- 13 Kasım 2022
- 2.166
- 4.782
- 63
- Konu Sahibi Komodo ejderi
-
Ablacım çocuk dediğiniz 25 yaşındaki oğlunuzu niye ailenize bırakma çabasındasınızHaklısınız. Bosverin canları sağolsun
Benim oğlum 25 yaşında daha 1 defa kendi aileme bırakamadım
Kesinlikle katılıyorum. Belki konu sahibinin bebeğine baksalardi daha çok sevap kazanacaklardi. Kadın biraz nefes aldırdı sayelerinde. İnanılmaz sinir oluyorum sadece kendine Müslüman olan insanlara.Bazı yorumlara gerçekten şaşırıyorum ben ya.
Yahu kadın devamlı annesine ve kardeşine evladını bırakıp bir yere gitmiyor ki , ilk kez olan bir durum anlattığına göre. Cemaatle teravih kilmak isteyebilirler ama 1 akşam da evde kilinabilir , 20 rekat yerine 8 rekatta kilanabilir . El değil ki bu. Yeğenine ya da torununa bilemediniz 3 - 4 saat bakacaklar.
Misafiri olur ailenin ya da bir yere davetli olur kabul geri cevirsinler ama evde de kilinabilen ve maksimum yarim saat süren bir ibadet için bu şekilde davranmaları hoş olmamış.
Aile olmak başka türlü davranmayı gerektirir.
Tabiki 25 yaşındaki oğlumu aileme bırakma çabasında değilim, ya anlamadınız ya da ben anlatamadım doğduğundan bu güne kadar demek istedim.Ablacım çocuk dediğiniz 25 yaşındaki oğlunuzu niye ailenize bırakma çabasındasınız
7 aylık bebeğin, iftar yemeğine gitmek için; anneanne, teyze veya bakıcıya bırakılması normal mi ? Derdini söyleyemeyecek durumdaki bir bebeği; bir davete katılmak için bir başkasının bakımına bırakmak güvenli mi ?
İnsanlar 2-3 aylıkken işe başlıyor. 7 aylık bebeği akşam saati ki büyük ihtimalle uyku saatinde anneanneye bırakmak aşırı normal.
Biz 40 günlükken eşimle 2 saatliğine yemeğe çıkıp 40ımızı kutlamıştık.
O kadar iyi geldi ki aşırı mutluluktan sütlerim akmaya başladı 1. Saatin sonunda zor dayandım eve
İnsanız hepimiz süper kahraman değiliz. Bebekli hayatımı çok seviyorum. Ama eşimle başbaşa vakit geçirmeye de ihtiyaç duyuyoruz.
YaaaAblacım çocuk dediğiniz 25 yaşındaki oğlunuzu niye ailenize bırakma çabasındasınız
İlk ay bebekle anne mümkünse ayrılmasın denir. Sonrasında yaşa göre değişiyor. Mesela 1 yaşında 1 gün bırakabiliyorsunuz. Bunlar tabi maximum süreler. Ben 6 aylıkken ısrarlarla konsere gittim bebeği anneme bırakıp7 aylık bebeğin, iftar yemeğine gitmek için; anneanne, teyze veya bakıcıya bırakılması normal mi ? Derdini söyleyemeyecek durumdaki bir bebeği; bir davete katılmak için bir başkasının bakımına bırakmak güvenli mi ?
Tabii. Ben de şu an aynı durumdayım. Fışkırmadan eve yetişsem bariİnsanlar 2-3 aylıkken işe başlıyor. 7 aylık bebeği akşam birkaç saatliğine ki büyük ihtimalle uyku saatinde anneanneye bırakmak aşırı normal.
Biz 40 günlükken eşimle 2 saatliğine yemeğe çıkıp 40ımızı kutlamıştık.
O kadar iyi geldi ki aşırı mutluluktan sütlerim akmaya başladı 1. Saatin sonunda zor dayandım eve
İnsanız hepimiz süper kahraman değiliz. Bebekli hayatımı çok seviyorum. Ama eşimle başbaşa vakit geçirmeye de ihtiyaç duyuyoruz.
O zaman kardeşiniz ortalığı karıştıran.Kızlar biz bugün yine iftara davetliydik . Tam kızımı hazırlıyordum annem aradı kızım napıyorsun istersen bırak bize diye.
Dam üstünde saksağan
Haydi bugün sıra sende göster kendini mı dediler size acaba
Nerede 2-3 aylıkken işe başlanıyor ? Türkiye bu konuda diğer ülkelerden geri diye insanlar yıllarca mücadele etti. Doğum izni ve süt izni; varsa izin birleştirmesi konusunda da çoğu işyeri yardımcı oluyor şu an.
7 aylık bebek annesinin yanında 1 dakika durmamış; anneannesinde duracak mıydı bu durumda ? Aynı bebek, 5 aylıkken ailesiyle misafirliğe gitmiş; gayette mutlu olmuş o misafirlikte.
Nerede 2-3 aylıkken işe başlanıyor ? Türkiye bu konuda diğer ülkelerden geri diye insanlar yıllarca mücadele etti. Doğum izni ve süt izni; varsa izin birleştirmesi konusunda da çoğu işyeri yardımcı oluyor şu an.
7 aylık bebek annesinin yanında 1 dakika durmamış; anneannesinde duracak mıydı bu durumda ? Aynı bebek, 5 aylıkken ailesiyle misafirliğe gitmiş; gayette mutlu olmuş o misafirlikte.
Nerde yaşıyorsunuz çok merak ettim ? Zahmet olmazsa internetten doğum izin sürelerine bakın isterseniz, ben zorlaya zorlaya bütün izinleri birleştirerek 5 buçuk aylık başladım iseNerede 2-3 aylıkken işe başlanıyor ? Türkiye bu konuda diğer ülkelerden geri diye insanlar yıllarca mücadele etti. Doğum izni ve süt izni; varsa izin birleştirmesi konusunda da çoğu işyeri yardımcı oluyor şu an.
Ortadoğu kültüründe aileler iç içe olup çocuk büyütmede anne hiç yalnız bırakılmıyormuş. Batıda ise geneli çekirdek aile olup anne bebekle hep yalnız kalıp kendine zaman ayıramaz hale geliyormuş. (ki bizim ülkemizde geneli apartman dairesinde anne çocuk başbaşa). Bunun sebep olduğu sorunları uzunca yazılmıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?