Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her zaman kadınların kendi ayaklarının üstünde durmasını savunan biriyim hatta sadece maddi özgürlük diyelim çalışmaz ama aileden akar vs gibi ama ev hanımıysan nasıl kocan çalışır kocan karar verir diyebiliyosunuz? Hanımlar hani kadınız ya biz kendi hemcinsimize layık gördüğümüz şey bu mu? Cevap bu mu? Gerçekten utanç verici.
O zaman evlenmesin bu anasının prensesi erkekler, otursunlar kendi kazansın kendi yesin içsin anasına alsın hediyesini. Evlendiysen kazandığın yediğin içtiğin karınla ortaktır ötesi yok. Bi lütuf gibi sunamaz verdiklerini. Bi adam eşine nasıl para vermez, kadının karnını doyur başını sokacak evi sağla kadında o evi çiçek yapsın sonra dön para benim param de. Ne ala memleket.
Ay çok sinirlendim ya.
Bu erkeklerin iki sopası varsa birini kırın, ev hanımıysanız camınız büyükse çağırın birini temizletin, kutlama mı yapacaksınız tutun birini hazırlatın yemekleri, eğer imkan varsa yapın tüm kadınlar yapsın. Neden daha azına layık olalım. Bazı kadınlar istiyo ki ev hanımı karın tokluğuna yaşasın bir şeye layık olmasın,istemesin nasılsa kendi kazanmıyo hakkı yok.
Bi adam çalışıyorsa kendine çalışamaz, karısına çocuklarına çalışır. Aile olmak aile kurmak böyle bi şey.
 
Bır de bu toplumda erkek yapısı belli.
Sankı herkes üst düzey gibi.
Öyle yazanlar varkı bazen hangı toplumda yaşıyorlar dıye düşünüyorum..
Ben kozmopolıt bır toplumda yasadım Çocukluğum gençliğim orada geçti.
Her tıp insanın olduğu...
Bızım ülkemizde öyle kalıtelı adam sayısı az.
Bunla mı evlendın bunla mı evlendın dıye sorguya cekıyoruz da.
Erkeklerin yuzde 90 i bu tip.
peki çözüm?
evlendi

adam da anasına tabanca alıyor k.valideye kahve makinesini gereksiz görüyor, ben niye k.valideye bakayım yavv diyor.
onu geçtim çocuğuna oda yapmıyormuş.

peki.
%90 bu, (buna katılıyorum, oran belki farklıdır ama genel fikre katlıyorum) mecbur bunlarla evleniyorlar. (niye mecbursa artık)

sonra? ne yapacaklar bu adamları? nasıl sürecek böyle böyle, mesela nereye kadar?
 
Valla mune sen cok guzel ifade ediyorsun.
Ben tam olarak dusuncelerimi yansitamadim zaten . Belki o anki tepkisi oyledir diye bile dusundum.
Cunku esime kizdigimda ben, ben degilim. Agir konusmam ama aklimdan her sey gecer

Konu sahibinin de gecmis mesajlarini okumadim ,belli ki esi es degilmis
Ben de yeni evlendigim zamanlar ,kayin tarafi ile sorun yasadigim icin gorusmek istemedigim zamanlar oldu.
Simdi saygi cercevesi icinde gorusuyorum.

Dedigin gibi ,esimin hatri var. Buyuk bir olay yasasam fikrim degisebilir belki🙈

Insanlarin yapisi farkli farkli. Mukemmellik beklemiyorum kimseden ama hoslanmadigim birden fazla davranis oldugunda ,uzaklasirim.
Esim icin de gecerli bu. Hoslanmadigim davranisi aciklarim, soyledim, yoksa normal kabul eder.

Siimdi bu arkadas ya diyecek(mqddi kosullarini gozeterek) ,benim de bu evde hakkim var, almak istiyorum.
Ya da tamam ben calisiyorum. Cocuga bakici bulalim her sey esit.
Ama bununda surdurulebilirligi ne olur bilmem

Yani burayi okuyanlar, kendi suzgecinden gecirerek kendilerine uygun sekilde davransinlar. Tecrubeleri gozardi etmesinler
Diyorum ya eş ailesiyle anlaşabilen sayısı zaten bir elin parmaklarını geçmez, kimisi çok kötü şeyler yaşar şeytan görsün yüzlerini der, kimisi zamanla affettiği şeyler yaşar mesafeli de olsa görüşür, aynı şey erkekler için de geçerli, damadı aşağılayan insan yerine koymayan kayınvalide kayınpederler de var ama onlar kadınlar kadar çok değil, bizde çoğunlukla ezilen taraf kadın.

Kimse mükemmel değildir zaten, kim 4/4’lük ki🤷‍♀️ Bugün aşk böceği gibi davrandığınız eşinize bile yarın yüzünü görmek istemiyorum diyebiliyorsunuz, eş, aile ilişkileri inişli çıkışlıdır hep durağan gitmez fakat eğer eşinizi gerçekten seviyor isteklerine önem veriyorsanız, makul olmayan isteklerini de aranızda konuşup anlaşma yoluna gidebiliyorsanız parayı sizin veya eşinizin kazanıyor olmasının da bir önemi olmuyor.

Yeni dünya düzeni kapitalizm üzerine zaten lakin evlilikler de bu düzenin içinde duygudan uzak tümüyle para odaklı birliktelikler haline dönüştürülüyor.
Bu sistemde ne oluyor o zaman? kadın erkek çalışacak, kadın kocacım gelirken ekmek alır mısın demeyecek gidip kendisi alacak, erkek bu ay sıkıştım hesabıma biraz para atabilir misin demeyecek gidecek ek iş yapacak, herkesin parası kendisine çünkü.

Kimse kimseye hayatım aşkım bu ayki bütçemize bir bakalım, kira faturalar, çocukların giderleri, mutfak masrafı sonrası kalanla şöyle bir keyif yapalım demeyecek, bana yoldaş arkadaş dost da olmasın koca, parasıyla değil mi tutarım bir arkadaş diyeceksiniz o vakit, erkek iş yerinde yaşadığı sıkıntıları karısına anlatmayacak, kimse kimsenin birikiminden maaşından da haberdar olmak zorunda değil çünkü benim param.


Peki evliliğin duygu kısmı, birbirini önemseme kısmı nerede? He ama günümüz erkeklerine müstehak olan bu yalnız, hem dışarıda çalışayım hem evi temizleyeyim hem kocanın bütçesine birikimine katkı sağlayayım hem anasını babasını pohpohlayayım hem çocuğunu doğurayım çocuğun tüm sorumluluğunu da ben alayım olmaz zira.
Herkes çalışacak madem o vakit her iş ortak, gitsin kendi çamaşırını bulaşığını yıkasın, kendi yemeğini pişirsin kendi alışverişini yapsın, çocuğun altını değiştirsin gece bir zahmet kalksın ağlayan çocuğuna baksın, kendi arkadaşlarıyla dışarı mı çıktı çocuğu da yanına alsın ben de arkadaşlarımla gezmeye gideyim, yok öyle o gezsin ben evde oturayım, ben bulaşık makinesinden çamaşır makinesi programından anlamam deyip kadının üzerine yıkılmak yok.

Bu ülke kadınları hep fedakar ve verici olmuştur, cebinde milyarları olsa gider eşine çoluğuna çocuğuna harcar kendisine bir tişört bile almaz, niye kendime almadım da demez.
Sabahtan akşama işyerinde çalışır evde çalışır sesi çıkmaz, maaşını komple kocası alır niye alıyorsun demez ama hep de darbe yer, ailesinden yer, eşinden yer, çocuklarından yer, arkadaşlarından yer.

Yineliyorum bu yüzden çalışın, ne eşe ne aileye kimseye eyvallahınız olmasın ama paranızı kendinize tutun çünkü adamlar öyle yapıyor, ben çok eminim bu konudaki adam ailesine sadece hediye almıyor para desteği de yapıyor, aynısını karısı yapsa kadının maaşında söz hakkı olduğunu savunur bu erkek, kadınlar da evet eşle konuşmadan böyle kararlar veremezsiniz derler.
 
peki çözüm?
evlendi

adam da anasına tabanca alıyor k.valideye kahve makinesini gereksiz görüyor, ben niye k.valideye bakayım yavv diyor.
onu geçtim çocuğuna oda yapmıyormuş.

peki.
%90 bu, (buna katılıyorum, oran belki farklıdır ama genel fikre katlıyorum) mecbur bunlarla evleniyorlar. (niye mecbursa artık)

sonra? ne yapacaklar bu adamları? nasıl sürecek böyle böyle, mesela nereye kadar?
Seçenekler bellı.
İstediğini almak istiyorsa kendi calısmak zorunda.
Başka yolu yok bunun.
Bu ülkede kadının değeri yok.
Evde oturan kadının hıc yok malesef.
Iyı kötü iş bulup kendi isteklerini karşılayacak.
Birinin insafına bırakmayacak.
 
Seçenekler bellı.
İstediğini almak istiyorsa kendi calısmak zorunda.
Başka yolu yok bunun.
Bu ülkede kadının değeri yok.
Evde oturan kadının hıc yok malesef.
Iyı kötü iş bulup kendi isteklerini karşılayacak.
Birinin insafına bırakmayacak.
vallahi çalışacaksın o zaman diyince linç ediliyorsunuz burada

o yüzden anlamıyorum ya
evlenme denemiyor
yok illa evlenilecekmiş, zaten aileler mutlak evlendiriyormuş (kaç kişi zorla evleniyorsa artık)
çalış denemiyor

e ne diycez o zaman?
 
Seçenekler bellı.
İstediğini almak istiyorsa kendi calısmak zorunda.
Başka yolu yok bunun.
Bu ülkede kadının değeri yok.
Evde oturan kadının hıc yok malesef.
Iyı kötü iş bulup kendi isteklerini karşılayacak.
Birinin insafına bırakmayacak.
Ama günah değil mi şimdi bu kadına? Neden böyle söylüyorsunuz? Annelerimiz, büyük annelerimiz değersiz miydi? Asla değil evin asıl direği onlardı. Ne zaman babamız muhtaç etti annelerimizi? Kusura bakmayın ama şimdi türeyen bu prenses sünepe erkekleri bu şekilde düşünen kadınlar var etti. Mümkün mü ya kadın doğursun, çocuğa baksın, evin işini, çamaşırı, bulaşığı, yemeği yapsın. Bu adamın kahrını çeksin sonra birde çalışsın. İyi bari adamın cebine üç kuruş harçlık da koysun. Kadının çocuğuna bakacak kimse yok, hayatında çalışmamış adam da bunu bilip evlenmiş. Kendi ailesine her türlü desteği verip eşini yok sayması sizde kadının çalışmamasından mı kaynaklanıyor? Yapmayın Allah aşkına bi gün işsis kalırsınız hastalık hamilelik bi durum olur o zmn kocalarınzdan hiç bşey beklemyvcek misinşz?
 
vallahi çalışacaksın o zaman diyince linç ediliyorsunuz burada

o yüzden anlamıyorum ya
evlenme denemiyor
yok illa evlenilecekmiş, zaten aileler mutlak evlendiriyormuş (kaç kişi zorla evleniyorsa artık)
çalış denemiyor

e ne diycez o zaman?
Evde otursan ailenin yanında calısmasan yıne değerin yok.
Kımse 18 den sonra evde yatana aferin demez.
Kız da olsa böyle erkek de olsa böyle.
Bu toplumun gerçeği.
Sımdı anne kahve makinesi talep ediyor.
O zaman çocuğuna nıye önce oku iş bul dememiş.
Kızının alması gereken ürünü kızın kocasından bekliyor.
Bence abesle ıstıgal.
Adam kötü iyi ben orayı tartısmıyorum.
Ben çalıştıgım halde annem benden birşey talep etmez.
Ama ben gönlumce alıyorum.
Ama calısmasam talep edemem de etmem de.
 
Annemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de
Eşinizin tek maaşla annesine hediye alması da yanlış bana kalırsa .ev kira çocuk var diyorsunuz eğer o annesine alıyorsa siz de ufak bişey alabilirsiniz kahve makineleri biraz pahalı ama o pahalı bir hediye alıyorsa sizinkine de alsın .çifte standart uygulamak yanlış.çalışmama konusunda haklısınız çocuğu kreşe verseniz üstüne ev de kiraymış maaşı geçer ücreti.belki 3 yaşına gelince belediyenin kreşine verir çalışırsınız orası daha uygun ya da ailenizin yanına taşınırsınız onlar bakar yoksa zor.
 
Ama günah değil mi şimdi bu kadına? Neden böyle söylüyorsunuz? Annelerimiz, büyük annelerimiz değersiz miydi? Asla değil evin asıl direği onlardı. Ne zaman babamız muhtaç etti annelerimizi? Kusura bakmayın ama şimdi türeyen bu prenses sünepe erkekleri bu şekilde düşünen kadınlar var etti. Mümkün mü ya kadın doğursun, çocuğa baksın, evin işini, çamaşırı, bulaşığı, yemeği yapsın. Bu adamın kahrını çeksin sonra birde çalışsın. İyi bari adamın cebine üç kuruş harçlık da koysun. Kadının çocuğuna bakacak kimse yok, hayatında çalışmamış adam da bunu bilip evlenmiş. Kendi ailesine her türlü desteği verip eşini yok sayması sizde kadının çalışmamasından mı kaynaklanıyor? Yapmayın Allah aşkına bi gün işsis kalırsınız hastalık hamilelik bi durum olur o zmn kocalarınzdan hiç bşey beklemyvcek misinşz?
Ben realıst bır ınsanım bu konularda.
Ben yapmamasını onaylamıyorum.
Ama yapmıyor bu adam.
Bu kadın çalışmıyor hadı kızıp Baba evıne gıtse orada da değer görmeyecek.
Annesi aferın bak doğru yaptın demeyecek.
Bu devırde paran kadar varsın.
Hayalperest olmaya gerek yok.
Eskıler evde de hunharca calıstırılmıs ya tarlada ya fabrıkada.
Kımse evınde ay cnm yoruldun dinlen dememiş.
Evde daha çok canını cıkartmıs kadının.
Somurebıldıgı kadar sömürmus.
Etınden sütünden yunünden hesabı.
Eskı adamlar evde kadınlara tüm ailelerını baktırıyorlardı.
Erkekler öyle kadınlara hıc te prenses gıbı davranmadı ne gecmıste ne günümüzde.
Istısnalar hariç.
 
Ben realıst bır ınsanım bu konularda.
Ben yapmamasını onaylamıyorum.
Ama yapmıyor bu adam.
Bu kadın çalışmıyor hadı kızıp Baba evıne gıtse orada da değer görmeyecek.
Annesi aferın bak doğru yaptın demeyecek.
Bu devırde paran kadar varsın.
Hayalperest olmaya gerek yok.
Eskıler evde de hunharca calıstırılmıs ya tarlada ya fabrıkada.
Kımse evınde ay cnm yoruldun dinlen dememiş.
Evde daha çok canını cıkartmıs kadının.
Somurebıldıgı kadar sömürmus.
Etınden sütünden yunünden hesabı.
Eskı adamlar evde kadınlara tüm ailelerını baktırıyorlardı.
Erkekler öyle kadınlara hıc te prenses gıbı davranmadı ne gecmıste ne günümüzde.
Istısnalar hariç.
Adam yapmıyorsa kadına yüklenelim. Kadının değersizleşmesinden rahatsız olup aynı şeyi yapmaya çalışıyorsunuz. Burda benim bu kadına diyebileceğim tek şey keşke tanımadan çocuk yapmasaydı. Sanki atlı kovalıyor gibi evlendik hoop çocuk. İşte o zaman işe de girerdi anasının babasının evine de sığardı. Ama olan olmuş şu an bu kadına hiç bişey söyleyemeyiz bu şekilde yaşayan milyonlarca insan var. Eşini yeterli sevmediğini düşündürttü bu konu bana. Yoksa benim annem 50 yaşında kadın doğru düzgün okuma yazması yok babam prenses gibi davranır. Ayrıca eşinin ailesine giderken bile el boş gidilmez, arada bide hediye almak inceliktir. Görgü kuralıdır. Adam bunu yapmıyo hadi kadını linç edelim çalışmıyor. Keşke her kız çocuğuna aynı imkanlar verilsede ailesi arkasında durup eli meslek tutmadan evlenmese. Ama bunun aksi olduğunda kimsenin hayatına bu kadar burnumuzu sokmaya hakkımız yok. Hayat uzun bi maraton biz ne yaşıycaz belli değil
 
vallahi çalışacaksın o zaman diyince linç ediliyorsunuz burada

o yüzden anlamıyorum ya
evlenme denemiyor
yok illa evlenilecekmiş, zaten aileler mutlak evlendiriyormuş (kaç kişi zorla evleniyorsa artık)
çalış denemiyor

e ne diycez o zaman?
migrenimsi şahsen benim için çalışacaksın denmesi linçlik bir tavsiye değil çünkü kadınların çalışması konusunda sizinle hemfikirim, çizdiğiniz erkek profilinde de hemfikirim.

Benim için mesele kadın çalışsa da hemcinsleri tarafından bile yetersiz insan muamele görmesi, ki bu konunun 1-2 konu altı veya üstünde “kadın olsaydın beni evde tutsaydın” başlıklı konu var, konuyu açan çalışan bir kadın, hem ev işleri hem çocuk her şey kadının üzerinde belli ki zira kadın ameliyatlıyken bile ev işlerini aksatmamış daha önce açtığı bir konuda yazmış bunu, o halde eşinin ailesini bile ağırlamış kendince.

Bir kadın çalıştığı ve tüm işleri yaptığı halde hep eksik görülüyor, hep bir yetersizlik hissi.

Ülkenin belki %20’lik kısmı zorla evlendiriliyordur herkesin zorla evlendiğini düşünmüyorum, hormon aşk derken evleniyoruz sonuçta, bizde sıkıntı erkeklerde ve bizim eş seçimlerimizde, bu da toplumsal olarak ele alınması gereken bir sorun, kadına evlenmedin mi hala baskısı, evlenmemiş kadına toplumun bakış açısı, nikahta keramet vardır deyip odunsuları koca yapma çabamız vs vs.
 
Günün sonunda para adamın , onun sozu daha çok çıkar bu herkes için öyle . Bu devirde tek maaş ev kira çocuk masraf erkeklerde fazla sorumluluk var . Almak zorunda değil adam konu sahibi çocuk buyunce çalışırsın ama ben senin dışarda çakışacağını sanmıyorum elin isinde çalışmak zor hiç iş hayatında yok

Çalışmasa dahi koca para vermese boşanacak kadınlar burda abuk subuk yorumlar yapıyor.
Evliliği duygusal bağlardan koparıp ticari anlamaya çeviriniz burada.
 
Eş secımı olayında herkes aynı kültüre sahip değil.
Burası hertürlü kadının katıldıgı platform.
Okumuş da var okumamıs da.
Herkesın seçimi kendı çevresiyle yasamı ile alakalı.
Evlendıkten sonra çocuk yapılmıs. Kadın kendı kalesine gol atmış zaten.
Bu kadın bu şekilde aıle evine dönse orada da değer görmez.
Eş de zaten değer vermıyor.
Veren her türlü veriyor o ayrı.
Ama kadının elındekı mal bu.
Ne yapacak?
Mecbur çalışacak kı en azindan isteklerini karsılasın.
Evde yemek yapıyor ve çocuk bakıyor dıye aferın dememiş kocası.
Sonuç anne evınde anneye yapsa yemek çorba yıne değer görmez.
Şuan adama posta koymak istese nasıl koyacak?
Hadı çozum bulalım.
 
vallahi çalışacaksın o zaman diyince linç ediliyorsunuz burada

o yüzden anlamıyorum ya
evlenme denemiyor
yok illa evlenilecekmiş, zaten aileler mutlak evlendiriyormuş (kaç kişi zorla evleniyorsa artık)
çalış denemiyor

e ne diycez o zaman?
Siz kadının evde durması normalse adamın yaptığı da normal yazdığınız için tepki aldınız manipüle etmeye gerek yok. Kadının çalışmamasıyla adamın ekonomik şiddet uygulamasını aynı kefeye koydunuz.
 
Ama günah değil mi şimdi bu kadına? Neden böyle söylüyorsunuz? Annelerimiz, büyük annelerimiz değersiz miydi? Asla değil evin asıl direği onlardı. Ne zaman babamız muhtaç etti annelerimizi? Kusura bakmayın ama şimdi türeyen bu prenses sünepe erkekleri bu şekilde düşünen kadınlar var etti. Mümkün mü ya kadın doğursun, çocuğa baksın, evin işini, çamaşırı, bulaşığı, yemeği yapsın. Bu adamın kahrını çeksin sonra birde çalışsın. İyi bari adamın cebine üç kuruş harçlık da koysun. Kadının çocuğuna bakacak kimse yok, hayatında çalışmamış adam da bunu bilip evlenmiş. Kendi ailesine her türlü desteği verip eşini yok sayması sizde kadının çalışmamasından mı kaynaklanıyor? Yapmayın Allah aşkına bi gün işsis kalırsınız hastalık hamilelik bi durum olur o zmn kocalarınzdan hiç bşey beklemyvcek misinşz?
iyi de annelerimiz büyükannelerimiz 8 10 12 doğuruyordu, şu çekiyordu, hayvan bakıyordu, tarla bostan yapıyordu, yakacak çekiyor, ip eğiriyor giysi dikiyor/örüyordu. zaten çoğu kişi için pek bi ev kirası fatura da yoktu o zamanlar.

yani onlar çalışmayan kadın değildi ki. hepsi çalışan kadın.

benim sülalemde üst kuşakta çalışmayan kadın hiç yok. bu ev hanımı fikri çoook sonradan icat edilmiş bişey. şehirli hadi bilemedin kasabalı, varlıklı aile kadınları ancak ev hanımı olabilirdi 1970-80lere kadar da ülkenin %80i köylerde yaşıyordu zaten.


çünkü benimkiler sabahtan akşama gün doğmadan kalkıp (üstüne güneşi doğdurmak ayıptı) yatsıya hatta yatsıdan sonraya kadar (çıra ışığında) aralıksız hiç durmadan çalışıyordu. ve evi geçindiriyordu.

o kadınlar yumurta, et, süt, yakacak, giyecek, buğday patlıcan domates
hepsini yapıyordu zaten ev geçindiriyordu o kadınlar. fazla geleni pazara götürüp satıp kahve, çay alıyordu (bizde çay yetişmez)

yani bilmiyorum bu sitede herkeslerin büyükanneleri konaklarda yalılarda filan mı yetişmiş, anneleri isviçreli mürebbiyelerle mi büyümüş? ki o kadınlar da zaten okuyor beyaz yaka çalışıyordu.
kim bu erkekler tek çalışıp 8-10 nüfus bakan, kadınları hiç çalışmayan aileler yav?

hani varsa da bir ara dönemde kısıtlı yılda kısıtlı kesimde (şehre gelmiş ama kadının henüz çalışmadığı) çok küçük bir toplum kesimi için geçerli bu dediğiniz şey...
 
ben ne kadar yüksek bir bilinç seviyesindeyim bilmiyorum, bir iddiam yok. diyorum ya kimse maaşlı çalışmayla üst insan olmuyor. hepimiz mesaili köleleriz bir açıdan.

yine benim etrafımda çalışmamak için koşa koşa evlenen yeni nesil kızların hiçbiri de ailesi illa evlendirdiği için filan evlenmedi
üniversite de okumuş bu kız sanıyorum

ha 20-30 sene öncesine kadar olan başka
o zaman aile evleneceksin diyordu şimdi kızlar evlenecem diyor, ekseriyetle.
bu ikisi farklı şeyler, yoksa kumar masasında babası yaşında adamlara satılan kadınlar da var çevremde benim. ben o tuzu kuru pelinsu değilim. ama kadınlarımızın hep bir kadını mağdur çıkarma telaşı var, o ilginç. mağdurluksa da tercihli mağdurluk bu- genelde.

tamamen kendi tercihleriydi. hatta kursa göndereyim tekrar hazırlan bak şurada işe koyayım bi başla hele zamanla değişir vs., diyenleri dinlemedi evlendiler. bakın kendi başına birşeyler yapmaya uğraşmaktan bahsetmiyorum bile.

yani gerçekten kadınlara bu kadar toplum baskısı yapılıyor mu evlen evlen diye 20 yaşında, emin değilim ben. (gayet muhafazakar çevreden bahsediyorum, konyalıyım zaten). az bir kısım var sanki yok kadın okumaz çalışmaz, evlenir boy boy doğurur diyen? evlen diyenler de atan, evlen diyor. çok da kimse okuma çalışma demiyor. (ha evet 21 yaşında okul bitir 22 23 atan 25 evlen 30a kadar doğur, herkes wonderwoman çünkü. ama bari "satmıyor" kimse kızını çocuk yaşta)

illa evlen diyen de vardır tabii de az yani ha ama bence giderek artıyor bu oran, azalacağına, bu da ayrı bir konu. (aslında çok bağlantılı bir konu da neyse)

mağdur kendileri oluyorlar, dahası muhtemelen gelecekte daha da fazla olma riski var. bu da hepimiz için sorun. (ben kadınlar ortada kalsın istemiyorum şahsen çünkü)
sıkıntı orada

yoksa evet her tercih kendi içinde saygın. her tür insan lazım, her tür insan değerli. (hayvanlaşmadıkça)
ve elbette ki bana ne? kime ne? belki temiz bir ev sıcak 3 kap yemek, sabah çocuğu kreşe yetiştirdim yok yetiştiremedim telaşesi olmadan ütülü gömlek giymek ya da kendine zaman ayırmak da
bence bunlar da maddi değilse de manevi bir tatmin, huzur çok da kıymetli elbette, mutlu mesut yaşayıp gitmek de mümkün pekala.(fazla tüketmemeye çalışan sakin yaşayan bir insanım). bunlar "değersiz" de değil ama

nihayetinde bunların maddi tutarı yok, bunlar CVye yazılmıyor, bunlar prim ödemiyor, çocuğu işe koymuyor...geçer akçe lazım insana.

günün sonunda 40-45-50 yaşına geldiğinde bu adam yok milyon lira kumar borcu, yok "çıtır" sevgili, yok anama köyde ev yaptırcam sevdası ile kadını boşayınca ortada kalan bu kadınlar oluyor. ya da işte bi kahve makinesi mesele oluyor. saç boyatacak beyefendi harçlık lütfederse...

"Açıkçası eşim bütün işleri yapıp benim eşyalarıma kadar ütüleyecek, sabah işe giderken kahvaltımı hazırlayıp beni geçirecekse ve çocuk bakacaksa “aynı benim seviyemde” ve ona harçlık dahi vermeyeceksem sadece karnını doyuracaksam otursun evde benim maaşım ikimize bu şartlarda yetiyor zaten". --> ha bunu ben de diyorum hatta keşke biri de doğurabilse :D süper olur ben bakarım yani sorun yok. madem bana yeni ufuklar kazandırcak, dünyamı büyütecek kapasitede adam yok, bari yani bu olsun...

ama dünyamız böyle bir dünya değil.
tersine çeviremiyoruz
en azından ülkemizde olmuyor

evet erkekler de genel olarak çöp.

şimdi.
peki ne yapalım? çözüm?

ya da bu kızlar ne yapsın? ben diyorum ki:

mal bu, evlenmişin, bu kadar şaşırma, çünkü şaşırcak bişey yok, belli adamın tıyneti. çekemiyorsan (bence çekememesi de normal de, mal bu anam işte, mal bu) çalışacaksın, yok çalışmıyorsan da adamın (!) eline bakarak bu elemanı adam (adam?) edemezsin, çok zor. ışık vaadetmiyor. böyle kavga dövüş üzül sıkıl geçecek ömür.

mesela boşan annen baksın çocuğa deniyor, en çok verilen tavsiye.

ne güzel dünya ya. sen bir davarla evlendin diye annen 50-55 yaşından sonra bebek baksın....baban evinin bir odasını bebek odası yapsın varsa kardeşin salonda koltukta yatsın. herkese yük ol, herkesin hayatını alt üst et. şahane. bu mu?

ben ciddi şekilde fikir teatisi için soruyorum.
Toplumun hiç de az sayılmayacak bir yüzdeliği karısının çalışmasını istemiyor ve buna göre bir evlilik yapıyor. Eşinin gerçekten çalışmasını istediği için mi o lafı söylediğini zannediyorsunuz. Ekonomik şiddeti uygulayan bütün erkeklerin ağzından benzeri laflar çıkar.

Çözüm kısmı için zaten hepimiz tıkanıyoruz. Bu dümdüz kötü insanlara hangi yolla ders verilmeli veya direkt boşanmalı mı bunlar olanaklar ve karakterle bağlantılı bir şekilde tartışma konusu.
 
Toplumun hiç de az sayılmayacak bir yüzdeliği karısının çalışmasını istemiyor ve buna göre bir evlilik yapıyor. Eşinin gerçekten çalışmasını istediği için mi o lafı söylediğini zannediyorsunuz. Ekonomik şiddeti uygulayan bütün erkeklerin ağzından benzeri laflar çıkar.

Çözüm kısmı için zaten hepimiz tıkanıyoruz. Bu dümdüz kötü insanlara hangi yolla ders verilmeli veya direkt boşanmalı mı bunlar olanaklar ve karakterle bağlantılı bir şekilde tartışma konusu.
yav tabiki de siz mi yazmıştınız biri yazmıştı "gözü açılmamış körpe kız alıyorlar, çalışsın istemiyorlar" diye. elbette ki öyle.

çalışmasın
e ama kocası da parasını kafasına göre kullansın.

hani hem çalışmasın hem kocası onu ezmesin.(ekonomik şiddet göstermesin)
oldu?
hangi ütopyada?

bu olsa süper, kimse "olmasın" demiyor da
olmuyor işte....
 
Siz kadının evde durması normalse adamın yaptığı da normal yazdığınız için tepki aldınız manipüle etmeye gerek yok. Kadının çalışmamasıyla adamın ekonomik şiddet uygulamasını aynı kefeye koydunuz.
kadının iş güç meslek güvence sahibi olmaması ile ihtiyaç duymadığı için ve/veya bir süre çalışmaması aynı şey değil. meslek sahibi/çekip gidebilecek/güvencesi olan öyle veya böyle kendini ezdirmeyecek kadın ol , adam nasıl hizaya giriyor o zaman. girmiyorsa da kenardan çekip gidebilir, mesela. ya yok ev kadını ol ama eşini düzgün adam seç yine ezilme, güvencen olsun, mümkün elbette ki.
illa her işi gücü olan kadın da kendini ezdirmiyor değil. öyle bişey iddia eden yok...

benim ne dediğim de belli, aynı çevrenin aynı zihniyetin ürettiği kafalardan/davranışlardan bir yarısına (kadına) "olabilir, ne var ki, tercihtir" diyip diğer yarısına (erkeğe) "hayır öyle olmasın, yapmasın öyle" diyemiyoruz. ha yapmasın da deriz de, olmuyor işte öyle, yapıyor. yapar. üzgünüm.

bakın hatta burada tekrar edeyim bunlar benim normalim değil, olan durum:

konu sahibinin "yaşadığı çevre"de kızlar okumayıp, meslek edinmeyip, asker polis bulup 20lerinin başında evleniyordur ve çocuk yapıyordur eş peşinde şehir şehir geziyordur, olabilir.

e konu sahibinin yaşadığı çevrede, o asker/polis kocalar da "ben dağ bayır çalışıyorum, zor kazanıyorum, para benim param, anama istersem alırım karım da ne veriyorsam onunla idare edecek, anasına ben alamam" diyor belli ki

şimdi zaten bu 2 çevre aynı çevre....%100 karbon kopya bu 2 çevre aynı çevre zaten.

anlamadığım şey şu

%100 aynı çevrenin mahsülü bu iki kafadan nasl kadınınkini onaylıyorsunuz da erkeğe gelince yoook diyorsunuz

(evet çatışma çıkıyor da şey gibi işte "kızım okumasın ama karımı kadın doktor doğurtsun" diyen kafalar gibi)

diyorsunuz ki kadın okumamıştır çalışmamıştır "çevresi öyle"dir
eee
ama kocası parasına benimdir demesin

yavv o iş nasıl olacak? onun da "çevresi öyle" işte
 
Her zaman kadınların kendi ayaklarının üstünde durmasını savunan biriyim hatta sadece maddi özgürlük diyelim çalışmaz ama aileden akar vs gibi ama ev hanımıysan nasıl kocan çalışır kocan karar verir diyebiliyosunuz? Hanımlar hani kadınız ya biz kendi hemcinsimize layık gördüğümüz şey bu mu? Cevap bu mu? Gerçekten utanç verici.
O zaman evlenmesin bu anasının prensesi erkekler, otursunlar kendi kazansın kendi yesin içsin anasına alsın hediyesini. Evlendiysen kazandığın yediğin içtiğin karınla ortaktır ötesi yok. Bi lütuf gibi sunamaz verdiklerini. Bi adam eşine nasıl para vermez, kadının karnını doyur başını sokacak evi sağla kadında o evi çiçek yapsın sonra dön para benim param de. Ne ala memleket.
Ay çok sinirlendim ya.
Bu erkeklerin iki sopası varsa birini kırın, ev hanımıysanız camınız büyükse çağırın birini temizletin, kutlama mı yapacaksınız tutun birini hazırlatın yemekleri, eğer imkan varsa yapın tüm kadınlar yapsın. Neden daha azına layık olalım. Bazı kadınlar istiyo ki ev hanımı karın tokluğuna yaşasın bir şeye layık olmasın,istemesin nasılsa kendi kazanmıyo hakkı yok.
Bi adam çalışıyorsa kendine çalışamaz, karısına çocuklarına çalışır. Aile olmak aile kurmak böyle bi şey.
Ne kadar da doğru yorum. Kadınlar kadınlara destek olacakken, ayağı kaysın, mutsuz olsun ezilsin derdindeler.
 
yav tabiki de siz mi yazmıştınız biri yazmıştı "gözü açılmamış körpe kız alıyorlar, çalışsın istemiyorlar" diye. elbette ki öyle.

çalışmasın
e ama kocası da parasını kafasına göre kullansın.

hani hem çalışmasın hem kocası onu ezmesin.(ekonomik şiddet göstermesin)
oldu?
hangi ütopyada?

bu olsa süper, kimse "olmasın" demiyor da
olmuyor işte....
Nasıl olmuyor ya? Herkesin çevresinde çalışmadığı halde gayet eşinden kıymet gören ve ekonomik şiddet yaşamayan kadınlar var bunun yanında kadının çalıştığı halde ekonomik şiddet gördüğü örnekler de var. Konu burada erkeğin kötü ve karaktersiz olması.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X