Annem kardeşimle beraber bizimle yaşamak istiyor

Hahah zor yaa 3 senelik evliyim daha eşimle tatile gidemedik her sene annemle gittik napim kirmak istemiyorum plan yapiyo kendi.eşimde öyle saolsun cok seviyo annemi kiramiyoruz ama basbasada kalamiyoruz.

bu gunler geri gelmeyecek biliyorsun
sen ondan önce davranıp plan yapacaksın ve söyleyeceksin ,

bir kaç sene önce arkadaşlarımızla yılbaşı planı yaptık
benım burnamdan getirdi neymiş biz ailecek kutlamıyormusuz kendi başıma plan yapıyormusum
ne yapacaktım yaa dedim kocam böyle istiyor dedim
kocan istemez yılanın başı sensın , sen istesen başka plan yapmazsın dedi ,

ağlaya ağlaya yılbaşı kutladım , ama gitmedim de
şimdi hersene o arkadaslarımla plan yapıyorum hemde 1 ay önce konuşup praogram yapıyorum ,

Evliliğimin ilk aylarında eşim en küçük erkek çocuk diye babasını bizim eve sürekli kalması için getirmişti ben de bakıma muhtaç diye kabul etmiştim ama sonra bir akşam babasının kapısı açık tuvalette işediğini görünce evde karım var uygun olmaz deyip aldı götürdü babasını yani demem o ki nasıl ki ben kayınbabamın o hareketinden rahatsız olduysam ilerde eşinde annenin bazı hareketlerinden ister istemez rahatsız olacak.Mesela ortak banyoyu kullanacaksınız ve uygunsuz şekilde karşılaşmamak için dip köşe kaçmak eşini kendi evinde muhacir yapacak

Anneanne ve dede cocugu niye istemiyorlar? dertleri ne parmak kadar cocukla?
Annen bir sene sona milyader olacak degil sonucda. bir yil olayini unut AMA yakinda senin bebek olunca anne gel bak demen icin yüzün olsun bence. ben kabul ederdim. bu konuda cifte standart hakkimi kullaniyorum- kendi annemi ederdim ama KVyi etmezdim. net. anamin kirli dodunu yikamak bana koymazdi mesela. annem yemegimi begenmese hazir cevap verirdim ögretseydin diye vs. vs.
bence iyi düsün- pratik yanlarida var sonucda

Aynı ev olmaz. Çok zor durumdaysa yardım edin. Yardımı ayrı ev açıp biraz kendini toparlayana kadar yapın sonra elinizi çekin. Daha sonra maddi durumunuz iyiyse özellikle kardeşiniz için bir şeyler yapmaya devam edin.

Kesinlikle geri gelmeyecek biliyorum.ama ne bilim ya evlendigimizin farkina varmalari lazim artik.mesela bu sene tatil plani yapiyoruz esimle diyorum annem gelmek isteyeck yine kesin kuser diyorum oda diyo ben konusurum bu sene yalniz gidicez diye.resmen izin aliyoruz cocuk gibi.

sağlığında bir sorun olur bakıma muhtaç olur başımın üstünde yeri var ama öyle birşey olmadıktan sonra kabul etmezdim sanırım onlara ev bulurdum yakınımdan bi de daha yeni evlisiniz eşinizle başbaşa kalmak istersiniz haliyle.

Bunu isteyen erkeğin annesi olunca herkes tepki veriyor. Aynı şey bence farkı yok.

bende cifte standart hakkimi kullandim bu konuda. insanin kendi annesi baska kv baska.
ben annemden tiksinmezdim mesela- hayatinin son aylarinda ben baktim zaten bebek gibi. kvye yapamazdim. annemin huylarina aliskindim ki zaten beni büyüten, egiten kadin oldugu icin fazlada yadirgancak bir karakteri yokdu (bana göre)
kv resmen yabanci bir kadin benim icin- aynisi degil yani.
erkekler fazla umursamiyor bu konulari. benim anneannem yillarca bizde kaldi- babam cok severdi kaynanasini. kendi annesi gelip gitmezdi bile bize

ok işte erken rezervazyon yapın olay bitsin
bunun haberını tlf verin
surat yapmaya fırsatı olmasın ,
valla bir şekilde alışacaklar

Annenle neredeyse ayni yaslardayim. Calisiyor diyorsun borcu da varmis ama. Bosandiktan sonra kendine bir yol cizmis olmali, uzun vadeli planlar yapmis olmali su an buldugu cozum gunu kurtarmaya yonelik. Kendi anasi babasi canken kanken olmuyor demis sen de alsan sorun cozulmeyecek. Cocuk icin babadan destek alsin ve bir goz oda bile olsa kendine ayri bir ev ayri bir sorumluluk dunyasi kursun. Evlenmis, cocuk dogurmus, bosanmis bunlar onemli kararlar... Bunlari yapan pek ala kendi ayaklari uzerinde durmayi da bilir bilmeli. Yanina alsan da yatak odasi almasini isteme annecigim sen gel simdilik idare edelim. Birikim yapip sana rahat edebilecegin bir ev acalim en kisa zamanda de.

Bekar olsam canim feda ama evlilikte kabul etmem degil edemem bir defa esim kabul ettim desede (belliki sizin hatriniz buyuk)ayni seyi istese annesi kardesiyle oturmayi ben ne dusunurum onun empatisini yaparim (egri oturup dogru konusalim ask sevgi es hatiri icin kabul edilsede duzen degisiyor kimsenin isine gelmez) sonra annemle rahat taklasan didsen bir yapim varsa ona kizip ese yansitmaktan korkarim, kaldiki evlilik yeri gelir az ses yukselir annem var diye siyleyemediklerim sustuklarim ilerde farkli yansir iliskime diye korkarim esimle basbasa planlarimda kim nerde kalacak nasil olacak organizasyonu bile sikinti olur yrn annen arkadas getirse caya cagirsa esin razi gelmese al sana arada kalma durumu en basit ornek gerekirse taki tuku ne varsa bozdurur esimdende musade ister bir duzen kurarim onlara mevzu yanlizliksa yakindada tutarim evi ama ev ev ustune olmaz ayrica kendime yatak odasi takimi bakiyorum kismi itici geldi bana

Hos bunlar icin fikir beyan ettim ama anne faktorude onemli simdi lokum gibi agzi var dili yok evladim dedimi bir evladim daha yankilananla fena dedigim dedik mudahaleci olanda ayni kefede olmaz

Biz cok yakın bir akrabayi birkaç ayligina eve aldık, kaç sene kaldı, en son nihayet gitti,ama bu sefer de senelerce çocuğuyla yaşadık (neyse ki çocuğu çok seviyoruz) :))
O da biz 4 kişilik yemek masası alınca '5 kişilik alsaniza' demişti,kendini hesap edip :)
Bence sakin bulaşmayın..şöyle düşünün: bugün annenize yok gelme derseniz siz kötü olacaksınız. Anneniz size içten içe çok sinirlenecek
Doğru..
Ama 5 sene sizinle yaşadıktan sonra 6. Sene yol verirseniz yine size çok sinirlenecek ve asla 'hakli kızım,5 sene bize bakti' demeyecek.
Bak mesela bizim hikayenin sonunda kötü olan biz olduk :)
Ben olsam almazdim,kaldı ki annenin yaşi çok genç. Üstelik çalışıyormuş. Neden bir eve çıkmıyor ki? Devletin çalışan kadınlara çocukları icin verdiği eğitim desteği var. bulunduğu ilçedeki Asdep'e gidip öğrensin haklarını.
Babaya da nafaka arttırımı davası açsın. Anne bunca çile çekerken biraz da baba sıkışsin.
Sizin borcunuz harciniz var ama yine de annenize biraz destek olmaya çalışın,kendi evine çıksın. Bence hem onun ailesi için hem sizin için hem de çocuk için en doğrusu bu olur .
Gerekirse size somestrda falan gelsin 15 gün , ama tam zamanlı sakin izin vermeyin.
Kaldı ki sehir degistirecekmis,iş bulamama ihtimali de var gelince. O iş bulamazsa borcu da size kalır...
Neresinden tutsaniz elinde kalıyor ..

Konu sahibinin annesi dominantmış galiba.

7 senelik borç ne borcu? En çok bunu merak ettim.
Çünkü kararımı direkt etkiler bunun cevabi

1 yıl olacağını bilemezsiniz bir de yatak odası alıp gelecekmiş. Erkekler bozulsa da demezler.Eminim ilerleyen süreçte pişman olursunuz.Binde iyi olsa eşiniz gün olur karşınıza çıkar kendi ailesiyle ilgili bir durum olunca.1 yıl neyi çözecek hem? Sonra bir çözüm mü bulunacak? Başka şeyler düşünülmeli ama ne bilemiyorum geliri yok mu annenizin?

Konu sahibinin annesi dominantmış galiba.

ben galiba cok duygusalim ya. belkide annem olmadigi icin. koltukda kocisle tv bakcam diye, kocam sort giycek diye annemi sefil edemezdim. kadinda merakli degildir dogurdugu cocugun eline bakmaya.
kadin 22 yasina kadar getirmis kizi- simdi yardima muhtac ama kizi düzenim bozulur diyor. yahu adapte olacak insan zaten esi degilmi? konu sahibi ne ara 22 senelik düzeni unutup 1 senelik düzene alisti?

Anneniz yatak odası takımı almasın bir yıl için masraf etmene gerek yok buyur gel diyin. Evde kanepe yer yatağı her neyse idare etsinler. Çünkü anne bu, dara şimdi düşmese iki yıl sonra düşer. Siz iyiliğinizi yapın.

Anneniz zor durumda kalmış ona destek olun ama o da sözünde dursun. Bir yıl olabildiğince para biriktirsin siz de destek olun.

Bir yılın sonunda kendine düzen kurşun. Yatak odası takımı demek 3-5bin lira masraf. Bir yıl bir yerde kalacağına ucuzundan eşyalı bir artı birin yıllık kirasının yarısından fazlası bu miktar. Hem annenizin uyumsuz olduğunu söylemişsiniz. Büyük sorunlar yaşarsanız ve birbirinizin yüzüne bakamayacak hale gelirseniz kendi başınızın çaresine bakın diyebilecek durumunuz olur.

Muhakkak sorun çıkacaktır. Zaten siz de annenizle yapamayacağınızı düşünüyorsunuz. Sonradan daha kötü olmaktansa şimdi güzellikle söyleyin annenize. Kendisine ayrı bir yaşam kurmasına yardım edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…