Yahu benim annem de kayınvalidem de dünya iyisi.Ben burdaki konulardan yola çıkarak yazdım , kayınvalidelerden çekilenlerle ilgili çok şey yazılıyor.Kayınvalideyle damat arasındaki ilişki ile kayınvalide gelin ilişkisi de bir tutulamaz ki.Tamam herkesin annesi kendine anne , kayınvalidesi de kayınvalidedir de daha önce hiç şahit oldunuz damadın yaptığı yemeği beğenmeyen kayınvalideye mesela? Ya da damadın ev temizliğine karışan kayınvalide ya da damadın çocuk bakmasına karışan kayınvalide duydunuz mu hiç? Benim söylemek istediğim şey bu.Kız annesi ile erkek annesi bir değil demek istediğim verilen önem açısından değil onların davranışları engelliyor ikisini bir tutmayı.mesajınızdan rahatsız olanlardan biriyim ve kız annesiyim, oğlum yok... Siz ısrarla anlamak istemiyorsunuz ama sizin kv den duyduğunuz rahatsizligin aynısıni eşinizde sizin annenizden duyar. KK daki en çifte standart konudur bu... Kayınvalide bir ay kalmaya gelse mırın kirinlar olur ama anne bir sene kalabilir... Hani diyorsunuz ya "anne yardım eder"bu bir genelleme olamaz. Tüm kayınvalideler kötü olmadığı gibi tüm anneler de yardimsever değildir. Kaç konu okuduk burada "annem hiç yardımcı olmaz"diye... Tabiki ailelere destek olunmalı ama aynı ev çok çok zorunlu olmadıkça olmaz...
Fakat işte kayınvalide ne kadar yararlı olsa,örneğin,yemeğimi yapar ama yine de batıyor,kahvaltıya çağırıyor,yemek bulaşık uğraşma dedi ama amacı oğlunu daha çok görmek,bize hükmetmek vs.vs.
Bunları hep gördük.
Bu konuda objektif olunamıyor.
Herkes kendi annesini elbette hoş görür,kolay tolere eder,çünki kişi annesiyle birçok problem yaşasa bile,kendine verdiği emeklerin farkında.
Kız ve oğlan annesiyim,eşit mesafeden bakıyorum olaya.
Ayrı eve çıkmalarına engel bir durum varsa tabii ki bende kalacaklar. Ama bu kayınvalidem için de geçerli olurdu.Şimdi beni yargılayanlar da olacaktır elbet.. Ama şuanda sağlıklı düşünemiyorum maalesef. Uzun uzun anlatmayacağım çünkü ifşa olmak istemiyorum.. Evet sevgili güzel hanımlar 1 yıllık evliyim. Annem kendi ailesiyle kalıyordu fakat annemin ailesi küçük kardeşimi (12 yaşında) istemiyorlar. Annemde oradan taşınıp bir sene bizimle yaşamak istediğini söylüyor. Eşime göre bir sorun yok Ama benim tüm düzenim bozulacak. Kimse yanlış anlamasın, kendi annemi istemiyor değilim. Annem kendisine yatak odası takımı alarak bize yerleşmek istediğini söyledi. Bu durumda siz ne yapardınız?
Tam olarak öyle değil. Dedem kardeşime sürekli hakaretler ediyormuş ve onu aşağılıyormış bu detayı dün öğrendim annem geldiğinde anlattı. 12 yaşındaki bir çocuktan yetişkin gibi davranmasını bekliyormuş sebebi de ananem 12 yaşındayken evliymişte falan filan, yani kendi dönemindeki çocukların yaşamlarıyla bir tutuyorKonu sahibi pek yorum yapmiyor.
Bir de su var;
Dede ve anane kimseyi kovmamis
Sadece biraz diktator ve cimri oldugu icin annesi gitmek istiyor gibi geldi bana
Yani..al.cocugunu defol git mi dediler.
Sokakta kalma durumu mu var?
Yoksa dededen rahatsiz olduklari icin daha rahat bir ev mi amaclari?
Detaylar onemli.
Kimse annesini sokakta birakmaz ama gerekirse biraz da sıkıntı ceksin annem.de gelmesin bana diyebilir insanlar
Aynı şeyi düşünmüşüz.Ilk mesaji okudum, aralarda durum degisti mi bilmiyorum ama gerek annem, gerek halam, gerek kvalidem farketmez.. evimde kalmak isteyene kapim sonuna kadar aciktir.. ha humanist, dunya iyisi, mukemmel, allahim oyle boyle degil sahane bir insan falan degilim.. gunun muhtelif saatlerinde lanet filmine basrol diye koy siritmam.. gel gelelim sikintisi olan hic kimseyi de sikintisiyla basbasa birakmam.. uc gunluk dunya yahu, iki gun bozulsun duzenim kimden onemli?
Aynı şeyi düşünmüşüz.
Bir de şu var ki eşim kendi annesine böyle bir durumda sırt çevirseydi ona bir daha ömrüm boyunca güvenmezdim.
Bu da bir test oldu sizin için aslında.Allah annenize ve kardeşinize yardım etsin.Arkadaşlar hepinize merhaba,
Annem geldi misafirliğe o yüzden hiç giremedim lütfen kusura bakmayın. Öncelikle annem geldiğinde hiç buraya yerleşmek gibi bir cümle bile kurmadı Zaten ben size yazdığım zaman bana telefonda söyledi ve ben bir anlık düşünce ile yazdım sonra yazdıklarımdan utandım. Ama şuan da annem kendi ailesi ile yaşamaya karar verdi, yalnız yapamayacağını düşünüyor. Şuanlık böyle ama bir sorun olursa annemi bir süre idare ederim sonuçta annemdir, elimden geldiği kadar yardımcı Olurum kalabilir de, Şuanlık öyle bir durum yok annem sabah yaşadığı şehire dönüyor ileride ne olur bilemem tabi
Düzenin bozulur tabiki yatak odası alıp gelirse 1 yıl değil sürekli geliyor demektir.Geçici süre olsa katlanır insan seve seve bence ama devamlı anne de olsa zorlar insanı. Ben ailemi her şeyden çok seviyorum ama evliyken kendi ailemle bile yaşamak istemezdim açıkçası.Şimdi beni yargılayanlar da olacaktır elbet.. Ama şuanda sağlıklı düşünemiyorum maalesef. Uzun uzun anlatmayacağım çünkü ifşa olmak istemiyorum.. Evet sevgili güzel hanımlar 1 yıllık evliyim. Annem kendi ailesiyle kalıyordu fakat annemin ailesi küçük kardeşimi (12 yaşında) istemiyorlar. Annemde oradan taşınıp bir sene bizimle yaşamak istediğini söylüyor. Eşime göre bir sorun yok Ama benim tüm düzenim bozulacak. Kimse yanlış anlamasın, kendi annemi istemiyor değilim. Annem kendisine yatak odası takımı alarak bize yerleşmek istediğini söyledi. Bu durumda siz ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?