- Konu Sahibi Komodo ejderi
-
Bu nasil oluyor ya ben neden 3 aylıkken basladjm o zamanTürkiye'de yaşıyorum. Ücretsiz izin kullanmayan çalışma arkadaşlarımız dahi; yasal izin hakları birleştirilerek 5 ayı net olarak gördüler.
Umarım tüm anneler de yasal izin haklarını kullanabilirler.
çocukla dışarı çıkmaya, onunla sosyalleşmeye alışın bence bu sizinde hayrınıza olur.Ben zaten ısrar asla etmedim etmemde . Dediklerinde tamam dedim kapattım konuyu ama üzüldüm yani . Zaten aylardır dışarı çıkmıyorum . İlk olacaktı o da böyle oldu işte.
Normal koşullarda direkt haksızsın derdim ama sen onlar için fedakarlık yaparken karşı taraftan da bunu beklemek normal bence. Şu an ramazan olduğu ve teravih namazı önemli olduğu için kabul etmemiş olabilirler belki. Ramazandan sonra tekrar isteyip durumu incele.Değil evet ama ben annem ve babam şehir dışına gittiklerinde kendi evimi bıraktım kardeşlerimle kaldım biri çalışıyor diğeri okula gidiyor. Bebeğimle gittim yemek yaptım her şeylerini yaptım. Eşim de sağ olsun müsade etti . Çok üzüldüm böyle yapmalarına. Ailesine fedakarlık yapmayacakta kime yapacak ki insan .
l
Maşallah bakıcı prası bedavaya gelmiş işte daha ne yapacaklardıBenim oglum 6 yasinda dogdugundan beri heryere beraber gidiyoruz. Calisirken bi 3 yasina kadar donusumlu kv annem bakti. Bu yasa kadar onu anneme yada kv ye birakip gezmeye gitmisligim 5 degildir yani. Zaten 1 kere kv ye birakip kuzenime gittim kalan 4 de annemdir. 6 yildir esimle basbasa 2 kere bi yere gittik yoksa ya esim bakar ben cikarim yada ben bakarim o arkadaslariyla cikar. Annem kv hepimuz ayni sehirde yasiyoruz bu arada. Herkesin kendine gore isleri oluyor beklentiler sadece sizi uzer. Cocuk buyuyene kadar ev gezmeleri sikinti ben 3 yasina kadar kimsenin evine gitmedim kendimde cok nadir misafir aldim. Cocugun durmayacagini biliyorum niye eziyet edeyim kendime. Simdi cok rahat bi kac sene sonra rahatlarsiniz sizde. Uzulmeyin esinize birakip arada arkadaslarinizla gorusun bi kahve icin.
Bence boşa üzül musun. Tırnagın varsa kaşı. Teravih onemlı bazıları için.Kızlar selam
Geçen iftara davetliydik annem ve kardeşimden rica ettim bebeğime bakar mısınız diye (ilk defa). kardeşim teravihe kadar gelirsin di dedi gittiğimiz yer de uzak biraz yani yiyip kalkcaz ki ancak yetişelim. Çok zor dedim. Kardeşim de ama biz teravihe gidicez deyip kestirip attı. Çok üzüldüm. Sonra kızımla gittik ama kızım da sağ olsun 1 dakika durmadı.eve döndük. Çok içerledim bu durumu.namazı evde kılabilirlerdi sonuçta.kendimi başka bir şehire gelin gitmiş gibi yalnız hissetim aile konusunda. Sizce içerlemekte haklı mıyım?
Sorun yalniz kalmak, yalniz buyutmek degil bence.
Kuzenlerim farkli farkli ulkelerdeler cocuklarini da haliyle kendileri buyutuyorlar oyle butun sülalece değil ki ayni ulkelerde olsakta kendileri buyuturdu zaten o ayri. Ama geziyor da kendine vakitte ayiriyor.
Farkli ulkelerde oldugumuzdan az gorusebiliyoruz ama gorustugumuzde bebişlerini de getiriyorlar baska yere birakmiyorlar ve hiç bir sorun olmuyor gayet yemek yiyip kahve icip magaza bile gezebiliyoruz cocuk normal bir sekilde duruyor hatta arada bebek arabasinda kendi kendine uyuyor bile.
Ama burda cocuklu arkadaslarla goruşmeyi biraktik, gercekten iki laf ettirmiyorlar eve döndüğümde kafam şişmiş hale geliyordum. Bu kişiler cocuklarini yalniz buyutenler degildi.
Bence fazla icerlemissin. Bu haklılık durumu degil. Sadece sorumluluk almak istememiş olabilirler. Zaten aranızda aile bağları çok kuvvetli değil ki az gidip geliyorsunuz birbirinize. Sen zaten onlardan uzaklasmissin. Onların uzak olması normal. Emin ol onlarda o dusunceyle yaklaşıyorlar. Kimseye kırılıp üzülmeye gerek yok anlayacagin. Hiç biri değilse çocuğunun yaramaz olduğunu dusunuyorlarsa yine bakmaya cesaret edememislerdir. Keyfine bak. Birilerine üzülüp kırılmaya zaman yokKızlar selam
Geçen iftara davetliydik annem ve kardeşimden rica ettim bebeğime bakar mısınız diye (ilk defa). kardeşim teravihe kadar gelirsin di dedi gittiğimiz yer de uzak biraz yani yiyip kalkcaz ki ancak yetişelim. Çok zor dedim. Kardeşim de ama biz teravihe gidicez deyip kestirip attı. Çok üzüldüm. Sonra kızımla gittik ama kızım da sağ olsun 1 dakika durmadı.eve döndük. Çok içerledim bu durumu.namazı evde kılabilirlerdi sonuçta.kendimi başka bir şehire gelin gitmiş gibi yalnız hissetim aile konusunda. Sizce içerlemekte haklı mıyım?
Konuyla çok ilgisiz fakat uyku düzenini nasıl.sagladiniz ya 8de uyuması müthişsinBence bu konuda haklısınız. Ancak bebeksiz bir akşam yemeği de anneye çok görülmemeli.
7 aylık bebek düzen ister. Uyku rutini beslenme banyo saati gelmiş o saatte dışarıda olması uygun değil. Ben gündüz bebeğimi her yere taşırım ama akşam uyku saatini asla bozmadım. İlk 6 ay her akşam evde saat 7de uyuttum. Sonraki 6 ay bu saati 8e çektim. Bu saatlerden sonra dışarı çıkacaksam mutlaka yardım istedim. Ama gündüz her yere çanta gibi de taşıdım. Akşam uykusu bozulunca başıma gelecekleri az çok tahmin ediyordum çünkü.bebeğin huysuzlanmaya sebebi tamamen saat. Uyku saatinde kalabalık mekanda olması.
Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil.teravih yılda bir ay oluyor tıpkı iftar gibiKızlar selam
Konuyla çok ilgisiz fakat uyku düzenini nasıl.sagladiniz ya 8de uyuması müthişsin
Gece kaç defa kalkardi
Bence bu konuda haklısınız. Ancak bebeksiz bir akşam yemeği de anneye çok görülmemeli.
7 aylık bebek düzen ister. Uyku rutini beslenme banyo saati gelmiş o saatte dışarıda olması uygun değil. Ben gündüz bebeğimi her yere taşırım ama akşam uyku saatini asla bozmadım. İlk 6 ay her akşam evde saat 7de uyuttum. Sonraki 6 ay bu saati 8e çektim. Bu saatlerden sonra dışarı çıkacaksam mutlaka yardım istedim. Ama gündüz her yere çanta gibi de taşıdım. Akşam uykusu bozulunca başıma gelecekleri az çok tahmin ediyordum çünkü.bebeğin huysuzlanmaya sebebi tamamen saat. Uyku saatinde kalabalık mekanda olması.
Ama ölmemişler yaşıyorlarBenim cocugum var sana katiliyorum. Herseyi goze alarak cocuk yapin. Anneniz kv bakar ama onlar olebilirde. Nolucak kaldiniz cocukla basbaşa. Bakmayanada kizmayin lutfen. Torunum olsa sahsen acil birsey olmadikca ben bakmam. Oglumdan biliyorum cocuk bakmak cok zor.
Cocuga bakmaya gonullu, istekli olan birileri varsa biraksinlar kime ne zaten.
Benim kuzenler rutin bozulcak diye korkmuyor. Gayet aksam disari cikmistik cocuga biz yemek yerken yemegini yedirmişti, uyku saati gelince bebek arabasinda biz gezerken bebekte uyudu kendi kendine.Gecenin bir yarisina kadar disarda degildik zaten. Oyle biraz duzensizlikte kalabalikta kiyamet huysuzlanan cocuklar degiller genel olarak huysuz degiller. Mis gibi cocuk.
Bir gelenek var ya 40 cikma diye bizde yok. Daha cocugu dogdugu gibi disari cikartmaya gezmeye baslamisti.
Valla ben 20 günlükken 800 km yol gittiğim için bana da anormal gelmiyor. İlk tatilimizi 2 aylıkken ve 4 aylıkken yaptık en kolayları onlardı. Küçükken gezmek çok kolay.. Tatile gidince sizin yurtdışından gelen kuzenler gibi zaten gece gündüz bebek arabasında uyutuyoruz o mecbur. Ama işte konu sahibinin yaşadığı yer ve sosyo ekonomik durumu hakkında bilgimiz olmadığından bunlar anlamsız kalıyor. Sonuç olarak onun da her anne gibi bebeksiz yemek yeme hakkı olmalı ya :)
Sizin kuzenler de eminim bunu yapıyordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?