Annem ve kardeşim ve bebeğim

Ben sizi haklı buldum.Sık sık olsa ,tamam derim.Ama ailemizden böyle şeyleri sadece sağlık gibi zor durumlarda istemek bana biraz garip geliyor.Biz kuzenimin çocuklarına hep baktık.Saglik gibi mecburi durumlar olsa ben komşunun çocuğuna da ,bir tanıdığımin çocuğuna da bakarım.insanlik olarak bakarım mevzuya.
Sizin yerinizde olsam hiç tavır koymam.Ama ben kindar bir pislik olduğum için onların isteklerine de ,isim var diyip asla karşılık vermem.son yıllardaki tavrim gizli gizli intikam almak.Hem kimseyle kötü olmuyorum,hem içim rahatlıyor.

Bence haklısınız ..çocuk doğurduk diye iki saat kafa dinlemek istemek rahat sohbet etmek isteğiniz gayet normal.aile bu zamanlar için var. Eşim işten gelsin yarım saat dinleneyin diye yollarını gözlüyorum .Bende olsam bende içerlerim.Bende sizin gibiyim.annem ve kardeşimin senelerce her istediklerini yaptım yardımlarına koştum bazen onlar istemeden ,elime ne geçti koca bir 0 Yaranamazsin.Dogum yaptım kardeşim 3 aydır arayıp sormuyor.Annem sayılı geldi. Yaranamazsin canım boşa kendini üzme ben alıştım hayır demeye sende alış.herseylerine koşma yardım istediklerinde hayır dersin sende.

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum. Belki konu sahibinin bebeğine baksalardi daha çok sevap kazanacaklardi. Kadın biraz nefes aldırdı sayelerinde. İnanılmaz sinir oluyorum sadece kendine Müslüman olan insanlara.

Ablacım çocuk dediğiniz 25 yaşındaki oğlunuzu niye ailenize bırakma çabasındasınız
Tabiki 25 yaşındaki oğlumu aileme bırakma çabasında değilim, ya anlamadınız ya da ben anlatamadım doğduğundan bu güne kadar demek istedim.

Hani doğduğunda bebek oluyor, sonra yavaş yavaş büyüyor, anne ya da baba hasta oluyor,bir takım ameliyatlar, kemoterapiler gibi gibi uzayıp gidiyor. Bırakacak kimsesizim olmadığını anlatmaya çalışmıştım.

Gökten zembille bu yaşta düşmedi. Anlatmak istediğim bırakın daveti, gezmeyi hastaneye bile yanımda götürmek zorunda kaldım

İnsanlar 2-3 aylıkken işe başlıyor. 7 aylık bebeği akşam birkaç saatliğine ki büyük ihtimalle uyku saatinde anneanneye bırakmak aşırı normal.
Biz 40 günlükken eşimle 2 saatliğine yemeğe çıkıp 40ımızı kutlamıştık.
O kadar iyi geldi ki aşırı mutluluktan sütlerim akmaya başladı 1. Saatin sonunda zor dayandım eve
İnsanız hepimiz süper kahraman değiliz. Bebekli hayatımı çok seviyorum. Ama eşimle başbaşa vakit geçirmeye de ihtiyaç duyuyoruz.

Nerede 2-3 aylıkken işe başlanıyor ? Türkiye bu konuda diğer ülkelerden geri diye insanlar yıllarca mücadele etti. Doğum izni ve süt izni; varsa izin birleştirmesi konusunda da çoğu işyeri yardımcı oluyor şu an.

7 aylık bebek annesinin yanında 1 dakika durmamış; anneannesinde duracak mıydı bu durumda ? Aynı bebek, 5 aylıkken ailesiyle misafirliğe gitmiş; gayette mutlu olmuş o misafirlikte.

İlk ay bebekle anne mümkünse ayrılmasın denir. Sonrasında yaşa göre değişiyor. Mesela 1 yaşında 1 gün bırakabiliyorsunuz. Bunlar tabi maximum süreler. Ben 6 aylıkken ısrarlarla konsere gittim bebeği anneme bırakıp 4 saat. Öncesinde süt sağ sütünğ bırak, konserden döner dönmez sağ gibi hallettim. Hiç beni aramamış öyle demişlerdi yani 1 yaşında önce kısa süreliğine bırakabiliyorsunuz ki maalesef bazı anneler işe bile gitmek zorunda kalıyor.
Bir de her annenin haftada en az 1 gün bir iki saat kendine özel zaman ayırması, eşi varsayda bir bu kadar da eşiyle özel zaman ayırması öneriliyor.

Bir sonraki mesajda doğum iznine değinmişsiniz. Doğum izni tek çocuk için 16 hafta. 8 haftası önceden 8 haftası sonradan kullanınca 2 aylık bebeği bırakıp giden var maalesef

Tabii. Ben de şu an aynı durumdayım. Fışkırmadan eve yetişsem bari

Sizde onlara fedakarlık yapmayın bundan sonra.

Ben kardesimin cocuguna birkac saatligine bakmadigimi dusunemiyorum bile, o yuzden kirilmanizi hakli buldum. Surekli bir bakim verme gorevini yapmamalari normal ama yegenimize de birkac saat bakmayacaksak kime bakacagiz.

Yine de istemiyorlarsa yapacak bir sey yok. Oncelikleri farkli demek ki. Yine herkesin kendince hakli oldugu bir konu.

Şermin Hanım yorumlarınızı beğenirim genelde ama bu sefer şaşırdım.
Türkiye’de doğum izni 4 ay. 32-37 arası başlar. En iyi ihtimalle 37. Hafta yani. Ben 33. Hafta hareket edemez hale gelmiştim mesela. Kişiye göre değişir.
Neyse uç örnekler dışında normal şartlarda doğumdan 3 hafta önce izne ayrılan kişinin 3 ay 1 hafta bebeğiyle vakit geçirmeye zamanı olur.
Ben doğum izni bitiminde devletin iş kanununda belirtmiş olduğu maximum 6 ay ücretsiz izin hakkımı kullanmak istedim. Maddi sıkıntım yoktu neyse ki. Evi tek maaşla döndürebilecek durumdaydık. Ancak Ne yazık ki yöneticim beni daha fazla bekleyemeyeceklerini yerime birini aramak zorunda kalacaklarını döndüğümde pozisyonumun bu sebeple değişebileceğini söyledi. Israr kıyamet 4 aya 4 ay ücretsiz izin ekledim. 7 aylıkken bebeğimi bir yabancıya bırakarak işe döndüm ben. Günde 12 saat. Şanslı azınlıktanım bence :)
Sonrasında günde bir saat süt iznim vardı ancak işim eve uzak olduğu ve servis kullandığım için erken çıkma geç gitme şansım yoktu. Kullanamadım. Birleştirmeme iş yerim izin vermedi. Zaten kanunda birleştirme diye bir şey yok. İş yerinin insiyatifinde. Bana süt izni kullandırmak zorunda ama ulaşımımı da sağlamak zorunda değil.

Bu arada patron şirketinde falan çalışmıyorum. 1000 kişinin çalıştığı devlet iştirakli özel bir kurumda mühendisim. Kurumsal yani.

7 aylık bebek düzen ister. ev dışı ortamda akşam saati huzursuzlanmış. o saatte uyku rutini başlamış olmalıydı banyo beslenme ve uyku şeklinde. O zaman huzursuzlanmazdı.

Bir de beybisiz bir akşam yemeği yeni annelerin temel ihtiyacıdır. Yeğenime de 2-3 saat bakmayacaksam ablamı az rahat ettirmeyeceksem ben teyzeyim diye dolanmazdım.

Son düzenleme:

kamuda başlanıyor.
27 temmuzda doğum yaptım
27 Eylülde tam 2 aylıkken ise başladım.
çünkü sağlığım 32. haftadan sonra çalışıp izin aktarmaya el vermedi.
izinlerimde de amirlerim sorun çıkardı. maddiyat yüzünden allaha havale edip devam ettim. yıllık izinlerimi bile ceplerinden veriyo gibi davrandılar.

ücretsiz izni kullanmasın diye mobing yapan amirler de var başka kurumlarda.
mücadele edildi eskiye göre iyi ama hala çok eksik var. hem 2 aylıkken baslamasan 16 haftalık yani hemen hemen 3.5 aylık başlanıyor işe zaten. onda en geç tarih

Uzulmekte haklısın konu sahibi, evet mecbur değiller ama lafa gelince aileyiz der herşeyi beklerler insanın iki saat kafa dinlemeye ihtiyacı olabilir ki evde kardeşiniz de var,kızınızı idare edebilirlerdi...bundan sonra siz de birşey yapmayın, isterlerse tek başıma çocukla yapamıyorum deyin geçin, ben ailemden uzaktayım bugün biraz hastane işlerim vardı çocuğu peşimde surekledim inan o kadar üzüldüm ki yavruma, keşke dedim ailem burda olsaydı onlara bırakırdım ama konunu görünce demek aileyle aynı şehirde olmakta yetmiyormus dedim...şimdi diyecekler hastane farklı gezme farklı diye evet ama ikiside ihtiyaç

Nerde yaşıyorsunuz çok merak ettim ? Zahmet olmazsa internetten doğum izin sürelerine bakın isterseniz, ben zorlaya zorlaya bütün izinleri birleştirerek 5 buçuk aylık başladım ise

Sorun yalniz kalmak, yalniz buyutmek degil bence.
Kuzenlerim farkli farkli ulkelerdeler cocuklarini da haliyle kendileri buyutuyorlar oyle butun sülalece değil ki ayni ulkelerde olsakta kendileri buyuturdu zaten o ayri. Ama geziyor da kendine vakitte ayiriyor.

Farkli ulkelerde oldugumuzdan az gorusebiliyoruz ama gorustugumuzde bebişlerini de getiriyorlar baska yere birakmiyorlar ve hiç bir sorun olmuyor gayet yemek yiyip kahve icip magaza bile gezebiliyoruz cocuk normal bir sekilde duruyor hatta arada bebek arabasinda kendi kendine uyuyor bile.

Ama burda cocuklu arkadaslarla goruşmeyi biraktik, gercekten iki laf ettirmiyorlar eve döndüğümde kafam şişmiş hale geliyordum. Bu kişiler cocuklarini yalniz buyutenler degildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…