Anneler her zaman doğru mu hisseder?

Erkekler daha az hassastır kadınlara göre. Açıkcası kadının terazisi bana daha güvenilir gelir.
Markete giderken ailesinin göreceği mesafede kızın omuzuna kolunu atması garip misal.
İlk tanışma. Başbaşa ilken davrandıkları gibi davranmaması gerektiğini az çok kestirmesi lazım.
Ama dediğim gibi, bu yüzden ayrıl/ayrılma demem ben. Annesinin lafı aklının bir köşesinde olsun, davranışları konu sahibi kendi ölçsün tartsın. Sonuçta onun evleneceği kişi.

Şimdi konu sadece yemek yeme olayında rahat davranmaksa bu tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı birseydir ve bence halledilebilir. Ama genel olarak cok rahat tavirlar sergilediyse eve ilk geldigi andan itibaren (samimiyet kuruldukca ilerleyen muhabbeti kastetmiyorum) bu konuyu göz ardı etmemelisiniz. Zira evime ilk defa gelen birinin çok rahat olması benim de gozume batardı.

Evet bunları da düşünüyorum hayatta her şey olabilir belki ileride annemi dinleseydim de diyebilirim bilmiyorum bu çoğu şeyi aştık ilişkimizde böyle bir şeye için ayrılırsam aklımda hep ayrılmasaydım nasıl olurdu fikri olacak. Kendim görmeden bilemem kimse de mükemmel değil adamın sigarası bile yok bir başkasında her şeyin istediğimiz gibi olacağının garantisi de yok.

Onu okumamisim ben. Evet öyle bir durum varsa rahatsız olması normal. Yüzük takılmadan o kadar samimi davranması yanlış. Tabi dediğiniz gibi kestirip atacak bir durum da değil.

Aslında sana saygisindan ve sevgisinden eminsen, her durumda arkanda olacağını düşünüyorsan kestirip atma. Annen seni gerçekten sevdiğine inanırsa o da sever zamanla

Ben annenin beklentilerini abarti buldum. Yani, yan gelip yatmadiysa bence gerisi normal

Ailecek geldiler zaten annesi ve kardeşiyle yani. Annesi zaten sessiz sakin bir kadın onun hakkında bir şey söylemediler pek. Bizimki liseden sonra okumaya gitmiş ordan da farklı şehirde işe başlamış ailesiyle pek görüşme fırsatı olmuyor.

gelenek, görenek falan takmıyordur sevgiliniz çok da iyi yapıyordur.. anneniz de gelenekçidir, muhtemelen ailenin yanında el ele tutmak bile annenize garip geliyordur.. anlaşamayacakları garanti ama ben size bir tavsiye vereyim, kimseyi değil kendi iç sesinizi dinleyin.. anne öngörüsü, baba sezisi falan hikaye.. hikaye olmasaydı anne-baba onayıyla evlenen yurdum insanının boşanma oranı, evlenme oranından büyük olmazdı..

Biz eşimle evlenmeden önce 7 yıl sevgiliydik.
Annem ilk gördüğünde bu çocuk çok sinirli diye takıldı.
Şimdi ben 7 yılda görmemişim böyle bir halini. Değil diyorum, sinirli ve tahammülsüz işte diyor.
Evlendik, 2 çocuğum var, 6 yıla gidiyoruz hala aynı şeyi söylüyor.
Peki eşim sinirli mi?
Sevgili olduğumuz 7 yılda iki kere kavga etmiştik
Onda da sinirli olduğumuz anlarda konuşmadık.
Evliliğimizde de kavgamız sayılıdır.
Ve yine konuşmayız.
Eşim bana karşı toleranslı. Geri dönüşü olmaz, ikimiz de biliyoruz.
Ama eşim sinirli biri. Bana karşı hassas davrandığı için ben bunu göremedim.
Annem gördü :)
He bana karşı davranışa geçirmediği sürece sorun yok zaten ama 7 yılda benim görmediğimi annemin 15 dakikada görmesini takdir ettim ne diyim :)

Takmıyor değil de biraz daha esnek diyelim. Ben şimdiye kadar erkek arkadaş konusunda asla rahat olmadım normal olan arkadaşlarımdan bile çok rahat bahsetmedim bizimkilerin yanında.Babam bu konuda o katı değilken annemin aileden gelen bir katılığı var. Onun annesi de bana çok sıcak davrandı ama bizimki ilk tanışmada sadece ikisini tanıştırdığımda ortada bir şey yokken ısınamadım dedi halbuki kendisi hiç konuşmadı erkek arkadaşım sürekli sohbet etmeye çalıştı.

Bir anne olarak yaziyorum, hayir his etmezsler. Anne oldugunda birden üstüne birseyler gelip dahi olmuyorsun. Ha ne olur, ergen olursun ve sacma sapan tipe asik olursun orada bir anne uyarabilir. Anne oldugundan dolayi degil, biraz daha büyük oldugundan.

Ancak gelmissiniz 27 yaslarina. Sevgilinde desen bir hakaret küfür yok, saygisizlik yok. Neymis, yemek yemis. Baska biri bunu dese gülünüp gecilir, anne olunca birden önemli mi oluyor bu laflar?

Yapmayin. Bence annenizin yetisme tarzi cok farkli ve kanimca yalnis. Insani strese sokar bu kadar kasilmak. Hic annenizi dinlemeyin ve sevgiliniz ile bu zamanlarin tadini cikarmaya bakin.

Annemin söylediklerini kulak ardı etmiyorum etsem buraya konu açmazdım şimdiye kadar düşüncelerine hep saygı duydum benimsedim bu yüzden de kafamı çok karıştırdı. Ama düşünüyorum da hep yönlendirilmeyle nereye kadar? Hayatım risksiz tek düze ilerliyor bir şeylere cesaret edememin sıkıntısını yaşıyorum. Bu olmazsa başka birinde başka özellikleri beğenmeyecek çünkü onda biraz bizim gibi olanı sevme eğilimi var yeniliğe pek açık değil. Tamam hoşuna gitmemiş olabilir ama daha önceden konusu geçmiş ve tamam diyip hallettiğimiz şeyleri tekrar söylemesi bende manipülasyon yapmaya çalıştığını düşündürdü,düzgünce konuşmak yerine sert ciddi ve kestirip atar gibi konuşması rahatsız etti belki güzelce tanı biraz şu davranışlarına dikkat et deseydi böyle itici olmazdı.

cunku oda o baskiyla yasamis ve bu baskiyi saygi olarak algilamis karsisindaki insana baskiyi kendine saygi olarak goruyor

Annelerin her zaman doğru hissedeceğine inanmıyorum. Onlar da insan, hatasız, her şeyi bilen insan üstü varlıklar değiller.
Annenizin söylediklerini kulak ardı edin demiyorum. Göz önünde bulundurun, söyledikleri sizin de gördüğünüz ve sizi de rahatsız eden şeylerse, o zaman bir düşünün derim ama ona kusur görünen şey, sizin için hiç sorun olmayabilir de.

Eğer babanız da annenizle hemfikir olsaydı bu çocuk laubali rahat deseydi derdim ki uzak durun .
Ama babanız gayet sevmis onaylamış.
Yemek yeme mevzusu bence sevgilinizin içten biri olduğunu gösterir rol yapmıyor adam beğenmiş yumulmuş yemeğe:)
Ben ev sahibi olsam yaptığım yemeği beğendi diye mutlu olurum açıkçası.

Annenize dikkat edin derim nasıl ki erkek anneleri evliliği bozuyorsa memnuniyetsiz kız anneleri de bunu yapabiliyor.
Sizi doldurmasına izin vermeyin evet dinleyin tabi ki ama objektif bakın olaylara yoksa farkında olmadan sizi soğutur sevdiğiniz insandan.
Burada hep diyoruz erkeklere ana kuzusu vs.diye hah işte siz de kendi aklinizi kullanin.Esas sorun insanları olduğu gibi kabul etmemek zaten herkes annenizin istediği gibi olmak zorunda değil ki!

Açıkçası bende bir kaç tanıdığım arkadaşımın karşı tarafın annesi yüzünden bozulan ilişkileri gördüm,bu kişiler bence çok iyi insanlardı. Bu gibi örnekleri düşünüyorum bir yandan da annem sen kimseyi beğenmezsin eleştirirsin bu çocuk sana normal mi geliyor diyerek damardan giriyor resmen kafamı karıştırdı güzel biten olayın ardından şevkimi kırdı. Bundan sonrasında gözlemlemek mantıklı olacak sanırım...

Nihayetinde aynı yastığa baş koyacak sizsiniz.
Karar sizin. Evlenirken sevmediğiniz, arzulamadıgınız biri ile evlenmeniz annenize göre rahat biri ile evlenmenizden daha felaket olur.

Annenize bu şekilde söyleyin. Yanlışsa da kendinizin yanlışınız ve tecrübeniz olmalı.
Ben hayati kararları hep kişinin kendisinin almasından yanayım.
İlk mesajımda dediğim gibi, annenizi anlıyıum, dediklerini yabana atmayın, ek olarak, kendi kararlarınızı kendiniz alın.

Iyi de herkesi elestirmek kimseyi beğenememek normal şeyler değil bunlar.
O zaman ömür boyu yalnız kalırız zaten evlenemeyiz ki .
Bu sefer de kızım evlenemedi diye dertlenip tasalanır anneniz eminim.
Bence elinize bi kağıt kalem alıp sevgiliizin olumsuz yönlerini yazın ve sorun kendinize ben bunları kabul etmeye katlanmaya hazır miyim diye.
Cevabınız evetse zaten kimse kafanızı karistiramaz herkese de ben biliyorum böyle kabullendim diye cevabı verirsiniz.

Şahsen sizin eve gelmek istemezdim. Her adımım takip edilecek yedigim lokmama kadar sayilacak cok rahatsız edici bir durum . Bence burda endişe etmesi gereken sizin anneniz değil damat adayının annesi. Adam karşınıza geçip koltukta uzanmadı ya da el şakası yapmadı heralde.

Ayrıca damat ya da gelini istemediğini belli etmek için kv adaylari tarafindan soylenen tonla bahane duydum. Ama kızım bu çocuk çok yiyor evlenme sen bununla diyeni ilk defa duyuyorum. Annen bahanede nirvanaya ulaşmış resmen.

Haklısınız,kağıt kaleme bile gerek yok olumsuz yönleri elbette var ama bu zamana kadar ayrılmadıysam demek ki tolere edebiliyoruz karşılıklı olarak birbirimizi zaten evlilik bu değil mi olduğun gibi kabul etmek...Ben sadece olabilir mi acaba ben sevdiğim için mi göremiyorum çok ku abuk subuk davrandı diye bir şüpheye düştüm ama demek ki gözüme o kadar da batmıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…