Annem ve kardeşim ve bebeğim

Bu nasil oluyor ya ben neden 3 aylıkken basladjm o zaman
Ozel sektor çalışanı misiniz ?

Ben zaten ısrar asla etmedim etmemde . Dediklerinde tamam dedim kapattım konuyu ama üzüldüm yani . Zaten aylardır dışarı çıkmıyorum . İlk olacaktı o da böyle oldu işte.
çocukla dışarı çıkmaya, onunla sosyalleşmeye alışın bence bu sizinde hayrınıza olur.
benim kızim bakan olsada bensiz 5 dk duayan çocuktu kuafore sacımi kestirmeye gidemezdim.
o yüzden ne yapacaksaniz çocukla yol arkadaşı modunda takılacaksiniz.
tirnaginiz varsa basinizi kaşıyin yani.

30 gün boyunca teravihi kaçırmamaya dikkat ediyorlarsa o günü de kaçırmak istememiş olabilirler. Çocuk iftara da gidebilir neticede.

Normal koşullarda direkt haksızsın derdim ama sen onlar için fedakarlık yaparken karşı taraftan da bunu beklemek normal bence. Şu an ramazan olduğu ve teravih namazı önemli olduğu için kabul etmemiş olabilirler belki. Ramazandan sonra tekrar isteyip durumu incele.

1 akşam torununa bakmayacaksa anane

En ufacık şeyde kızını arayıp yardım istemeyecek o zaman annene mesafe koy

Benimki de bana yemek yapmaya üşeniyor kendine erkek kardeşime gelince 40 çeşit döktürür bana gelince hep beli ağrır
Ona göre tavrım benim de

Maşallah bakıcı prası bedavaya gelmiş işte daha ne yapacaklardı

Bu biraz sinir olduğum bir konu annem ablamın çocuklarına baktı emrivaki ile de olsa baktı
Bana yardımı hiç asla olmadı doluyum bu konuda
İsyan bayrağı çektim biraz da benimkileri büyüt diyorum ama bakmaz aman istemez parası neyse bakıcıya vermeye devam

Bu “ zorunda değiller” ifadesine katılmıyorum.Hergün götürüp götürüp bıraksanız evet haklılar ama ayda yılda bir ,bir akşam yeğenlerine,torunlarına bakamayacaklarsa biz neden aileyiz?Bu kadar bireysel,kimsenin kimseye birşey yapmak zorunda olmadığı bir aile kavramını kabul etmiyorum.

Bence boşa üzül musun. Tırnagın varsa kaşı. Teravih onemlı bazıları için.

Bence bu konuda haklısınız. Ancak bebeksiz bir akşam yemeği de anneye çok görülmemeli.
7 aylık bebek düzen ister. Uyku rutini beslenme banyo saati gelmiş o saatte dışarıda olması uygun değil. Ben gündüz bebeğimi her yere taşırım ama akşam uyku saatini asla bozmadım. İlk 6 ay her akşam evde saat 7de uyuttum. Sonraki 6 ay bu saati 8e çektim. Bu saatlerden sonra dışarı çıkacaksam mutlaka yardım istedim. Ama gündüz her yere çanta gibi de taşıdım. Akşam uykusu bozulunca başıma gelecekleri az çok tahmin ediyordum çünkü. bebeğin huysuzlanmaya sebebi tamamen saat. Uyku saatinde kalabalık mekanda olması.

Bence fazla icerlemissin. Bu haklılık durumu degil. Sadece sorumluluk almak istememiş olabilirler. Zaten aranızda aile bağları çok kuvvetli değil ki az gidip geliyorsunuz birbirinize. Sen zaten onlardan uzaklasmissin. Onların uzak olması normal. Emin ol onlarda o dusunceyle yaklaşıyorlar. Kimseye kırılıp üzülmeye gerek yok anlayacagin. Hiç biri değilse çocuğunun yaramaz olduğunu dusunuyorlarsa yine bakmaya cesaret edememislerdir. Keyfine bak. Birilerine üzülüp kırılmaya zaman yok

Konuyla çok ilgisiz fakat uyku düzenini nasıl.sagladiniz ya 8de uyuması müthişsin
Gece kaç defa kalkardi

Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil.teravih yılda bir ay oluyor tıpkı iftar gibi
Çocuk sizde 1.dk durmadı siz rahat edemediniz kardeşinizde de 1.dk durmayacaktı ama o rahatsız olsa sorun yok muydu?
Siz kendi çocuğunuzdan yılmışsınız o gece -ki bakımına mecbursunuz.
Başkası mecbur mu?
Sağlık değil keyfi bir şey için çocuk bırakılmaz gitmeyiverin

Evli, çocuklu, ilişkisinde problem olan insanlara; arada çocuğu annene, kayınvalidene bırak nefes alın eşinizle birşeyler yapın vs yazılıyor başka başka konularda sayfalarca. Çocuğum yok ama kadın kırk yılda bir eşiyle dışarı çıkıp yemeğe gitmek istemiş bunu da ailesinden rica etmiş bence idare edilebilirdi.. Kardeşler birbirine destek olur yani en azından biz öyleyiz. Her gün bıraksa tamam da 1 kere bir ricada bulunmuş. El kızı değil ki

Bence haklısınız bende çok kırılırdım. Aileniz destek olabilirdi, bakabilirdi çocuğa ama bakmadılar diye bir şey demek de yakışmaz. Bundan sonra siz de ona göre hareket edersiniz.

Konuyla çok ilgisiz fakat uyku düzenini nasıl.sagladiniz ya 8de uyuması müthişsin
Gece kaç defa kalkardi

Çok kalkardı. Öyle bir düzenimiz yoktu. 1 yaşa kadar gece boyu emmek için uyandı. Ama ben ısrarla her akşam 7de gece uykusuna soktum. 7-12 arası deliksiz. Sonrası bol emmeli geçti. Ama ben o en uzun uyku süresinin 7-12 arasına gelmesini seviyordum. O yüzden bozmadım hiç. Onun dışında düzen sağlamak zor bence her bebek farklı. Şu an 22 aylık. 18. Aydan sonra 2 kez uyanmaya düştü. Bu ara tek uyanıyor. Bunu nasıl keseriz ben de bilmiyorum. Kendiliğinden oluyor bir şeyler. Sabır lazım biraz. Geçecek büyüyecekler

Cocuga bakmaya gonullu, istekli olan birileri varsa biraksinlar kime ne zaten.
Benim kuzenler rutin bozulcak diye korkmuyor. Gayet aksam disari cikmistik cocuga biz yemek yerken yemegini yedirmişti, uyku saati gelince bebek arabasinda biz gezerken bebekte uyudu kendi kendine. Gecenin bir yarisina kadar disarda degildik zaten. Oyle biraz duzensizlikte kalabalikta kiyamet huysuzlanan cocuklar degiller genel olarak huysuz degiller. Mis gibi cocuk.
Bir gelenek var ya 40 cikma diye bizde yok. Daha cocugu dogdugu gibi disari cikartmaya gezmeye baslamisti.

Ama ölmemişler yaşıyorlar onu da o zaman düşünsün bi zahmet. Şimdiden ölürlerse ne yaparım, alışayım durumuma mı diyecek??? Bakış açınız ilginç cidden. Yarın birgün iflas edebilirsiniz, o yüzden et yemeye alışmayın

Valla ben 20 günlükken 800 km yol gittiğim için bana da anormal gelmiyor. İlk tatilimizi 2 aylıkken ve 4 aylıkken yaptık en kolayları onlardı. Küçükken gezmek çok kolay.. Tatile gidince sizin yurtdışından gelen kuzenler gibi zaten gece gündüz bebek arabasında uyutuyoruz o mecbur. Ama işte konu sahibinin yaşadığı yer ve sosyo ekonomik durumu hakkında bilgimiz olmadığından bunlar anlamsız kalıyor. Sonuç olarak onun da her anne gibi bebeksiz yemek yeme hakkı olmalı ya :)
Sizin kuzenler de eminim bunu yapıyordur

1 yasindaki bebegi olani kuzen bakiciyla birakip gezmeye gitmez net. Huyunu biliyorum. Anne ve kaynana da yok yaninda zaten.
Ben yanina gittigimde de bebek bizimle geziyor tatile özel bir durum degil.
Paylasimlarini goruyorum zaten esiyle vs gittiklerinde de bebek hep yanlarinda.

Ha ben olsam anneme birakirim ama hani annem bakmaya zorunlu, bakmayinca kirilayim tavirlarina girmem ikisi farkli seyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…