Evet çok zorher an düsünmek hep kıyaslama yapmak,ben tanımadıģım bir cocuk düstüģünde bu kadar üzülürken kendimin zorla güç kullanılarak bir çok şiddetin yapılmasını anlamlandıramıyorum ağir inanki çok aģir
Anlatsam bitecek mi? Bana iyi birşeyler diyeceklermi?emin olamıyorum
Çocuklarım var ve hep bu geçmisim yüzünden bir gün aklımı yitireceģimden korkuyorum
Başarabilirmiyim bilmiyorum içimden çıkarıp atabilirmiyim hic bilmiyorum..
Cok ama cok tesekkür ediyorum size çokk
Silimo,gerçekten 19 yaşındamısın,bunları yaşadın ve evlendin,bunları yazıyorsun,19 yaşındasın
Büyük çocuğum 4 yıl sonra senin yaşında olacak nasipse,hala arkalarını topluyorum,canlarının istediklerini yapıyorum,çok üzgünüm senin için,sizler için,hepimiz için.
Fakat en azından hayatını ziyan etmeden bir karara vardın,elinde kalan parçalarını topla,sen güçlü bir kızsın,öyle olmasaydın buraya yazıp birçok kişiye tercüman olamazdın
Ben de böyle düşünüyorum.
Konuyu okurken gözlerim yaşardı inanın. Annenin de mutlaka kendince bir sebebi vardır böyle acımasız bir anne olmasında. Bı anlatsın bakalım, git sor yüzleş onunla. Belki biraz yüreğini ferahlatacak birşeyler çıkar
Ben terapinin gücüne inananlardanım eğer profesyonel bir danışmanınız varsa. Nasıl anlatırım diye düşünme zaten uzman sana bir soru soruyor sen bir başlıyorsun anlatmaya, ağlamalar mendiller hop seans bitiyor. Bir sonraki seansı zor beklersin.Çok büyuk nefretim çokhergün büyüyor..bazen unutuyorum ama o zamanlar çok farklı birisi olabiliyorum mutlu ve gülen..ama diğre zamanlar hep mutsuz düsünceli..
Bilmiyorum canım ben burdaki arkadaşlarim kadar güçlu olamıyorum
Belkide bi adım atabilsem gelecek devamı ama o amalar var iste
Ne derim nasıl derim hangi cumlelerle anlatilır bunlar bilmiyorum mesela
Belki biraz daha sonra başarabilirim
Ben daha hiç dogmadım aslinda simdi dogüyorum diyebilirm..
Çok büyuk nefretim çokhergün büyüyor..bazen unutuyorum ama o zamanlar çok farklı birisi olabiliyorum mutlu ve gülen..ama diğre zamanlar hep mutsuz düsünceli..
Bilmiyorum canım ben burdaki arkadaşlarim kadar güçlu olamıyorum
Belkide bi adım atabilsem gelecek devamı ama o amalar var iste
Ne derim nasıl derim hangi cumlelerle anlatilır bunlar bilmiyorum mesela
Belki biraz daha sonra başarabilirim
Ben daha hiç dogmadım aslinda simdi dogüyorum diyebilirm..
Yazmak daha kolay sanırım benim icin..Anlamlandıramazsın. Çünkü hiçbir şey bunun sebebi olamaz. Bu normal değil.
Bil ki bu yaşadıkların senden dolayı değil. Sen burada mağdursun.
Anlatsan bitecek mi?
Tamamen bitmeyecek. Çünkü bunları sen yaşadın. Bu gerçekler değiştirebileceğin şeyler değil.
Fakat yaşandı bitti.
Dün o küçük çocukken senin tercih edebileceğin bir çıkış yoktu.
Fakat bugün, geleceğin için tercihlerde bulunuyorsun.
Anlat. Yaz içinde tutma.
Anlatmak bitirmeyecek ama iyileşmek için bir adım...
Yaşadıklarını tekrar tekrar kafanda yaşamamak için bir şeyler yapmalısın.
En azından huzurlu başka günlerin olsun.
Geçmişinin geleceğini ele geçirmesine izin verme.
Inşallah hepimize insallahBen terapinin gücüne inananlardanım eğer profesyonel bir danışmanınız varsa. Nasıl anlatırım diye düşünme zaten uzman sana bir soru soruyor sen bir başlıyorsun anlatmaya, ağlamalar mendiller hop seans bitiyor. Bir sonraki seansı zor beklersin.
Ben terapi aldım çok da memnun kaldım. Maddi olarak çok çok rahat olursam en çok istediğim şey sürekli bir danışmana sahip olmak. Çünkü insan hayatı düzenli olsa bile bir yerde tıkanıyor, gücü bitiyor. Herşey üstüne üstüne geliyor insanın. Çünkü bizler insanız, naifiz, kırılabiliriz. Demir gibi güçlü olmak zorunda değiliz ki. Düşeceğiz sonra da kalkacağız.
Allah’ım sana da güzel kapılar açsın,içini ferahlatsın, öyle güzel günler gör ki herşeyi unutsun beynin..
Çok....canım sormayayım diyorum sormayayım diyorum ama
satır aralarını okuyunca... abin çok mu kötü şeyler yaptı sana, anladığımız anlamda yani?
o yüzden mi bu kadar anlatamam diyorsun?
o yüzden mi bu kadar kötüsün
o yüzden mi abinden nefret ediyorsun?
seni çok üzdüysem özür dilerim...
Çok....
Kardeşim Inanki benim icin konusmak degil düsünmek bike o kadar zorki
Zor..
Yazmak daha kolay sanırım benim icin..
Daha çok kimseye ulaşmaz
Ben de de bunu bıraktılar miras olarak özgüvenim yok kendime sevgim yok
Ama bir yerde çaresiz yardima ihtiyaci olan birini görsem canım pahasına koşarım bi tek kendime bakamıyorm..
Allahrazı olsun sizden insallah
Ve insallah bir gün bu kararı daha net sekilde alabilirim
Kurtulabilirim yüklerimden
Korkma . Çünkü sen korkulacak ,utanılacak ,ayıplanacak birşey yapmadın. Aksine sen dimdik ayaktasın. Nefes alıyorsun bir ailen var senin. Yüzleş senden çalınan şeylerle. Ruhunu yaralayan şeylerle yüzleş ve at onları hayatından . Çok şanslısın bak eşin sana destek. Emin ol çok faydasını görürsün. Eziyet etme kendine de beynine de. Allah korusun ilerde hem psikolojik hem de bedenen daha büyük hastalıklara yakalanırsın. Bence kendin ve ailen için bir adım at. Sırtından da bütün yükleri at gitsin.Inşallah hepimize insallah
Maddi olarak çok da zorlamaz hatta eşim en çok mutlu olur bile ama inanin çok korkuyorum yüzlesmekten..
Allah razi olsun sizden sizin hayatinızda hiç kötü insan olmasin insallaj
Inanki bir kere konuşsam belki hersey bitecek gibi hissediyorumcanım benim bence senin en can alıcı yerin burası
bence senin bunu paylaşman lazım yoksa içindeki fırtına dinmeyecek gibi geldi bana
burada yaz demiyorum, bizimle paylaş demiyorum, ama mutlaka biriyle paylaşmalısın
bence seni bu kadar çok zorlayan nokta orası...
Sana özelden mesaj yazamıyorum kardesim sen yazsan bana ulaşsan olmaz mıÇok....
Kardeşim Inanki benim icin konusmak degil düsünmek bike o kadar zorki
Zor..
İçindeki kini nefreti hiç kaybetme ben kaybetmem bana en güzel yıllarımı heba edenleri affetmem.Affedersem kendimi çok kötü hissediyorum.Bizi bu hale getirenler affedilmeyi haketmiyor.Sevilemyi sarılmayı biz bundan sonra kuracağımız aileye yada kendimize endekslenelim hayatımızın geri kalanı bizim artık güçsüz zayıf korumasız değiliz.Yetişkin güçlü insanlarız bize yaşattıklarıyla kalan ömrümüzü tüketmeyelim uzak duralım.Belki geriye ket vururuz da unuturuz çıkarırız hayatımızdan.Ama benden tavsiye (normal psikolojide değilim ama tavsiye veriyorum)kimse ikinci şansı haketmiyor ve eminim ki bizim gibiler binlerce şans vermiş zalimlere
Inanki bir kere konuşsam belki hersey bitecek gibi hissediyorum
Artik yetsin bitsin istiyorum ben hayattan yasamaktan nefes almaktan nefret ediyorum
Bir anne ki düsünün istememis dogurmus
O istenmeyen cocuk olmanin acisi o kadar agir ki
Yani sizi anneniz istemiyorsa hickimse istemez
Neden çunkü annesi hor görmüs itmis kakmis atmis ac birakmis dövmüs
Demekki zaten bu cocuk bu kadar kötü..
Ne diyeyim ne yazayım nasil yazayim
Niye dogdumki hayatımda iyi ki dedigim tek ama tek sey eşim ve çocuklarım
Yok başka
Ölmeyi her hücreme kadar isterken
Yaşamayı diliyorum yaratandan
Çünkü cocuklarım var..
Sizin yok özel mesaj isminize tıkladığımdaSana özelden mesaj yazamıyorum kardesim sen yazsan bana ulaşsan olmaz mı
Tamam yazdım sana benSizin yok özel mesaj isminize tıkladığımda
Konuşabilecek halim yok şu an
Çok üzgünüm ben
Yahu bir arkadaş da yanlış anlamisti beni. Ben burda anneyle değil konuyu açan arkadaşla empati kurdum. Cevap verdiğim yazıya tamamen katılıyorum demiştim. O yazıyı okumayinca yanlış anlıyorsunuz. Demek istedim ki; eğer bu kızcağız annesine hesap sorarsa belki annesinin geçmişte yaşadığı bir şeylerden dolayı bu kadar acimasiz olduğunu öğrenir de bir nebze olsun ferahlar.Hiçbir şey bu anne müsveddelerinin suçunu hafifletmez. Bunun adı saf kötülük.
Vajinası rahmi falan olan her canlı doğuruyor, doğurmuş olması mı kutsallaştırıor ya da mazereti olmasını sağlıyor pardon da?
Çiftleşme sonucu hamile kalıp vajinadan bir canlı çıkartmak annelik değildir.
Annelik bir çocuğu güzelce büyütüp yetiştirip sevgi ve emek vermektir.
Neden bu kadar kötü bir kadınla empati kuruyorsunuz ki? O zaman hapis hanelere gidip bütün tecavüzcülere soralım bakalım niye yapmışlar?
Aynı şeyi hissediyorum. Gömülsün silinsin bu konu, belki unuturuz. Ne bileyim açığa çıkmış gibi acılar, böyle hissediyorum. Ben toparladım neyseki talimliyim böyle hislere.Başım kazan gibi dünden beri ne yerdeyim ne gökte .
Çok özel şeyler anlattım ama bu konunun bile karanlıklara gömülmesini istiyorum .
Bence yeterince desildik unutsak mi acaba bütün olanları..
Anne seni affettim diye yüzüne bağırsam yine aklıma gelir mi bunlar..
Yerin dibine girip oturasım var ..
Annen seni istemezse kimse istemez diyorsun ya bence bu doğru değil. Eşin ve çocukların seni istiyor. Ben de seni seviyorum ve iyi olmanı istiyorum. Kendine bu kadar yüklenmene içim elvermiyor benim. Her insan değerlidir bunu sakın unutma.Ama şuna çok inanıyorum önce kendine değeri kendin vereceksin sonra başkası verecek, sen kendine değer verip sevmezsen insanlar da sana hor davranıyorlar canım.Inanki bir kere konuşsam belki hersey bitecek gibi hissediyorum
Artik yetsin bitsin istiyorum ben hayattan yasamaktan nefes almaktan nefret ediyorum
Bir anne ki düsünün istememis dogurmus
O istenmeyen cocuk olmanin acisi o kadar agir ki
Yani sizi anneniz istemiyorsa hickimse istemez
Neden çunkü annesi hor görmüs itmis kakmis atmis ac birakmis dövmüs
Demekki zaten bu cocuk bu kadar kötü..
Ne diyeyim ne yazayım nasil yazayim
Niye dogdumki hayatımda iyi ki dedigim tek ama tek sey eşim ve çocuklarım
Yok başka
Ölmeyi her hücreme kadar isterken
Yaşamayı diliyorum yaratandan
Çünkü cocuklarım var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?