Evet yakinlasma olmus. Sonrasinda hamile kalmaktan korkuyordu. Ama takinti boyutunda bir korku oyle boyle degil.
Aynı benimde öle oldu ama bn evlendimBulunduğum şehirde okuyabilmek için daha doğrusu başka bir şehirde okuyabilmek için çok uğraştım. Yepyeni bir hayatım olacaktı. Kendi evim kendi mutfağim. kendi kararlarım. Oldu da ailemin yanından çıktım okumaya geldim ve tam 4 yıl oldu. Şimdi yasadiklarima bakıyorum da nasıl gelmişim nasıl geri gidicem.. Babamın ağlayarak bıraktığı o kız değilim artık. Annemin her gün yemek yedin mi ne yemek yedin diye sorduğu kız değilim. Annemle babam hala ayni değişen BENİM. Öyle çok özlüyorum ki annemi. Hİç gelmeseydim diyorum.. Annem hep yanımda olsaydı keşke. Keşke bunlar hiç yasanmasaydi. Keşke hersey planladigim gibi gitşeydi. Şimdi derslerime calisabilir durumda olabilirdim. şimdi mutlu olabilirdim. Eğer sağlığınız yerindeyse aileniz yaninizdaysa siz doğru bir insansaniz hiç birşeyi dert etmeyin hep sukredin..
Erkek pisman olmaz bz yapnca namus meselesi erkek yapinca bsey olmyoErkekler kaçıylq birlikte oluyo ( birlikte oldukları da yani bizleriz) hangi erkek pişman hangisi utanıyor böyle arabesk yapıyor senin gibi.
Madem yaşadın isteyerek yaşadıysan arkasında dur Ha tecavüze falan uğradıysan hakkını ara vs.
Şu an saçmalıyorsun başka bişey değil.
Evet yakinlasma olmus. Sonrasinda hamile kalmaktan korkuyordu. Ama takinti boyutunda bir korku oyle boyle degil.
Kendini cok hirpaladi. Surekli gebelik testi yapti. Ameliyat oldu hala hamile oldugunu dusunuyordu. Karni sisti yine korkmaya basladi.
Ama simdiki sorun bu degil. Sorun gecmise olan pismanligi..
Yok cocuk zaten destek oluyor. Cocukta bi sıkıntı yok. Dedim ya hamilelik takintisi vardi az da olsa gecti o. Simdi de mahcup hissediyor.İnşaallah bir daha yapmayacağı bir olay yaşamış. Karşısındaki gibi insanları artık hayatına almayacak. Pişmanım diyor zaten ama psikolojisini biranönce düzelmesi gerekiyor. Allah beterinden saklasın.
Ah Be Arya.. Bilsen nasıl bir pismanlik. . Zamanı geri alicaz nelerden vazgecersin deseler ailem hariç herseyden vazgeçip böyle bir şeyi yasamamis olmayı tercih ederdim. Rabbim hep dua ediyorum beni affetsin diye.. Şimdi çıkıp biraz hava almalıyım. .
hepinizin yazdiklarini tek tek okudum arkadaşlar. destek veren olmuş başka pencereden bakan olmuş hepsinden Allah razı olsun. Konu dışında tartisilan konular olmuş. Bugün doktorun izniyle ilaclarimi azaltmaya başladım. Bundan sonrasının sadece benim elimde olduğunu söyledi doktor ve benimle ilgili umutları olduğunu söyledi. Bugün erkek arkadaşımın doğum günü ve onun benden 3 aydır beklediği şeyi hediye edicem ona. Eski halimi. Neşeli takintisiz korkusuz güleryüzlü halimi.. Şimdi onun için toparlanma zamanı belki bu halim sadece bu güne de özel olabilir ama 1 gün bile olsa eski ben olacağım heyecanliyim mutluyum. Allah hepinizden razi olsun güzel yürekli insanlar.
asla kizmiyorum sana kesinlikle haklısın kesinlikle. Sağol.Konu sahibi, alınma, kırılma. Senin gibi genç arkadaşlarımıza, özellikle genç hanımefendilere yönelik yazmak istiyorum. Yaşıtız galiba, ben de üniversite 4. sınıftayım. Ailemden ayrı başka bir şehirde okuyorum ben de senin gibi. Senin gibi ailesinden uzakta okuyan bir sürü insan var. Arkadaşlar alt tarafı üniversite okumaya gidiyorsunuz oralara, neden saçma sapan işlere bulaşıp da başınıza dert alıyorsunuz? Elbette geri döndüğünüzde aynı kişi olmayacaksınız. Geri döndüğünüzde daha olgun, daha bilinçli, daha eğitimli insanlar olarak geri dönmelisiniz. Psikolojisi bozuk, yıkık dökük insanlar olarak geri dönmemelisiniz. Sizin gibi örnekleri gören aileler çocuklarını üniversite için başka şehre yollamaya korkuyor yahu. Altından kalkamayacağınız işlere ne diye bulaşıyorsunuz ben anlamıyorum. Tamam, anlıyorum, çocuk değilsiniz, cinsellik yaşamak istiyorsunuz ve yaşıyorsunuz, bu herkesin kendi tercihi ama arkasında duramayacaksanız yapmayın böyle şeyler. Okumaya gidiyorsunuz güya oraya ama bulaşmadığınız bela yok yani. Ben de 4 yıldır dışarıda okuyorum ama hiç başıma kötü bir iş açmadım çünkü kendimi biliyorum, ne istediğimi biliyorum, a'dan z'ye yaptığım her şeyin arkasında durabilecek kadar da birey oldum artık. Ve başarıyla da bitireceğim o okulu, bu sene, tam zamanında. Sizin bu yaştaki en büyük kaygınızın mezuniyet sonrası iş güç falan olması gerekirken yok hamile mi kaldım, yok şöyle mi böyle mi falan diye uğraşıyorsunuz. Konu sahibi, alınma, sadece senin için söylemiyorum. Umarım yazdığım şeyden dolayı bana kızmazsın zaten kendin de farkındasın her şeyin. Kimseye de tavsiye etmeyeceğini biliyorum. Hiç kimseye "ben yaptım siz de yapın, çok güzel, çok doğru" demeyeceğini bildiğim için bunları yazıyorum. Kızlar lütfen sadece okulunuzu normal bir biçimde okuyun ve ailenizin yanına geri dönün. Siz oraya macera yaşamaya değil eğitim almaya gidiyorsunuz. Lütfen kendi başınıza aileniz olmadan hayatınızı devam ettiremeyecek gibiyseniz de gitmeyin yani. Ailenizin yanında okuyun o zaman. Bişey yapıyorsanız da arkasında durun yaptığınız şeyin. Niyeti gerçekten okul okumak olan insanın başına gelmez böyle şeyler. Kaç yaşına gelmişsiniz artık, kendi isteğinizle yapıyorsunuz bazı şeyleri, o halde yaptığınız şeyin arkasında durabilecek kadar da gücünüz olsun lütfen. Benim karşıma çıkmadı mı kötü şeylere çekmek isteyen insanlar? Benim karşıma çıkmadı mı sanıyorsunuz tek niyeti birlikte olup sonra da çekip gitmek olan erkekler? Benim karşıma çıkmadı mı kötü alışkanlıklara bulaşmış arkadaşlar? Hepsini başımdan attım tehlikeli olduklarını fark ettiğim an. Kimseye kanmadım çünkü benim amacım normal bir şekilde okuyup geri dönmekti. Çocuk değilsiniz artık bazı şeyler kendi elinizde. İnsanlara hayır demek, iyi ve kötüyü ayırt etmek, yanlış yollara sapmak ya da sapmamak kendi elinizde. Cinsel ilişkiye giriyorsunuz ama bunun sorumluluğunun farkında mısınız? Bi kere bekaret gidiyor. Hamile kalabilirsiniz. Hastalık kapabilirsiniz... Bunları göze alabiliyorsanız size kolay gelsin. Göze alamayan insan yaptığı zaman sonuçları çok üzücü oluyor. Benim de yakın çevremde var böyle insanlar yani. Yapmayın.
Üzme kendini.asla kizmiyorum sana kesinlikle haklısın kesinlikle. Sağol.
Yazdıklarınıza katılmakla beraber benim de dikkatimi çeken sinirimi bozan bir durum var. Ya şu üniversite okuyan gençlik kendini ne sanıyor anlamadım gitti, otobüste giderken kız arkadasına alacağı iç çamasırdan bahseden bir gençlik. Üniversite okumayı dünyadaki en büyük meziyet sanan hanzolar var. Biz de okuyoruz üniversite hem de üniversitenin en alasını okuyoruz, bir gün yanlış işe bulaşmadan bu yaşa geldik ben de son sınıftayım, bir gün kendimi övmüş değilim üni okuyorum diye, sorsanız hepsi prof, doç... Yaptıklarını meziyet sanan üniversite gençliği.. Genel olarak üniversitelerin durumu bu, hepsi aynı değil elbet.Konunun dışına taştım ama bunları da yazmadan da gecemedim.Konu sahibi, alınma, kırılma. Senin gibi genç arkadaşlarımıza, özellikle genç hanımefendilere yönelik yazmak istiyorum. Yaşıtız galiba, ben de üniversite 4. sınıftayım. Ailemden ayrı başka bir şehirde okuyorum ben de senin gibi. Senin gibi ailesinden uzakta okuyan bir sürü insan var. Arkadaşlar alt tarafı üniversite okumaya gidiyorsunuz oralara, neden saçma sapan işlere bulaşıp da başınıza dert alıyorsunuz? Elbette geri döndüğünüzde aynı kişi olmayacaksınız. Geri döndüğünüzde daha olgun, daha bilinçli, daha eğitimli insanlar olarak geri dönmelisiniz. Psikolojisi bozuk, yıkık dökük insanlar olarak geri dönmemelisiniz. Sizin gibi örnekleri gören aileler çocuklarını üniversite için başka şehre yollamaya korkuyor yahu. Altından kalkamayacağınız işlere ne diye bulaşıyorsunuz ben anlamıyorum. Tamam, anlıyorum, çocuk değilsiniz, cinsellik yaşamak istiyorsunuz ve yaşıyorsunuz, bu herkesin kendi tercihi ama arkasında duramayacaksanız yapmayın böyle şeyler. Okumaya gidiyorsunuz güya oraya ama bulaşmadığınız bela yok yani. Ben de 4 yıldır dışarıda okuyorum ama hiç başıma kötü bir iş açmadım çünkü kendimi biliyorum, ne istediğimi biliyorum, a'dan z'ye yaptığım her şeyin arkasında durabilecek kadar da birey oldum artık. Ve başarıyla da bitireceğim o okulu, bu sene, tam zamanında. Sizin bu yaştaki en büyük kaygınızın mezuniyet sonrası iş güç falan olması gerekirken yok hamile mi kaldım, yok şöyle mi böyle mi falan diye uğraşıyorsunuz. Konu sahibi, alınma, sadece senin için söylemiyorum. Umarım yazdığım şeyden dolayı bana kızmazsın zaten kendin de farkındasın her şeyin. Kimseye de tavsiye etmeyeceğini biliyorum. Hiç kimseye "ben yaptım siz de yapın, çok güzel, çok doğru" demeyeceğini bildiğim için bunları yazıyorum. Kızlar lütfen sadece okulunuzu normal bir biçimde okuyun ve ailenizin yanına geri dönün. Siz oraya macera yaşamaya değil eğitim almaya gidiyorsunuz. Lütfen kendi başınıza aileniz olmadan hayatınızı devam ettiremeyecek gibiyseniz de gitmeyin yani. Ailenizin yanında okuyun o zaman. Bişey yapıyorsanız da arkasında durun yaptığınız şeyin. Niyeti gerçekten okul okumak olan insanın başına gelmez böyle şeyler. Kaç yaşına gelmişsiniz artık, kendi isteğinizle yapıyorsunuz bazı şeyleri, o halde yaptığınız şeyin arkasında durabilecek kadar da gücünüz olsun lütfen. Benim karşıma çıkmadı mı kötü şeylere çekmek isteyen insanlar? Benim karşıma çıkmadı mı sanıyorsunuz tek niyeti birlikte olup sonra da çekip gitmek olan erkekler? Benim karşıma çıkmadı mı kötü alışkanlıklara bulaşmış arkadaşlar? Hepsini başımdan attım tehlikeli olduklarını fark ettiğim an. Kimseye kanmadım çünkü benim amacım normal bir şekilde okuyup geri dönmekti. Çocuk değilsiniz artık bazı şeyler kendi elinizde. İnsanlara hayır demek, iyi ve kötüyü ayırt etmek, yanlış yollara sapmak ya da sapmamak kendi elinizde. Cinsel ilişkiye giriyorsunuz ama bunun sorumluluğunun farkında mısınız? Bi kere bekaret gidiyor. Hamile kalabilirsiniz. Hastalık kapabilirsiniz... Bunları göze alabiliyorsanız size kolay gelsin. Göze alamayan insan yaptığı zaman sonuçları çok üzücü oluyor. Benim de yakın çevremde var böyle insanlar yani. Yapmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?