Annem kardeşimle beraber bizimle yaşamak istiyor

Yahu benim annem de kayınvalidem de dünya iyisi.Ben burdaki konulardan yola çıkarak yazdım , kayınvalidelerden çekilenlerle ilgili çok şey yazılıyor.Kayınvalideyle damat arasındaki ilişki ile kayınvalide gelin ilişkisi de bir tutulamaz ki.Tamam herkesin annesi kendine anne , kayınvalidesi de kayınvalidedir de daha önce hiç şahit oldunuz damadın yaptığı yemeği beğenmeyen kayınvalideye mesela? Ya da damadın ev temizliğine karışan kayınvalide ya da damadın çocuk bakmasına karışan kayınvalide duydunuz mu hiç? Benim söylemek istediğim şey bu.Kız annesi ile erkek annesi bir değil demek istediğim verilen önem açısından değil onların davranışları engelliyor ikisini bir tutmayı.

Evet , haklısınız.Ne yapsa yaranamayan kayınvalideler de var.Burda ona da çokça şahit oluyoruz doğru.

Bence olmaz. Çekirdek aile disinda kimseyle aymi ev icinde olmaz. Zor bi durum tabii kendi aileni reddetmek ama huzurun kalmaz buna emin ol

Ayrı eve çıkmalarına engel bir durum varsa tabii ki bende kalacaklar. Ama bu kayınvalidem için de geçerli olurdu.

Başka kardeşin var mı. Aslında annene sana yakın 1+1 ev tutsanız masraflara yardımcı olsanız daha iyi olur. Eşin şimdi tamam der sonra sürekli misafirle yaşayamaz pişman olur

Her anne bir olmuyor maalesef. Gerçekten muhtaç gururlu anne kızını düşünüp istemez. Düzeni bozulmasın der. Öz babası katlanamıyor.
Anneniz babasına para yardımı yapsın maaşından baba belki daha rahat bıraktır. Öz baba hayattayken damada sığınmak çok doğru gelmiyor. Daha yeni evlisiniz eşiniz başta sorun etmeyebilir ama bir süre sonra mutlaka sorun olacaktır. O olmasa eşinizin ailesi ile sorun yaşarsınız.
Anneniz babası ile arasını düzeltsin netice de özbaba kızına kıyamaz. Aile büyüklerinizden sözü geçen biri dede ile görüşsün ve evden göndermemelerini istesin.
Anneannenize danışın. Annem bizde gelip kalmak istiyor aranızda sorun mu var diye sorun.
Bence annenin görevi evladını düşünüp mutluluğunu korumaktır. Babasına katlanıp para biriktirsin.

Öz babasının lafı hareketi zoruna gidiyorsa eşinizin hareketleri hayli hayli batar. Sizden nereye gidecek o zaman?

Arkadaşlar hepinize merhaba,
Annem geldi misafirliğe o yüzden hiç giremedim lütfen kusura bakmayın. Öncelikle annem geldiğinde hiç buraya yerleşmek gibi bir cümle bile kurmadı Zaten ben size yazdığım zaman bana telefonda söyledi ve ben bir anlık düşünce ile yazdım sonra yazdıklarımdan utandım. Ama şuan da annem kendi ailesi ile yaşamaya karar verdi, yalnız yapamayacağını düşünüyor. Şuanlık böyle ama bir sorun olursa annemi bir süre idare ederim sonuçta annemdir, elimden geldiği kadar yardımcı Olurum kalabilir de, Şuanlık öyle bir durum yok annem sabah yaşadığı şehire dönüyor ileride ne olur bilemem tabi

Tam olarak öyle değil. Dedem kardeşime sürekli hakaretler ediyormuş ve onu aşağılıyormış bu detayı dün öğrendim annem geldiğinde anlattı. 12 yaşındaki bir çocuktan yetişkin gibi davranmasını bekliyormuş sebebi de ananem 12 yaşındayken evliymişte falan filan, yani kendi dönemindeki çocukların yaşamlarıyla bir tutuyor

Ilk mesaji okudum, aralarda durum degisti mi bilmiyorum ama gerek annem, gerek halam, gerek kvalidem farketmez.. evimde kalmak isteyene kapim sonuna kadar aciktir.. ha humanist, dunya iyisi, mukemmel, allahim oyle boyle degil sahane bir insan falan degilim.. gunun muhtelif saatlerinde lanet filmine basrol diye koy siritmam.. gel gelelim sikintisi olan hic kimseyi de sikintisiyla basbasa birakmam.. uc gunluk dunya yahu, iki gun bozulsun duzenim kimden onemli?

Aynı şeyi düşünmüşüz.
Bir de şu var ki eşim kendi annesine böyle bir durumda sırt çevirseydi ona bir daha ömrüm boyunca güvenmezdim.

Bakın burda bir noktayı kaçırıyorsunuz anne muhtaç değil özbabası ile anlaşamıyor orta yolu bulamıyor. Damadı ile anlaşabilecek mi? Anlaşamazsa kızı eşi ile arada kalıp evliliğini bitirebilir. Herkes eşine el adamı gözüyle mi bakıyor anlamadım. Benim eşimde annem gibi canımdır. Yazık değil mi?
Muhtaçsa başımın üstünde yeri var anneminde eşimin annesininde. Ama burda anne 40 yaşında genç ve çalışıyor. Sanki muhtaç hasta yaşlı birini sokağa atıyor gibi yorumlar yapmayınız şartları değerlendiriniz.
Ben oğlumun kaynanası ile yaşamasını istemem. 40 yaşında 2 işte çalışsın baksın kendine derim.
Bizim insanımız kurban rolü oynamayı seviyor. Birisi gelsin kurtarsın. Hayır sen kendini kurtar çözüm ara. Ben üniversiteyi Avrupa’da okudum bizdeki gibi çocuğunu gelecek garantisi gören anne-baba görmedim.
(Anlamayacaklar için tekrar söylüyorum : Hasta yaşlı gerçekten muhtaç anneleri tenzih ederim)

Bu da bir test oldu sizin için aslında.Allah annenize ve kardeşinize yardım etsin.

Düzenin bozulur tabiki yatak odası alıp gelirse 1 yıl değil sürekli geliyor demektir.Geçici süre olsa katlanır insan seve seve bence ama devamlı anne de olsa zorlar insanı. Ben ailemi her şeyden çok seviyorum ama evliyken kendi ailemle bile yaşamak istemezdim açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…