Annem bizi hiç sevmiyor ama şimdi hergün ağlıyor

beni kırmayıp yorum yaptığın için çok teşekkür ederim (gülücük koyardım ama bu konuya hiç uygun düşmezdi)

Ben de size affedin diyemem
Ama kendi iç huzurunuz için ölüm olur kalım olur, yarım saat de olsa görüşün

Ben bu arada bir şey söylemek istiyorum burayı okuyan çok genç kızımız var.
Arkadaşlar, herkes konu sahibi gibi şanslı olmaz.
O okuluna devam etmiş, evliliğinin iyi olması ise tamamen şans.
Sakın ailelerinden kötü muamele görenler evliliği kurtuluş olarak görmeyin
Okuyun, çalışın kendi ayaklarınızın üstünde durun, başka eve çıkın gerekirse şehir değiştirin
Ama şakın kurtuluşu bir adamda aramayın
Herkes şanslı olmaz, evlenip daha büyük bir batağa girmek de var

Anlatamam yapamam kimse kaldıramaz bunu

Allah yardimcin olsun.
Belki vicdan yapiyordur bilemem.

Fakat yasadigin zorluklar belki seni ileriye itti okudun calisiyorsun galiba.
Guzelmissin de hayatta uzgunum herseyin bedeli oluyor sahip oldugumuz iyi seylerin bedeli bazilari odemiyordur orasi ayri.
Insanlar belki yasadiklarini bilmeyip sana ozeniyor ama bir bilseler ne acilar cekmissin.
Kendi adima senin kadar olmasa da insanlarin ozendigi seyler hakkinda aci cektim kirildim sahip olmasam daha iyiymis dedim gercekten hicbir sey gorundugu gibi degil.

Umarim yaralarinizi saricak guzellikler yasarsiniz ve inancliysaniz mukafati olucaktir kendinizi uzmeyin.

Ya bu babalar nerede? Evde olan biten hiçbir şeyin farkına varmıyorlar mı?
Annem bize vurmaya çalışsa babam araya girerdi mesela.

Kesinlikle katılıyorum ben evlilikten korkan nefret eden biriydim kumar oynadım.En iyi evlilik bile sorumluluktan ibaret evlenmek kurtuluş değil bilhassa çocuk bedenime bir yük oldu.okula gidiyordum gelirken hemen evin işini kaynanamın misafirlerini ağırlıyordum sonra gece 12 ye kadar temizliğe giriyordum ki kimsenin sesi gelmesin bana.Ama çok şükür eşim iyi bir insandı

hay Allah'ım arkadaşım... ne diyeceğimi bilemedim... şu anda gözümde o küçücük kız oldun... keşke o kıza sarılabilseydim...

Baba pasif kalıyordu ...
Hiç ağır sözünü duymadım babamın ama ne bileyim o yokken oluyordu olanlar .
Geldiğinde de elinden bir şey gelmiyordu demek ..
20 yaşında da evlendim zaten .
En son evlenmeden iki hafta önce yedim dayağımi..
Bi de anne üniversite mezunu
Gülsem mi ağlasam mi :)

burada "affet" yazanlar için bir iki kelâm da ben etmek istiyorum.
konu sahibinin yazdıklarında ve yorumlarda yazan yaşanmışlıkların çoğunda iç çektim.
küçükken ben de çok dayak yedim,psikolojik işkence çektim,akla hayale sığmayacak şeylerle(dayak harici)ailemle imtihan oldum.
dayak sonrası annem pişman olur çok öper koklardı ama ben şu an farkediyorum büyüdüm ve şu an içim ona karşı sevsemde biraz soğuk kalmış..
neredeyse 18 yaşıma kadar kendimi değersiz biraz da ezik görerek büyüdüm ama bu beni aksine hırsa ve başarıya itti
sanki,beni değersiz gördüğü her anı kendimi ispatlarcasına kendimi geliştirerek tolere ediyordum
sonraları ben kendi değerimi farkedip asla ezdirmedim kendimi o da düzeldi,çok şükür..
yine de ama yine de,, çocuklukta yaşanan bazı şeyler için içi soğuk kalabiliyor insanın
ama bu soğukluğun inan ki sadece bizlere zararı var,
affetmek müthiş bir iyileşme sağlıyor ruhta.inan bana.
affet ama çok muhattap olmak zorunda değilsin
ya da içten davranmak...
olduğu gibi, olacağı kadar yap her şeyi.

Kıyamam sana.Çok içime dokundu yazdıkların.Malesef insan anne babasını seçemeden geliyor hayata.Belki psikolojik sorunları vardı annenin kimbilir.Sık sık olmasa da arada bir görüş.Ilerde vicdan azabın olmasın.Eşinle evlatlarınla çok mutlu olursun inşallah.Rabbim onlardan güldürsün yüzünü.

Kesinlikle katiliyorum
Konu sahibi cok sansliymis mesela okumaya devam edebilmis.
Annem sirf tasindik diye okula yazdirmamisti beni 1 sene yasitlarimdan geri kalmstm
12 yaslarinda yurtdisina geldik burda 1 sene geriden baslatiliyor etti 2 sene
Yabanci dil bilmiyordum babam.kursa yazdirmsti otobusle 3-4 durak diye gondermemisti kendide goturmedi. Orta okuldayken 5 yasinda kardesmle gunlerce evde yalniz kalirdim o sevgilisiyle gezerken. Karnen nerde diye bile sormadi tek bi akrabam bile yoktu sonra babamla yasamaya basladik ama onlada samimiyetim yoktu annem yillarca kotuledigi icin. Halbuki melek gibi adam. Bende yagmurdan kacarken doluya yakalananlardanim. Iyi bi okul okuyamadim iyi bi meslek edinemedim malesef ve iyi birisylede evlenemedim. Ozamanlar dusunemedim lakin simdiki aklim olsa belki tek basima yasar cabalardim. Kizlar evliligi kurtulus olarak gormeyin.

Bazı üyeler yüzleş,sebebini sor falan demiş ama bence buna hiç gerek yok.Evladının boğazını sıkmanın ne gibi bir sebebi ya da açıklaması olabilir ki?Eski defterleri açtıkça yeniden yaşamış olacaksınız,yaralarınızı kanatacaksınız.İnsan bazı şeyleri ölene kadar unutamıyor,bazı sözler kulaktan hiç gitmiyor.Anlattığınız şeyler beni çok yaraladı bana da kötü anıları hatırlattı.Kim ne derse desin anne olmak doğurmak değil.Anneniz kendi vicdanını rahatlatmak için konuşmak istiyor.Kaybolan yılları verebilecek mi? Annenin evlatta haķkı varsa evladın da anne de hakkı var.

Böyle kötü kadınlara kendileri gibi vicdansız, merhametsiz, kalpsiz evlatlar müstehak aslında. Yaşlandığında evladı tarafından dövülüp sokağa atılacak o zaman anlayacak neyin ne olduğunu.
Ben kötülüğün doğuştan olduğuna inanıyorum üniversite mezunuda olsa bunu yapmış sonuçta.
Karılarına 2 çift laf edemeyen adamlarda suçlu bi adaletsizlik, dayak, hakaret duyuyor görüyorsan susmayacaksın seninde evladın sonuçta.

şimdi ne durumdasın?
mutlu musun?

:) Evlendikten sonra elime para geçtiği için sürekli ona hediyeler aldim .
Tv den tut ,lazer aletine ,süpürgeden bilmem nesine kadar.
Evini her hafta bastan aşağı temizledim .
Stockholm sendromu gibi .
Yaranmaya çalışmak,kendini sevdirmeye çalışmak ..
Dessen daha neler çıkar .
Dedim ya rahatsızlık geçirdi ben affettim
Allah ta affeder insallah...

Gorusmeyin ve gorusmek zorunda degilsiniz. Ulkemizde sistem iyi isleseydi, siz ailenizden alinirdiniz anneniz de ceza alirdi emin olun. Resmen sizi bogmaya calismis;baskasi yapsa cinayete tesebbusten ceza alir, ama bizim ulkemizde cocuk "anne babanin mali" sayildigi icin, cocuk istismarina giren hersey sumen alti ediliyor, Kimseye bir sey borclu degilsiniz, onun yuzunden evlenmeyi care olarak gormussunuz, ya evden kacsaydiniz, ya basiniza baska seyler gelseydi.... ya esinizin ailesi iskence etseydi ustune? Belki bugun bunlari bile yazamayacak durumda olabilirdiniz. Ben bu konuda biraz sertim ve sizi uzmek ya da kininize kin katmak istemem, ama ben gorusmezdim acik ve net, agladigi kadar aglasin!

Maalesef babalar iste oluyor geldiklerinde de is isten geçmiş oluyor. Benimki vardiyeli calisirdi Bazen gececi olurdu. Aksam onda gidiyorsa ben gece bir ikiye kadar dayagimi yer ayilip bayilirdim sonra tekrar başlardı sokağa kacardim sabah babam eve gelmeden eve alınırdım. Bu arada ev kapının onu kan gölü olurdu darbelerin çoğunu kafama ve kızgın demirle alirdim. Yani bu kisilere hatanin kendinde olduğunu da asla kabul ettiremezsin çünkü annedir ve herşeye hakki vardır. neyse konu sahibinin konusunu çok da dagitmayayim babalar bir noktadan sonra etkisiz eleman oluyor.

İçin acımıyor mu? Benim acıyor açıkçası. Vicdanım beni rahat bırakmıyor. Çok zor biliyorum ve anlıyorum seni. 1 senedie ben de yanına gitmedim, özledim gel diyor. Kendimi iyi hissettiğimde gideceğim. Sonra üzülüyorum, içim kan ağlıyor.

kızgın demir mi?

Sahiden bende boyleyim artik sevgi annelik vs beklentim yok ama acimaktan midir baska biseyden midir elimden geleni de yapıyorum. Psikolojik açıklaması nedir acaba bu durumun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…