Annem tek kalamaz mı?

Adım adım gidelim, yanlış anladıysam uyarın lütfen:
1) Annenizin aktif bakıma ihtiyacı olacak bir hastalığı yok
2) Gitsin denilen yerde normalde 1 hafta çeneden oturamıyor
3) Zaten gelsin diyenler çocuğu evli koca kadını “gözümüzün önünde olsun(?)” diye çağırıyor, annenize de bir hayırları yok

Size önerim anneniz nerede mutlu olacaksa orada kalması için neler yapabilirim onu düşünürüm. Elbette bir ihtiyacı olsa birinin yanına gitsin derim de aileden kimse annenin iyiliği için çağırmıyor anladığım kadarıyla.

Şimdi kredi işi için önünüzde koca bir 3 yıl var. Bu dönemde kardeşler olarak elinizi taşın altına sokup destek olsanız? Zaten dede vefat edince yüklü bir miras geliyor, geri ödeme şansı bile var gerçi ben olsam kabul etmem.

Bu kadar evlat yetiştirmişken para olmadığı için bu yaştan sonra eziyet yaşaması yazıktır.

Tek bıraksalar o kadın yaşayamaz ki. Hayatta kaç kere kendi kararını kendi vermiş? Konu sahibi kolundan tutup adliyeye götürmüş de anca boşayabilmiş kocayı. Yazık yahu, tek yapamaz, nereye gitse birilerinin kurallarına uymak zorunda.
Konu sahibinin annesine üzülüyorum açıkçası, kimse kadına ne istediğini sormuyor herkes bu tarafından çekiştiriyor kadını.

Eski konuları soranlar olmuş. Merak edenler için amme hizmeti. Kullanıcının eski konuları. 200'ün üstünde Bdv konusu açmak 4 yılda. Bir rekor olmalı bu.
Bir derdim var | Kadınlar Kulübü (kadinlarkulubu.com)

Ayrıca daha ilişkinin başında şimdi eşi olan insana ailesine maddi destek oluyor diye bozuk atan. Bununla ilgili buraya dünya kadar konu açan birinin anneme yardım edeceğim demesi de bir garip.
Ben maddı destek oluyor demedım. Ki olmuyor

Adım adım gidelim, yanlış anladıysam uyarın lütfen:
1) Annenizin aktif bakıma ihtiyacı olacak bir hastalığı yok
2) Gitsin denilen yerde normalde 1 hafta çeneden oturamıyor
3) Zaten gelsin diyenler çocuğu evli koca kadını “gözümüzün önünde olsun(?)” diye çağırıyor, annenize de bir hayırları yok

Size önerim anneniz nerede mutlu olacaksa orada kalması için neler yapabilirim onu düşünürüm. Elbette bir ihtiyacı olsa birinin yanına gitsin derim de aileden kimse annenin iyiliği için çağırmıyor anladığım kadarıyla.

Şimdi kredi işi için önünüzde koca bir 3 yıl var. Bu dönemde kardeşler olarak elinizi taşın altına sokup destek olsanız? Zaten dede vefat edince yüklü bir miras geliyor, geri ödeme şansı bile var gerçi ben olsam kabul etmem.

Bu kadar evlat yetiştirmişken para olmadığı için bu yaştan sonra eziyet yaşaması yazıktır.
Erkek kardesım destek olmaz. O zamana ınsallah atanırsam olurum tabıkı.Annem yapamam orda dıyor. Ki anneme diyorum ki gidersen ben gelemem oraya sürekli. Sebebi cok dırdır ediyorlar, herseye karısıyor lar. Ben annemı görmeye gıtcem ama rahatca kadınla oturamıycam. Burda olsa en azından bırsey olsa kosarız. Sukur saglıgı yerınde

Kendimi sizin yerinize koyarak cevap veriyorum, kesinlikle annemi yollamazdim kesinlikle. Dönüşümlü çocuklarında kalabilir, kredi bitince küçük bir ev tutup biraz da maddi yardım yaparsanız geçinip gider
Ben evıme yakın tek oda ev tutmayı dusunuyorum. Annemle konustum o da tamam dıyor. Anneme hesap acacagız. Oraya her ay parasını atacak. Sonra emeklolıgı ıcın yatırır

Konu sahibinin annesine üzülüyorum açıkçası, kimse kadına ne istediğini sormuyor herkes bu tarafından çekiştiriyor kadını.
İzin veriyor. 🤷🏻‍♀️ Benim teyzem 24 yaşında dul kaldı, en küçük oğlu da iş bulup giderse gel gözümüzün önünde dur diyene g.tüyle güler valla.

bu sülaleye bu aileye az bile konu açmış.
kız kardeşine haddini bildiremeyecek kadar gömülmüş içlerine.
annesi yalnız yaşamak istiyor kadının kendi tasarrufunu bile sorguluyor tek kalamaz mı diye..
Vala yıllardır bu sülale mahvetti psikolojimi. Alkolik baba, dedikoducu akrabalar. 3ay oldu evleneli uzagım onlardan kafam rahatladı

Dedim ya, dişleri size geçiyor. Cevapsız bırakmayın densizleri, adınızı deliye çıkartın.
Çıktı zaten. Adımı degıstırdım baba tarafı sildi benı. Ayrıca dik kafalı dıyorlar. Kafalar uyumuyor hıcbırıyle

22 yaşında kızkardeşiniz annesine ait eşyaları satacağını söylüyor, baba evine git diyor siz de ciddiye alıp konu mu açıyorsunuz?
Benim annem eve alacağı yemek takımına bile karışmama izin vermez, eşyaları satacağımı söylesem çok afedersiniz g*tüyle güler bana. Ciddiye almaz, git az biraz hava al da beynine oksijen gitsin der.
Anneniz biraz yumuşak mizaçlı sanırım, insanlar rahat rahat bu kadar haddini aşabildigine göre.
Yeğen gel diye diretiyor, sanane be diyemiyor mu anneniz?
Miras benim, nerede yaşayacağıma da ben karar veririm diyemiyor mu kardeşinize ?
Ortalarına almışlar kadını herkes başka tarafa çekiştiriyor. Sen ne yapmak istiyorsun diyen yok.
Bir salın kadını.
Annem aşırı pasif, nereye ceksen oraya gidecek yapıda bırı

Ben de anneniz icin calissin ya da ek is olarak evden el isi falan yapıp satsin diye onerecektim yorumu gördüm. Kendini gecindirebilecek insana ne diye takarlar anlamadim
Çalışıyor ama zorlanıyor gıdıp gelirken falan. İyi de kazanıyor. Anneme hesap acacacagım. Atsın parasını oraya

Erkek kardesım destek olmaz. O zamana ınsallah atanırsam olurum tabıkı.Annem yapamam orda dıyor. Ki anneme diyorum ki gidersen ben gelemem oraya sürekli. Sebebi cok dırdır ediyorlar, herseye karısıyor lar. Ben annemı görmeye gıtcem ama rahatca kadınla oturamıycam. Burda olsa en azından bırsey olsa kosarız. Sukur saglıgı yerınde

Burada tutmaya çalışın, dırdır insanın ömrünü bitirir, ben annenizi çok iyi anladım. 🤦‍♀️

Şimdilik oraya gitmeye falan çalışmasın, karar vermesi için henüz çok erken. Önünüzde uzun bir süre var.

Kredinin tamamını ödemenize gerek yok aslında, emekli olunca maaşı da katkıda bulunacak. Kızkardeşiniz ve erkek kardeşiniz aylık fix bir ödeme yapsa anneniz epey rahatlar, atanınca siz de ödeme yaparsınız.

Evet erkek kardeşiniz parasına çok yapışıyor olabilir ancak onun da vereceği miktarlar vardır, siz yine de zorlayın. 500 veremiyorsa 300 versin, olmadı 200 versin. Baskıyı görmeden cimrilerin eli cebine gitmez. Annenizi kurtaracak miktarı bir belirleyin önce tabi ki.

Ben evıme yakın tek oda ev tutmayı dusunuyorum. Annemle konustum o da tamam dıyor. Anneme hesap acacagız. Oraya her ay parasını atacak. Sonra emeklolıgı ıcın yatırır

Çok iyi çözüm olur bu, ne kadar masrafı azalırsa o kadar iyi. Bir göz oda yeter ona, yeter ki huzuru olsun.

Çok iyi bir evlat olduğunuzu söylemiş miydim? 😊
İnşallah en güzel yere atanırsınız bu da benim size duam olsun. ❤️

Annem cok pasif. Azarlıyor erkek kardesım.
Azarlıyorsa kendi alacak yanına. Karşıdan karşıya erkeklik olmaz. Dur sen söylemeden ben söyleyeyim, karısı izin vermez. Gerçi sen de kaynana ile daha çok muhatap olmak zorunda kalacaksın evine alsan. Artık kira mira demeyeceksiniz, yakınınızda ufak bir ev tutacaksınız başka çare yok.

Annem cok pasif. Azarlıyor erkek kardesım.

Yahu kadını almışlar aralarına azarlayıp duruyorlar. 😡 Biraz daha konuşursam terbiyem cidden bozulacak, ben yorum yapmayayım daha oturup banlanmayayım.

Siz köşede sakin sakin planınızı yapın, o yok ayağımızın dibine gel diyenlere de haddini bildirin. Anneniz kendi eşyalarına sahip çıksın yalnız, olmadı kredi için oturup satsın.
Göz ev için yanına pek birşey almasına gerek yok.

Vallahi iki gün sonra siz zor duruma düştüğünüzde annenizden başkası gelmeyecek, o iyi olsun da diğerleri... neyse.
Yeğen nedir Allahaşkına? 🤦‍♀️

Yahu kadını almışlar aralarına azarlayıp duruyorlar. 😡 Biraz daha konuşursam terbiyem cidden bozulacak, ben yorum yapmayayım daha oturup banlanmayayım.

Siz köşede sakin sakin planınızı yapın, o yok ayağımızın dibine gel diyenlere de haddini bildirin. Anneniz kendi eşyalarına sahip çıksın yalnız, olmadı kredi için oturup satsın.
Göz ev için yanına pek birşey almasına gerek yok.

Vallahi iki gün sonra siz zor duruma düştüğünüzde annenizden başkası gelmeyecek, o iyi olsun da diğerleri... neyse.
Yeğen nedir Allahaşkına? 🤦‍♀️
Kardeşimle telefonda konustuk. Yaza aileleri tanıstırcak. Gıtsın dedı gene. O zaman yanına al dedı. Neyse anlattım oraya giderse bu kadına eziyet edecekler. Bunalcak diye. Anlastık. Babamdan nafaka alıyor. Ama babam ödemiyor. Onu almaya calıscaz. Birimiz elektrık su birimiz gıdasını karsılayacagız. Anlattım yanı dedım bu kadın kac sene yasıyacak bellı degıl yanımızda kalsın dedim. Bu evin kirası ucuz kapatmıycaz. İlerde bana yakın ev tutcaz

Back
X