Annemin beni hastanede yalnız bırakma çabası

annemin öyle bir talebi olmuyor zaten canım, her isimi kendim yapar im ,buzamana kadar onca hastalık hastanelere de hep kendim gittim
Kadın beni narkozlu bırakıpta düğün ne gitmişliğim var hatta
ben başkası yapsa gene kendim yapar im, 2 gün sonra doğumum var,bir süpürge tutabilir canım,zor eğiliyorum
okadarda değil evim zatenv1+1 yapmasada söylemesini istiyor insan,gelip yemekvyapabilir,
Bana 2 yaşıma kadar bakmış,zaten hep ben anne oldum o çocuk, onun gözünün içine baktık hep biz,
,parasıda çok olduğu halde temizlikçi tutmaz ,ben temizlerim evini,bana diyorki bebek doğunca ben bakarım benim mutfak dolaplarını silersin diyor ,
Evinde hergun misafir ağırlar,ondan yoğun temizlik beklemiyorum ki ben

annem kendini yormaz zaten

ilginç bir şey var.

ailesi kötü olan, genelde eşten yana şanslı oluyor.

vurdumduymaz gamsız insanlar anne baba da olsa huyları değişmiyor kimseye merhamet duymuyorlar.

o yüzden ben aile vs bakmadan hayatımda insan seçiyorum, hiç öyle ay annneeeyyyym ablaaaağm triplerine girmiyorum artık, bana kim ne kadar emek verirse karşılığını o kadar veririm.

özellikle sağlık konusu benim için ayrı bir noktadadır ve düşman bilmem sağlık söz konusu olunca. kavga düşmanlık başka sağlık başka bir yerde gözümde, mesleğimin de etkisi var yeri geldi katile şifa verdim hayat kutsaldır dedim gocunmadım. asla kötülüğünü istemedim.

ama en kötüsü insanın en yakınları resmen sağlık konusunda umursamaz oluyor. bana öyle geliyor ki dışarıdan umursamaz görünen içeriden aslında gizli gizli sizin kötülüğünüzü istiyordur da ancak bu kadar belli edebiliyordur gibime geliyor.

o yüzden benzer tavırları sağlık konusunda ben de ailemden gördüm. artık o yüzden en ufak sağlık problemimde kendim hallediyorum, kan kusarım kızılcık şerbeti içtim derim hatta.

siz de öyle yapın inanın daha huzurlu olursunuz, insan yoksa görmediği şefkatin ağırlığını kalbine bindiriyor bir de ekstra. oysa kendi başına olunca daha güçlü oluyor, bir güç geliyor ilginç bir şekilde. hele bir de eşiniz bu kadar destekçiyken gerek yok.

ne güzel bir evladınız da olacak, o da size destek olacak ilerde öyle düşünün, başkasına ihtiyacınız yok, etmesin de evren size inş.

bu kadar temiz kalpli olup aynı zamanda güçlü olabilen kadınlar pırlanta gibiler çok nadirler mutluluğu hak ediyor hep mutlu olun.

Bazi anneler boyle oluyor .Benimki de her iki kurtajimda ayni gun seyahate çıktı.Esim bebegimle ilgilendi ben operasyondayken.Çözüm su: Mümkün oldukça kendini muhtaç etmicen.Kendine yakın bir dost bulcan ve kocana sıkı sıkı tutuncan.

annenin kafası farklı calısıyor anlamaya calısma . mümkün oldugunca ona mıhtac olmadan yasamaya bak. bazı anneler verici olmazlar evlatlarına bile

Size hayırlı bir doğum dilerim. İnşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız

Buna iş yaptırmak anneye kıymak olarak görmemeli bence evlat.
Onların yeterince yorgun olduğunu kabul ediyorum. Ama zor günümüzde anneniz veya ailemizden biri yardım etmesse kim edecek?
Arkadaşım doğum yaptı eve geldi evde yemeği yoktu. Annesi ben öğlenleri yemek yemem dedi kenara çekildi. Elini birşeye sürmedi. İki kap yemek yapsa veya bir yerin tozunu alsa eline mi yapışır?
Bu yardımdan bir annenin keyif alması seve seve yapması lazım.

Konu sahibesinin annesi ile ilgili serzenişlerini çok haklı buluyorum. hastanede yatan hamile bir evlada karşı ilgisiz rahat bir anne. Bunun dışında yorumlara göz gezdirdim de anne babalardan ne çok şey bekliyoruz. bizleri yetiştirmeleri büyütmeleri maddi manevi her şeyimizi sağlamaları bile yeterli bence. ama bazı arkadaşlar, babanne anneanne toruna bakmak zorunda gibi bir beklenti içinde kimisi evinin temizliğini annesinden beklemekte. annelerimiz çocuklarımıza bakmak evimizin işini görmek zorunda değiller.çok içinden gelen anne, evet bakar yardım eder. onun dışında annelere emrivaki yapmak çok yanlış, bu yaştan sonra hayatlarını yaşasınlar. elbet evlatları sıkıntıya düştüğünde yardıma ihtiyacı olduğunda yardım etsinler ki bilinçli vicdanlı ana baba zaten yardımcı olur sıkıntılarda.

Güleriz ağlanacak halimize hesabı, konunuzu okuduğumda rahatladım. Bir tek ben değilim demek ki aynı muameleye gören diye. Doğumdan sonra hastaneye geldi annem, hastanede bir ben bir esim. 2 saat durdu. Eve giderken onu da, kendi evine bıraktık. Bebek 1 haftalikken görmeye geldi. Onda da yolda kardeşlerimle tartışmiş, benim istediğimi yapmazsaniz ben de ses in evine girmem demiş, geldi, alt katta kaynimın evine girdi. Biz bebekle onun yanına gittik,onu görmeye.

O zamanlar anlamıyordum, beklemiyordum. Zamanla arkadaşlarımın doğumlarına gittikçe, bir taraflarında anneleri, bir taraflarında kayinvalideleri. Minnet etmem yerine, bir de nazlaniyorlar, Oram buram ağrıyor diye. Çok oturmuştu içime.

10 senelik evlilikte, beklentim.sıfır artık. O yüzden hayal kırıklığına ugramiyorum

Kızlar kusura bakmayın geciktim biraz iğneler, defalarca nst ölçümleri, çıkış işlemleri, eve dönüş derken ancak yazabiliyorum.

Annemle gerginliği uzatmadım. Kızkardeşimle konuştuk ve bana beni her ne olursa olsun yalnız bırakmayacağını, yanı.da olacağını, annem istese de istemese de bana destek olacağını söyledi yavrum benim. Çıkıp çıkmayacağım belli değildi o yüzden gel demedim.

Annemle de uzatmadım. Aslında söylenecek çok şey var içim dopdolu ama kendimi bebeğimi düşünmek zorundayım o yüzden fazla uzatamadım.

Brnimle benzer şeyler yaşayan ve beni anlayan arkadaşlar, sizler bilirsiniz nasıl berbat bir dışlanmış, kendini evlattan sayamama, eksiklik hissi olduğunu.

Yorumlarınız, destekleriniz ve dualarınız icin hepinize minnettarım. İyi ki varsınız.

Sen güçlü ol yeter, emin ol, stres yapmazsan çok rahat büyütürn bebeğini.

çok doğru dedin ,aileden yana sorunlu olanların eşleri iyi.uyor diye
Hata yapmaktan korkuyoruzda biz ondandir,canım yanlış bir evlik te bu tarz aileler yanindabolmuyor pek ,35 yaşında yeni evlendim

Annelik icguduseldir bazı insanlarda o iç güdu olmuyo malesef annende onlardan ..üzme kendini Rabbim acil şifalar versin bebeğini de zamanı gelince hayırlı bi şekilde kucağına alırsın inşallah

Ben bu düşünceyi anlamakta zorlanıyorum. Kimse onlara iş yaptırmak derdinde değil zaten. Evladımızı da kendimiz büyütüyoruz genelde. Ama zor zamanında destek de olmayacaksa aile dediğin nedir ki? Çoğu kadın sezeryanla doğum yapmış, ameliyatlı halde. Bir de her gece 2 saatte bir emzirmeniz gereken bir yavru var. Uykusuz, doğum yapmanın yorgunluğu üstüne bir de uykusuzluk yorgunluğu çeken, ilk bebeğiyse acemilik yaşayan kadınlarız çoğumuz. Kimden destek bekleyelim böyle bir zamanda pardon? Çocuğu büyükanneler için doğurmuyoruz tabi ki biz büyütüyoruz ama doğum yapmış, perişan haldeki çocuğunu umursamayan kadınlara da ben sizin kadar ılımlı bakamıyorum kusura bakmayın. Maddi manevi herşeyimizi sağlamaları yeterli demişsiniz. Buradaki mevzu zaten manevi olarak evlatlarını yalnız bırakmaları. Annelerimize yazık da bize yazık değil mi?

Cok sacma ne demek benim Allah'im var? Neyin ustune soyledi bunu? Kimse bu durumda yanliz olmak istemez ama siz isterseniz kv yada kardesinize kendiniz soyleyin. Allah yardimciniz olsun umarim bebis saglikli sekilde gelir

Allahsiz falan mı dedin de öyle bi cevap verdi

O konu şöyle. Ben amacın ne yaptığın normal mi sence dedim. Ben napıyorum ki dedi. Ben de sen gidiceksin, kızkardeşimi yanıma göndermiyorsun eşimi bile göndermeye çalışıyorsun benim bir şeye ihtiyacım olsa kim halledecek dedim. Refakatlik bir durumun yok dedi. Ben de nasıl böyle düşünebiliyorsun dedim, benim bir sorunum yok gayet normalim, benim Allah'im var o biliyor içimi dedi. Konu budur.

Aynı şeyleri doğum sürecimde bende yasadım.
çok kırıldım anlatamam
hatta biran önce evimden hitmesini istemiştim içimden
ve gittiği gün kınalar yakıcaktım neredeyse.

Ben annesinin düşkün olduğu kızlara çok imrenirim.hayret ediyorum nasıl bişey bu.annem bana eskisini bile kıyamasken
bazı arkadaşların annelerini görünce hep için için üzülürüm.

Birde ikinci oğlumu dünyaya getşreceğim zaman kız kardesim gelsin bari demiştim
Dünyanın kaç hali var
ahanda normal doğum olmadım
sezeryan olsam kim bakacak diper cocuguma diye aglamıştım da öyle gelmişti

Gercektende sezeryan oldum.tabi ilk günler yardımcı oldu 4.5 gun sonra karaları baglayıp kalbimi kırıcı seyler söylemişti

Sunu anladımki anneymiş babaymış kardesmiş evlatmış akrabaymış booooşşşş
becerebiliyorsan kendi kendinin caresine bakıcaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…