Annemi Özlüyorum

Ben inanın anlamadım konuyu... A Arya94 sen anlatsana , erkek arkadaşıylamı yakınlaşması olmuş ne olmuş?
Evet yakinlasma olmus. Sonrasinda hamile kalmaktan korkuyordu. Ama takinti boyutunda bir korku oyle boyle degil.
Kendini cok hirpaladi. Surekli gebelik testi yapti. Ameliyat oldu hala hamile oldugunu dusunuyordu. Karni sisti yine korkmaya basladi.
Ama simdiki sorun bu degil. Sorun gecmise olan pismanligi..

Aynı benimde öle oldu ama bn evlendim

Erkek pisman olmaz bz yapnca namus meselesi erkek yapinca bsey olmyo

Burda konu açıp kendini üzme; senin sinirlerin bozulmuş, orda bir psikologla görüş ve bu kendine acımayı bırak. Sen hala değerlisin, senden başka yok. Ailenin tek varlığısın, sana bi şey olsa onlar nasıl üzülüler biliyor musun?

Hala gittiğinde nasıl pervane olurlar seni mutlu etmek için.... Birlikte olduğun elemana gelince, ne yaşamışsan yaşamışsın, bundan pişman olacaksan bir şey yapmazsın bir daha olur biter. Eğer konu çocuğa olan güveninse, uzak durursun olur biter. Şunu yaptım ben namussuzum şöyleyim böyleyim deme kendine, her haltı yiyip sonra kendini namus abidesi gösteren yalancılardan bin kat insan ve namuslusun onu bilerek yaşa. Namuslu süsü verilmiş namussuzlardan olma yeter, yaşadıkların için kimse seni yargılayamaz ve yargılattırma da!!!
BAK KONUYA ZIPLAMIŞ HEMEN ZAR VE ZİNA KAFALAR. Milletin hayatına puan verme hakkına sahip değil.

Biz buna buyumek.olgunlasmak.diyoruz kararniz z dogrultusunda hersey olmus aile yanindan.ayrilmaktan bahsediyorum yani olmasi gereken oymus ve olmus yapacak.birsey yok denemeden bilinez erkek.arkadas.olayina gelincd .bazi seyler icin hayata kusmenin yada pismanligin dibini yasamanin hic anlamiyok tevbe edin tekrarlamayin ve hesabi sadece Allaha cc vereceginizi unutmayin kimse karisamaz uzulmeyin

İnşaallah bir daha yapmayacağı bir olay yaşamış. Karşısındaki gibi insanları artık hayatına almayacak. Pişmanım diyor zaten ama psikolojisini biranönce düzelmesi gerekiyor. Allah beterinden saklasın.

Yok cocuk zaten destek oluyor. Cocukta bi sıkıntı yok. Dedim ya hamilelik takintisi vardi az da olsa gecti o. Simdi de mahcup hissediyor.
Amin Allah yardimcisi olsun..

Senin doktora gitmen lazım kardeşim...zağlam depresyondasın ayrıca boşluktasın diye düşünüyorum..

Üniversiteler kapatılsın mı ? Buram buram cehalet kokuyor. Tamam kızlar otursun evde anasının babasının dizinde evde koca beklesin. Sonra da ülke neden böyle diyelim .​

insan; beşer şaşar hatalar yapar, yaptığı hatayı anlayıpta hatasından dönen tecrübe kazanmış olur, yaptığı hatadan pişmanlık duyan, esef eden olgunlaşmış olur. Hatan ne olursa olsun artık farkındasın tecrüben var ve anlaşılan o ki baya da esef edip pişman olmuşsun buda demek oluyor ki olgunlaşıyorsun, ailene gelince, sen onların evladısın, yaptıklarını bilmiyorlar belki ama bi önemi yok sen hatanı anladın ve pişmanlığını yüreğinin en derininde yaşıyorsun bunu da Allah biliyor, bundan böyle daha temkinli ve dikkatli olursan aynı hataya düşmezsin ama insanız dedim ya yapmamaya çalıştığın şeyden korunursun ama bambaşka hataların da olacak yaşadığın sürece. Sen doğru olmaya gayret et, yanlışlarınla yüzleşmekten çekinme kimseye anlatmak zorunda değilsin, kimseye kendini ispatlamak mecburiyetin de yok, sen pişman ol affını allahtan dile, tövbeni et, Allah yüreğini de içinide en iyi bilendir. ailene karşıda hürmet ve saygıda kusur etme sen her zaman onların gözünde kıymetli olacaksın. Saygılar.

hepinizin yazdiklarini tek tek okudum arkadaşlar. destek veren olmuş başka pencereden bakan olmuş hepsinden Allah razı olsun. Konu dışında tartisilan konular olmuş. Bugün doktorun izniyle ilaclarimi azaltmaya başladım. Bundan sonrasının sadece benim elimde olduğunu söyledi doktor ve benimle ilgili umutları olduğunu söyledi. Bugün erkek arkadaşımın doğum günü ve onun benden 3 aydır beklediği şeyi hediye edicem ona. Eski halimi. Neşeli takintisiz korkusuz güleryüzlü halimi.. Şimdi onun için toparlanma zamanı belki bu halim sadece bu güne de özel olabilir ama 1 gün bile olsa eski ben olacağım heyecanliyim mutluyum. Allah hepinizden razi olsun güzel yürekli insanlar.

Bakın doktorunuz bile umutlu konuşmuş
Bence o eski halinizi öncelikle kendinize hediye edin
üzüle üzüle fiziksel olarak da hasta olursunuz kenfinize bunu yapmayın
Daha yasanacak ne kadar güzel günleriniz var önünüzde
Hayatta hiç bir şey kendini bu kadar yıpratmaya inan ki hiç DEĞMEZ

Üniversite ortamında görmedik değil. Evet maalesef erkek kız hep aynı evde kalıp, bir sürü olaylar olabiliyor. Sınıftan erkek bir arkadaşın sevgilisi hamile kaldı da çocuk aldırdılar ve daha neler neler. Yaşlarımız ilerledi hepimiz çoluk çocuğa karıştık. Ama hiçbiri de evlenmeden önce oh iyi ki de yaşadım demedi.
Yıllarca aile baskısında büyümüş insanlar aileden uzağa gidince ipten kopmuş danaya dönebiliyor.
Kesinlikle herkes aynı değil evet. Bu işlere karışmadan okuluna giden erkek kız yok değildi evet, ama azdı. (Benim gördüğüm)
Ama inan sorun zar olsaydı çevremde ilişki yaşayıp da evlenen o kadar çok arkadaşım var ki aralarında bakire olarak evlenenler çok az diyebilirim. Çoğunun da evlilikleri mutlu. Hatta evlenmeden önce her şeyi yaşamış evlenince kapanıp beş vakit namaza başlayanlar da var. Evet herkesin kendi vücudu kendi ruhu ama katlanamayacak insanların ben yaşaması taraftarı değilim çünkü yaşayan kişi eğer müslümansa ve dininin gerektirdiklerini de biliyorsa keşke yaşamasaydım diyor.
Bir de insan o geçmiş zamandaki insanlara o değer verip de zamanlarını boşa geçirdiğini düşündükçe sinir oluyor.
Şu da bi gerçek yaşanan yaşanmıştır artık bu saatten sonra zaman makinesi yok ya eskiye dönüp değiştirelim herşeyi.
O yüzden bazen istemediğin olayları yaşadığında en güzeli hiç yaşamamış gibi davranmak zamanla unutup üstünü kapatmak. Çünkü eğer geçmişe takılıp kalırsan ileriyi göremezsin.
Bizler hatasız değiliz hata yaparız (eğer hata olarak görüyorsan) önemli olan hatalarımızdan ders çıkarmaktır. Hiçbirimiz günahsız da değiliz. Tövbe edip gelecekte yapmamaya çalışmalısın. Her şey bir gün yoluna girecek.

Ne zaman psi. gitmeyi düşünüyorsun ya da gittin mi? Gerçekten iyi değil durumun. 2-3 kere terapi görsen mutlaka faydası olur. Belli ki birileri ile konuşmaya ihtiyacın var.

Konu sahibi, alınma, kırılma. Senin gibi genç arkadaşlarımıza, özellikle genç hanımefendilere yönelik yazmak istiyorum. Yaşıtız galiba, ben de üniversite 4. sınıftayım. Ailemden ayrı başka bir şehirde okuyorum ben de senin gibi. Senin gibi ailesinden uzakta okuyan bir sürü insan var. Arkadaşlar alt tarafı üniversite okumaya gidiyorsunuz oralara, neden saçma sapan işlere bulaşıp da başınıza dert alıyorsunuz? Elbette geri döndüğünüzde aynı kişi olmayacaksınız. Geri döndüğünüzde daha olgun, daha bilinçli, daha eğitimli insanlar olarak geri dönmelisiniz. Psikolojisi bozuk, yıkık dökük insanlar olarak geri dönmemelisiniz. Sizin gibi örnekleri gören aileler çocuklarını üniversite için başka şehre yollamaya korkuyor yahu. Altından kalkamayacağınız işlere ne diye bulaşıyorsunuz ben anlamıyorum. Tamam, anlıyorum, çocuk değilsiniz, cinsellik yaşamak istiyorsunuz ve yaşıyorsunuz, bu herkesin kendi tercihi ama arkasında duramayacaksanız yapmayın böyle şeyler. Okumaya gidiyorsunuz güya oraya ama bulaşmadığınız bela yok yani. Ben de 4 yıldır dışarıda okuyorum ama hiç başıma kötü bir iş açmadım çünkü kendimi biliyorum, ne istediğimi biliyorum, a'dan z'ye yaptığım her şeyin arkasında durabilecek kadar da birey oldum artık. Ve başarıyla da bitireceğim o okulu, bu sene, tam zamanında. Sizin bu yaştaki en büyük kaygınızın mezuniyet sonrası iş güç falan olması gerekirken yok hamile mi kaldım, yok şöyle mi böyle mi falan diye uğraşıyorsunuz. Konu sahibi, alınma, sadece senin için söylemiyorum. Umarım yazdığım şeyden dolayı bana kızmazsın zaten kendin de farkındasın her şeyin. Kimseye de tavsiye etmeyeceğini biliyorum. Hiç kimseye "ben yaptım siz de yapın, çok güzel, çok doğru" demeyeceğini bildiğim için bunları yazıyorum. Kızlar lütfen sadece okulunuzu normal bir biçimde okuyun ve ailenizin yanına geri dönün. Siz oraya macera yaşamaya değil eğitim almaya gidiyorsunuz. Lütfen kendi başınıza aileniz olmadan hayatınızı devam ettiremeyecek gibiyseniz de gitmeyin yani. Ailenizin yanında okuyun o zaman. Bişey yapıyorsanız da arkasında durun yaptığınız şeyin. Niyeti gerçekten okul okumak olan insanın başına gelmez böyle şeyler. Kaç yaşına gelmişsiniz artık, kendi isteğinizle yapıyorsunuz bazı şeyleri, o halde yaptığınız şeyin arkasında durabilecek kadar da gücünüz olsun lütfen. Benim karşıma çıkmadı mı kötü şeylere çekmek isteyen insanlar? Benim karşıma çıkmadı mı sanıyorsunuz tek niyeti birlikte olup sonra da çekip gitmek olan erkekler? Benim karşıma çıkmadı mı kötü alışkanlıklara bulaşmış arkadaşlar? Hepsini başımdan attım tehlikeli olduklarını fark ettiğim an. Kimseye kanmadım çünkü benim amacım normal bir şekilde okuyup geri dönmekti. Çocuk değilsiniz artık bazı şeyler kendi elinizde. İnsanlara hayır demek, iyi ve kötüyü ayırt etmek, yanlış yollara sapmak ya da sapmamak kendi elinizde. Cinsel ilişkiye giriyorsunuz ama bunun sorumluluğunun farkında mısınız? Bi kere bekaret gidiyor. Hamile kalabilirsiniz. Hastalık kapabilirsiniz... Bunları göze alabiliyorsanız size kolay gelsin. Göze alamayan insan yaptığı zaman sonuçları çok üzücü oluyor. Benim de yakın çevremde var böyle insanlar yani. Yapmayın.

asla kizmiyorum sana kesinlikle haklısın kesinlikle. Sağol.

asla kizmiyorum sana kesinlikle haklısın kesinlikle. Sağol.
Üzme kendini.

Üniversiteler kapatılsın diyenlere de biz artık ağzımızı bıraktık, başka bir organımızla bile gülmüyoruz, gülemiyoruz. Bu kadar çok üniversite olmasına ben de karşıyım ama neden, eğitimin kalitesi düştüğü için. Orası bir eğitim yuvasıdır. Bak benim bir kız kuzenim var, benden iki yaş küçük. Ben 2. sınıfa geçmişken o bulunduğumuz şehirde (İzmir'de) özel bir üniversiteyi kazandı. Babası yani amcam, tercihlerine şehir dışı yazdırmamış. Babamla amcam kuzenim hakkında konuşurlarken babam sormuş, keşke devlet üniversitesi çıksaydı sizin için daha iyi olurdu falan diye. Ben de o esnada başka bir şehirde üniversite 2. sınıfa geçmiştim. Amcam demiş, yok, kız çocuğunu şehir dışına yollamak iyi değil, ben yollamam o yüzden şehir dışı yazdırmadım demiş. O öyle söyleyince babam da, sen ne demek istiyorsun? Ben de kızımı şehir dışına yolladım, ne yapıyormuş şehir dışında okuyan kızlar? falan demiş. O da, yok abi ben kendi kızım için konuşuyorum, kızım gözümün önünde okursa benim için daha iyi olur, demiş. Yani genellemek de yanlış. Başını derde sokanlardan daha fazla sayıda insan da başarıyla bitiyor o okulları. Ben sadece belki üniversiteye yeni başlayacak olan bazı arkadaşlarımız okursa kulağına küpe olsun diye yazdım.

Sen bir an önce toparlanmaya bak.

Yazdıklarınıza katılmakla beraber benim de dikkatimi çeken sinirimi bozan bir durum var. Ya şu üniversite okuyan gençlik kendini ne sanıyor anlamadım gitti, otobüste giderken kız arkadasına alacağı iç çamasırdan bahseden bir gençlik. Üniversite okumayı dünyadaki en büyük meziyet sanan hanzolar var. Biz de okuyoruz üniversite hem de üniversitenin en alasını okuyoruz, bir gün yanlış işe bulaşmadan bu yaşa geldik ben de son sınıftayım, bir gün kendimi övmüş değilim üni okuyorum diye, sorsanız hepsi prof, doç... Yaptıklarını meziyet sanan üniversite gençliği.. Genel olarak üniversitelerin durumu bu, hepsi aynı değil elbet.Konunun dışına taştım ama bunları da yazmadan da gecemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…