Annem kardeşimle beraber bizimle yaşamak istiyor

benim annem de çalıştığı için ve benden geç saatte eve gelecek (max 1 saat) ben ona yemek hazırlayacağım yani

kardeşim kız yalnız

Ben meselenin "anneannenin torununu evde istememesi" olduğuna bile inanmiyorum

Bunu isteyen erkegin annesi oluncaa ooo aman kac gerekirse bosan diye millet yorum yapar kizin annesi oldu mu ee kabul et ben olsam hayir kabul etmem derim sonucta benimde bir aile hayatim ve duzenim var esimle annem yüzünden arama mesafe girsin istemem ilerde yaslanir bakima muhtac olur o baska ama suan için bence kabul etmeyin bir de kardes var diyorsunuz bence isin sonunda sikinti bekliyor sizi esiniz laf edebilir hakli olarak ileride

Benim için şartlar kayınvalidem için ne ise annem için de odur.
Ayrım yapmam bencilce.
Benimle yaşamak istediğini açıkça ifade eden anneye hayır diyemem.
Başımın üstünde yeri var.
Haaa rahatımın bozulacağından korkuyorsam da maddi olarak tüm yükün altına girer ev tutarım gerekirse.
Ama kendimden önce onları rahat ettiririm.
Başka türlü nasıl keyifle uyur, yaşar insan?

Baştan söyleyeyim.. Tüm yorumları okumadım . Kayınvalidem de olsa annem de olsa istemiyorum diyip kenara çekilmem... Benim kayınvalidemle sorunum yok ve hiç olmadı... Hele ki anneme asla ve asllllaaaa olmaz diyemem.... Anneanne de küçük kardeşinizi istemiyormuş.. 12 yaşında bir çocuk... Yazık ya.. Ben kardeşiniz adına üzüldüm... Kardeşim ve annem benim içinn çok kıymetli ve bağımız çok kuvvetli... O yüzden sizin bunu sorun etmenizi anlayamıyor olabilirim... Hakkınızda hayırlısı olsun...

Aynı şeyi kocalar deyince topa tutarız yalnız. Eşiniz size seni zevkle boşarım anamla yaşarım dese diye düşündüm birden.

Esim anasinin yemegini, camasirini yapmaya razi geliyorsa- annesinin 7/24 dirdirini cekmeye razi geliyorsa alsin getirsin. kendi annesine baksin gül gibi. elden ayakdan düsünce yikasin annesini- agdasini yapsin. gün organize etsin, manti acsin, börekler sarsin... yapsin yani bos vaktinde :) yapabilirse. her insan kendi canindan ve kadindan sorumlu. baksin annesine. benden beklemesin. bende sonucda ondan beklemem. kendi annemin derdini kendim cekerim. baktim olmuyor ben bosarim. göbegim esimle bir kesilmedi. annemi sefil edecek degilim sonucda.

Annenizin sizde kalmak istemesi evladi olduğunuz için normal. Ama isteme biçimi çok garip. Daha size sormadan sizde kalma kararı almis, planlar yapilmis yatak odası takimi dusunulmus. Yani damadın evine yerlesecek olmanın, misafir olarak yaşayacak olmanin vermesi gereken bir mahcubiyet ve kanaat etme durumu söz konusu değil. Gerçekten bir yılla kalacak olsa ve evde sizin egemenliğinizi tanıyacak olsa yatak odası takımı aklına bile gelmezdi. Hadi yine bunlarin hepsi aklına gelmiş olsun, yatak odası açayım kendime, canımın istediği kadar kızimda kalayım diye dusunmus olsun. Geçinmeye istekli biri bu beklentileri içinde tutar, en azından daha buyur gel bile denmemisken böyle böyle yapacagim demezdi.

Anladigim kadarıyla anneniz sizin kendi küçük cekirdek ailenizin sinirlarina, bağımsızlığına saygı duymuyor. Annenizin sizde kalması degil ama size yaklaşımı huzurla yasamaniza engel olur.

Anneniz kizima giderim diye herkese duyurduysa kimse elini tasin altına sokmaz. Bence siz bizzat konusup annenizin anne babasından ve babanızdan annenize ev açmak için destek isteyin. Ya da borçları kapatmak için destek olsunlar. Annenize size yakın çok küçük bir ev tutun, şartları zorlayarak maddi destek verin.

Ben meselenin "anneannenin torununu evde istememesi" olduğuna bile inanmiyorum
ananem değil dedem,
dedem çok diktatör evde ses duymak istemez ayrıca çok cimri kardeşim ders çalışırken ışığı kapatır kız çalışamıyor duş alamıyorlar evde ancak haftada 1
afedersiniz sifon çekmek bile yasak

bu akşam yaşadığım şehre gelecek onunla nasıl konuşmalıyım

Ev ev üstüne olmuyor kesinlikle. Bunu hem kv hem de kendi annem ile deneyimledim. Evlendiğimiz ilk yıl maddi imkansızlıklardan dolayı kv ile kalmak zorunda kaldık, tam bir cehennem idi benim için. Evliliğimizi de çok yıprattı. Sonra ayrı eve çıktık, 3 yıl sonra bebeğimiz oldu. Annem tutturdu bebeğine ben bakacağım diye. (Allah biliyor ya hiç istemedim ne yalan sölim çünkü annem ile eşimin anlaşamayacağını biliyordum. Annem de her şeye karışır, çocuk gibidir, olgunluk namına hiç bir şey yoktur, ben sanki annemin annesiyim öyle diyeyim :), her şeyi kafasına takar, büyütür, evde olan her şeyi herkese anlatır vs, vs... Zaten bebeğime de uzun süre bakamayacağını biliyordum da, 4 ay baktıktan sonra zaten bakıcı arayın ben bakamıyorum demeye başlamıştı :) Ama bu 4 ay çok zor geçmişti benim için...

Diyeceğim o ki ev ev üstüne olmuyor, olmaz... Siz en iyisi annenize destek olup, 1+1 bile olsa annenize ayrı bir ev tutun. Hem 12 yaşındaki kardeşiniz de kızmış. O da ne olursa olsun rahat edemez eniştesinin yanında...

Hadi yaaa...üzüldüm simdiAnnenin ve kardeşinin şartları çok kötüymüş.Peki özel değilse annenin 7 yıl ödemek zorunda olduğu borç ne? Ancak bir konutun geri ödemesi bu kadar uzun olabilir.Birisine ev mi aldı annen?

Anlayabiliyorum seni . Annen tabi herkes kabul et diyecek ama bekarken birlikte yaşadığınız düzen olmaz sen artık evlisin . Annenle uyuşamadığınız noktalar olabilir imkan varsa annene senin yakınında bir ev tutun .

kardeşim ergenlik çağında sinirli ergenlik psikolojisi yaşıyor. babamla annem birkaç yıl önce boşandı. çocuğum yok 23 yaşındayım 1 yıllık evliyim.
Üzüldüm durumunuza ama kardeşiniz de ergenlik prikolojisine sizin evde devam ederse bu duruma eşiniz ne kadar katlanır orası meçhul. Sen anneni getirdin ben de annemi getirecem diye ilerde başınıza iş de açabilir. Bence kabul etmeyin. Kardeşiniz size de bela olur benden demes

Annenize üzüldüm hem kendi ailesi istemiyor hem kızı istemiyor..klişe olacak ama ne emeklerle büyüttü sizi kim bilir.Kizim 15 aylık.ve bu zamana bile hiç kolay getiremedim.kac geçen uykusuz geçti.
2 gundur atesleniyor perişan olduk resmen.
Zaten 1 yıl dediğine göre demek ki düzenini kurmak adına sonra.
Annelerin hakkı ödenmez diyoruz ya çoğu hep lafta kaliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…