Anneme çokk sinirliyim

Komodo ejderi

yaprak döker bir yanımız ,bir yanımız bahar bahçe
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
604
775
53
Kızlar geçen annemdeydik kızımın doğum günü vardı kızım daha 1 yaşında olmadı temizlik yapacaktık ben gelmiyim temizliyeceğin zaten3 oda dedi aslıa 3 oda değil wc banyo balkon ve mutfağı saymıyor. Bende onu üstüne bi şey demedim. Bugün temizlik yapıyordum kızım hiç durmadı bi yandan onu pışpışlıyorum bi yandan sil süpür yapmaya çalışıyorum kızım ne duruyor ne uyuyor sadece ağılıyor. Annem aradı napıyorsunuz diye ben başladım ağlamaya kızım da arkadan ağlıyor . Bağırıyor bana telefonda saçma sapan hareketler herkes bebek büyütüyor bi sen değil temizliği bırak çocuklar ilgilen manyak manyak hareketler yapma bağıyor bana . Ben de dedim en sonunda tutamadım kendimi uzaktan uzaktan azarlamak en kolayı dedim kapattı telefonu suratıma. Bi şey değil yarında kızımı ona bırakacaktım 2 saatliğine önemli bi işim vardı . Kaldım öyle kızımı götürsem mii götürmesem mii . Annem doğum gününe gelecek mi gelmez mi . Ben anlamamasına zaten alıştım artık beni sevmiyor biliyorum da hala içimde bi yer çok üzülüyor böyle beni anlamayınca .

İlk yas doğumgününü bebeginiz hatırlamayacak bile.. siz bilirsiniz ama aile içinde küçük birseyler ayarlayıp birkaç fotoğraf çekmeniz yeterliydi bence.bu kadar kendinizi yıpratmaniza üzülmenize değecek birsey değil.

Boyle durumlarda ozel olarak temizlik yapmaniz gereken gunlerde birini mi tutsaniz gunluk gelip halletse her seyi? Anneniz yasliysa kafasi almiyodur kadinin ama size anlayissizlik yapmasina gerek yokmus, biraz da kendisi gelmedi ve siz agladiniz diye sizi bastirmak isteyerek kendini rahatlatmis gibi hissettim. Dert degil bence aksam arayin yarin sana birakicam deyin dogumgunune de israrla cagirin olsun bitsin. Anne yahu, kendi kiziniza nasil bakiyorsaniz o da size oyle bakti zamaninda. Annelerin uzulmesini istemiyorum. Sizi sevmedigine inandirmayin kendinizi

Yani siz annenizin hala minik kızı değilsiniz ama ya bu kadar yüklenmeyin ben tamamen tek başına büyütüyorum annem uzakta. Karar verdiyseniz eşiniz işten gelince birlikte yapin temizliği . Çocuk büyütmenin ne kadar zor oldugunu görüyorsunuz anneniz de aynı zorluklari yaşadı bu yaşında niye tekrar bunaltiyorsunuz

Annenizin yaklaşımı yanlış, aleve gazyağıyla gitmiş.

Bir gözlemi ise doğru: Doğumgünü gerçekten krize gireceğiniz tüm evi bahar temizliğine alacağınız bir aktivite değil.

Çocuğunuz bugünü hatırlamayacak bile, ona kalsa bir dilim kek ve anneyle resim boyamak yeter artar bile.

Bir de çocuklar evi gerçekten dağıtıyor, birarada fırtına kopartıyorlar. Koltuğa vişne suları hep partilerde dökülüyor.

O nedenle küçük çocuklarda doğum gününün aile içinde çok basit olması yeterli.

Daha büyük çocuklarda ise tutun bir restoran orayı dağıtsınlar. İnanın bu kadar uğraştığınıza değmez. Daha büyüyünce zaten kendi arkadaş gruplarıyla kutlamak istiyorlar yine tüm sınıf çağırılmıyor.

herkesin kendi tercihi tabiki ama ne bileyim ya ben ilk 5 yaşa kadar çocuklar için böyle partiler kutlamalar falan hiç anlamlı gelmiyor. çocuk hatırlamıyor bile. sadece milleti eğlendirip kendimizi yıpratıp çocugu ihmal ediyoruz. annenede çok kızma o da bıkmıştır artık işten güçten biz bile bıktık bu yaşımızda

Yapmayin dogumgunu. Iki yasta anliyorlar neyse ama bir yasta hic anlamiyirlar inanın. Temizlige de bir yardimci alin dip bucak ise. Anneniz temizlik yapmak istememiş. Esasen bebegin ilk yilinda motto oldugu kadar olmali. Ev oldugu kadar temiz olacak yemek oldugu kadar. Yani yetiştiginiz olsun..esinizin tatil gunu yok mu o ilgilensin siz temizleyin. Anneniz yapmak zorunda degil zaten belliymis yapmayacagi aglarken bile azarlamiş. Bir de aglayacak bisey yok cidden durduk yere ustunuze ek yuk alip bunalmissi ız. İptal edin d.gununu olsun bitsin. Ya da parkta vs yapın

Dedik herkese bi kere

Çok normal, sosyal medya sağolsun tüm genç anne babalar bu tuzağa düşüyor.

Aile arası derken bebekler için anne baba yeterli. Hayır 1 yaşında çocuk halayı hatırlayacak mı büyüyünce? Hayır.

Tüm akrabalar gelince ortalık bol dedikodulu altın gününe dönüyor, çocuğa yazık, canınıza yazık.

Büyüyünce arkadaşlarıyla restoran oyun alanında oynar.

Bunun için oturup ağlanmaz. Baş edemiyorsanız organizasyonu iptal edin kendi aranızda kutlayın ya da temizlik için birini tutun. Anneniz yapmak istemeyebilir ama o da fazla gömmüş, niye o kadar yükseldiyse…

Arkadaşlar doğumgünü kutlamaları kimseye mantıklı gelmiyorsa kim yapıyor bu doğumgünlerini
Şaka bir yana ilk yaş doğumgününü babaanne evinde yaptık. Herkes evden bir çeşit yemek getirdi mis gibi oldu. Yaşlıların da gönlünü yaptık ailece bir araya geldik. Ben evde uğraşmadım. Oğlumu aldım gittim.
2 yaş doğumgününü de başbaşa kutladık. Oldu bitti.
İlla evde birilerini çağırmak istiyorsanız bence biraz daha masraf yapıp yardıma birini çağırsaydınız. 1 yaş bayağı zor zamanlar ben sanki hala lohusaydım o aralar.

Kusura bakmayın da bana göre baştan sona hayat tarzınız çok değişik.

Küçücük bebeğe doğum günü neden yapılır?
Temizliğe yardımcı çağrılmıyorsa neden temizlik işine bu kadar önem verilir? Olduğu kadar dersiniz.
Çocuk bakımında yardım için neden büyüklere söylenir?
Zaten beceremezler ki.
Kabul etmediği için neden sinirlenir ki insan?

Tüm bunlar bana göre çok değişik istekler.

Bunun için oturup ağlanmaz. Baş edemiyorsanız organizasyonu iptal edin kendi aranızda kutlayın ya da temizlik için birini tutun. Anneniz yapmak istemeyebilir ama o da fazla gömmüş, niye o kadar yükseldiyse…

Arkada çocuğun ağladığını duyunca çıldırdı diye tahmin ediyorum zira doğum günü çocuğu doğumgünü nedeniyle krize giriyorsa ortada ciddi bir sorun var.

Tabi kızım canın sağolsun boşver doğumgününü falan diyip sakinleştirseymiş daha iyi olurmuş. Gelip temizlik yapmak zorunda değil.

Ben çocuğumun her doğum gününü kv de yapıyorum onun evi batsın o evini temizlesin
bu da doğru değil yazık değilmi o insanada o da hayır burda yapamazsın diyemediğinden kabul ediyordur. genç yaşta sizi zorlayacağını düşündüğünüz bir işi yaşlı bir insanın üstlenmesini bekliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…