- 4 Aralık 2016
- 82
- 132
- 93
- 28
Bence bi yolunu bul ve asla birlikte yaşama ev ev üstünde olmaz diyen boş konuşmamış....Şimdi beni yargılayanlar da olacaktır elbet.. Ama şuanda sağlıklı düşünemiyorum maalesef. Uzun uzun anlatmayacağım çünkü ifşa olmak istemiyorum.. Evet sevgili güzel hanımlar 1 yıllık evliyim. Annem kendi ailesiyle kalıyordu fakat annemin ailesi küçük kardeşimi (12 yaşında) istemiyorlar. Annemde oradan taşınıp bir sene bizimle yaşamak istediğini söylüyor. Eşime göre bir sorun yok Ama benim tüm düzenim bozulacak. Kimse yanlış anlamasın, kendi annemi istemiyor değilim. Annem kendisine yatak odası takımı alarak bize yerleşmek istediğini söyledi. Bu durumda siz ne yapardınız?
Evdeki diğer kişi kocanın annesi. Aynı şekilde sizin anneniz de kocaya uzak akraba gibi bir şey.Bazı yorumlar efsane . Kayınvalide gelse karşı çıkardın yazılmış.
.Kayınvalideyle anne bir değil , kandırmayalım birbirimizi.Olmaz da zaten.Biri öz annen kanın canın , diğeri uzak akraba gibi bişey.
Siz annenizle kayınvalidenizi aynı tutabiliyorsunuz demek ki , kayınvalideyle anne bir değil.Yineliyorum.Ben erkek açısından söylemedim sadece kadınlar için böyle.Çünkü kadının annesiyle erkeğin annesi çoğu zaman aynı davranmıyor.Kadının annesi eve gelip yemeği bile pişirip her şeye yardım edip gidiyor , bir yükü olmuyor hatta yükü hafifletiyor.Ancak erkek anneleri misafir gibi ağırlanmak istiyor.Bunun nedeni toplumun kadına dayattığı cinsiyet rolleriyle ilgili.Kadın hizmet etmek zorunda düşüncesinden kaynaklı.Yani diyorum ki ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz.Muhtemelen erkek annesisiniz.Bu durumda sizin annenizde eşinize uzak akraba gibi birşey oluyor. Şartlar eşit yani. Sizin anneniz size zararsız gelir onunki ona.
Erkek anneleri rahatsız oldu.Üstte bir üye daha buna benzer bişey yazmıştı , cevapladım.Ordan okuyuverin.Evdeki diğer kişi kocanın annesi. Aynı şekilde sizin anneniz de kocaya uzak akraba gibi bir şey.
Bu yorumu yapabilmek için erkek annesi olmaya gerek yok ki. Empati konusunda biraz çalışmanızı öneririm.Erkek anneleri rahatsız oldu.Üstte bir üye daha buna benzer bişey yazmıştı , cevapladım.Ordan okuyuverin.
Empati becerisine sahibim.Yine de öneriniz için teşekkürler.Ben de size okuduğunu anlama becerinizi geliştirmenizi öneririm.İyi günler.Bu yorumu yapabilmek için erkek annesi olmaya gerek yok ki. Empati konusunda biraz çalışmanızı öneririm.
Valla benim kendi annem doğum yaptığımda bana bir tencere çorba yapmadı (bekarken ergenlikten itibaren aile evimizin kahvaltısını,yemeğini ben hazırladım).Hatta doğuma gidecegimin akşamı annem kayinvalidemden karnıyarık pisirmesini istedi.Herkesin içinde "anamnez iyileşince kendine corba ,elma kompostosu yap ....süt olur" diyerek beni benden alan öğütlerde bulundu.Karniyariklari "bunu yağda mi kızarttiniz fırında mi yaptınız ?Fırında yapmissinizdir inşallah ...bana dokunuyor yoksa" cümleleri eşliğinde annem yedi.Kayinvalide tafrasini /hircinligini /soylenmelerini ben yedim.Herkesin annesi de bir olmuyor ne yazık kiSiz annenizle kayınvalidenizi aynı tutabiliyorsunuz demek ki , kayınvalideyle anne bir değil.Yineliyorum.Ben erkek açısından söylemedim sadece kadınlar için böyle.Çünkü kadının annesiyle erkeğin annesi çoğu zaman aynı davranmıyor.Kadının annesi eve gelip yemeği bile pişirip her şeye yardım edip gidiyor , bir yükü olmuyor hatta yükü hafifletiyor.Ancak erkek anneleri misafir gibi ağırlanmak istiyor.Bunun nedeni toplumun kadına dayattığı cinsiyet rolleriyle ilgili.Kadın hizmet etmek zorunda düşüncesinden kaynaklı.Yani diyorum ki ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz.Muhtemelen erkek annesisiniz.
anneni kendi annesi bile istemiyorsa, önemli bir sorun var demektir...huzurunuzun kaçacağı belli, bence eşim istemiyor demelisiniz..Şimdi beni yargılayanlar da olacaktır elbet.. Ama şuanda sağlıklı düşünemiyorum maalesef. Uzun uzun anlatmayacağım çünkü ifşa olmak istemiyorum.. Evet sevgili güzel hanımlar 1 yıllık evliyim. Annem kendi ailesiyle kalıyordu fakat annemin ailesi küçük kardeşimi (12 yaşında) istemiyorlar. Annemde oradan taşınıp bir sene bizimle yaşamak istediğini söylüyor. Eşime göre bir sorun yok Ama benim tüm düzenim bozulacak. Kimse yanlış anlamasın, kendi annemi istemiyor değilim. Annem kendisine yatak odası takımı alarak bize yerleşmek istediğini söyledi. Bu durumda siz ne yapardınız?
mesajınızdan rahatsız olanlardan biriyim ve kız annesiyim, oğlum yok... Siz ısrarla anlamak istemiyorsunuz ama sizin kv den duyduğunuz rahatsizligin aynısıni eşinizde sizin annenizden duyar. KK daki en çifte standart konudur bu... Kayınvalide bir ay kalmaya gelse mırın kirinlar olur ama anne bir sene kalabilir... Hani diyorsunuz ya "anne yardım eder"bu bir genelleme olamaz. Tüm kayınvalideler kötü olmadığı gibi tüm anneler de yardimsever değildir. Kaç konu okuduk burada "annem hiç yardımcı olmaz"diye... Tabiki ailelere destek olunmalı ama aynı ev çok çok zorunlu olmadıkça olmaz...Siz annenizle kayınvalidenizi aynı tutabiliyorsunuz demek ki , kayınvalideyle anne bir değil.Yineliyorum.Ben erkek açısından söylemedim sadece kadınlar için böyle.Çünkü kadının annesiyle erkeğin annesi çoğu zaman aynı davranmıyor.Kadının annesi eve gelip yemeği bile pişirip her şeye yardım edip gidiyor , bir yükü olmuyor hatta yükü hafifletiyor.Ancak erkek anneleri misafir gibi ağırlanmak istiyor.Bunun nedeni toplumun kadına dayattığı cinsiyet rolleriyle ilgili.Kadın hizmet etmek zorunda düşüncesinden kaynaklı.Yani diyorum ki ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz.Muhtemelen erkek annesisiniz.
Fakat işte kayınvalide ne kadar yararlı olsa,örneğin,yemeğimi yapar ama yine de batıyor,kahvaltıya çağırıyor,yemek bulaşık uğraşma dedi ama amacı oğlunu daha çok görmek,bize hükmetmek vs.vs.Siz annenizle kayınvalidenizi aynı tutabiliyorsunuz demek ki , kayınvalideyle anne bir değil.Yineliyorum.Ben erkek açısından söylemedim sadece kadınlar için böyle.Çünkü kadının annesiyle erkeğin annesi çoğu zaman aynı davranmıyor.Kadının annesi eve gelip yemeği bile pişirip her şeye yardım edip gidiyor , bir yükü olmuyor hatta yükü hafifletiyor.Ancak erkek anneleri misafir gibi ağırlanmak istiyor.Bunun nedeni toplumun kadına dayattığı cinsiyet rolleriyle ilgili.Kadın hizmet etmek zorunda düşüncesinden kaynaklı.Yani diyorum ki ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz.Muhtemelen erkek annesisiniz.
ay hiç güleceğim yoktuSiz annenizle kayınvalidenizi aynı tutabiliyorsunuz demek ki , kayınvalideyle anne bir değil.
Gencecik bir kadınım. Küçük bir kızım var. Tamamen yanlış anlamaya meyillisiniz herşeyi. Sizin anlamamakta ısrar ettiğiniz konu şu. Bizim annemiz bize iyi onların annesi onlara iyi. Sizin gördüğünüz gözle görmüyorlar annelerini. Sizi kibledim. Tahrik edici cevaplar verip insanları tartışmaya çekiyorsunuz.Yani diyorum ki ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz.Muhtemelen erkek annesisiniz.
Empati becerisine sahibim.Yine de öneriniz için teşekkürler.Ben de size okuduğunu anlama becerinizi geliştirmenizi öneririm.İyi günler.
Afedersiniz ben yukarıdaki yorumunsiz yazdınız zannettim, okuduğumu anlama konusunda çalışmalyım belli ki :)Bazı yorumlar efsane . Kayınvalide gelse karşı çıkardın yazılmış.
.Kayınvalideyle anne bir değil , kandırmayalım birbirimizi.Olmaz da zaten.Biri öz annen kanın canın , diğeri uzak akraba gibi bişey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?