Annem hamile!

Biz de 3 erkek ten sora ikiz olduk. Abilerimin ortancasi niye olduk niye yaptiniz diye ergen yaslarinda söylendi durdu. Her kavgamizda niye oldunuz siz derdi ama kiskanclik vardi onda... halbukii 7 yaslarinda filandi. Devam etti 10 15 yaşina kadar söylemleri :)
Annem de bi kizcagizim olur bitane diye deneyince ikiz olmus yani. 4 erkek 1 kizim.
Ama tabi konu sahibinin annenisinin durumunu Bilmiyorum bende..
Diger abilerim sevdi bizi ama digeride şimdi oyle degil tabi..
Yani yaşaniyor bunlar.

Düşüncelerimi aynı şekilde yazmışsınız. Bizim Türk milleti anlamaz işte. Çocuk da çocuk. Çocuk rızkıyla gelir deyip gerisini düşünmezler...

Anneniz 40 yasinda, gencecik bana kalirsa. Ve cocuk yapip yapmama karari da tamamen babanizla annenize ait. Emin olun 4 tane cocuk buyuten bir anne, 5. cocugunu da buyuk kardeslerine guvenerek yapmayacaktir. Maddi olarak da bunu ilk basta aileniz dusunmustur ve kendi hesaplarini bilerek karar vermislerdir. Asla bakmam cumlesine de anlam veremedim. Sizden dadi olmaniz beklenmiyordur acikcasi, sofra kurarken annenize yardim ettiginiz gibi, ufak tefek yardimlarin size zarari olmayacaktir ki... Bilemiyorum, bunlar benin dusuncelerim.

Düşüncelerimi aynı şekilde yazmışsınız. Bizim Türk milleti anlamaz işte. Çocuk da çocuk. Çocuk rızkıyla gelir deyip gerisini düşünmezler...
Aynen öyle..
Ne zaman planlı çocuk sahibi olmak toplumda yaygınlaşır o zaman gelişmeye başlarız.
Rızık gelir denmesi bence bahane. Anne adayı kendini kötü hissetmesin diye herkes öyle diyor.
Yoksa milyonlarca çocuk yetimhanelerde bakılıyor.
Nerede onların rizki da yetimhanedeler?
Sokaklarda açlıktan ölen duymadığımız ne kadar çocuk var kimse umursamıyor ki.. onların rizki nerede?

Allah bize akıl vermiş. Özgür irade vermiş. Karar verebilelim diye bilinç ihsan etmiş. Biz kedi köpek değiliz ki sadece içgüdü ile mevsimi gelince üreyelim.
Bilerek bize bilinç ve düşünme kapasitesi verildi.
Bunları kullanmak lazım.

Bizim hayvanlardan farkımız var. Doğada bile önce kuş yuvasını hazırlar sonra yumurtlar. Yavru yapar.
Bakıyorsun elde yok avuçta yok. Küflü soğuk rutubetli çok kötü evde kadının 4 çocuğu var 5.ye Hamile..
Azıcık o sana verilen aklını kullan be kardeşim..
Doğadaki o kuş bile senden daha bilinçli.
Ben o çocukların okutulacağını ve hayata hazırlanacağını da düşünmüyorum. Kızları maalesef evlendirirler erkekleri de ise sokarlar.
Kocası eve bağlansın diye de kadın 6.çocuğu da yapar.
Bu kişiler değişmez. Belki onlardan sonraki jenerasyon yani kızları akıllanır bilinçlenir.

Bir de buradaki çoğunluk anne acısından bakmış. Ben çocuk acısından bakıyorum. O çocuğa ne verebilecek ki dünyaya getiriyor? Maddiyat olmayacak bari maneviyat olsun desek. Diğer 4 çocuğu ile ilgili değil belli. Onunla mı ilgilenecek. Sırf kadına anne adayı diye hak veriliyor. Ben kadına asla hak veremiyorum.

Bilinçsizce ürüyor sadece. Annelik sırf çocuk doğurmak değildir. Önemli olan verilen emektir.

Keske aileniz de sizin gibi mantikli bakabilseymiş. Ben "sanane" diyemiyorum size cunku anne ve babanin evlatlarina iyi sartlar sunmasi gerektigini dusunuyorum. "İstedigim kadar dogururum" diyip hicbiseyi dusunmeden, kucuk eve, orta maddiyata 5. cocuk dogurmak bencillik ve dusuncesizlikten baska birsey degil, cocuga elbette bakmayin annesi siz degilsiniz. Onun disinda malesef baska yapabileceginiz birsey yok umarim kendi hayatlarinizi kurup, kendi evlerinize cikarsiniz.

Fiyatlarin artmasini umursamayacak çok insan var ki hala umursamayip cocuk yapmaya devam ediyorlar. Dedigin gibi gider yari aç yari tok bakar, gerekirse bez almaz muşamba baglar ama illla o cocuk yapilir rezil sefil edilir.

Kardeslerinle sorunların mi var ?

Insaallah kardeşlerinle iyi geçinen birisi olursun da, onlar da aynı şekilde..İleride anlarsın kardeş kıymetini.Dost dediklerin bile sinsi çıkınca anlıyorsun kardeşin yeri ne kadar ayrı. (özlü sözler gibi oldu)
6-7 kardeşiz hepimiz de iyi anlasiyoruz diyenlere bile özeniyorum..

Annen hamile kardes yolda buna alisin. Hamile bir kadina söyleyeceginiz sözlere dikkat edin. Ilerde pisman olursunuz. Hamile kalmada önce bu konusma olsaydi fikrinizi beyan edebilirdiniz. Olan olmus alismaya calisin

Sizi ayakta alkışlıyorum. Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum ama fikirlerimi dile getirdiğimde linç yiyorum Çünkü toplum için hayat doğ, büyü, evlen, doğur, öl

Millet siz mi karar vereceksiniz demiş de aile muhtemelen çocuğun bakımını kardeşinle sana yükler.

Hİç boşuna linç etmeye kalkmayın. Konu sahibi karar vermeyecek ama çocuğun da birçok sorumluluğunu anneden çok ablası üstlenecek. Hep aynı senaryo, hiç şaşmaz. Ama genelde, kardeş doğunca değişenler oluyor. Bebek diye seviliyor :) Tahmin ettiğiniz gibi olmaz, neşe getirir size belki. Sorumluluk kısmı için de siz haklısınız.

Maalesef onların kendi kararı.Kürtajı düşünmeyin bile çünkü keyfi kürtajlarda her ne olursa olsun vicdan azabı bir ömür boyu sürüyor.Bence olgun davranın annenizi üzmeyin çünkü hamileler en ufak şeydebile ağlayıp üzülme potansiyeline sahip hormonlardan dolayı.Bana göre de doğru bir karar olmamış benim ailemin de hamilelik olmasa bile yanlış kararları oluyor müdahale edemiyorsun çünkü yaşın kaç olursa olsun sen çocuksun onların gözünde maalesef.

21 yaşındaysanız belli ki anneciğiniz 19 yasında ve sizden küçükken belki de daha gerçekleştirebileceği birçok hayali isteği varken
sizi doğurmuş büyütmüş en genç yıllarını vermiş ve diz şimdi kardeşim doğarsa ilgilenmem diyorsunuz ben mühendisim çevremdeki arkadaşlarım da üniversite mezunu u kariyer yapmış insanlar çoğumuz 30 dan sonra hatta bazılarımız 40 tan sonradan evlendi ve birçoğu çocuk yaptı 19 yasında sizi büyütmeye başlayan birinin merak etmeyin 40 yasında size hiç ihtiyacı olmaz Allah ın izniyle ve fakat bu düşüncenizi anneniz açısından hayli kırıcı ve üzücü buldum çocuk büyütmek zor iş evet ama büyüttüğümüz evladının sana böyle demesi bence cok daha zor kendinize bir iyilik yapın ve sizden küçük haldeyken annenizi hayal edin yaptığınız yanlışın eminim farkına varırsınız

Hiç 22 yaşında gibi yazmamışsın ben 14 falan diye düşündüm bu annenizin kararı destek olmanızı tavsiye ederim eğer bebek doğduktan sonra size sorumluluğunu verirler yada rahatsız olursanız başka bir eve taşının küçük değilsiniz çözümü var hem 40 yaş gerçekten büyük değil ben annemlerin çocuk doğurması yada evlatlık almalarını çok isterim ama onlar istemiyorlar

Ne yapsin? Siz istemiyorsunuz diye kardesinizi aldirsin mi? Belli bir sure sonra uni vs siz de ucup gideceksiniz yuvadan, karismaya ne hakkiniz var? İnsan komsusu olsa yardimci olur siz kesinlikle balmauiz diyorsunuz birde. Hamile kadini uzmeye de mi utanmiyorsunuz? Allah evladin hayirlisini versin..

Tabiki arada kavga ediyoruz ama ben kardeşlerimi annem babamdan daha çok seviyorum kalabalık aile bana göre değil malesef

Günahsız bir bebek hakkında bu kadar aşağı sanki bir virüs gibi nasıl konuşabiliyosun? Yok asla bakmayız o bu. Ayıp değil mi 40 yaş gayet normal benim teyzem 43 yaşında doğurdu kız 8 yaşında hiçde torunu gibi durmuyo. Terbiyeli olun

Terbiyeliyim ev yüksek asansör yok maddi durum orta ev küflü dekorasyonu berbat eski bir ev neden ben bu yaşlarımda bebekle ilgileniyorum bakamam malesef yaştan kastım 40 dan sonra evlenseler neyse dicem ama zaten 4 çocuk var ülkenin durumu belli ne gerek var diyorum hala kararım değişmedi değişmicek yeter ya

Ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz çok önemli. Söylemek istediğinizi anladım ama söyleme şekliniz o kadar yanlış ki bu tepkileri alıyorsunuz.
Bir evde asansör olmayabilir, benim evimde de yok.
Ev küflü olabilir, odamda küf de mevcuttu rutubetten dolayı.
Ev dekorasyonumuz da iyi değil çünkü eşyalarımız 20 küsür senelik.
Maddi yetersizliği anlatırken bunları kullanamazsınız ki.
22 yaşındasınız. Bunu demek bana düşmez ama annenizin hamileliğine kafa yormayı bırakıp biraz kitap falan okuyun. Kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz diye düşünüyorum. Eleştirilere maruz kalmazsınız en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…