Anneme çokk sinirliyim

Siz iyi misiniz zorunda değilmişmiş annem o benim yeri gelir ben giderim yeri gelir o gelir biz bir aileyiz ve birbirimizle yardımlaşmalıyız yoksa yabancıdan ne farkımız kalır .Temizlikçi bulamadık hepsi dolu hem ben ıstar etmedim zaten gel diye dikkatli okuduysan
Anenizle bu üslupla konuşuyorsanız bıkmıştır..konunun başından beri agresifsiniz

Kızlar geçen annemdeydik kızımın doğum günü vardı kızım daha 1 yaşında olmadı temizlik yapacaktık ben gelmiyim temizliyeceğin zaten3 oda dedi aslıa 3 oda değil wc banyo balkon ve mutfağı saymıyor. Bende onu üstüne bi şey demedim. Bugün temizlik yapıyordum kızım hiç durmadı bi yandan onu pışpışlıyorum bi yandan sil süpür yapmaya çalışıyorum kızım ne duruyor ne uyuyor sadece ağılıyor. Annem aradı napıyorsunuz diye ben başladım ağlamaya kızım da arkadan ağlıyor . Bağırıyor bana telefonda saçma sapan hareketler herkes bebek büyütüyor bi sen değil temizliği bırak çocuklar ilgilen manyak manyak hareketler yapma bağıyor bana . Ben de dedim en sonunda tutamadım kendimi uzaktan uzaktan azarlamak en kolayı dedim kapattı telefonu suratıma. Bi şey değil yarında kızımı ona bırakacaktım 2 saatliğine önemli bi işim vardı . Kaldım öyle kızımı götürsem mii götürmesem mii . Annem doğum gününe gelecek mi gelmez mi . Ben anlamamasına zaten alıştım artık beni sevmiyor biliyorum da hala içimde bi yer çok üzülüyor böyle beni anlamayınca .
Başkalarına güvenip çocuk yapmayın. Doğum günü hele ki 1 yaş çok gereksiz. Ya da temizlik yapmayın.

Annenize sordunuz mu "Ben doğum günü yapmayı planlıyorum, bana destek olabilir misin?" diye?

O da onayladı mı? Söz verdiği halde sözünü mü tutmadı? Yoksa siz emrivaki mi yaptınız?

Sormadıysanız boşa sinirlenmeye de hakkınız yok. Olayı bu kadar dramatize etmeyin.

Son düzenleme:
Cevap veriyorum: BEN YAPIYORUMSJSJSJJS Ya evet bebekler hatırlamıyor bile ama olsun. Anı kalsın istiyorum. Her sene yaparım ve kimseden yardım beklemem. Temizlik için abla geliyor zaten eve, doğum günü öncesinde de gelir. Kalabalık da olmayız zaten, en yakınlarımız olur.

Bebek hatırlamıyor ama anılar kalıyor işte 😍Ailemizle birarada oluyoruz. Mutlu günümüzü paylaşıyoruz. Bence gayet mantıklı. Ev çok pis değilse kendini yıpratmaya gerek yok. Akşam beybi uyuyunca parça parça bir şeyler yapılır. İkramları da yapabildiğin kadar yapamadıklarımı ben genelde evinde yapıp satan kadınlardan alıyorum. Sarma börek zeytinyağlılar vs.
Konu sinir krizine gelecekse saçmalık.

Bana bir yaş doğumgününü mekanda kutlamak mantıklı gelmiyor. Bebek daha ve uzun saatler bir mekanda geçiriyor huysuzlanıyor. Yoksa ev ortamında sıkıntı yok.

Siz iyi misiniz zorunda değilmişmiş annem o benim yeri gelir ben giderim yeri gelir o gelir biz bir aileyiz ve birbirimizle yardımlaşmalıyız yoksa yabancıdan ne farkımız kalır .Temizlikçi bulamadık hepsi dolu hem ben ıstar etmedim zaten gel diye dikkatli okuduysan
Siz aile olmaktan, canınızın her istediğinde birilerinin kapınızda hazır ve nazır beklemeleri gerektiğini mi anlıyorsunuz? Herkesin kendine göre hayatı var. Aile bile olsanız bireysel hayatlar söz konusu. Nasıl bunalttıysanız insanları artık anneniz bile tahammül edemez hale gelmiş.

Birilerine sinirlenmeden önce kendinize dönüp bakmanız gerekir. O kadar insanı çağırıp parti yapmayı kafasına koyan kişi temizliği de pekala kendisi yapabilir. Kendinize güvenmiyorsanız yapmayıverin.

Böyle zamanlarda sadece çocuğu vermiyorum ben temizliği ben yapıyorum

Anneniz haklı,çocuk ağlıyorsa ona bakın,temizlik falan bırakın.
2 çocuğum var mükemmel temizlik mefhumu kalmadı bende zira önce çocukların gönlünü yaparım,kalan vakitte temizlik vs

Ha yapamıyorsam büyük bir organizasyona niyetlenmem,oldu ki niyetlendim birini alır temizlik yaptırırım dip köşe.
Benim annem temizlik hastası bir kadındır. Şimdi yaşlandı tabi eskisi kadar değil. Bana diyor ki ben hata etmişim,sizinle geçireceğim zamandan çalmışım,kimsede madalya takmadı bana evim tertemiz diye. Ne zorum varmış bilmiyorum.
Kısacası çocuklu kadınsınız,doğum günü illaki yapacağım,temizliği de ben yapmak zorundayım diyorsaniz olduğu kadar yapacaksınız. Misafir salonda agırlanacak atıyorum salon,mutfak birde banyoyu temizleyin yeter zaten. Geri kalan odaları yavaş yavaş yaparsınız doğumgünü bitince ki eviniz yine kirlenecek zaten gelen gidenden sonra bir posta daha yapacaksınız ister istemez.
Kendinizi kaldıramayacağınız yüklerin altına sokmayın.
1 yaş bebek zaten hatırlamayacak,ancak ilerde fotoğraflara bakınca anlayacak kutlanmış. Aile arasında da kutlanabilir zaten en azından 5 yaşına kadar.
Oglumla kızımın doğum ayları yakın,geçen sene sitede çardakta yaptım mis gibi oldu. He uğraştim ama ikramlarla uğraştım,evi dert etmedim. Onda bile yavaş yavaş olduğu kadar planlama yaparak hallettim. Pastanın yapımına 3 gün evvel başladım,son gün şeker hamurundan süslemeleri yerleştirip tamamladım. Yine de yoruldum ama planlı olduğu icin hersey,yetişti yetişmedi derdim olmadı.Ablam yardıma gelecekti covid oldular maaile,5 günü geçmişti ama kimseyi riske atmayalım dedim o da gelmedi haliyle. Tırnağin varsa kaşınırsın konusuna aşinayım artık,kimseye güvenerek birşey yapmıyorum. Size de tavsiye ederim.

Kızımın 1 yaş doğumgününü eşim kızım ben kutlamıştık.
Birlikte fotoğraf çektirmiştik. Sonra da onun da yiyebileceği bir yemek yemiştik :)
Bu yıl artık mum üflemeyi öğrendi çok seviyor.
Ailelerimizi çağıracağım sadece.
Bir pasta yapacağım.
Anneme börek, kayınvalidemde de sarma getirir misiniz diyeceğim :KK70:
ayıp olmaz inşallah 🤣

Empati kurmaya çalışıyorum ancak anneniz zaten çocuğunuzla arada ilgileniyor anladığım kadarıyla. Birde başka şehirde olduğunuzu düşünün ailenizden uzak o zaman ne yapardınız mesela? Kadın istemiyor belli ki. Birde çocuğa bu yaşlarda doğum günü kutlamak en azından bana göre kendi aileniz arasında olabilirdi. Diğer üyelerin de dediği gibi hatırlamayacak bile. Bence moral bozmayın olduğu kadar yapın sizde.

Bebek hatırlamıyor ama anılar kalıyor işte 😍Ailemizle birarada oluyoruz. Mutlu günümüzü paylaşıyoruz. Bence gayet mantıklı. Ev çok pis değilse kendini yıpratmaya gerek yok. Akşam beybi uyuyunca parça parça bir şeyler yapılır. İkramları da yapabildiğin kadar yapamadıklarımı ben genelde evinde yapıp satan kadınlardan alıyorum. Sarma börek zeytinyağlılar vs.
Konu sinir krizine gelecekse saçmalık.

Bana bir yaş doğumgününü mekanda kutlamak mantıklı gelmiyor. Bebek daha ve uzun saatler bir mekanda geçiriyor huysuzlanıyor. Yoksa ev ortamında sıkıntı yok.
Mekanda kutlamak bana çok uzak bir kavram zaten. Bebekle ev ortamı her zaman ilk tercihimdir. Çocuk büyüyüp de arkadaşlarım da gelsin annneeeeaaaa diye çok ısrar ederse ancak öyle. 😁 Ben severim doğum günü temalarıyla uğraşmayı. Üç hafta sonra oğlanın doğum günü var, şimdiden tasarlıyorum nasıl pastayı, balonları falan. Yaza denk geldiği için en işsiz günlerim, bana da uğraş çıkıyor sjsksjsk

Yalandan drama yapan kisilerin samimiyetlerine inanmiyorum artik. Biz bir aileyiz basligi altinda insanlar sizin temizlikciniz olmak zorunda degil. Herkes gayet duzgun bi dille olmasi gerekeni kendi bakis acisiyla yazmis. Bu kadar agresyon anca sizin basinizi agritir konu sahibi, ne annenize ne de size yorum yazip oneride bulunanlara bi sey olmaz.

1 yasindaki cocuga dogum gunu aile arasinda yapilir
Cocuk ne anlayacak
bi 5 yasina geldiginde belki yani
Sirf millet gelecek hediye getirecek modaya uyulacak diye ne cocukla ilgilenilmis ne de psikoloji kalmis 🤷‍♀️

Aaa öyle demece olmasın ama. Sosyal medya adeti bunlar gelenek yani. Şart. Olmazsa olmaz. Hiç olmaz. Çocuk ağlasın hiç sorun değil. Ben birinci yaş gününü coşkuyla ve mutlulukla kutlayan bebe görmedim. Fotolarda bile hep bebek ağlar anne baba ise gülerek herşey yolunda gibi poz verme derdine düşerler. Sadece zamane annelerinin o yapmış ben de yapmalıyım egosunun dayatması. Çok yazık. Üzüldüm bebeciğe.

Ben olsam yapmazdım doğum günü ben fotoğraf çekimi yaptırdım hem evim batmadı hrmkafam ağrımadı ilk sene için yeterli benim için.

Tesekkur ettigimi hatirlamiyorum 😅
Aile arasi dedigimiz cekirdek ailedir
Tüm aile demek isteseydim sulalecek derdim zaten 😃
Ayrica temizlik de son güne birakilmaz 🫠
3 4 gun onceden kaba temizlik biter son gun bi tur supurge yapilir gecilir zaten yine batacak yani
Neyse burda cevap yetistirebildiginize göre isler bitmis demektir 😃
Nişanı aile arası yaptığında annen ve baban mı geliyor sadece 😂 temizliği son güne bıraktığımı nerden gördün küren mi var 🔮😂😂

Normalde anneler kucuk bebek te varsa kizlarina yardim ederler.Kizlarinin uzerindeki stresi biraz azaltmak icin biraz yardimci olsalar,en azindan biraz bebekle ilgilenseler iyi olur.Benim annem yapardi Ben de her zaman yapiyorum.Karsilikli boyle onemli gunlerde biraz destek olmali diye dusunuyorum.

bu da doğru değil yazık değilmi o insanada o da hayır burda yapamazsın diyemediğinden kabul ediyordur. genç yaşta sizi zorlayacağını düşündüğünüz bir işi yaşlı bir insanın üstlenmesini bekliyorsunuz.
Yok kız çok.memnun oluyor aslında orda yapmak herkese diyor gelin doğum gününü bende yapar diye bulaşığı yalasigi hallediyom zaten ama o evime gelecekler gerginliği olmuyor 😅

Çocuk 1 yaş doğum gününden ne anlar ki? Bunca eziyet neden? Hem kendinize hem bebeğe sıkıntı yani.
Belki annenin de canı sıkkındır birşeye denk gelmiştir sinirli halleriniz. Normal bir zamanda arayıp tekrar konuşun

Back
X