Valla canim sorun yapmasina yapiyorum istememesi benide etkiliyor annemin destegini hissetmeyince insan kotu oluyor tabiki..
Annem benim sevgilim birde doktorlugu hadi gectim kürt diye istemiyor.. Yani sevgilim doktor olmus olsa bile sirf kürt oldugu icin istemezdi yinede...
Ama ne taniyor kendisini ne birsey hakkindada tek bunu biliyor sadece o yuzden malesefki bu tur bahanelere kapaliyim..
Ve soyle birsey var ki annem tabiri caizse benim tursumu kurmak istiyor
Butun yasitlarim patir patir evleniyor bazilari cocuk bile dogurdu..
İnsan ister istemez ozeniyor.
Anneme diyorum anne torun sevme vaktin yavas yavas geliyor..
Amaaann evlenince cocuk dogurunca ne olacak sanki diyor!
Mesela sevgilimi istememesinden cok bu tutumu daha cok rahatsiz ediyor beni.
Universite 4.teyim canim.
annenizin en komik bahanelerinden biri sevgilinizin fotoraflarda garip bakması.ne yani fotolarda garip bakıyor diye insan ondan ayrılmalı mı? mesela öncelerde benimde fotoğraf çektirme fobim vardı ve resimlerde acaip kötü çıkıyordum.şimdi o fotolarıma bırıleri baksa benden nefret mi etmeleri gerekir.
anneniz istemiyor belli.bahaneler sunacağına kesin sözlerini söylesin.yok mühendismiş,yok derslerinde geriymiş,fotolarda tuhaf çıkıyor falan filan bunları söylemesin.
karar sana kalmış canım.anneni dinleyip sevgilinden ayrılırsan ve ilerde yapmış olduğun hatanın pişmanlığını yaşamayacaksan eğer annenin dediğini yap yada yok ben sevgilimsiz yaşayamam diyorsan o zaman sevgilinle yola devam et ve bu süreçte anneni ikna etmeye çalış.sevgilinle buluştur anneni,konuşsunlar birbirlerini tanısınlar.belki yüzyüze konuşunca sevecektir onu kim bile bilir.
çok duaet kardeş durum ciddi bence ayrılmasan ilerde annenin razı olmadığı bı evlılık olur o yüzdende iflah olmazsın ayrılsan yıne öyle ama nıkah yok sen haramdan kurtulma nıyetı ıle ayrılsan allah katında günah olmaz
Aynen canım ben de 4.sınıftayım.Benimki de turşumu kurmak istiyor sanırım her şeye bir bahane bularak.Ben de özeniyorum çevremdeki insanlar evlendikçe, nasıl ikna edicem stresi sarıyor bir yandan da... Bazen diyorum tıp okumasa mıydım acaba doktor olsun beklentileri olmazdı
Kızlar benim sorunum çok klasik ama bir türlü içinden çıkamıyorum.
Benim neredeyse 2 yıllık bir ilişkim var.O başka şehirde ben başka şehirdeyim.Onun dışında hiç bir sorun yok ilişkimiz adına.Birbirimize hem saygı hem sevgi duyuyoruz.Ama gel gelelim ki annem , ilişkiye başlarken beni desteklemesine rağmen sonradan tam tersine tavır aldı ve ayrılmam için bana baskı yapıyor.Neden başta destekledin dememe ise zaten ayrı şehirdesiniz çok sürmez diye düşündüm diyor.( o dönem eski sevgilimden ayrıldığım dönemdi sanırım onu da unutmamı istedi.)Bu durum,baskı resmen artık psikolojimi bozmaya başladı.Annemin bu durum yüzünden üzüldüğünü düşünmek de iyice suçlu hissettiriyor beni...Ne annemi üzmek istiyorum ne de ayrılmak...
Annem neden ayrıl diyor derseniz ; 1. yakışıklı değilmiş 2.ben tıp okuyorum o mühendislik okuyor ama össde aramızda baya sıra farkıyla ben öndeydim annem de bunun farkında, burdan zekasına laf atıyor ve ileride ne iş yapıcak mühendisler zor iş buluyor vs. 3.siyasi olarak ailemize karşıt görüşlüymüş ; iki yıl içinde bu durum değişti gerçi ama annem pek inanmıyor. 4.Fotoğraflarda bakışı bir garipmiş.
Annem bazı durumlarda haklı olabilir ama ben onu seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz.Ama diğer taraftan da annem sonuçta , hem sözlerini yabana atmak istemiyorum hem onu üzüyor olmak beni çok üzüyor.Annemin rızası olmayınca içime de kurt düşüyor :S
Ayrılmayı düşünmedim değil ama çok zor geliyor.Kendimi geçiyorum ama onu da düşünmek zorundayım ; geleceğini benim üstünden planlamış birisi sonuçta.Verilmiş sözlerim var, üzerimde hakkı var.Şaka yollu ayrılığı cümlede kullansam bile deli oluyor.Böyle bir şey olursa da çok üzülür çok yıpranır ona da kıyamıyorum.Ondan ayrılsam aklım hep onda kalıcak gibi geliyor.Ayrıca çok ahını alırım çok günaha girerim , ayrılmasam anne sözü dinlememiş oluyorum yine günah...
Napıyım ben kızlar lütfen yardım edin.
Verilmiş sözleriniz var vebal almaktan falan korkuyorsunuz. Biri sizi korkma günah değil, o sözlerin bi anlamı yok dese ayrılacak gibi yazmışsınız.
Ben de mühendisim. Ben çok iyi paralar kazanmıyorum. Ama doktor arkadaşlarım kadar şu an. Eşim de mühendis. O beni bayağı katlıyor maaş olarak. mühendis belli olmaz işte. Hangi üniversitede mezun oldu, kendini ne kadar geliştirdi, kafası çalışıyor mu bu ayrıntılar önemli. Mühendisliğin o anlamda doktorluktan farkı olduğunu düşünmüyorum. Çok çok paralar kazanan ünlü doktorlar olduğu gibi, devlet hastanelerinde hasta bakmaktan vazgeçmeyen standart doktorların sayısı da çok fazla. Şöyle bir şey var senin iş garantin var bir anlamda. Mühendis sevgilin mezun olunca bir darbe yiyecek o yönden çünkü uzun süre iş bulamayabilir ama dediğim gibi bu onun kişiliğiyle zekasıyla ilgili daha çok.
Kaygın para ve işse onun ne derece başarılı olabileceğini sen bilirsin en iyi.
Ben farklı meslekten biriyle olmayı tercih etmezdim. Seni daha iyi anlayabilecek biri olmalı. Geçtiğin yollardan geçmiş, senin yaşadığın zorlukları bilen biri olmalı. Sen hastanede nöbete kaldığında mühendis seni anlayamaz. Kendi gibi hergün aynı saatte evde olmanı bekler.
Senin de sevgilini yeterince zeki bulmadığını düşünüyorum.
Sevdiğin gibi bir sonuç da çıkaramadım. Sanırım karşı taraf daha düşkün. Sen de 2 yıl olmuş ayrılmak zor geliyor gibisin.
Annen susmayacak emin ol, ilişkine güvenmiyorsan annenin etkisi altında kalmaya devam edeceksen hep bu ikilemlerde kalacağını düşünüyorum.
Bir de mezun olduğunda uzun süre iş bulamama ihtimalini göz önünde bulundur. O zaman sevgiline destek olmak yerine annenin tarafına kayacaksın iyice gibime geliyor.
+1
Cok guzel bir yorum olmus.
Yalniz farkli meslekten biri sizi anliyamaz ayni saatte evde olmanizi ister demissiniz..
Aslinda mantiken herkes boyle diyor bende dusunuyorum acaba sorun yasarmiyiz ilerde diye
Ama tum ictenligimde dua ediyorum insallah evliligimde meslek catismasi olmaz
Benim acimdan kesinlikle olmaz zaten oyle seylere takmam ben mutluluguma huzuruma bakarimda eslerin farkli beklentileri olunca durum vahimlesebiliyor(
İste mantikli geliyor insana annemde oyle diyorCanım ben o yorumu kendimi düşünerek yaptım. Yani benim için de karşımdakinin zekası önemli. Bir erkeğin en çok zekasından etkilenirim. Bambaşka meslekten biri bana çekici gelmedi. Biraz keskin çizgilerim var bu konularda.
Ama siz şu an ilişkinin içinde sorun yaşamıyorsanız canını sıkma bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?