Temizlik yapılması için annelerinize nasıl kiyiyorsunuz ki ?
Bir yardımcı tutsanız , hem işiniz görülür , hem karşı tarafa iş imkanı sağlanmış olur.
Değer görüldüğünü hissetmek iş ile değildir. Bu zamana kadar o anne bakmadı mi bizlere ?
Şimdi hala beklentilerimiz neden devam ediyor ?
Yok torun bakacak, bana bakacak, önüme hali olacak v.s
Hastanede kaldığım haftalar haftalar boyunca , annemin büyük israrina rağmen , ona bir şey yaptırmaya kıyamadığım için kalmasını istemiyordum. Kaldığı zamanlarda üzüntüden uyuyamıyordum.
Yeterince yorulmuslar zaten hem bizlerle hem hayatla.
Bazi anneler boyle oluyor .Benimki de her iki kurtajimda ayni gun seyahate çıktı.Esim bebegimle ilgilendi ben operasyondayken.Çözüm su: Mümkün oldukça kendini muhtaç etmicen.Kendine yakın bir dost bulcan ve kocana sıkı sıkı tutuncan.Merhaba, yine içimi dökmelik bir konuyla karşınızdayım.
Sorun yine yeni yeniden annem. 34 haftalık hamileyim. Dün akşam sancım tuttu hastaneye gittik, o sıra annemin yanındaydım o yüzden annem de geldi hastaneye. Nst çekildi sancım var açılmam yok, yüksek oranda da enfeksiyon çıktı. Erken dogum yapabilirsin dedi doktor. Bu geceyi hastanede geçirdim. Annemde yanımdaydı ama ne yanımda olmak. Sabaha kadar deliksiz uyudu. Her işimi kendim gördüm, tuvalet, serum taşıma, nst vs. Bunlar sorun değil. Annemin ilgisizliğine alışkınım zaten.
Sabah uyandı, şakayla karışık anne git istersen sabaha kadar uyudun zaten dedim. Olmazsa ben gideyim dedi. Kızkardeşim gelir dedim, o gelemez okulu var dedi.
Dedim yarın tatil ne okulu? Olsun gelemez diyor hala ısrarla, hatta eşinde gitsin yazık burada masraf oluyor demez mi.. Üstelik kendisi maddi olarak çok iyi durumda bir insan. Eşim de zaten masraf falan aklına gelmez böyle bir durumda. Sonucta erken doğum riskim var ve oturduğumuz yere arabayla 45 dk uzakta bir hastanedeyim..
Bu kadın ne yapmaya çalışıyor artık kaldıramıyorum cidden ya. Dayanamadım söyledim bunları yüzüne, kalkmış benim Allah'ım var diyor, bir tek senin Allah'ın yok dedim ben de bizim de var...
Ya ben artık ne desem ne yapsam bilmiyorum..
Size hayırlı bir doğum dilerim. İnşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınızannemin öyle bir talebi olmuyor zaten canım, her isimi kendim yapar im ,buzamana kadar onca hastalık hastanelere de hep kendim gittim
Kadın beni narkozlu bırakıpta düğün ne gitmişliğim var hatta
ben başkası yapsa gene kendim yapar im, 2 gün sonra doğumum var,bir süpürge tutabilir canım,zor eğiliyorum
okadarda değil evim zatenv1+1 yapmasada söylemesini istiyor insan,gelip yemekvyapabilir,
Bana 2 yaşıma kadar bakmış,zaten hep ben anne oldum o çocuk, onun gözünün içine baktık hep biz,
,parasıda çok olduğu halde temizlikçi tutmaz ,ben temizlerim evini,bana diyorki bebek doğunca ben bakarım benim mutfak dolaplarını silersin diyor ,
Evinde hergun misafir ağırlar,ondan yoğun temizlik beklemiyorum ki ben
annem kendini yormaz zaten
Buna iş yaptırmak anneye kıymak olarak görmemeli bence evlat.Temizlik yapılması için annelerinize nasıl kiyiyorsunuz ki ?
Bir yardımcı tutsanız , hem işiniz görülür , hem karşı tarafa iş imkanı sağlanmış olur.
Değer görüldüğünü hissetmek iş ile değildir. Bu zamana kadar o anne bakmadı mi bizlere ?
Şimdi hala beklentilerimiz neden devam ediyor ?
Yok torun bakacak, bana bakacak, önüme hali olacak v.s
Hastanede kaldığım haftalar haftalar boyunca , annemin büyük israrina rağmen , ona bir şey yaptırmaya kıyamadığım için kalmasını istemiyordum. Kaldığı zamanlarda üzüntüden uyuyamıyordum.
Yeterince yorulmuslar zaten hem bizlerle hem hayatla.
Sen güçlü ol yeter, emin ol, stres yapmazsan çok rahat büyütürn bebeğini.Kızlar kusura bakmayın geciktim biraz iğneler, defalarca nst ölçümleri, çıkış işlemleri, eve dönüş derken ancak yazabiliyorum.
Annemle gerginliği uzatmadım. Kızkardeşimle konuştuk ve bana beni her ne olursa olsun yalnız bırakmayacağını, yanı.da olacağını, annem istese de istemese de bana destek olacağını söyledi yavrum benim. Çıkıp çıkmayacağım belli değildi o yüzden gel demedim.
Annemle de uzatmadım. Aslında söylenecek çok şey var içim dopdolu ama kendimi bebeğimi düşünmek zorundayım o yüzden fazla uzatamadım.
Brnimle benzer şeyler yaşayan ve beni anlayan arkadaşlar, sizler bilirsiniz nasıl berbat bir dışlanmış, kendini evlattan sayamama, eksiklik hissi olduğunu.
Yorumlarınız, destekleriniz ve dualarınız icin hepinize minnettarım. İyi ki varsınız.
ilginç bir şey var.
ailesi kötü olan, genelde eşten yana şanslı oluyor.
vurdumduymaz gamsız insanlar anne baba da olsa huyları değişmiyor kimseye merhamet duymuyorlar.
o yüzden ben aile vs bakmadan hayatımda insan seçiyorum, hiç öyle ay annneeeyyyym ablaaaağm triplerine girmiyorum artık, bana kim ne kadar emek verirse karşılığını o kadar veririm.
özellikle sağlık konusu benim için ayrı bir noktadadır ve düşman bilmem sağlık söz konusu olunca. kavga düşmanlık başka sağlık başka bir yerde gözümde, mesleğimin de etkisi var yeri geldi katile şifa verdim hayat kutsaldır dedim gocunmadım. asla kötülüğünü istemedim.
ama en kötüsü insanın en yakınları resmen sağlık konusunda umursamaz oluyor. bana öyle geliyor ki dışarıdan umursamaz görünen içeriden aslında gizli gizli sizin kötülüğünüzü istiyordur da ancak bu kadar belli edebiliyordur gibime geliyor.
o yüzden benzer tavırları sağlık konusunda ben de ailemden gördüm. artık o yüzden en ufak sağlık problemimde kendim hallediyorum, kan kusarım kızılcık şerbeti içtim derim hatta.
siz de öyle yapın inanın daha huzurlu olursunuz, insan yoksa görmediği şefkatin ağırlığını kalbine bindiriyor bir de ekstra. oysa kendi başına olunca daha güçlü oluyor, bir güç geliyor ilginç bir şekilde. hele bir de eşiniz bu kadar destekçiyken gerek yok.
ne güzel bir evladınız da olacak, o da size destek olacak ilerde öyle düşünün, başkasına ihtiyacınız yok, etmesin de evren size inş.
bu kadar temiz kalpli olup aynı zamanda güçlü olabilen kadınlar pırlanta gibiler çok nadirler mutluluğu hak ediyor hep mutlu olun.
Size hayırlı bir doğum dilerim. İnşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız
15 aylık bir kızım varamin inşallah teşekkür ler,darısı başınıza yoksa
15 aylık bir kızım var
Ben bu düşünceyi anlamakta zorlanıyorum. Kimse onlara iş yaptırmak derdinde değil zaten. Evladımızı da kendimiz büyütüyoruz genelde. Ama zor zamanında destek de olmayacaksa aile dediğin nedir ki? Çoğu kadın sezeryanla doğum yapmış, ameliyatlı halde. Bir de her gece 2 saatte bir emzirmeniz gereken bir yavru var. Uykusuz, doğum yapmanın yorgunluğu üstüne bir de uykusuzluk yorgunluğu çeken, ilk bebeğiyse acemilik yaşayan kadınlarız çoğumuz. Kimden destek bekleyelim böyle bir zamanda pardon? Çocuğu büyükanneler için doğurmuyoruz tabi ki biz büyütüyoruz ama doğum yapmış, perişan haldeki çocuğunu umursamayan kadınlara da ben sizin kadar ılımlı bakamıyorum kusura bakmayın. Maddi manevi herşeyimizi sağlamaları yeterli demişsiniz. Buradaki mevzu zaten manevi olarak evlatlarını yalnız bırakmaları. Annelerimize yazık da bize yazık değil mi?Konu sahibesinin annesi ile ilgili serzenişlerini çok haklı buluyorum. hastanede yatan hamile bir evlada karşı ilgisiz rahat bir anne. Bunun dışında yorumlara göz gezdirdim de anne babalardan ne çok şey bekliyoruz. bizleri yetiştirmeleri büyütmeleri maddi manevi her şeyimizi sağlamaları bile yeterli bence. ama bazı arkadaşlar, babanne anneanne toruna bakmak zorunda gibi bir beklenti içinde kimisi evinin temizliğini annesinden beklemekte. annelerimiz çocuklarımıza bakmak evimizin işini görmek zorunda değiller.çok içinden gelen anne, evet bakar yardım eder. onun dışında annelere emrivaki yapmak çok yanlış, bu yaştan sonra hayatlarını yaşasınlar. elbet evlatları sıkıntıya düştüğünde yardıma ihtiyacı olduğunda yardım etsinler ki bilinçli vicdanlı ana baba zaten yardımcı olur sıkıntılarda.
Cok sacma ne demek benim Allah'im var? Neyin ustune soyledi bunu? Kimse bu durumda yanliz olmak istemez ama siz isterseniz kv yada kardesinize kendiniz soyleyin. Allah yardimciniz olsun umarim bebis saglikli sekilde gelir
Allahsiz falan mı dedin de öyle bi cevap verdi
Var böyle tipler kimi aşırı düşkün olur gelini bunaltir kimi zoraki yapar herseyini. Ama benim anlamadigim anneniz durumun ciddiyetinin farkında değil mi acaba sanki hafife alıyor olayları. Bir de benim Allahım var ne demek ben elimden geleni yapiyorum gerisini sen mu düşün demek istedi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?