Annem için hiç bir zaman öncelikli olmamam ve artık bunu kavgaya dökecek olmam

Nasıl ya
Anlattıklarınız korkunç şeyler. Okurken gözlerim doldu. Sizin yaşadıklarınız evlat ayırımı değil, sistematik işkence gibi.
Umarım şuanda çok mutlusunuzdur

Nasıl ya
Anlattıklarınız korkunç şeyler. Okurken gözlerim doldu. Sizin yaşadıklarınız evlat ayırımı değil, sistematik işkence gibi.
Umarım şuanda çok mutlusunuzdur
Kendisinin de zor bir hayatı olmuş ve muhtemelen tüm öfkesi nefretini yıllarca tek yere kustu yani bana. Ben evlat ayrımı diyorum da işte dediğiniz gibi şiddetin her türlüsü olunca ötesinde oluyor.

Çoook mutlu muyum bilmiyorum ama uzak kaldığım muhatap olmak zorunda olmadığım telefonumda anne arıyor yazısını görmediğim her an mutluyum sanırım. çok şükür

Kız erkek evlat mı ayırıyor , yoksa hususi sizi mi ayırıyor ? Ben olsam bi gün randevulaşırdım, görüntülü arardım bugüne dek olan herşeyi tek tek anlatırdım. Vizeyi alacağız buraya geleceksin anneliğini yapacaksın derdim. İstemem gelmesin vs triplerime giremem. Lafımıda söylerim istediğimi de alırım. Annemse anneliğini yapacak, zorla yapacak aşkla yapacak bilemem.

Böyle bir insanlar, Annen de olsa lüften iletisimini Kes at. Hemde acik acik diyerek. Madem benim dogumda yanimda olamicak kadar kiymetsizim, o zaman sende benim annem degilsin. Ne Ara ne sor de engelle.

Şartlar vardır, yaşanan hayatlar farklıdır. O nedenle duruma göre değerlendirin dedim konu sahibine.
Benim annem 13 yaşında evlenmiş, 14 yaşında anne olmuş, babamdan hiç hayır görmemiş bir kadın. Abim kötü günlerinde hep elinden tuttu annemin. Ve bize de babalık yaptı yıllarca.
Koşulsuz sevgi neden olsun ki? Şimdi annesinin parasını kumarda yiyen bir adamla benim abim aynı değeri mi görmeli?
Elbetteki konu sahibi gerçekten haksızlığa uğramış olabilir. Dediğim gibi şartlar farklıdır. Sadece anneye kin tutmak, kavga etmek konu sahibini belki daha da çok üzecek. Neden böyle davrandığını anlamaya çalışabilir, annesiyle güzelce konuşabilir, kırgınlıklarını anlatabilir.
Anlar anlamaz o annesinin problemi.
Burada yazılanlarla annesine saldırırsa eminim sonuç daha üzücü olacaktır.
Kavga karşı tarafı savunmaya geçmesine neden olmaktan başka hiçbir işe yaramaz.
Güzelce iletişim kurulursa belki annenin yüreğine öküz oturacak bu defa. Belki anneyle empati kurulup birşeyler düzelecek.

Çok üzücü. İçindeki herseyi söyle. İçine atıp dert olmasın. Varsın onun kafasında gezsin. Eminim boyle bir anne ile tek başına başının çaresine bakmaya alışmışsındır. Düşünüp düşünüp üzme kendini. Eşinle çocuklarınla mutlu olmaya bak .

Ben de bir ara sizin gibi düşündüm. Ama abisini öncelemis. Ona da öyle davransa diyeceğim ki . Kendi anne babasından ne gördüyse onu gösteriyor. Ama ortada eşitsizlik var. Ayrica geline yardımcı olacak bir sürü kisi var.

Benim terapistim anne ve kizlari arasinda rekabetin sanilanin daha fazla oldugunu soylemisti. Psikanalitik acidan anneler kizlarini rakip olarak gormeye meyilli olabiliyormus cunku kiz cocugu anneden daha genc, onun yapamadiklarini yapiyor, sahip olamadiklarina sahip oluyor. Bu da icgudusel olarak rekabet duygusunu tetikliyormus. Annenizin sizin bebeginizi gordukten sonra 'benim findik' demesi bana bunu hatirlatti. Genc yasta hicbir sey yasamadan evlenip anne olduysa size karsi olan rekabeti bitmemistir icinde.

Anneni kayinvalideme benzettim, eşim ve kiz kardeşi 2 kardesler, eşim her işlerine koştu, görümcem tek bi isine bile karışmadı sebep olarak da çocuğu varmış kocası izin vermiyormuş.. Ama herşeye ragmen hala kızım der, haklı haksız her konuda kızını korur bize, kizi düşük yaptı koştu, ben erken doğumla kızımı kaybettim gelmedi, aklına gelmemiş gelmek.. Hic kendini de bebeğini de bos yere üzme bence, onu öyle kabul et, hayatına öyle devam et, çünkü değişmez, biz cok kez konuştuk kayinvalidemle ama değişmedi, çünkü öyle davranmak işlerine geliyor, annedir elbet ama mesafeni koy, eşinle cocuklarinla mutlu olmaya bak

Anneniz bu saatten sonra degismez ve anlamasini da beklemeyin . Bu tarz ayirimci iliskilerde hep sonuc husran okudugum gordugum kadariyla. Beklentilerinizi birakin , yaristirir gibi buda benim findik diye foto bile atiyorsa geliniyle devam etsin hayatina ve gelininden aldigi ilk darbede sizi aradiginda anlatin durumu iste o zaman belki anlar sizi yoksa gozunde oglu varsa baskasi yoktur. Gecmisinizle vedalasin .Sizden ve cekirdek aileniz disindakilerden onemli saymayin kimseyi beklentiniz olmasin Size hayirli kolay dogumlar diliyorum insallah kizinizada bakacak birini ayarlayabilirsiniz bu surecte.

O halde annesine sakince yılların kırgınlığını ve nedenlerini anlatıp sonrasında iletişimi kesmek en güzeli.
Kavga etmek kişiyi haklıyken haksız duruma düşürür ve karşındaki savunmaya geçtiği için hiç bir işe yaramaz.
Konu sahibine bir de bu durumun sıkıntısı yüklenir.

Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza ama ben olsam görüşmezdim asla da bir beklenti içine de girmezdim. Bırakın tartışmayı çocuğumu bile göstermezdim. Gitsin fındığını baksın. Bunun için üzülmeye bile değer görmezdim evladım ve kendi ailemle mutlu mesut yaşardım. Herkes ettiğini bulur

Toksik annenin ne oldugunu belli ki bilmiyorsun.

Ve evet o abi kumarda oynasa ayni degere sahip olmali. Evet anne yüregi öfkelenir, üzülür ama sevgi halen durur. Cünkü bir anne cocugunu her sartta sevmeli.

Abinde aslinda yapmamasi gereken seyler yapmis. Onun omuzlarina olmamasi gereken yükler konulmus. Yapmayabilirdide, çünkü mecbur degil. Bir evladin, anne babasina karsi ebeveynlik yapmasi kadar zor ve travmatik birsey yoktur. Sirf siz yapmadiniz diye daha az degerlide degilsiniz. Zaten olmasi gereken evlatlik yaptiniz sadece. Annen 13 yasinda evlenmesi ne onun suçu, nede sizin.

Herkes güzelce iletisimden anlamiyor. Sanki konu sahibi hiç denememismidir bunu sence? Iletisimden anlayan biri, empati ne oldugunu bilen biri zaten bu kadar kötü davranmaz evladina. Kimse bu arada demiyor "annene saldiiir, evire çevire döv" diye. Ama savunulmamasi gereken seyi savunuyorsun.

Sevgi konusunda "sartlar, hikaye nedir" konusulmaz. Evlat ayrimina hiçbirsey neden olmamali. Ha evlat annesine zarar veriyorsa evet insan olduktan dolayi insan iletisim kurmaz artik evladi ile. Ama o diger evlat daha iyi diye degil. O kisi zarar veriyor diyedir. Ki o bile birçok anne için zor oluyor.

Ben olsam çoktan resti cekmistim anneler kutsaldir ama sizinki size zerre değer vermiyor.

Sizin adiniza üzüldüm.

Hayatimda okudugum en saçma yorum biz anneler cocuklarimizi kosulsuz severiz karsilik beklmeden ayirmadan.

Sizin anneniz gibi değil yani bana hayri dokunmayana sevgimide ilgimide gostemem mantigi cahilliktir ve çıkar için sevgidir. Uyanıp kendinize gelin.

Haklı olabilirsiniz. Ben konu sahibiyle empati yapamıyor olabilirim.
Annelere karşı zaafım var. Eşimde annesi tarafından zaman zaman haksızlığa uğradı ama bana kalırsa annesinin aynı zamanda birçok fedakarlığı vardı ve eşim hep olumsuz olan üzerinden annesine yükleniyordu, yaptığı güzel şeyleri görmüyordu bile. Yaptığı fedakarlıkları tekrar tekrar anlattım eşime.
Eşim şimdi annesini daha çok anlıyor, araları daha iyi ve eşim daha mutlu. Mesela konu sahibi annem çocuk bakma konusunda tecrübeli benim ilk çocuğumdan demiş. Belki de annesinin iyi yönleri de vardır ama göremiyordur.
Öfkeden uzak bir şekilde durum değerlendirmesi yapmak belki de anneyle kızının bağlarını güçlendirecektir.

Ben anneniz hakkı, siz haksızsınız demedim hiç bir yorumumda, durum değerlendirmesi yapın dedim sadece.
Ve sakince kızgınlığınızı bildirin dedim.

Ben de baba ayrımıyla büyüdüm ama hiç kavga etmedim babamla. Sadece hep uzak durdum ondan, ihtiyacı olduğunda yanında olarak utantırdım onu. Allah rahmet etsin yaşamıyor şimdi.
Ama anneme hep dermiş, ben ona haksızlık ettim, o bana en iyi evlat oldu. Bunun vicdani yükünü çok taşıdı babam.
Ama ben onu da affettim. Çünkü çocukken yaşadıklarını anlatsam oturur ağlarsınız
Anne babalar da insan. Hata yapabilirler.
Herşeye rağmen özlüyorum babamı..

Saçma bulabilirsiniz ama anneme cahil deme hakkınız yok!
Annem karşılık beklemedi, abim içinden gelerek yaptı herşeyi.
Annemi ya da abimi sevmem için çıkarımı düşünecek halim yok. İkisi de benim canım ciğerimdir.

Yok bu durum ben 17yaşında üniversitede başka bir şehirdeyken de böyleydi, kardeşim 19 yaşında yurtdışındayken de. Hatta bir ara iki kardeş üniversitede aynı şehirde yaşadık onu arar sohbet eder beni aramazdı. Üniversiteye yanıma ilk kez kardeşim de aynı okula gelince geldi.
Doğrusunuz. Annemin abisi var. Bu yaz dayıma yemek koydum, yedi, bitirmek üzereyken ananem geldi. Dayımın ne kadar yediğini bilmediği için ananem kendisine koyduğum yemeği dayıma vermeye kalktı. Yani annem dayım 50yaşın üzerindeler. Ama mesela annem ananem için asla abimle beni ayırmaz abime 100lira verse bana da muhakkak verir der. Oysa bizde böyle bir durum yok. Bizde maddi olarak da çok ayrım var.
Bu yaz şok üstüne şok yaşadım. Ben evlendiğimde bana kira yardımı yapmayan, bizim evlerden birinde otur kızım deneyen ailem kardeşimi bırak kardeşimin bir arkafaşını bile bedelsiz evimizde oturttuyır 2.5yıldır. Ben 2 senelik evliyken düğünde takılan bilezikleri bozduruyordum. Babama anlatmıştım, bakın başınızın çaresine demişti, sonra avrupaya taşındık. Ama taşındık diye de biz suçlu olduk. Şimdi babam öldü, milyonlarca miras bıraktı ama ne oldu son 4 yılını ayrı yaşadık. Oysa ben İstanbul’da yaşarken annemin babamın yanında evleneyim diye onların yaşadığı şehire taşınıp evlenmiştim.
Babamı 3 ay önce aniden kaybettim, şimdi bir de annemi çıkarmaya gücüm yok sanırım. O nedenle hiç karakterimde olmayan kavgaya yöneldim çünkü sakince konuşup paylaşmakla olnayacak bir mevzu olduğunu biliyorum
Bu aynı zamanda kendimi de cezalandırmak değil mi? O zaman sevdiğim diğer insanlardan da uzak olacağım. Ya da oraya gittiğimde kocaman ev ve boş odalar varken başla ev mi tutayım.

Ben anneniz cahil demedim bu düsünce cahilliktir dedim herkes her konuda mukemmel olmak zorunda degil sizinki algida secicilik.

Sevebilirsiniz aileniz sonucta belliki bu yapiyla buyumussunuz ve size normal geliyor .

Umarim kendi cocuklarinizi bana ev alan veya almayan olarak ayirmazssiniz her cocugun imkani olmuyor. Ev alamayan aynı ilgiyi gormucekse o is annelik degil cikarciliktir.

Var annemin iyi yönleri, yok diyemem tabi ama açtığı yaralar çok daha derin. Evet ilk kızımda her hün geldi, evime yardımcı getirdi, her işi yaptı, misafir ağırladı, lohusa 40gün yaşnız kalmaz denildi. Şimdi lohusa olmayacak mıyım? O zamanki el aleme gösterişti. Benim için olan kısmı da vardı millete ne güzel ilgileniyor herşeyle dedirtmek için olan kısmı da.
yanındaki son sabahımda gitmiş eski mahallemizdeki simitçi fırınından bişiler almış mesela ben bir gün önce fırına gittim birşey kalmamaştı dediğim için, içimde kalmasın diye. O zaman düşünüyorum hep olumsuz değil diye.
koşulsuz sevgi olmaz demişsiniz siz ama insanın bebeğine, küçük çocuguna sevgisine ne koşul olabilir. Kızım çok zor bir bebekti çok severdim. Şimdi de itiraz etmeyi seven bir çocuk, karakteri böyle uyumlu olmadın deyip yine çok seviyorum. Abiniz de 5 yaşındayken ödemedi herhalde annenizin sgksını. Ben anaokulu zamanımdan yapılan ayrımları hatırlıyorum. 4-5 yaşımda ne yapmış ya da yapmamış olabilirim ki? Tabi ki o yaş grubuna koşulsuz sevgi olacak!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…