Annem uyuz olduklarını bile bile gelip bize de bulaştırdı

vurdumduymaz rahat biri o zaman. demek ki bilerek gelip sizde yıkadı. Allah akil fikir versin.

Annene sor lutfen neden boyle yapmış. Belki de bilmiyordu kardesinin uyuz oldugumu. Acil sifalar diliyorum
Teşekkür ediyorum ilaç kullandığı için bilmemesi mümkün değil teşhisi olmayan hastalığa ilaç verilmez çünkü

Canım her ne olursa olsun o beni dünyaya getiren kadın annemdir bu değişmez ama bu durum arkadaşların da dediği gibi biraz mesafe gerektirir hadi uyuz değil alerji geçici olduğunu biliyor yine de gelmemesi gerekirdi bu kadar sorunla uğraşırken hiç umrunda bile değiliz allah annenin de evladın da her şeyin hayırlısını versin

Çok geçmiş olsun. Çocuklara çok acıdım. Bebeğe yazık onu damı düşünmedi. Bu rahatlık nerden geliyo.

Arkadaşım annene babana kardeşlerinede birinden bulaşmıştır bir evde tek bir kişide olması yeterli ve malesef salgın gibi

Annen kardeşini getirmese görüştüğü başka kişiye bulaşsa yada bulaştıran kişi size gelse yine uyuz olacaktınız

Trde kimbilir kaç kişi uyuz kaşınıp duruyo çıkan şeyleri sivilce isilik sanıyo kimbilir

İlla ki bi yerden bulaştı onlara da ama bebek var evde biraz hassasiyet olması lazım bi damla uyku uyumuyor zayıfladı çocuğum kaç zamandır kaşınıyor doktora gitmiş ilaç vermiş ve hala Buraya geliyor temizliği de burada yapıyor benim hiç aklıma gelmedi gelse asla izin vermezdim uyuz denilince şok geçirdim resmen bebeğin kafasında bile var düşünün

Bebegine o kadar uzuldum ki... Acil sifalar dilerim. İyi bak bebeye.
O ağladıkça bende ağlıyorum Allah’ın bize emaneti onlar inşallah bir an önce atlatırız doktor tek sefer ilaçla geçer dedi ama bana hiç geçmeyecek gibi geliyor

Teşekkür ederim bende görüşmeyi düşünmüyorum açıkçası ben eşim neyse ama çocuklar söz konusu olunca orada bu yapılmaz ben öldüm kaç gündür her yerim yara küçücük bebek kaşıyamoyor da ağlıyor hep

Cok gecmis olsun. Bir sivrisinek sokuyor da ona bile icim gidiyor kasiniyor mudur diye. Anneniz cok umursamaz biri onlara da gecsin diye dusunmemistir bence ama gecer mi acaba hasta olurlar mi diye de dusunmemistir. Bundan sonra siz daha cok dikkat edersiniz mesafeli gorusursunuz. Yaptigi hatayi anlamasi lazim
O ağladıkça bende ağlıyorum Allah’ın bize emaneti onlar inşallah bir an önce atlatırız doktor tek sefer ilaçla geçer dedi ama bana hiç geçmeyecek gibi geliyor

Doktora gidene kadar gelmemişler miydi size? Görüşmediniz mi hiç
İlkdefa geçiren biri için 3 hafta gibi kuluçka süresi var daha sonra aynı gün bile döküntü olur

Sorunun kaynağını bulmalısınız markette para verirken tokalaşırken bile bulaşır eşinizin işyerinede bukaşıcak

Kükürtlü sabınla yıkanın tuzlu su yapın ve verilen ilaçlarıda kullanın

Yıkayabildiğiniz şeyleri yıkayın yıkayamıyacağınız şeyleri ağInı sıkıca bağlayıp poşete koyun 3 hafta beklerse ölür

Bu uyuz bir böcek yapılacak bişey yok anlıyorum sizi ama gerçekten kimse bunu istemez

İlaçlandıkran sonra ölmeye başlıyo yuvalar belki havluyu akıl edememiştir

Çok üzüldüm gerçekten. 6 aylık yavruyu düşünemiyorum bile. 3 yaşına girecek kızımın her yaz terden isilik derdi oluyor, valla içim acıyor onu öyle gördükçe. Uyuzu düşünemiyorum ya. Bir de insanın annesi yani...

Uyuz çok zor bir hastalık ve önce deri altına yumurtalarını bırakıyor dolayısıyla 15-20 gün sonra kendini belli ediyor.
Öncelikle tüm kıyafetleri, çarşafları, havluları yüksek derecede yıkayın ve yüksek ısıda ütüleyin.
Evin her yanını güzelce temizleyin.
Günlük banyo yapın, herkesin havlusunu birbirinden ayırmaya çalışın, çok meşakkatli bir süreç ama inşallah kolay atlatırsınız.
Özellikle çocuklar için çok zor, annenizi ben bile affedemiyorum.

Evde bu sabundan var ama sizin dediğinizden galiba Önerileriniz için teşekkür ederim sirkede iyi gelir mi acaba ben koltukları yatakları falan hep sirkeyle sildim bugün

Eklentiler

• FF66B85B-78C2-40B0-B20E-9B161A4C151E.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 147
Aynen canım bende evet zor bi kaç gün olacak bizim için ama inşallah geçecek bu hastalık

Aynen canım zaten yoğun bakımdayken öldük öldük dirildik çocuğumun başına gelmeyen kalmadı allahım sağlıkla çıkardı Allah’a şükür ki inşallah bu detttende kurtarır anne yüreği benim annemde Yok işte ilk önce kendini düşünür o hep

Bebeğiniz uyuzla alakası olmayan bir nedenle yoğun bakımda kaldı di mi
Bu sıcakta birde uyuz
Allah yardımcınız olsun

Uyuz krem ve losyonu verdi mi doktorunuz. Bu hayvancıklar deriye yumurtalarını bıraktıkları için kaşıntı oluyormuş ilaç kullanmanız şart.
Bir de kaynar suda yıkadınız mı, makinada en az 90 derecede yıkama ister
Ananız olacak hanım hakkında yorum yapamıyorum, uzun süre yoğunbakımda kalan yenidoğan bir bebeye bile bile uyuz bulaştırması insanlık suçu

Ben gripken bile cocugu olan arkadasima gitmem bu ne dusuncesizlik bebek zaten 1ay yatmis hastanede cok gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…