Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çalışmasa dahi koca para vermese boşanacak kadınlar burda abuk subuk yorumlar yapıyor.
Evliliği duygusal bağlardan koparıp ticari anlamaya çeviriniz burada.
Boşanmak ile ilgili birşey demedim ben . Benim babamda anneme para vermezdi . Sonra calisti kendi parası ile istediğini aldı . Bir adam para verse bile bittiğinde daha yeni verdim naptin der bunu iyi niyetle yapsa bile hesap yapar olayı demogolojiye çevirmiş konu sahibi boşanacak durum yok Türk erklerin çoğu böyle zaten . En iyisi çalismasi . Ama dediğim gibi ben caliscagini sanmıyorum.

Belli bi yaş üstü ablalar böyle konuşuyor o yüzden dedim. Koynuna girmek falan çok abes
Niye abes gayet sorulabilir sana para vermeyen adamı öpmeye nasıl için alıyor ya da o adam hangi yüzle yanaşıyor ben de şuan çalışmıyorum para harçlık almam kocamdan kart kullanıyorum ödüyor bana gelip hediye lafı etse ben bu adamla sevişemem valla evliyiz soyadını alıyoruz kütüğüne giriyoruz öyleyse o da kocalık sorumluluğu alsın

Eşi hakli diyenler neyin kafasını yaşıyor? Maden parasi yok kendi annesinede almasın o zaman?
Bir kahve makinesi o kadar pahalı bir şeyde değil. Ayrıca çalış annene sen al dediği kadın, evde onun çocuğuna bakıyor, evi temizliyor? Annesine bir hediyede alacak parayı vermeyecekse ne diye evleniyor elin kızı ile?
Aradığım yorum 👏🏻

Kendi annesine alıyorsa benim anneme de alacak o kadar. Durumu olmayan kendi annesine de almaz hediye. Çalış al demesi de almak istemediğinden dolayı çocuğa bakacak biri yoksa zaten maaşın yarısı bakıcıya vs gidiyor keşke maaşımız hep bizimle olsa ama evdeki hesap çarşıya uymuyor. Siz de sadece kendi çamaşırlarınızı ve çocuğunuzun çamaşırlarını yıkayın bakalım ne olacak...

Adamları premses yapan biz kadınlarız gene.Anneleri öyle yetiştiriyor ondan sonra da sevgilileri aman adamı elimde tutayım diye, yok alman usulü ödeme, yok adamın borcunu ödeme vs. Öğrenci değilse çalışıyorsa , bir yemek ya da bir kahve ağır geliyorsa, sevgili de yapmasınlar bir zahmet. Sonra evlenince zulüm başlıyor. Ben çalışıyorum , ben ne dersem o olacak, kadına para verilmiyor, karın tokluğuna yaşa deniyor. Burada bile dayatma var. Git çalış diye. Adam çalışmayan eş almış ama. Bilmiyor muydu masraflarını ? Kanun buna ekonomik şiddet diyor. Kadın para kazansa da kazanmasa da eve giren paradan eşit harcama hakkı var, olmalı bu.
Evet o zaman evlenmeseymiş çalışan bir kadınla ailesini kursaymış. Bazı hemcinslerim özellikle de iş bulamayan hemcinslerim kendilerini çok ezikliyor ama onlar olmasa evi de bir şey götürür bunu farkedemiyorlar. Kadına uygulanan çocuğun varsa kriterlerimize uymuyorsun lafı da ayrı bir saçmalık ben bu lafı da duydum. Kendimize değer vermeliyiz ki karşı taraf bizi ezmesin. Çalışan hemcinslerime de genelde erkekler yardım etmez kadın bir de evdeki işi yapar çalışmasaydın o zaman derler.

Niye abes gayet sorulabilir sana para vermeyen adamı öpmeye nasıl için alıyor ya da o adam hangi yüzle yanaşıyor ben de şuan çalışmıyorum para harçlık almam kocamdan kart kullanıyorum ödüyor bana gelip hediye lafı etse ben bu adamla sevişemem valla evliyiz soyadını alıyoruz kütüğüne giriyoruz öyleyse o da kocalık sorumluluğu alsın
İnanmıyorum parayla mı ya? Evlilik birliğinin içine etmişsiniz tebrikler 👍 bana para vermiyorsa bende onunla birlikte olmam, bu mudur yani evliliğinizin temeli? Kocalık sorumluluğu da para vermek size göre. Allah eşlerinize merhamet etsin siz etmiyorsunuz o anlaşıldı. Sanki evlilik değil de sözleşmeli beraberlik. Şirket kuruyor gibi evlilikler.

İnanmıyorum parayla mı ya? Evlilik birliğinin içine etmişsiniz tebrikler 👍 bana para vermiyorsa bende onunla birlikte olmam, bu mudur yani evliliğinizin temeli? Kocalık sorumluluğu da para vermek size göre. Allah eşlerinize merhamet etsin siz etmiyorsunuz o anlaşıldı. Sanki evlilik değil de sözleşmeli beraberlik. Şirket kuruyor gibi evlilikler.
Yok parayla değil kocalık sorumluluğu diye bir şey var benim ihtiyaçlarımı görmeyen adamla aynı yatağa girmem sadece para vermek değil ama ihtiyaçlarını karşılamak zorunda koca. Ben de çalışıyordum senelerce çalıştım evlilikte her şey beraber dedim ama bu kocamı sorumsuzluğa da itemez. Sana göre herhalde evlilik sadece kocaya hizmet karnına hizmet yatağına hizmet evlilik zaten temelde şirket kurmak gibi bir şey resmi beraberlik şartları belli hangi şartlarda yıkılır o olur her şey belli yani bu adamlar sanki karılarına çok merhamet ediyor onlarla çok duygusal bağ kuruyor ya şaka gibisin. Evliyiz diye adama opsiyonlu değiliz sekste ki merak ediyorum yani böyle bi adamı mide nasıl alır nasıl arzulanır. Seven erkek karısına cimri olmaz

Yok parayla değil kocalık sorumluluğu diye bir şey var benim ihtiyaçlarımı görmeyen adamla aynı yatağa girmem sadece para vermek değil ama ihtiyaçlarını karşılamak zorunda koca. Ben de çalışıyordum senelerce çalıştım evlilikte her şey beraber dedim ama bu kocamı sorumsuzluğa da itemez. Sana göre herhalde evlilik sadece kocaya hizmet karnına hizmet yatağına hizmet evlilik zaten temelde şirket kurmak gibi bir şey resmi beraberlik şartları belli hangi şartlarda yıkılır o olur her şey belli yani bu adamlar sanki karılarına çok merhamet ediyor onlarla çok duygusal bağ kuruyor ya şaka gibisin. Evliyiz diye adama opsiyonlu değiliz sekste ki merak ediyorum yani böyle bi adamı mide nasıl alır nasıl arzulanır. Seven erkek karısına cimri olmaz
Hanımefendi siz evlenmeye karar verip ertesi gün yatağa mı giriyorsunuz napıyosunuz anlamadım? Evleneceğiniz insanı önce tanır sevgili olur gezer tozar söz olur nişan olur o süreçte tanırsın. Benim nişanlım benim yol parama kadar hesabıma atardı. Taksiye bin gel indiğin yerde ben öderim derdi. Evlendikten sonra da ekstra para istemedim çünkü asla istememe bile müsaade etmez. Kazandığım para da benim paramdır keyfi harcama yaparım. O zaman ona göre evlenin. İki günde evlenip birde çocuk yapıp sonra burda yok öyle yok böyle abuk sabuk dertler ediniyorsunuz. Silah zoruyla mı oturttular nikah masasına? Yetmedi birde o adama çocuk yapalım.

Annemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de
Siz hayatınızda hiç çalışmamışınız evin tek gelir kaynağı eşiniz, o da kira fatura yeme içme çocuk masrafına ancak yettiriyordur bence. Kalanı da kendi kazancı olduğu için istediği gibi harcama lüksüne bence sahip.
Şu da bir gerçek ki herkes ince düşünceli değil, çalışmayan çoğu kadının eşi kadına verdiği paranın hesabını yapıyor ve kadının maddi gücü yoksa ezilip bükülüyor adamların karşısında.
Çocuğunuz küçük olabilir ama kreşler bunun için var gerekirse maaşınızın çoğu kreşe gitse bile ben olsam bir işe girerdim çalışır sigortamı işletir en azından özel ihtiyaçlarım için eşime eyvallah etmezdim. Ki ben yıllardır çalışan maddi anlamda ne kök aileme ne eşime yükü olmayan bir kadınım o nedenle kimseden beş kuruş istemem kimseye de aldığımın harcadığımın hesabını vermem. Bunun verdiği özgürlük gibisi yok o nedenle sizde çalışın bence..
Son olarak olmayan para ile kimseye birşey almaya kalkmayın anneniz bile olsa sormayın ne istersin diye varsa alın götürün ama yoksa susun derim böylesi daha iyi, karşı tarafıda beklentiye sokuyorsunuz eşinizi de kötü damat yapıyorsunuz boşanmak gibi bir düşünceniz de yoksa kol kırılsın yen içinde kalsın çözümü içinizde halletmeden planlar yapmayın derim.

Hanımefendi siz evlenmeye karar verip ertesi gün yatağa mı giriyorsunuz napıyosunuz anlamadım? Evleneceğiniz insanı önce tanır sevgili olur gezer tozar söz olur nişan olur o süreçte tanırsın. Benim nişanlım benim yol parama kadar hesabıma atardı. Taksiye bin gel indiğin yerde ben öderim derdi. Evlendikten sonra da ekstra para istemedim çünkü asla istememe bile müsaade etmez. Kazandığım para da benim paramdır keyfi harcama yaparım. O zaman ona göre evlenin. İki günde evlenip birde çocuk yapıp sonra burda yok öyle yok böyle abuk sabuk dertler ediniyorsunuz. Silah zoruyla mı oturttular nikah masasına? Yetmedi birde o adama çocuk yapalım.
Yok ben evlenmeden önce zaten şimdiki kocamla aynı evde yaşıyordum beraber büyüdüğüm adamla tanıya tanıya evlendim yine de sevgililik dönemine göre farklıyız. Konu sen ben değiliz sen resmen bu adamın yaptığını savunup ne yani adam para vermiyor diye sevişmesin mi evlilik birliği cart curt diyorsun. Kendinle çelişme. Sana hak olan başka kadına niye hak olmasın? Tamam bitti gitti bu adamı kabul et gocan başında işte kafasında mısın? İnsan değişiyor malum. Adama bak dağın başında yaşıyor çalışmayan kadınla evlenmiş mesleği yok. Bir de kadına ekonomik şiddet uyguluyor. Farklı pencerelerden bakıyoruz olaya. Konu ben ve benim evliliğim değil zaten böyle bi evliliğim yok. Ama olsaydı bunu kabullenip adama karılık yapamazdım

Annemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de
Sen evli olduğunu sanıyorsun ama bu evlilik değil, seni köle olarak almış eşin, insan yerine bile koymuyor , açıkçası böyle bir evlilikte kalmak daha kötü, birseyleri ya değiştirin, ya bitirin ya da kabullenip susun ...

Yok ben evlenmeden önce zaten şimdiki kocamla aynı evde yaşıyordum beraber büyüdüğüm adamla tanıya tanıya evlendim yine de sevgililik dönemine göre farklıyız. Konu sen ben değiliz sen resmen bu adamın yaptığını savunup ne yani adam para vermiyor diye sevişmesin mi evlilik birliği cart curt diyorsun. Kendinle çelişme. Sana hak olan başka kadına niye hak olmasın? Tamam bitti gitti bu adamı kabul et gocan başında işte kafasında mısın? İnsan değişiyor malum. Adama bak dağın başında yaşıyor çalışmayan kadınla evlenmiş mesleği yok. Bir de kadına ekonomik şiddet uyguluyor. Farklı pencerelerden bakıyoruz olaya. Konu ben ve benim evliliğim değil zaten böyle bi evliliğim yok. Ama olsaydı bunu kabullenip adama karılık yapamazdım
Daha önce yazdıklarımı da oku kime hak verdiğimi neyi savunduğumu görürsün.

Daha önce yazdıklarımı da oku kime hak verdiğimi neyi savunduğumu görürsün.
Yok çok belli ne olduğun gelip kocalık parayla mı para vermiyor diye sevişilmez miiiii evlilik birliği o bu diyen kim acaba? Sen kendine gelince layık görmüyorsun ama başka kadın buna layık okeyyu

Yok çok belli ne olduğun gelip kocalık parayla mı para vermiyor diye sevişilmez miiiii evlilik birliği o bu diyen kim acaba? Sen kendine gelince layık görmüyorsun ama başka kadın buna layık okeyyu
Az kitap oku da okuduğunu anla. Öyle bi adamla zaten evlenilmez. Hadi evlenildi çocuk yapılmaz. Sizce bu kadının ilk mağduriyeti midir bu? Ufacık birşeye konuşan düğün zamanı kim bilir neleri ukte bıraktı içinde. Evlenmiş ve çocuk yapmış boşansa daha zor. Herşey çok kolay size göre. İş tecrübesi yok boşasa çalışabileceğini sanmıyorum. Birde çocuğu var ailesi oo hoşgeldin geç otur mu diyecek zannediyorsunuz. Bir kahve makinesi almadı diye aile yuva yıkılır mı allah akıl fikir versin.

Günün sonunda para adamın , onun sozu daha çok çıkar bu herkes için öyle .

Kalanı da kendi kazancı olduğu için istediği gibi harcama lüksüne bence sahip.
Geride de sormuştum size de sorayım o zaman. Adam tek çalıştığı için kendi ailesine para harcamakta özgür ve eşinin annesine hediye almamakta haklıysa o zaman konu sahibi de eş sülalesinden herhangi biri evine geldiğinde önlerine yemeğini, çayını, çorbasını hazırlayıp koymamakta ve misafir ağırlama işini sadece kendi akrabalarına yapmakta haklıdır o zaman diyebilir miyiz? Yani maddi olmayan herhangi bir emeği sadece kendi ailesine vermekte özgür o zaman.

Az kitap oku da okuduğunu anla. Öyle bi adamla zaten evlenilmez. Hadi evlenildi çocuk yapılmaz. Sizce bu kadının ilk mağduriyeti midir bu? Ufacık birşeye konuşan düğün zamanı kim bilir neleri ukte bıraktı içinde. Evlenmiş ve çocuk yapmış boşansa daha zor. Herşey çok kolay size göre. İş tecrübesi yok boşasa çalışabileceğini sanmıyorum. Birde çocuğu var ailesi oo hoşgeldin geç otur mu diyecek zannediyorsunuz. Bir kahve makinesi almadı diye aile yuva yıkılır mı allah akıl fikir versin.
İkiniz aynı taraftasınız aslında. Sadece bir cümleye takılıp tartışıyorsunuz şu an :/

Ben bana yazdıklarına bakıyorum bana verdiğin cevaplar ortada. Tamam adam kadına para vermesin olay kahve makinesi mi sadece hiç para vermiyormuş. Kadın da bunu unutup adamla sevişmeye ona hizmet etmeye devam etsin çünkü aman evlilik birliği zarar görmesin.

Ben bana yazdıklarına bakıyorum bana verdiğin cevaplar ortada. Tamam adam kadına para vermesin olay kahve makinesi mi sadece hiç para vermiyormuş. Kadın da bunu unutup adamla sevişmeye ona hizmet etmeye devam etsin çünkü aman evlilik birliği zarar görmesin.
Napsın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X