- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.371
- 598
İyi de bir sürü çalışan anne var. Kuzenim 6 aylık bebeğini bırakıp çalışmaya gidecek. Kendi evinde babaannesi bakacak. Biz size çalışmayın ekonomik özgürlüğünüzü kazanmayın demiyoruz ki, sadece çocuğu evden uzaklaştırmayın, bir çocuk gece annesiyle babasıyla uyumalı. Kreşe verin.Benim düşüncem şu ki bir kadın olarak eğitimime vs haksızlık etmiş olurum eğer evde kalıp yıllarca ev hanımı olarak hayatımı geçirirsem. Ve ben ileride kızımın da evli de olsa çocuğu da olsa her zaman kendi ekonomik özgürlüğünü eline almasını isterim bunlar tabii ki benim düşüncelerim herkesin düşüncesi yaşamı hayat tarzı farklı olabilir tabi. Burdan sonrasını sizin için demiyorum ama bazı yorumlara istinaden : benim çocuğuma olan sevgim nasıl sorgulanıyor ve ayrıca çocuğumu düşünmediğimi kimse söyleyemez . Acımasız eleştirilerde bulunmayalım lütfen empati yapalım .
cok yanlis dusunuyorsunuz
ben anneannemi cok aeverdim ama bunun sevgiyle alakasi yok , bu kadar insan size yapmayin yazmis , kusura bakmayin belki de bu konuda hassas oldugum icin boyle tepki veriyor olabilirim ama bir annenin evladina bunu yapmasini benim aklim almiyor
Bilmiyorum ki belki de haklısınızdır.... ama evimin içinde yine aynı huzursuzlukları yaratırsa bu sefer çocuk yine etkilenecek bu durumdan . Her açıdan zor inanın ki
Şimdi gidin pazartesi bile başlatırlar. Ama ben olsam yarım gün verirdim iki ay kadar. O sürede de babaanne gelsin. İki ay katlanılmayacak bir süre olmaz sanki. İki aydan sonra da çocuk kreşe alışınca tam gün yapardım..ve haklısınız kadının çalışmaması hem mesleğine hem de ailesinin yıllarca okusun diye verdikleri emeğe hıyanet="gulsen88, post: 54090786, member: 342778"]Tşkler sağolun haklısınız aslında, peki 2. Dönem verebilir miyim acaba yarım dönemde kayıt alıyorlar mı anaokulları bilginiz var mı acaba
Krese baslamak sok etkisi mi yaratir cocukta?
Nasil yani? Neden sok etsin?
Bahane ariyorsunuz resmen.
Asil sebep ne?
iyi de yorumumda yazmistim , bende calisan anneyim , 16 senedir aktif ve yorucu bir iste calisiyorum , 9 yasinda ve 1 yasinda iki tane cocugum varPeki ne yapılmalı sizce, bu konuda hassas olduğunuz için düşünceniz benim için daha da önemli. Ne yapılmalı anne çalışmamalı çocuk en az 12 13 yaşına gelene kadar evde mi durmalı mesela Cidden soruyorum
Karar verin isterseniz maddi anlamda sıkıntınız var mı yok mu?
Bana biraz sanki hem iş hem çocukla rahat edemeyeceğinizi o yüzden biraz kafa dinlemek istiyormuşsunuz gibi geldi. Eylül’e 9 ay var. Bir çocuk maddi anlamda sıkıntı yokken neden ailesinden ayrılmak zorunda kalıyor? Babaannesini sevebilir emin olun anne babasından daha çok sevmiyordur.
Ve kreşe bırakmanız şok etkisi yapmaz aksine evden uzaklaştırmanız şok etkisi yapar.
yani bu olmaması gereken bir çözüm. Benimde oğluma kayınvalidem bakmıştı çalışırken. 2 sene ben baktım. Sonra kayınvalidem baktı. Oğlum eşimin tarafının ilk torunuydu. Ölürlerdi onun için. Böyle bi sevgi olamaz. Kayınvalide benden bile kıskanırdı o kadar çok severdi. İlk işe başlayacağım zaman biraz bakıcı aramıştım. Kalp krizi geçirecekti torununa baktırmıyorlar diye. 3 ay kadar benim evime geldi gitti. Oğlum ona iyice alışınca 1 sene kadar da kendi evine sabah bıraktık akşam aldık. Neyse çok uzattım. Oğlum onları çok sever çok eğlenirler kayınvalidem ne isterse pişirir ne isterse alır. Kızkardeşin ameliyat olduğu için 3 gece yanında kalmak zorunda kaldım. Sabahları işe gittim oğlumu 3 günün sonunda gördüm. Ve geldik yattık oğlum 1 hafta boyu geceleri sabaha kadar kustu. Doktora götürdük tüm tetkikleri yapıldı hiç bişey çıkmadı. Sonra doktor bana son zamanlarda hayatında bişeyler değişti mi olumsuz bişey yaşadımı diye sordu. Psikolojik büyük bi ihtimalle dedi. 3,5-4 yaş aralığındaydı. Çocuklar olmadık şeylere ummadığınız tepkiler verir
Mesajlarınızda öyle demiyorsunuz ki. Çalışmasam da gönderebilirim diyorsunuz, “işe gitmesem bile kreşe gitmesini düşünüyordum” demek ne demek sizce? . Ayrıca 1500 lira ne kreşi? Daha uygun, güzel kreşler de var.Şöyle açıklayayım o zaman. Şuanda eşimin aldığı maaş bize yetiyor maddi olarak çok da çalışmak zorunda değilim. Ama çocuğum kreşe gitmiyor ekstra ödediğimiz bir 1000 tl 1500 tl yok mesela kreş için. Ama kreşe verip sonra işten çıksam yine de kreşe devam etsin desem bu maddi olarak zora sokar bunu demek istemiştim. Umarım şimdi açıklayabilmişimdir. Bir insanın bir insana derdini anlatabilmesi ne zormuş tabi kimse detaylarını bilmiyor ki . Siz de haklısınız ne diyim .
ben de çalışan bayanım ve aynenn sizin düşündüğünüz gibi bayanların çalışması taraftarıyım. ama bunu yaparken evdeki çocuktan ayrı kalmak bana göre korkunç bir fikir.
ben kreş yaşına kadar çok zorlandım.annem ve kv baktığı halde. kreşe verince birden hayat güzelleşti çok şükür
Şimdi gidin pazartesi bile başlatırlar. Ama ben olsam yarım gün verirdim iki ay kadar. O sürede de babaanne gelsin. İki ay katlanılmayacak bir süre olmaz sanki. İki aydan sonra da çocuk kreşe alışınca tam gün yapardım..ve haklısınız kadının çalışmaması hem mesleğine hem de ailesinin yıllarca okusun diye verdikleri emeğe hıyanet
Şahsi fikrim.
iyi de yorumumda yazmistim , bende calisan anneyim , 16 senedir aktif ve yorucu bir iste calisiyorum , 9 yasinda ve 1 yasinda iki tane cocugum var
bakiciyla buyuttum oglumu , simdi de kizim evde bakiciyla , ben isteyim
ben herzaman kadinlarin calismasindan yanayim , hicbir kadina calisma demem ama oncelik cocuktur , cocugunuza cozum bulup oyle atilin is hayatina , sizin icin de en mantiklisi kres cunku cocugunuz kres yasina gelmis artik
ve bence calisan kadin daha verimlidir , cocuklarina daha iyi bir gelecek sunar , ve tum gun cocuguyla olmadigi icin aksam ve hafta sonlari cocuklariyla daha kaliteli vakit gecirir , her aksam cocugunuzun yaninda olmalisiniz , onu uzaga gondermek cozum degil
Mesajlarınızda öyle demiyorsunuz ki. Çalışmasam da gönderebilirim diyorsunuz, “işe gitmesem bile kreşe gitmesini düşünüyordum” demek ne demek sizce? . Ayrıca 1500 lira ne kreşi? Daha uygun, güzel kreşler de var.
Konu sahibi kusura bakma ama senin çocuğun olsaydım senden nefret ederdim.
Bırakma onu.. paradan işten daha önemli onun sana muhtaç olan minicik yüreği
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?