Annelerin çalışması ve çocuk/çocuklar konusu....

Merhabalar, kreş/anaokulu düşündüm ama direkt kreşe vermeyip bir süre babaannesinde olsun diye düşünmemin sebebi : bu işe yeni başlayacağım için bir süre işim otursun şeklinde gözlemlemek istiyorum. Atıyorum çok aksi durumlar olur 1 ayda 2 ayda ayrılmak zorunda kalırım o zaman da çocuğu kreşten alsam bir türlü almasam da maddi açıdan zora düşeriz bu sefer. Hem de şuan dönem yarısı. şuan vermektense eylülde başlar kreşe diye düşünmüştüm....

Eylül e kadar 9 ay var

Bu sürede çocuk mahvolur

Zaten tüm gün birlikte iken ayrı kalmak bile zor bir de gece anne baba yok olmaz öyle

Ben kreş diyorum ama olmuyorsa da komşu vs ayarlayın

Perişan olmuştu derken ne gibi olumsuzluklar yaşadı. Düzeni hiç olmamıştır mesela eminim, ama psikolojik olarak da etkilenmiş miydi. Mızmız mı olmuştu mesela.... Bizde babaannesi dedesi çocuğumu çok seviyor çocuğum da onları seviyor ama evini de çok seviyor tabii ki.... off bilemiyorum naapçm yaa . Çocuğu olan anneler için çalışmak cidden hiç kolay değil. Şimdi nasıl yeğeniniz

Ben de bu şekilde büyüdüm, ancak altı yaşımda tamamen anne ve babamla kalmaya başladım, iki üç yıl öncesine kadar bunun farkında bile değildim, sordukça teyzeme falan öyle farkına vardım. Şimdi annemle bir sorunum yok ama onun da benim de bağımız yok gibi, annelik duyguları çok zayıf ben de evlat olarak görevlerimi tam yapmaya çalışıyorum sadece. Kardeşim de aynı şekilde. Bizimkilerin kreşe vermeme sebebi maddiyat, o sırada kooperatif ödemeleri olması ve bunun biraz da kolay gelmesi.

Çok içine kapanık. Konusmaz sen konusmadıkça. Sebebi bu mu bilmiyorum.

Merhaba, Kreş seçeneği var aslında ama eylül ayı gibi başlarsa daha iyi olur diye düşündüğüm için sadece.... ben işe başladım onu da kreşe verdim gibi olması da onda ters tepki yaratabilir.... yukarıda bir arkadaşıma da detaylı açıklama yapmıştım kreş konusunda

Kreş seçeneği neden yok??

Iste tam da bu sebeple birakmayin.Sonucta bu insan cocugunuzu bir nevi yetistirecek.
Konu özlemektende cok daha derin..

Evet biraz zor oluyor 1 saatten fazla sürüyor oraya gitmesi. bir de dönmesi var 2 buçuk saat. biz o yola zor da olsa katlanırız da işte haftada kaç kere gidip gelcz kimbilir. Bir de Kızım haftaiçi orda kalck haftasonu getirck pazar akşamı yine götürcz vs. Tabi zor

Silivri işi yaş bence hiç akıl karı değil. Kreşe yönelin.

Ben ilk okul 4. Sinif a kadar halamla yasadim. Halamla yasadim derkende. Evimiz müstakil altli ustluydu. Gunduz zaten okulda olur aksam eve gelince yemegi hepberaber yer sonra halamla ust kata cikardik. Buna ragmen sorsalar annen mi halanmi diye halami dunyalara degismem. Herhangi bir bagimiz yok annemle.

Son düzenleme:

Ama sabah evden birlikte çıkılacak anne baba işe çocuk okula dönüşte de evde buluşulacak

Sizin sistemde hem çocuk evinden de kopacak hem akşam annesi olmayacak dede babaanne ne kadar sevse de olmaz

Annen işe gitti seni bize bıraktı cümlesi bile travma yaratır ki gayet normal bir cümledir aslında

Kreş komşu vs olmazsa da Kv size gelmeli Silivri işi olmaz siz fedakarlık yapmalısınız 3,5 yaşındaki çocuk değil

Evimde yalnız bırakıp gidebilecek kadar annemden başka kimseye güvenemem maalesef. O da çalışıyor ve zaten o da istanbulda ama farklı bir semtte oturuyor....

3,5 yaş kreş için uygun bi yaş ama bakabilecek güvendiğiniz komşu ya da arkadaşınıza da evinizde bakıtabilirsiniz.

Kusura bakmayin duydugum en sacma cozum yolu bu..
Gercekten mantik ve duygudan uzak bi yaklasim.
Insan cocugundan ayrilabilir mi ya?
Verin krese, kreslik yasi gelmis geciyor.
Isten cikarsaniz da alirsiniz kresten nolcak?
O cocugun yureginde acacaginiz yaraya hazirlikli olun ve bunun aci meyvesini yiyeceksiniz.
Ben 1 ay mecburen saglik sebepleriyle oglumu biraktim ve onu duzeltmem belki 1 yilimi aldi.
Yapmayin krese verin

Mecburiyet yoksa insan isyerinin guzelliginden,maddi rahatligindan,artı ilave katilacak herseyden kendini geri cekebilir cocugu icin diye dusunuyorum.

Bu is olmasaydı 2.cocugu dusunuyordunuz galiba?
1-2 ay deneyip işten ayrılma ihtimali varsa bence hic düzeninizi bozmayın.Sizin sartlarınız suan calismaya elverisli degil.Ve bu mecburiyet degilken kendinizede ozellikle o kucucuk cocugada eziyet etmeyin.
Nasipse o krese baslayip alistiginda sizde yeni is icin kosturursunuz.Kresin ilk zamanlari bile hastaliklarla geciyor.

Bide gecisleri yumusak dusunun.
Krese baslanir ama evindedir.
Işe baslarsiniz ama cocuk evde alistigi biriyledir mesela.
Yumusatilmaya bakilir hep.
Boyle hem siz ise baslayacaksiniz hem cocuk evindende olacak hemde cok uzun bi zaman.

Kendinizi siyirip cocuk acisindan dusunun cidden,sizin icin sonrasi var ama onun icin hayatinin temelinin geri dönüşü yok..

Ay düşünmeyin bile bence. Bu yaş çocuğu anneden ayrı bir yerde kalmamalı. Hemde uzun süre devam edecek bir durum bu. Çocuk için resmen tramva. Bütün günü annesiyle geçiriyorken birden 2 günde bir görmeye başlayacak. Terkedilmişlik hissine nasıl çözüm bulacaksınız? Çocuk bir süre sonra kendisinin bir hata yaptığını ve artık onu eskisi kadar sevmediğinizi düşünmeyecek mi? Unutun bu fikri bence.

2 çocuk arasıda kısa tutulursa anne için daha kolay bence. Hem yaş ilerliyor, tecrübeler unutuluyor, hemde çocuklarda kıskançlık daha çok görülebiliyor.

Sizi de anneanneniz ya da babaannenize mi bırakmışlardı ? Ya da bıraktığı yeri sevmiyor muydunuz acaba o yüzden olumsuz etkiledi sizi yaa mesela benim kızım babaannesini seviyor bu yüzden de sıkılmaz belki diye düşünüyorum biraz da

Eylüle kaç ay var yanlış anlamayın ama mantiklimi kaynana huzursuzluk yapıyor diye yavrucaktan ayrı kalmak lütfen bunu düşünün kreşe verin kesinlikle iş dönüşü alır beraber evinize gidersiniz hem kreş onada çok şey katar oyunlar arkadaş ortamı. Babaannesinde napicak çok sıkılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…