- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Öncelikle sizi çok iyi anlıyorum. Madem durumun farkındasınız öyleyse değiştirmek için muhakak adım atmalisiniz ne gibi adımlar . Mesela çocuklara yaşlarına uygun sorumluluklar vererek yavaş yavaş üzerinizden bazı sorumlulukları hafifletebklireinjz.Her gunum aynı
Sabah kalk cocukları okula hazırla binbir nazlarını cek okula gotur eve gel ev işleri yemek bulasık camasır git geri okuldan al
Aksam yemeği sofra kur kaldır odevleri banyoları yarın yine aynısı
Bıktım ya hep aynı isler hergun aynı is sil bastan yap kafayı yicem
Büyüyüp Üni basladıklarında rahat ederız ınsallah ya da torun bakmazsak evlenince bebeler
Sofrayi kendileri kursunlar, okuma yazma biliyorlarsa odevleri kendileri yapsinlar, odalarini onlara toplatin ben sekiz yasindayken bulasik yikayip, ev supuruyordum, simdi de tip okuyorum yani siz yardim etmeseniz de yapabilirler tek baslarina ders de calisirlar cok sikmayin caninizi oldugu kadarHer gunum aynı
Sabah kalk cocukları okula hazırla binbir nazlarını cek okula gotur eve gel ev işleri yemek bulasık camasır git geri okuldan al
Ahhhh canım senin suan yasadıklarını bende vaktinde yasadım merak etme ogunleri gecirmeden okul gunlerine varılmıyo malesef sende bekliceksin sıranıEn azından okula bırakıp birkaç saat de kafanı dinliyorsun benımkıler henuz okula bile gitmiyor, gidecekleri günğ 4 gözle bekliyorum. Şükret bence canım.
Yine bir konuyaDün bu sebepten dolayı evde terör estirdim, şimdi bu konuya denk geldim.
Öncelikle eski çalışan, son dört yıldır ev hanımı olan bir kadın olarak şuna açıklık getireyim. Çalışan kadınlar da bunları yapıyor daha zor cümlesini kesinlikle kabul etmiyorum. Bir kere bütün gün boş olan evle tüm gün birilerinin olduğu ev aynı olmuyor anacım. Arada ciddi bir iş fazlalığı var. Onun dışında çalışan kadının bir şekilde gün içinde zihni boşalıyor. Ev-çocuk-ev işi üçgeninden sıyrılıyor. Dolayısıyla psikolojisi daha sağlam oluyor. En önemlisi de cebinde sosyalleşecek parası oluyor. Bu ay camları parasıyla birine sildireyim, yemeği dışarıdan söyleyeyim, bu hafta sonu şuraya gideyim gibi cümleler sarf edebiliyor. Çünkü parası var. Evet çalışırken çocuk ve ev sorumluluğu çok daha fazla yoruyor bedeni ancak çalışan kadının psikolojisi daha sağlam oluyor. Her gün aynı güne uyanmıyor en azından. Bakayım bugün de dünün aynısı demiyor. Bu ciddi anlamda insanı yıpratan bir durum. Çık gez dolaş diyen arkadaşlara gülüyorum. Tek maaşla o iş o kadar kolay olmuyor işte. Çıkıp şöyle çok fazla aktif olmadan dolaşmak en az 100 TL. Neyin gezmesi.
Dün sabahtan akşama çamaşır yıkayıp ütü yaptım. Oğlumun ağzındaki yemeği tükürdüğü koltuk örtüleri, elinin yağını sürdüğü çarşaflar, yarım saatte bir kirlettiği kıyafetler, bir bardak vişne suyunu döktüğü halı. Öyle bırakayım mı bunları. Hani bunun titizlikle de ilgisi yok. Mecburen yıkanacak ütülenecek. Ben çalışıyor olsam ve oğlum tüm gün okulda olsa bu saydığım çamaşırlar çıkmayacaktı mesela. Ya da kahvaltı ve öğlen yemeğini okulda yiyeceği için sadece akşam yemeği hazırlayacaktım. Hayır kabul etmiyorum, evde durduğunda yaptığın işle çalışırken yaptığın iş kesinlikle aynı değil.
Asıl sorun ev işleri ve çocukla yorulmak değil. Her günün birbirinin aynısı olması. Asıl sorun bu.
Ne güzel işte. Evde yaşayan birileri var ki çok şükür evde işimiz hiç bitmiyor.Her gunum aynı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?