Anneme çokk sinirliyim

Kızlar geçen annemdeydik kızımın doğum günü vardı kızım daha 1 yaşında olmadı temizlik yapacaktık ben gelmiyim temizliyeceğin zaten3 oda dedi aslıa 3 oda değil wc banyo balkon ve mutfağı saymıyor. Bende onu üstüne bi şey demedim. Bugün temizlik yapıyordum kızım hiç durmadı bi yandan onu pışpışlıyorum bi yandan sil süpür yapmaya çalışıyorum kızım ne duruyor ne uyuyor sadece ağılıyor. Annem aradı napıyorsunuz diye ben başladım ağlamaya kızım da arkadan ağlıyor . Bağırıyor bana telefonda saçma sapan hareketler herkes bebek büyütüyor bi sen değil temizliği bırak çocuklar ilgilen manyak manyak hareketler yapma bağıyor bana . Ben de dedim en sonunda tutamadım kendimi uzaktan uzaktan azarlamak en kolayı dedim kapattı telefonu suratıma. Bi şey değil yarında kızımı ona bırakacaktım 2 saatliğine önemli bi işim vardı . Kaldım öyle kızımı götürsem mii götürmesem mii . Annem doğum gününe gelecek mi gelmez mi . Ben anlamamasına zaten alıştım artık beni sevmiyor biliyorum da hala içimde bi yer çok üzülüyor böyle beni anlamayınca .
Anneniz sizin evinizi temizlemek zorunda değil ki.
Yani telefonda bağırıp çağırması yanlış olmuş ama, doğum günü partisini planlarken temizliğe de yardımcı için bütçe ayırmanız gerekirdi.

Anneniz sizin evinizi temizlemek zorunda değil ki.
Yani telefonda bağırıp çağırması yanlış olmuş ama, doğum günü partisini planlarken temizliğe de yardımcı için bütçe ayırmanız gerekirdi.
Siz iyi misiniz zorunda değilmişmiş annem o benim yeri gelir ben giderim yeri gelir o gelir biz bir aileyiz ve birbirimizle yardımlaşmalıyız yoksa yabancıdan ne farkımız kalır .Temizlikçi bulamadık hepsi dolu hem ben ıstar etmedim zaten gel diye dikkatli okuduysan

bu da doğru değil yazık değilmi o insanada o da hayır burda yapamazsın diyemediğinden kabul ediyordur. genç yaşta sizi zorlayacağını düşündüğünüz bir işi yaşlı bir insanın üstlenmesini bekliyorsunuz.

Ay ne biliyorsunuz zorladığını. Babaannesi o da belki kendi öyle olmasını istiyordur. Çorbada tuzu olsun istiyordur.
Biz de ilk yaş doğumgününü benim babaannemin evinde yaptık. 90 yaşında kadının evinde. O kadar mutlu oldu ki ❣️

Aile arasi dedigim anne baba
Minik bi pasta alip bebekle foto cekinin atin cok foto istiyorsaniz yani
Aile arasi babaanne hala dede anneanne teyze yegenler vs vs olmuyor
O sana göre öyle senin dediğim çekirdek aile

Siz iyi misiniz zorunda değilmişmiş annem o benim yeri gelir ben giderim yeri gelir o gelir biz bir aileyiz
Ben gayet iyiyim, siz niye bu kadar tetiklendiniz?
Tabi ki aileniz de olsa kimse sizin evinizi temizlemek zorunda değil.

Ben anlamamasına zaten alıştım artık beni sevmiyor biliyorum da hala içimde bi yer çok üzülüyor böyle beni anlamayınca .
Bunları yazan sizsiniz, ben değilim. Sizi sevmediğini düşündüğünüz bir insandan iş beklemenizi anlamadım, bunu da çok düzgün bir dille ifade ettim. Sinirinizi burada hiç tanımadığınız insanlardan çıkarmayın.

Anlamaniz icin cekirdek aile arasi mi yazmaliydim? :KK51:
İkisi farklı kavramlar olduğu için belirtmende fayda var sen ikisi arasındaki farkı sayemde öğrenmiş oldun rica ederim canım😇

İkisi farklı kavramlar olduğu için belirtmende fayda var sen ikisi arasındaki farkı sayemde öğrenmiş oldun rica ederim canım😇
Tesekkur ettigimi hatirlamiyorum 😅
Aile arasi dedigimiz cekirdek ailedir
Tüm aile demek isteseydim sulalecek derdim zaten 😃
Ayrica temizlik de son güne birakilmaz 🫠
3 4 gun onceden kaba temizlik biter son gun bi tur supurge yapilir gecilir zaten yine batacak yani
Neyse burda cevap yetistirebildiginize göre isler bitmis demektir 😃

Kutlama dediğimiz şey insana bu denli stres olusturmamali diye düşünüyorum.
Sonra fotoğraflarda gülmeyen gözler, yorgunluktan düşmüş omuzlar oluyor..
Sizde ekstra kırılmış kalpler olmuş.
Amaç tatlı bir anı bırakmak değil mi?
Neyin tantanasi bu?
Herkes yapıyor demeyin siz o düzene uymak zorunda değilsiniz.

Benim kardeşlerim doğumgünü diye masada kol koyacak yer bırakmaz 9 çeşit yaparlar. Tabi o gün sinir stres yorgunluk..
Ben sadece pastasını yaptim giydirdim fotoğraf çekildik diye bir dünya eleştiri..
Yorgunluk yok, mis gibi rahat..

Boşu boşuna kendinizi de annenizi de yormussunuz

ee anneniz gelmiyorsa yakın bir arkadaştan yardım isteyin veya kv'den. Dip köşe yapmak zorunda değilsiniz zaten. Sinirlenip bağıracak birşey yokki. Planı yapıyorsan bir zahmet temizliğide hallet. O benim annem yeri gelir o gelir ben giderim diyorsunuzda demekki gelmek istememiş buda normal.

O sana göre öyle senin dediğim çekirdek aile

Doğumgünleri için “aman banyoyu pis görürlerse rezil olurum, ovalayayım” dediğiniz her kişi kapsam dışında kalıyor.

Evde anne siz eşiniz birşeyler yapsaydınız küçük tuvalete girmezdiniz değil mi?

Kızlar geçen annemdeydik kızımın doğum günü vardı kızım daha 1 yaşında olmadı temizlik yapacaktık ben gelmiyim temizliyeceğin zaten3 oda dedi aslıa 3 oda değil wc banyo balkon ve mutfağı saymıyor. Bende onu üstüne bi şey demedim. Bugün temizlik yapıyordum kızım hiç durmadı bi yandan onu pışpışlıyorum bi yandan sil süpür yapmaya çalışıyorum kızım ne duruyor ne uyuyor sadece ağılıyor. Annem aradı napıyorsunuz diye ben başladım ağlamaya kızım da arkadan ağlıyor . Bağırıyor bana telefonda saçma sapan hareketler herkes bebek büyütüyor bi sen değil temizliği bırak çocuklar ilgilen manyak manyak hareketler yapma bağıyor bana . Ben de dedim en sonunda tutamadım kendimi uzaktan uzaktan azarlamak en kolayı dedim kapattı telefonu suratıma. Bi şey değil yarında kızımı ona bırakacaktım 2 saatliğine önemli bi işim vardı . Kaldım öyle kızımı götürsem mii götürmesem mii . Annem doğum gününe gelecek mi gelmez mi . Ben anlamamasına zaten alıştım artık beni sevmiyor biliyorum da hala içimde bi yer çok üzülüyor böyle beni anlamayınca .
Beklentiye girmeniz hata bence. Madem büyük doğumgünü yapacaksınız temizlik için biriyle anlassaydiniz.

Arkadaşlar doğumgünü kutlamaları kimseye mantıklı gelmiyorsa kim yapıyor bu doğumgünlerini 😂
Şaka bir yana ilk yaş doğumgününü babaanne evinde yaptık. Herkes evden bir çeşit yemek getirdi mis gibi oldu. Yaşlıların da gönlünü yaptık ailece bir araya geldik. Ben evde uğraşmadım. Oğlumu aldım gittim.
2 yaş doğumgününü de başbaşa kutladık. Oldu bitti.
İlla evde birilerini çağırmak istiyorsanız bence biraz daha masraf yapıp yardıma birini çağırsaydınız. 1 yaş bayağı zor zamanlar ben sanki hala lohusaydım o aralar.
Cevap veriyorum: BEN YAPIYORUMSJSJSJJS Ya evet bebekler hatırlamıyor bile ama olsun. Anı kalsın istiyorum. Her sene yaparım ve kimseden yardım beklemem. Temizlik için abla geliyor zaten eve, doğum günü öncesinde de gelir. Kalabalık da olmayız zaten, en yakınlarımız olur.

Yapamıyorsanız yapmayın doğum günü şart bir şey değil. Herkesin annesi peşinde koşmuyor. Bir sürü kişi biliyorum tek başlarına çocuklarını buyutuyorlar. Telefonlarda çoluk çocuk anlayacaksınız yapmayin yani simariklik

Hepimiz yeni anne olurken böyle durumlarda ortada kaldigimiz olmustur. O konuda sizi iyi anliyorum. Isin gercegi cünkü: En büyük beklentiye gelenler, is yardim etmeye gelince yok olurlar. Ama is elestiriye gelse ilk sirada yerlerini alirlar. "Neyy. Dogum günü partisiz olur mu? Nasil? Yemekleri kendin yapmayacakmisin? Dekorasyon neydi öyle" felan devam eder. Bence insan ilk önce kendi isteklerine göre ve gücü yetene yapmali. Yoksa yine en cok kendin yipranirsin. Yardim edecek kimsem yoksa büyük organizasyon yok kardesim. Kimse de kusura bakmayacak. Oğlumun ilk dogum gününde esim haftasonu temizlige bebek bakimina benimle beraber giristi. Yemekte herkes birseyler getirsin dedik. Sadece en yakinlar. Oldu da bitti. Hem keyifli, hem stressiz oldu. Bana sadece pasta yapmak kaldi.

Annem olmadığından doğal olarak annemden bir beklentim de yok. Siz de madem annem sevmiyor diyorsunuz ne temizlik bekleyin, ne de işinizi yaparken anneniz bakar diye ona güvenin. Ben sevilmedigimi bildiğim kişiden bu kadar beklentiye girmem.

Bir yaş çocuğu ne pasta üfler ne de olaydan haberdar olur. Bunun için hem çocuğu uzdunuz hem de annenizle tartışıp ikiniz gerildiniz. Kocaman kadinsiniz, keyfi bir şey için, keyfi bir organizasyon için, annenize aglamaniz saçma değil mi? Kadın en çok buna sinir olmustur. Sanki bıçak dayadilar bigaziniza illa yap diye. Eviniz pis ise yapmayın. Bu kadar basit

Kızım 7 yaşında eşim dışında hiç kimseden bir gün yardım görmedim.arada ablama bırakırım oda çok önemli bişeyse.kizim 8 aylıkken eşimin ailesi tutturdu diş buğdayı yapalım diye.ben hiç istemiyordum zaten ailemden uzaktim kimsem yoktu.neyse ısrar edince dayanamadım yaptım tabi bunlar kimi bulduysa çağırdı.en az 20 kişi vardı ve bekar gorumcelerim kv olmasına rağmen tek bir Allah in kulu yardıma gelmedi.o günden sonra akillandim hiç bı kutlamayı yapmıyorum kendi aramızda kutluyoruz.

Back
X