildiğin birşeyi sana söylemiş. Senin bilmediğin annenin bu durumdan rahatsız olacağı.
Aslında baban durumdan rahatsız değilse çok sorun etme derim. Babalar genelde daha hassas olur böyle konularda. Baba rahatsız olmadıysa belki de gerçekten abartılacak birşey yoktur

İnsanlar hakkında yemek yemeleri üzerinden bir görüşe varmak ne kötü.
Anneler hisseder ama her anne değil bence.

Aşırı rahat olan insan ille de kötü çıkacak diye bir kural yok ama insan sevgilisinin ailesiyle ilk tanıştığında az da olsa çekingen olmalı bence de. Edep adapla alakalı geliyor bana bu durum. Saygı duyduğun önem verdiğin ve samimi olmadığın bir büyüğünün yanına ilk kez gitmişsen hafif bir dikkat özen gerekir. Bu karşı tarafa önem verdiğini ciddiye aldığını saygı duyduğunu gösterir. Gemileri yakmazdım ama hanesine bir eksi atar davranışlarını gözlemlemek lazım derdim açıkcası.

Bence davranışları normal olmayan anneniz. Bir insanı yemek yeme şekliyle yargılayabilirsiniz buna eyvallah, ama ne kadar yediği ile asla yargılayamazsınız.

Annenizi asla ciddiye almayın. Bahane bulmak için bahane bulmuş adeta. Mutluluklar dilerim kıpss ;:):)

Hissetmiştiiiiir vardır gördüğü, bizim göremediğimiz.

Hayır. Yani bunun denmesinin sebebi çoğu annenin çocuğunun kötülüğünü istememesinden dolayı çocuğu için daha ince eleyip sık dokumasından kaynaklı. Bizim gözümüze batmayan şeyler annenin gözüne batabiliyor, ileride de haklı çıkabiliyor. Ha bu demek değil ki her zaman haklı çıkacak, o da bir insan sonuçta. Belki huzursuzluk hissetmiştir de tam adını koyamamıştır. Yani, nasıl desem, o "rahatlık" durumu gözüne batmış, bir davranışlarından rahatsız olmuş ama somut bir örnek verememiş.

Yerinizde olsaydım annem dedi diye hemen ayrılmazdım elbette. Ancak annemin bu dediğini de alır bir kenara koyardım. Baktım beni de rahatsız eden "rahatlıklar" olmaya başladı; ona göre tamam mı devam mı, durumu şekillendirirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…