Ama bazı anneler var ki dinlesen asla evlenemezsin. Ne kadar rahat davrandığını bilmiyoruz ki. Babası için sorun olmamış mesela. Asıl sorun edecek kız babası olur bu durumlarda. Ben o açıdan baktım. Eğer sizin dediğiniz gibi lakayt bir durum olsa babası da söz söylemez miydi?
Şimdi konu sadece yemek yeme olayında rahat davranmaksa bu tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı birseydir ve bence halledilebilir. Ama genel olarak cok rahat tavirlar sergilediyse eve ilk geldigi andan itibaren (samimiyet kuruldukca ilerleyen muhabbeti kastetmiyorum) bu konuyu göz ardı etmemelisiniz. Zira evime ilk defa gelen birinin çok rahat olması benim de gozume batardı.İyi geceler
Bu saate canımı sıkan olayı özet geçeyim.
Erkek arkadaşımın ailesi geldi tanışmaya farklı şehirden geldikleri için yatma hariç misafir ettik kahvaltı yemek çay kahve faslı derken 2 gün boyunca birlikteydik ailecek...
Erkek arkadaşım biraz rahat bir tip herhangi bir saygısızlığı olmadı gayet kravatlı gömlekli geldi,babam samimi davrandığı için olsa gerek o da rahattı ilk anlar dışında gerilmedi samimi sohbet gelişti. Annem biraz soğuk bir karakter rahat değildir pek herkesle samimi olmaz. Erkek arkadaşımlar gidince gel bi konuşalım diyince şaşırdım çünkü çok ciddi bir ses tonuyla söyledi oysa ben her şey iyi gitti sanıyordum zaten babama göre de normalmiş benim için tamam dedi.Başladı konuşmaya sert bir şekilde...
"sence bu çocuğun davranışları normal mi? Yemek yemesi bile tuhaf,çok fazla rahat,insan ilk kez gittiği evde bu kadar çok yer mi?" vs vs.
Erkek arkadaşımı savundum herkes bizim gibi olmayabilir,herkes aynı karakterde olacak diye bir şey yok diye ama bende biraz daha temkinli olması gerektiğinin farkındayım sağolsun hiç çekilmesi yok içinden geldiği gibi konuşur davranır ben bunda art niyet aramıyorum belki sevdiğim için gözüme batmıyor az çok tanıyorum ben öyle kabullendim ama annemin tavrı çok rahatsız etti anlatamıyorum kendisine sen böyle kabul ediyorsan tamam diyip rest çekti böyle yapınca üzüldüm sonuçta güzelce yaşanması gereken şeyler böyle gölgelenmemeli. Anneler hissediyor filan diyorlar bu kafamı kurcalıyor ya sizce?
Evet bunları da düşünüyorum hayatta her şey olabilir belki ileride annemi dinleseydim de diyebilirim bilmiyorum bu çoğu şeyi aştık ilişkimizde böyle bir şeye için ayrılırsam aklımda hep ayrılmasaydım nasıl olurdu fikri olacak. Kendim görmeden bilemem kimse de mükemmel değil adamın sigarası bile yok bir başkasında her şeyin istediğimiz gibi olacağının garantisi de yok.İstersen dünyanın öbür ucuna gidebilirsin kocaman insansın artık. Ben de anneyim ve çocuğum için yapabileceğim en iyi şey onun kararlarına saygı duymak diye düşünüyorum. Körü körüne belanın ortasına atilmasindan bahsetmiyorum tabi ki ama sizin durumunuzda karşı çıkacak ve engel olacak bir durum göremedim ben. Yazık değil mi size yaşattığı su günlere. Sizin şu an mutlu mutlu evlilik planları yapmanız gerekiyor. Onun sevdiği biriyle evlenip mutsuz olmayacağınız ne belli? Hatalar da bizim için. Önemli olan en az zararla kurtulmak. Kimse boşanmak için evlenmiyor ama bosanabiliriz de. Kim bunun garantisini verebilir. Bunları düşünerek bugünü mahvetmenin ne anlamı var. Ortada o kadar büyutecek hiçbir şey yok
Onu okumamisim ben. Evet öyle bir durum varsa rahatsız olması normal. Yüzük takılmadan o kadar samimi davranması yanlış. Tabi dediğiniz gibi kestirip atacak bir durum da değil.Erkekler daha az hassastır kadınlara göre. Açıkcası kadının terazisi bana daha güvenilir gelir.
Markete giderken ailesinin göreceği mesafede kızın omuzuna kolunu atması garip misal.
İlk tanışma. Başbaşa ilken davrandıkları gibi davranmaması gerektiğini az çok kestirmesi lazım.
Ama dediğim gibi, bu yüzden ayrıl/ayrılma demem ben. Annesinin lafı aklının bir köşesinde olsun, davranışları konu sahibi kendi ölçsün tartsın. Sonuçta onun evleneceği kişi.
Aslında sana saygisindan ve sevgisinden eminsen, her durumda arkanda olacağını düşünüyorsan kestirip atma. Annen seni gerçekten sevdiğine inanırsa o da sever zamanlaEvet bunları da düşünüyorum hayatta her şey olabilir belki ileride annemi dinleseydim de diyebilirim bilmiyorum bu çoğu şeyi aştık ilişkimizde böyle bir şeye için ayrılırsam aklımda hep ayrılmasaydım nasıl olurdu fikri olacak. Kendim görmeden bilemem kimse de mükemmel değil adamın sigarası bile yok bir başkasında her şeyin istediğimiz gibi olacağının garantisi de yok.
Ailecek geldiler zaten annesi ve kardeşiyle yani. Annesi zaten sessiz sakin bir kadın onun hakkında bir şey söylemediler pek. Bizimki liseden sonra okumaya gitmiş ordan da farklı şehirde işe başlamış ailesiyle pek görüşme fırsatı olmuyor.Annen tarafindan bakınca direk kapiyi göstermek mi gerekiyor.erkek arkadasinin annesi ile de tanistirsan annesini. Belki annesi hakkindaki fikirleri daha mantıklı gelir insanın ilk hocası annesi.bizde aşkın seline kapıldık.fakat kocam farkına vardi varmadi bilmiyorum ikimizde sehirde yetişmiş olsakta farklı aile yapılarına ve kafalarina sahipmisiz.ve anneme kalsa şutla diyor.anneme göre hep pispis yapan ben oluyorum.yapmasam bile beni .Suçlar bazı uc kağıt durumlar icin beni uyariyor.ve annem arkamda diye kocamın ailesi cekiniyorlar.fakat anne babamın evliliği hep gerilimdi.onun dedikleri buna sürükler diye korkuyorum.
Ben annemi anladım,genel olarak rahat gördü örnek olarak da yemek yemesini gösterdi bir de markete giderken elini omzuma atmıştı görüş alanından çıktık sandı annem görmüş demek ki. Başka somut örnek yok konuşmasında veya oturup kalkmasında sıkıntı olsa bende bozulurdum. Ki görüşlerinin tam tersi olan bir muhabbette bile uyum sağladı ben daha aksi konuşurdum belki.
Hayatın her zaman laylaylom olmadığının farkındayım. Herkes aynı karakterde kişilerle evlenmiyor bazen zıtlıklar birbirini tamamlar. Bakacak olursak annem de bana bazen aşırı geliyor.. Bilemiyorum annemin bir de daha önce konuşup aştığımız ufak tefek şeyleri tekrar gündeme getirmesi bende daha çok bahane aradığına işaret etti.
Takmıyor değil de biraz daha esnek diyelim. Ben şimdiye kadar erkek arkadaş konusunda asla rahat olmadım normal olan arkadaşlarımdan bile çok rahat bahsetmedim bizimkilerin yanında.Babam bu konuda o katı değilken annemin aileden gelen bir katılığı var. Onun annesi de bana çok sıcak davrandı ama bizimki ilk tanışmada sadece ikisini tanıştırdığımda ortada bir şey yokken ısınamadım dedi halbuki kendisi hiç konuşmadı erkek arkadaşım sürekli sohbet etmeye çalıştı.gelenek, görenek falan takmıyordur sevgiliniz çok da iyi yapıyordur.. anneniz de gelenekçidir, muhtemelen ailenin yanında el ele tutmak bile annenize garip geliyordur.. anlaşamayacakları garanti ama ben size bir tavsiye vereyim, kimseyi değil kendi iç sesinizi dinleyin.. anne öngörüsü, baba sezisi falan hikaye.. hikaye olmasaydı anne-baba onayıyla evlenen yurdum insanının boşanma oranı, evlenme oranından büyük olmazdı..
Annemin söylediklerini kulak ardı etmiyorum etsem buraya konu açmazdım şimdiye kadar düşüncelerine hep saygı duydum benimsedim bu yüzden de kafamı çok karıştırdı. Ama düşünüyorum da hep yönlendirilmeyle nereye kadar? Hayatım risksiz tek düze ilerliyor bir şeylere cesaret edememin sıkıntısını yaşıyorum. Bu olmazsa başka birinde başka özellikleri beğenmeyecek çünkü onda biraz bizim gibi olanı sevme eğilimi var yeniliğe pek açık değil. Tamam hoşuna gitmemiş olabilir ama daha önceden konusu geçmiş ve tamam diyip hallettiğimiz şeyleri tekrar söylemesi bende manipülasyon yapmaya çalıştığını düşündürdü,düzgünce konuşmak yerine sert ciddi ve kestirip atar gibi konuşması rahatsız etti belki güzelce tanı biraz şu davranışlarına dikkat et deseydi böyle itici olmazdı.Biz eşimle evlenmeden önce 7 yıl sevgiliydik.
Annem ilk gördüğünde bu çocuk çok sinirli diye takıldı.
Şimdi ben 7 yılda görmemişim böyle bir halini. Değil diyorum, sinirli ve tahammülsüz işte diyor.
Evlendik, 2 çocuğum var, 6 yıla gidiyoruz hala aynı şeyi söylüyor.
Peki eşim sinirli mi?
Sevgili olduğumuz 7 yılda iki kere kavga etmiştik
Onda da sinirli olduğumuz anlarda konuşmadık.
Evliliğimizde de kavgamız sayılıdır.
Ve yine konuşmayız.
Eşim bana karşı toleranslı. Geri dönüşü olmaz, ikimiz de biliyoruz.
Ama eşim sinirli biri. Bana karşı hassas davrandığı için ben bunu göremedim.
Annem gördü :)
He bana karşı davranışa geçirmediği sürece sorun yok zaten ama 7 yılda benim görmediğimi annemin 15 dakikada görmesini takdir ettim ne diyim :)
cunku oda o baskiyla yasamis ve bu baskiyi saygi olarak algilamis karsisindaki insana baskiyi kendine saygi olarak goruyorMaalesef öyle annem ne kadar bazı yönlerden aşmış olsa da doğu kültürünü üzerinden atabilmiş değil. Tabağımı bitirmeden bırakmam diye de açıklama yapmıştı erkek arkadaşım biraz da iştahlı yiyince gözüne battı...
Açıkçası bende bir kaç tanıdığım arkadaşımın karşı tarafın annesi yüzünden bozulan ilişkileri gördüm,bu kişiler bence çok iyi insanlardı. Bu gibi örnekleri düşünüyorum bir yandan da annem sen kimseyi beğenmezsin eleştirirsin bu çocuk sana normal mi geliyor diyerek damardan giriyor resmen kafamı karıştırdı güzel biten olayın ardından şevkimi kırdı. Bundan sonrasında gözlemlemek mantıklı olacak sanırım...Eğer babanız da annenizle hemfikir olsaydı bu çocuk laubali rahat deseydi derdim ki uzak durun .
Ama babanız gayet sevmis onaylamış.
Yemek yeme mevzusu bence sevgilinizin içten biri olduğunu gösterir rol yapmıyor adam beğenmiş yumulmuş yemeğe:)
Ben ev sahibi olsam yaptığım yemeği beğendi diye mutlu olurum açıkçası.
Annenize dikkat edin derim nasıl ki erkek anneleri evliliği bozuyorsa memnuniyetsiz kız anneleri de bunu yapabiliyor.
Sizi doldurmasına izin vermeyin evet dinleyin tabi ki ama objektif bakın olaylara yoksa farkında olmadan sizi soğutur sevdiğiniz insandan.
Burada hep diyoruz erkeklere ana kuzusu vs.diye hah işte siz de kendi aklinizi kullanin.Esas sorun insanları olduğu gibi kabul etmemek zaten herkes annenizin istediği gibi olmak zorunda değil ki!
Annemin söylediklerini kulak ardı etmiyorum etsem buraya konu açmazdım şimdiye kadar düşüncelerine hep saygı duydum benimsedim bu yüzden de kafamı çok karıştırdı. Ama düşünüyorum da hep yönlendirilmeyle nereye kadar? Hayatım risksiz tek düze ilerliyor bir şeylere cesaret edememin sıkıntısını yaşıyorum. Bu olmazsa başka birinde başka özellikleri beğenmeyecek çünkü onda biraz bizim gibi olanı sevme eğilimi var yeniliğe pek açık değil. Tamam hoşuna gitmemiş olabilir ama daha önceden konusu geçmiş ve tamam diyip hallettiğimiz şeyleri tekrar söylemesi bende manipülasyon yapmaya çalıştığını düşündürdü,düzgünce konuşmak yerine sert ciddi ve kestirip atar gibi konuşması rahatsız etti belki güzelce tanı biraz şu davranışlarına dikkat et deseydi böyle itici olmazdı.
Iyi de herkesi elestirmek kimseyi beğenememek normal şeyler değil bunlar.Açıkçası bende bir kaç tanıdığım arkadaşımın karşı tarafın annesi yüzünden bozulan ilişkileri gördüm,bu kişiler bence çok iyi insanlardı. Bu gibi örnekleri düşünüyorum bir yandan da annem sen kimseyi beğenmezsin eleştirirsin bu çocuk sana normal mi geliyor diyerek damardan giriyor resmen kafamı karıştırdı güzel biten olayın ardından şevkimi kırdı. Bundan sonrasında gözlemlemek mantıklı olacak sanırım...
Haklısınız,kağıt kaleme bile gerek yok olumsuz yönleri elbette var ama bu zamana kadar ayrılmadıysam demek ki tolere edebiliyoruz karşılıklı olarak birbirimizi zaten evlilik bu değil mi olduğun gibi kabul etmek...Ben sadece olabilir mi acaba ben sevdiğim için mi göremiyorum çok ku abuk subuk davrandı diye bir şüpheye düştüm ama demek ki gözüme o kadar da batmıyormuş.Iyi de herkesi elestirmek kimseyi beğenememek normal şeyler değil bunlar.
O zaman ömür boyu yalnız kalırız zaten evlenemeyiz ki .
Bu sefer de kızım evlenemedi diye dertlenip tasalanır anneniz eminim.
Bence elinize bi kağıt kalem alıp sevgiliizin olumsuz yönlerini yazın ve sorun kendinize ben bunları kabul etmeye katlanmaya hazır miyim diye.
Cevabınız evetse zaten kimse kafanızı karistiramaz herkese de ben biliyorum böyle kabullendim diye cevabı verirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?