- 16 Haziran 2011
- 16.723
- 74.555
- 798
- Konu Sahibi Komodo ejderi
-
- #101
Nerde yaşıyorsunuz çok merak ettim ? Zahmet olmazsa internetten doğum izin sürelerine bakın isterseniz, ben zorlaya zorlaya bütün izinleri birleştirerek 5 buçuk aylık başladım ise
Ama söyleyin bence onlara kırıldığınızı.Kolay kolay insanlardan beklentiye girmem ama bu beni bile üzerdi ne diyim.
Sizin dediğiniz anneler 37. Haftaya kadar çalışmıştır, riskli gebelikler calisamayanlar 2 aylıkken başlıyor, hele de özel sektör hiç affetmiyor, ya zaten toplam doğum izni 16 hafta, normal memurun Max 30 gün yıllık izni olsa ki, 10 yıl çalışanların 30 gün, diğerleri 20 gün, yine de yasal izin haklarıyla 5 ayı bulmak çok zor sizin arkadaşlarınız muhtemelen rapor almıştır, rapor da çok yasal birşey değil, ayrıca 5 aylık bebek iş için bırakilabilirken, 7 aylık bebeğin 2 saat bırakılması mi imkansiz veya çok yanlış geldi size ?Türkiye'de yaşıyorum. Ücretsiz izin kullanmayan çalışma arkadaşlarımız dahi; yasal izin hakları birleştirilerek 5 ayı net olarak gördüler.
Umarım tüm anneler de yasal izin haklarını kullanabilirler.
Sizin dediğiniz anneler 37. Haftaya kadar çalışmıştır, riskli gebelikler calisamayanlar 2 aylıkken başlıyor, hele de özel sektör hiç affetmiyor, ya zaten toplam doğum izni 16 hafta, normal memurun Max 30 gün yıllık izni olsa ki, 10 yıl çalışanların 30 gün, diğerleri 20 gün, yine de yasal izin haklarıyla 5 ayı bulmak çok zor sizin arkadaşlarınız muhtemelen rapor almıştır, rapor da çok yasal birşey değil, ayrıca 5 aylık bebek iş için bırakilabilirken, 7 aylık bebeğin 2 saat bırakılması mi imkansiz veya çok yanlış geldi size ?
Bu çok farklı bir konu. Ha söyledikleriniz doğru ancak bu çocuk yetiştirme tarzıyla ilgili başlıca ayrı bir konu.Sorun yalniz kalmak, yalniz buyutmek degil bence.
Kuzenlerim farkli farkli ulkelerdeler cocuklarini da haliyle kendileri buyutuyorlar oyle butun sülalece değil ki ayni ulkelerde olsakta kendileri buyuturdu zaten o ayri. Ama geziyor da kendine vakitte ayiriyor.
Farkli ulkelerde oldugumuzdan az gorusebiliyoruz ama gorustugumuzde bebişlerini de getiriyorlar baska yere birakmiyorlar ve hiç bir sorun olmuyor gayet yemek yiyip kahve icip magaza bile gezebiliyoruz cocuk normal bir sekilde duruyor hatta arada bebek arabasinda kendi kendine uyuyor bile.
Ama burda cocuklu arkadaslarla goruşmeyi biraktik, gercekten iki laf ettirmiyorlar eve döndüğümde kafam şişmiş hale geliyordum. Bu kişiler cocuklarini yalniz buyutenler degildi.
İki tarafta haklı ya da haksız görünebilir kimin anlattığına bağlı olarak. Ki geçen böyle bir konu vardı bebeğini başkasına bırakmak isteyen. Ben de ibadetlerimi ilk defa bu sene camide yapıyorum çocukları ya eşime ya bakıcımıza ekstra ücret vererek bırakıyorum. Bir akşam dışarı çıktık iftara eski müdürüm çağırdı. Kapıdan girer girmez çaya kalamayacağımızı söyledim. Ramazan ibadet ayı inanan için istediği yerde istediği zaman değerlendirmek ister. Ha hastalık vb olsa neyse derim ama 29 gün olunca bir şey diyemiyor insan. Ramazan dışında gündüz uyku saatinde rica edip uzun misafirliğe gitmeyi teklif edersiniz ona da mırın kırın ederlerse siz de ona göre davranırsınız bir talepleri olunca. He bi de pandemi bitince 2 senedir biri bebek biri engelli çocukla evde çok bunalmıştım eşim de dışarı çıkalım ama nasıl dedi. Annemi çağırdım ki çocuklar 9:00 da uyuyordu. Akşam çıkarken annem toplantı kaçta biter dedi anne dedim toplantı değil konsere gidiyoruz açtı ağzını yumdu gözünü çocukları bırakıp nereye gidiyorsun vb diye? Dedim toplantı olsa bakacaktın bi şey olmaz. Biraz yüzsüzlük yaptım ama eğlendik baya geldiğimde annem dahil hepsi uyuyordu uyanmadılar bile. Ama kayınvalidem tam tersidir siz çıkın başbaşa filan der hem bana hem kızına.Kızlar selam
Geçen iftara davetliydik annem ve kardeşimden rica ettim bebeğime bakar mısınız diye (ilk defa). kardeşim teravihe kadar gelirsin di dedi gittiğimiz yer de uzak biraz yani yiyip kalkcaz ki ancak yetişelim. Çok zor dedim. Kardeşim de ama biz teravihe gidicez deyip kestirip attı. Çok üzüldüm. Sonra kızımla gittik ama kızım da sağ olsun 1 dakika durmadı.eve döndük. Çok içerledim bu durumu.namazı evde kılabilirlerdi sonuçta.kendimi başka bir şehire gelin gitmiş gibi yalnız hissetim aile konusunda. Sizce içerlemekte haklı mıyım?
Haklisınız. Biz de kizimla gittiğimiz iftardan yemek yiyemeden kalktık. Bakabilirlersi biraz nefes alırdinız. Kızım 2 yaşında sağolsun kız kardeşim ilgilenir arada esimle çıkarız..eve gelip bakar hatta. Ben kıyamadığımdan cok teklif etmem. Ama bunu kızım birbuçuk yaşından sonra yaptık öncesi guvenemedim çok kıçük diyeKızlar selam
Geçen iftara davetliydik annem ve kardeşimden rica ettim bebeğime bakar mısınız diye (ilk defa). kardeşim teravihe kadar gelirsin di dedi gittiğimiz yer de uzak biraz yani yiyip kalkcaz ki ancak yetişelim. Çok zor dedim. Kardeşim de ama biz teravihe gidicez deyip kestirip attı. Çok üzüldüm. Sonra kızımla gittik ama kızım da sağ olsun 1 dakika durmadı.eve döndük. Çok içerledim bu durumu.namazı evde kılabilirlerdi sonuçta.kendimi başka bir şehire gelin gitmiş gibi yalnız hissetim aile konusunda. Sizce içerlemekte haklı mıyım?
Benim oglum 6 yasinda dogdugundan beri heryere beraber gidiyoruz. Calisirken bi 3 yasina kadar donusumlu kv annem bakti. Bu yasa kadar onu anneme yada kv ye birakip gezmeye gitmisligim 5 degildir yani. Zaten 1 kere kv ye birakip kuzenime gittim kalan 4 de annemdir. 6 yildir esimle basbasa 2 kere bi yere gittik yoksa ya esim bakar ben cikarim yada ben bakarim o arkadaslariyla cikar. Annem kv hepimuz ayni sehirde yasiyoruz bu arada. Herkesin kendine gore isleri oluyor beklentiler sadece sizi uzer. Cocuk buyuyene kadar ev gezmeleri sikinti ben 3 yasina kadar kimsenin evine gitmedim kendimde cok nadir misafir aldim. Cocugun durmayacagini biliyorum niye eziyet edeyim kendime. Simdi cok rahat bi kac sene sonra rahatlarsiniz sizde. Uzulmeyin esinize birakip arada arkadaslarinizla gorusun bi kahve icin.Ben zaten ısrar asla etmedim etmemde . Dediklerinde tamam dedim kapattım konuyu ama üzüldüm yani . Zaten aylardır dışarı çıkmıyorum . İlk olacaktı o da böyle oldu işte.
Benim cocugum var sana katiliyorum. Herseyi goze alarak cocuk yapin. Anneniz kv bakar ama onlar olebilirde. Nolucak kaldiniz cocukla basbaşa. Bakmayanada kizmayin lutfen. Torunum olsa sahsen acil birsey olmadikca ben bakmam. Oglumdan biliyorum cocuk bakmak cok zor.acaba herkese açık bir forumda kimsenin yaptığı yoruma ahkam kesmesek mi xjxjjd
abi o halde hayatta deneyimlemedigimiz hiçbir şey hakkında yorum yapmayalım ?
bu nasıl bi patolojik düşünce yav .
o zaman sadece çocuklari olan kadinlarla paylasssinlar çocuklu anneler sorunlarını.
ben canım ne isterse onu yazacağım burada, bu ya da başka konuda.
sanki kufrettik kadına
bu anne hassasiyetinde de gına geldi ha artık
Türkiye'de yaşıyorum. Ücretsiz izin kullanmayan çalışma arkadaşlarımız dahi; yasal izin hakları birleştirilerek 5 ayı net olarak gördüler.
Umarım tüm anneler de yasal izin haklarını kullanabilirler.
Sizin için üzücü bir durum ama ailenize hak verdim. Küçük bebeğim var, eşim annem ve ben bir arada yemek yiyebilmişliğimiz yok, illa ki biri nöbette. Teravihe kalmadan iftar işi bile zor insanlar tüm gün aç, haliyle gergin. tam bi sıcak çorba içecekken bebek ağlamasına tahammül etmek çok zor. Sizin de gittiğiniz yer zorunluluk değil davet. Kaldı ki bebeğiniz sizinle bile durmamış annenizle hiç durmazdı.Kızlar selam
Geçen iftara davetliydik annem ve kardeşimden rica ettim bebeğime bakar mısınız diye (ilk defa). kardeşim teravihe kadar gelirsin di dedi gittiğimiz yer de uzak biraz yani yiyip kalkcaz ki ancak yetişelim. Çok zor dedim. Kardeşim de ama biz teravihe gidicez deyip kestirip attı. Çok üzüldüm. Sonra kızımla gittik ama kızım da sağ olsun 1 dakika durmadı.eve döndük. Çok içerledim bu durumu.namazı evde kılabilirlerdi sonuçta.kendimi başka bir şehire gelin gitmiş gibi yalnız hissetim aile konusunda. Sizce içerlemekte haklı mıyım?
Çalışırken de baktırmasaydınız o zaman. Tutsaydınız bir bakıcı. Yani 3 yıl aileye çocuk baktırıp şunu yazmak da hiçbir elle tutulur yan yok. Siz ailenize 3 yıl bebek baktırmışsınız, şurada 3-4 saat ailesine bebek emanet etmek isteyen kadına yazdığınız şeye bak. Çok enteresan cidden.Benim cocugum var sana katiliyorum. Herseyi goze alarak cocuk yapin. Anneniz kv bakar ama onlar olebilirde. Nolucak kaldiniz cocukla basbaşa. Bakmayanada kizmayin lutfen. Torunum olsa sahsen acil birsey olmadikca ben bakmam. Oglumdan biliyorum cocuk bakmak cok zor.
herseyi goze alarak derken bunu kastettim zaten. Benim annem kv biz bakamayiz dese ben 3 yasina kadar calismicaktim. 2kisi donusumlu bakti 3 yasinda da bizden bu kadar dediler krese verdim. Ayrica kv dem en basta ben sadece ise gittiginde bakarim sakin baska birsey icin birakmayin dedi ve dedigini de yapti. bunu ben baktirdim sen baktirma diye yazmadim. Bakmak istemeyen insana ne diyebilirsin ki annen bile olsa. Diyorum ya 6 yasinda oglum esimle sadece 2 defa basbasa birsey yaptik benimkilerde bakmadi yani gezme kafa dagitma için. 3 yasina kadarda hergun 8 6 mesai gitmedim oyle full bakmadilar yoksa eminim onuda kabul etmezlerdi.Çalışırken de baktırmasaydınız o zaman. Tutsaydınız bir bakıcı. Yani 3 yıl aileye çocuk baktırıp şunu yazmak da hiçbir elle tutulur yan yok. Siz ailenize 3 yıl bebek baktırmışsınız, şurada 3-4 saat ailesine bebek emanet etmek isteyen kadına yazdığınız şeye bak. Çok enteresan cidden.
Ay kıyamam yaaaa, ben olsam bir daha böyle bir şey rica etmezdim. Kardeşimle aynı apartmandayiz 2 yaşında bir afacanı var. Isleri olduğunda bırakırlar bana, ne işim varsa sonra yaparım. Gözümü üstünden ayırmam. Konu yeğenim olunca akan sular duruyor bende.Kızlar selam
Geçen iftara davetliydik annem ve kardeşimden rica ettim bebeğime bakar mısınız diye (ilk defa). kardeşim teravihe kadar gelirsin di dedi gittiğimiz yer de uzak biraz yani yiyip kalkcaz ki ancak yetişelim. Çok zor dedim. Kardeşim de ama biz teravihe gidicez deyip kestirip attı. Çok üzüldüm. Sonra kızımla gittik ama kızım da sağ olsun 1 dakika durmadı.eve döndük. Çok içerledim bu durumu.namazı evde kılabilirlerdi sonuçta.kendimi başka bir şehire gelin gitmiş gibi yalnız hissetim aile konusunda. Sizce içerlemekte haklı mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?