Annem kardeşimle beraber bizimle yaşamak istiyor

Yemek odanıza yatak odası yapınca sizn eşyalarınız nolacak peki. Yemek odamı bozamam gelen giden oluyor hem daha borcu bile ödenmedi eşyalarımı atamam deseniz. 1 sene sonra ne yapmayı planladığını öğrenin bi süre idare edersiniz ama oda yaptırmayın ki uzun süre kalamayacaklarini anlasınlar. Ben aileleri anlamıyorum yeni evli insanlar kendime zor yetiyorum diyor neden cocugunun evini bozmaya çalışıyorlar. Bir de kardeş var emin olun çok sorun yaşarsınız. Eşinizin sorun yok dediğine bakmayın mutlaka sorun olacak.

Zor bir durum olduğu gerçek. Benim de annemle düzenim tamamen farklı. Bizimle kalmışlığı var vaktiyle. Evet çok sıkıntılı bir süreçti. Ama yapacak bir şey yoktu. .Anne neticede ve söylediğinize göre mağdur durumda. Kabul etmekten başka seçeneğiniz yok. Hiç değilse Allah rızası için, imtihan icabı sabredin.

Ben kimsenin sizi yargılayacağını sanmıyorum yorumları okumadım ama hayır diyemezsiniz tabii ama dediğiniz gibi bütün düzeniniz bozulacak hoş olmaz ama yapacak bişeyiniz de yok gibi

Esınle aran iyi de olsa araya aıleler gırınce bozulur bu ıkı tarafın aılesı için de aynıdır maalesef. Annenın madsı ımkanı yok mu ayrı eve cıkmaya . Evınıze almak degıl de maddı destek versenız daha mantıklı olur .

Aile candır, kesinlikle atılmaz satılmaz. Ancak eşiniz şimdi kabul etsede ilerise problem yaşarsınız diye düşünüyorum. Çünkü ne olursa olsun ev ev üstüne olmuyor.
Ev düzeni tamamen değişicek ve bu süreç 1,2 senelik olmıcak gibi ve ileride sizin çocuklarınız olsa sıkıntı olacaktır.
Eviniz kira ise dublex bir eve geçip max. Böyle çözüm sunabilirsiniz diye düşünüyorum.

Yatak odasi takimini kabul etme. Bi sene icin yatakodasi takimi cok. Benim de annemle babam yanima geldiler.1.5 yillik evliyim. Malesef duzenim bozuldu. Sigara kokulari. Islak banyo daginik mutfak. Mutsuz bi insan oldum surekli sinirliyim ya da hormonlarimdan sinirliyim tam bilemedim. Ustune birde annemin psikolojik olarak icine kapanmasi cocuk gibi olmasi soru sorunca ii mii diye cevap vermesi beni delirtiyor. Benim kocam icin de sorun yok ama surekli mutsuzlugumu sinirimi ona da yansitiyorum. Boyle yani. Rahat yok bana kaderim boyleymis diye agliyorum. Daha bugun kocamla disari cikcaktim. Annemde gelsin bari dedik. Simdi babam geldi eve disardaydi . Neyse evde yiyelim dedik. Benim sinirlerim alt ust oldu. Butun hafta evdeyim bide ustune baskalarini dusunmekten boguluyorum. Ama sonucta aileniz sizden baska kime gidecekler. Ama yine de yatak odasi takimini kabul etmeyin. Sadece bir gardolap alsinlar yeterli

babadan nafaka alıyo mu? Çalışıyomuşta başkasına ihtiyacı yok
Borcu var ama neden var sizin için mi borç yaptı bu kısım önemli ?

1+1 ev tutsun eşyalı otursunlar ya kardeşini babasına yollasın kendini toplayınca geri alsın

bulunduğum şehre geliyo demişsin ozaman işini gücünü bırakması gerek borçları nasıl ödenicek ?

Asla kabul etmeyin. Çok pişman olursunuz. Nasıl olsa evinize yerleşseler aranız bozulacak, bozulacaksa bari yerleşmesinler de öyle bozulsun.

Kısa ve net olarak “Ev üstüne ev olmaz. Ailelerle yaşamayı doğru bulmuyorum. Başka bir çözüm bulalım” diyin. Başınıza silah dayayıp zorla yerleşmeyecekler. Ne yapacakları tamamen size bağlı.

Bir de şimdi sizin aileniz gelirse ileride eşinizin ailesi de gelebilir. Eşinizle ağız birliği yapıp her iki aileye de, “ev üstüne ev olmaz” deyin.

Bu arada, bir arkadaş daha yazmış, kardeşiniz babanızla yaşayabilir. Veya anneniz babanıza nafaka artırım davası açabilir. Bir de sorunun başlangıcı olan kişi annenizin ve babanızın çocuğu, yasal olarak da sorumluluğu anne ve babanızda. Size çöz demek yerine kendileri halletmeliler. Allah korusun sizin başınıza bir şey gelseydi veya tek çocukları olsaydı ne yapacaklardı?

Siz yine elinizden gelen maddi manevi yardımı kendinizi zora sokmayacak şekilde yapın. Ama sorunu çözmesi gerekenler anne ve babanız.

Yuh bir de yatak odasini alip gelecek. Annenizin yardima ihtiyaci oldugunu dusunmuyorum ayol neredeyse ayni yastayiz,ben bugun oglumla yalniz kalsam gider bir apart bisey tutar yasarim kimsenin evine gitmem. Hele bir de yatak odasiyla insan damattan utanir

Yorumlarınızın bazılarını da okudum. Normalde anneniz hasta , muhtaç yada yaşlı olsa elbette ki evlatlık vazifeniz neyse yapacaksınız. Ama 40 yaşında bir kadın kocasından ayrılırken borç yapmamalı düzenini kurmaliydi.
Eşiniz şimdi tamam der yarın öbür gün sorunlar çıkmaya başlar. Ev ev üstüne olmuyor . 1 sene demiş ama kalacak muhtemelen gitte diyemezsiniz büyük sıkıntı ..
Anne bekar olsam basimla beraber ama evliyim eşim le sonradan sorun olur yapamayız ev ev üstüne , size bir düzen kuralım bende elimden geleni yapayım diyin bence..

Annem benm o tabikide olur ama kardesle belki biraz zor olabilir. Ki esiniz smdi kabul etse de bi sure sonra sikinti cikma ihtimali cok ama cok yuksek.

Benim annem gelsin kalsın o kadar isterim ki ama annem gelmez işte uzun süreli.Yalvarırız en fazla 3 günlüğüne gelir ama sizin anneniz kendi kendine gelicem kalıcam dediği için öyle bir anneyle bu dediğiniz zor.Kardeşinize üzüldüm.Annenizin babası ile annesine de kızdım açıkçası.Anneniz zor durumda kalmış.Allah yardımcınız olsun.

Bazı yorumlar efsane . Kayınvalide gelse karşı çıkardın yazılmış.
.Kayınvalideyle anne bir değil , kandırmayalım birbirimizi.Olmaz da zaten.Biri öz annen kanın canın , diğeri uzak akraba gibi bişey.

Bence ergenlik dönemine giren kizkardesinizin hal ve tavırları ve davranışlarıdır anneanne ve dedemizin rahatsız eden...yorumdaki yazdıklarınızı çok abartı buldum....

Sifon çekmek yasaksa b.k kokusuna mı bayılıyor dedenler....

Sonradan kötü olacagnza ki eminim olacaksnz baştan maddi manevi destek olacgnizi söyleyin. Annnzn borcu varsa hem siz destek olrsnz hem kendisi çok genç çalışır hem de kardesnz için nafakası vardır ki olmasa da eğitim yardımı anne baba ayrı çocuklara belediye valilik yardım yapar. Annen geç saate calstgnda kardesn annen gelene kadar sizde kalır ve evi size yakın tutar, göz kulak olursn anne ve kardesne. Ama sen daha yeni evlsn kendi cocugnz bile yokken hiç bir erkek ergen bir cocugn kaprsni cekemez ki dedesi bile cekmezken.
Ben anneme dusknm ve mutlaka kendisine ait bir düzeni olmasni isterdm ve bu olay sonunda nasl olacak merak edecgm. Bize sonucu yazın.

Daha dün burda kışın kalmak isteyen kv için "bu ne yuzsuzluk daha yeni evlisiniz eşin gondersin " yorumları yapılıyordu. Ne büyük çelişki .. konu sahibi yerinizde olsam asla kabul etmem,yakında ev tutar maddi destek olurum ama aynı ev olmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…