- 22 Ağustos 2015
- 29.736
- En iyi cevaplar
- 1
- 86.801
- 598
- Konu Sahibi Albertynax
-
Biz de 3 erkek ten sora ikiz olduk. Abilerimin ortancasi niye olduk niye yaptiniz diye ergen yaslarinda söylendi durdu. Her kavgamizda niye oldunuz siz derdi ama kiskanclik vardi onda... halbukii 7 yaslarinda filandi. Devam etti 10 15 yaşina kadar söylemleri :)8 kardesiz.
benden buyuk 3ablam 2 abim 2de kiz kardesim var. en buyuk ablamla aramda 15yas var. kendileri agizlariyla soyler sizleri hic istemedik diye ama doguncada baktik derlerdi. hatta annem korkusundan bana hamile oldugunu bile kimseye soyleyememis kadincagiz. evet konu sahibi kendince hakli ama annen de hamile annene tepki gosterme yaziktir gunahtir karninda bebek var olmus olan artik bu saatten sonra akisina birakmak zorundasin. fazla buyuk buyuk laflar etme bence. ilerde bunlardan cok sinanirsin.
Ben annemden bir fiske yemedim ama ablalarimdan oyle temiz dayaklar yemisimdirki simdi bakiyorum ablalarimin cocuklari oldu birak ikaz etmeyi cekil oteye bile diyemiyorlar biri bisey dese hemen gozleri doluyor falan. bana acimadan saclarimi sure sure doven ablam evladina dolu dolu gozlerle bakiyor cocugu nerdeyse tepesine cikacak. evlat oyle bisey iste. anneme cok cocuk dogurdun diye soylenen bir diger ablamsa 4. ye hamile kalma planlari yapiyor dusun. diger ablam ise annemi cok elestirir yerden yere vururdu cocuk yaptigi icin Rabbim onada 6 yil evlat nasip etmedi. yani demem o ki 1000kere dusun bir kere soyle.
he annen neden nicin hamile kalmis onunla ilgili yorumum yok. Allah hayirli olani versin insaallah
Düşüncelerimi aynı şekilde yazmışsınız. Bizim Türk milleti anlamaz işte. Çocuk da çocuk. Çocuk rızkıyla gelir deyip gerisini düşünmezler...Evet aynısını artık bende düşünüyorum.
Herkes inanılmaz gelişmiş, sosyal devlette zirve ülkelerde..
Biz bir tek buradayız..
Ve daha da hayret edilecek bir durum söylemek istiyorum.
Rossman'ı biliyorsunuzdur. Türkiye'de de var.
Almanya Rossmanda Pampers üst kalite bebek bezi 26 tanesi 3.95 euro. Yani 52 tanesi yaklaşık 8 euro eder.
Pampers premium protection Windeln Gr. 1 (2-5 kg) online kaufen | rossmann.de
Türkiye Rossmanda Pampers üst kalite bebek bezi 50 tanesi 50 tl. O da 67.99 tlden düşmüş.
PRIMA BEBEK BEZI PREMIUM CARE 2 BEDEN MIDI 50 ADET
Önemli Not:Euro ve tlyi atın. Birim olarak olaya bakın. Çünkü oradaki adam euro kazanıp euro harcıyor. Yani euroyu tlye çevirmeyin. Birim olarak ham değerine, sayıya bakın.
Yani biz bir bebek bezine yaklaşık 6 kat fazla para ödüyoruz. Mamalar daha fena.
Mulipa orada 15 euro. Bizde 100 kusur lira. İsteyen Almanya Rossmandan baksın..
Almanya'da çocuk sayısı az, doğum artış hızı sürekli azalıyor. Çok çocuk yapan sayılı ailelerde genelde Türkler ve göçmenler. 3 birim paraya en kalite bez var, 15 birim paraya en kalite mama var. Kadına doğum yapınca 2 yıla yakın ücretli izin hakkı var, sonrasında çalışıyorsa bedava kreş var, çocuk parası var, bedava okullar var, kira yardımı var var da var.
Ve adamlar üremiyor...
Çünkü neden???
Çocuk için maddi teşvik kadar manevi ilgi de lazım.
Bizde de kocanla aran mı limoni patlat bir çocuk..
Millet 40 yaşında mı doğurdu özendin mi patlat bir çocuk..
Çocuk sevesin mi geldi patlat bir çocuk..
Aferin(!)..
Hayaller Almanya, gerçekler neresi belli..
Bu arada belki o annenin arkadaşları yeni evlenip çocuk yaptı. O anne maşallah (!) 18 yaşından beri ürüyor.
O anne acaba hiç düşündü mü mevcuttaki çocuklarımı okutayım onları kurtarayım.
Yok yok.
Bence bu fiyatlar daha da artsın. Umarım bir bez 100 tl olur mama 300 tl olur.
Ben o zaman göreceğim kocamla aram limoni yapayım bir çocukcuları..
Gerçi onlar el kadar bebeğe gelişimini riske atarak pirinç lapası vermeye razı..
Kime anlatıyoruz ki..
Aynen öyle..Düşüncelerimi aynı şekilde yazmışsınız. Bizim Türk milleti anlamaz işte. Çocuk da çocuk. Çocuk rızkıyla gelir deyip gerisini düşünmezler...
Evet aynısını artık bende düşünüyorum.
Herkes inanılmaz gelişmiş, sosyal devlette zirve ülkelerde..
Biz bir tek buradayız..
Ve daha da hayret edilecek bir durum söylemek istiyorum.
Rossman'ı biliyorsunuzdur. Türkiye'de de var.
Almanya Rossmanda Pampers üst kalite bebek bezi 26 tanesi 3.95 euro. Yani 52 tanesi yaklaşık 8 euro eder.
Pampers premium protection Windeln Gr. 1 (2-5 kg) online kaufen | rossmann.de
Türkiye Rossmanda Pampers üst kalite bebek bezi 50 tanesi 50 tl. O da 67.99 tlden düşmüş.
PRIMA BEBEK BEZI PREMIUM CARE 2 BEDEN MIDI 50 ADET
Önemli Not:Euro ve tlyi atın. Birim olarak olaya bakın. Çünkü oradaki adam euro kazanıp euro harcıyor. Yani euroyu tlye çevirmeyin. Birim olarak ham değerine, sayıya bakın.
Yani biz bir bebek bezine yaklaşık 6 kat fazla para ödüyoruz. Mamalar daha fena.
Mulipa orada 15 euro. Bizde 100 kusur lira. İsteyen Almanya Rossmandan baksın..
Almanya'da çocuk sayısı az, doğum artış hızı sürekli azalıyor. Çok çocuk yapan sayılı ailelerde genelde Türkler ve göçmenler. 3 birim paraya en kalite bez var, 15 birim paraya en kalite mama var. Kadına doğum yapınca 2 yıla yakın ücretli izin hakkı var, sonrasında çalışıyorsa bedava kreş var, çocuk parası var, bedava okullar var, kira yardımı var var da var.
Ve adamlar üremiyor...
Çünkü neden???
Çocuk için maddi teşvik kadar manevi ilgi de lazım.
Bizde de kocanla aran mı limoni patlat bir çocuk..
Millet 40 yaşında mı doğurdu özendin mi patlat bir çocuk..
Çocuk sevesin mi geldi patlat bir çocuk..
Aferin(!)..
Hayaller Almanya, gerçekler neresi belli..
Bu arada belki o annenin arkadaşları yeni evlenip çocuk yaptı. O anne maşallah (!) 18 yaşından beri ürüyor.
O anne acaba hiç düşündü mü mevcuttaki çocuklarımı okutayım onları kurtarayım.
Yok yok.
Bence bu fiyatlar daha da artsın. Umarım bir bez 100 tl olur mama 300 tl olur.
Ben o zaman göreceğim kocamla aram limoni yapayım bir çocukcuları..
Gerçi onlar el kadar bebeğe gelişimini riske atarak pirinç lapası vermeye razı..
Kime anlatıyoruz ki..
Sizi ayakta alkışlıyorum. Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum ama fikirlerimi dile getirdiğimde linç yiyorum
Aynen öyle..
Ne zaman planlı çocuk sahibi olmak toplumda yaygınlaşır o zaman gelişmeye başlarız.
Rızık gelir denmesi bence bahane. Anne adayı kendini kötü hissetmesin diye herkes öyle diyor.
Yoksa milyonlarca çocuk yetimhanelerde bakılıyor.
Nerede onların rizki da yetimhanedeler?
Sokaklarda açlıktan ölen duymadığımız ne kadar çocuk var kimse umursamıyor ki.. onların rizki nerede?
Allah bize akıl vermiş. Özgür irade vermiş. Karar verebilelim diye bilinç ihsan etmiş. Biz kedi köpek değiliz ki sadece içgüdü ile mevsimi gelince üreyelim.
Bilerek bize bilinç ve düşünme kapasitesi verildi.
Bunları kullanmak lazım.
Bizim hayvanlardan farkımız var. Doğada bile önce kuş yuvasını hazırlar sonra yumurtlar. Yavru yapar.
Bakıyorsun elde yok avuçta yok. Küflü soğuk rutubetli çok kötü evde kadının 4 çocuğu var 5.ye Hamile..
Azıcık o sana verilen aklını kullan be kardeşim..
Doğadaki o kuş bile senden daha bilinçli.
Ben o çocukların okutulacağını ve hayata hazırlanacağını da düşünmüyorum. Kızları maalesef evlendirirler erkekleri de ise sokarlar.
Kocası eve bağlansın diye de kadın 6.çocuğu da yapar.
Bu kişiler değişmez. Belki onlardan sonraki jenerasyon yani kızları akıllanır bilinçlenir.
Bir de buradaki çoğunluk anne acısından bakmış. Ben çocuk acısından bakıyorum. O çocuğa ne verebilecek ki dünyaya getiriyor? Maddiyat olmayacak bari maneviyat olsun desek. Diğer 4 çocuğu ile ilgili değil belli. Onunla mı ilgilenecek. Sırf kadına anne adayı diye hak veriliyor. Ben kadına asla hak veremiyorum.
Bilinçsizce ürüyor sadece. Annelik sırf çocuk doğurmak değildir. Önemli olan verilen emektir.
Aynen öyle..
Ne zaman planlı çocuk sahibi olmak toplumda yaygınlaşır o zaman gelişmeye başlarız.
Rızık gelir denmesi bence bahane. Anne adayı kendini kötü hissetmesin diye herkes öyle diyor.
Yoksa milyonlarca çocuk yetimhanelerde bakılıyor.
Nerede onların rizki da yetimhanedeler?
Sokaklarda açlıktan ölen duymadığımız ne kadar çocuk var kimse umursamıyor ki.. onların rizki nerede?
Allah bize akıl vermiş. Özgür irade vermiş. Karar verebilelim diye bilinç ihsan etmiş. Biz kedi köpek değiliz ki sadece içgüdü ile mevsimi gelince üreyelim.
Bilerek bize bilinç ve düşünme kapasitesi verildi.
Bunları kullanmak lazım.
Bizim hayvanlardan farkımız var. Doğada bile önce kuş yuvasını hazırlar sonra yumurtlar. Yavru yapar.
Bakıyorsun elde yok avuçta yok. Küflü soğuk rutubetli çok kötü evde kadının 4 çocuğu var 5.ye Hamile..
Azıcık o sana verilen aklını kullan be kardeşim..
Doğadaki o kuş bile senden daha bilinçli.
Ben o çocukların okutulacağını ve hayata hazırlanacağını da düşünmüyorum. Kızları maalesef evlendirirler erkekleri de ise sokarlar.
Kocası eve bağlansın diye de kadın 6.çocuğu da yapar.
Bu kişiler değişmez. Belki onlardan sonraki jenerasyon yani kızları akıllanır bilinçlenir.
Bir de buradaki çoğunluk anne acısından bakmış. Ben çocuk acısından bakıyorum. O çocuğa ne verebilecek ki dünyaya getiriyor? Maddiyat olmayacak bari maneviyat olsun desek. Diğer 4 çocuğu ile ilgili değil belli. Onunla mı ilgilenecek. Sırf kadına anne adayı diye hak veriliyor. Ben kadına asla hak veremiyorum.
Bilinçsizce ürüyor sadece. Annelik sırf çocuk doğurmak değildir. Önemli olan verilen emektir.
Tabiki arada kavga ediyoruz ama ben kardeşlerimi annem babamdan daha çok seviyorum kalabalık aile bana göre değil malesefKardeslerinle sorunların mi var ?
Insaallah kardeşlerinle iyi geçinen birisi olursun da, onlar da aynı şekilde..İleride anlarsın kardeş kıymetini.Dost dediklerin bile sinsi çıkınca anlıyorsun kardeşin yeri ne kadar ayrı. (özlü sözler gibi oldu)
6-7 kardeşiz hepimiz de iyi anlasiyoruz diyenlere bile özeniyorum..
Terbiyeliyim ev yüksek asansör yok maddi durum orta ev küflü dekorasyonu berbat eski bir ev neden ben bu yaşlarımda bebekle ilgileniyorum bakamam malesef yaştan kastım 40 dan sonra evlenseler neyse dicem ama zaten 4 çocuk var ülkenin durumu belli ne gerek var diyorum hala kararım değişmedi değişmicek yeter yaGünahsız bir bebek hakkında bu kadar aşağı sanki bir virüs gibi nasıl konuşabiliyosun? Yok asla bakmayız o bu. Ayıp değil mi 40 yaş gayet normal benim teyzem 43 yaşında doğurdu kız 8 yaşında hiçde torunu gibi durmuyo. Terbiyeli olun
Terbiyeliyim ev yüksek asansör yok maddi durum orta ev küflü dekorasyonu berbat eski bir ev neden ben bu yaşlarımda bebekle ilgileniyorum bakamam malesef yaştan kastım 40 dan sonra evlenseler neyse dicem ama zaten 4 çocuk var ülkenin durumu belli ne gerek var diyorum hala kararım değişmedi değişmicek yeter ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?