Annemin beni hastanede yalnız bırakma çabası

Her zaman bu hayal kırıklığına ugrayacaksiniz emin olun,o yuzden diger arkadaslarin belirttigi gibi beklentilerinizi dusurun.Artik siz de anne oldunuz bebeginizle oyle ilgilenin ki annenizin size hissettirdiklerini hissetmesin hic bir zaman.
Butun sevginizi ilginizi hakedenlerle yani ailenizle paylaşın,bebeginizi saglicakla buyutun

yazdıklarımdan pek bir şey anlamamışsınız.ben de zaten zor zamanlarda elbet yardımcı olmalılar yazdım. tekrar okumalısınız :) bazı arkadaşlar, anneler torunlarına bakmak zorunda vs. yazmış ben o yorumlara istinaden zorunda olmadıklarını ifade ettim.ayrıca, evet maddi manevi büyütmüş yetiştirmiş olmaları bile büyük bir şey. o kadarını da yapmayan çok ana baba var.

Bende kendi lohusaligimi hatırladım annemı doğumda yanımda istemiyordum zaten neler olabileceğini tahmin ettiğimden daha fazla sıkıntı yaşamak istemediğimden kv yi götürdük sağolsun çok yardim etti sakinleştirDi beni... dogumdan sonra edim annemi gidip aldı öyle gelmiş oldu hastaneye sonra benimle kaldı bi süre kalmaz olaydı yemek yenecek kv yaptı ev supurulecek gelene gidene bakılacak hep bi odaya geçti uyudu ben zaten gelenleri tanımıyorum yorgunum dddi durdu halbuki tek bi sefer bile bebeği alıp kucağıma vermedi dikislerdrn oturamıyordum ona rağmen kendim yaptım herşeyimi... anlayissizlik parayla olmayınca annem hepsini almış diye dusundum çok şükür Allahını izniyle 3. Gün ayaklandı evimide sildim süpürdüm yemeğimi de yaptım kv ye de daha fazla yük olmadım cunku lafini edecek bir insan. şimdi 2. Çocuğuma hamileyim Allahın izniyle ikisinide istemiyorum doğumumda da sonrasında da ablam gelirse yeter olmazsa da kocam baksın bana uğraşmak istemiyorum ne annemle ne kv mle
Allah kolay bir doğum nasip etsin insallah sana canını sıkma maalesef bu annelikle alakalı birsey degil mesele vicdanlı olmakta bizim annelerimizde o yok

Ben bir daha doğum olursa, kesinlikle yardımcı bir kadın tutacağım. Hastanede aten kalabalık sevmiyorum, ben helmeden yemeği yapsın, ilk 15 gün gelsin yemek yapsın, evi toparlayıp gitsin. Çocuğa da ben bakarım allah ın iziniyle.

Oglumu dunyaya getirdigim gun canim annem vardi hastanede yanimda o gun sezeryan oldum gecesinde annecigim o gece esimle beraber hastanede deliksiz uyudular bende gulumseyerek bol bol fotograflarini cektim hala fotolara bakar bakar guleriz.sonucta yasli onlar uykuya bizim kadar dayanikli olamayabilirler.ben sahsen hic alinip darilmamistim anneme sonucta hastane kosesinde uyudu benim icin o bile yeter.

wallaha okurken bıle sinirlendim, kendi anneme de senın annene de kv lere de hepsıne gerıldım.
benım de berbattı anlatmak ıstemıyorum

ama konu sahıbı senın şansın var dogum olmadan önce sen bunu yaşamışsın
dogumda artık ya eşin gelsın veya hemsıreler bakar zaten kızkardesını de annen gondermez gerek yok falan der
of gerıldım ya herkes aynı pıslıgı yaşamış allaskına kaç kere doguruyoruz ki bır ıkı uc bıraz yanımızda olsanız kıçınız mı düşer ..... (küfür ettım)

Beklentiniz az olursa az üzülür sünüz. Annem yok babam geldi doğumda ıkı çocuğuma bakmaya. Ben telefon edip sormasam çocuklar yemek yemiyordu.ışıklar açık uyuyan çocuklarımı kapısını kapatıp zifiri karanlıkta uyutmuş bilmiyordu büyük ihtimalle nasıl uyyduklarını bende demedim aklıma gelmedi hiç öyle yapacağı evde yalnız bırakıp ekmek almaya gitti, ben çöp bile indirmezdim yalnız kalmasınlar diye. Eve geldim hastaneden yemek yok. Baba şu yemeği yapabilirmisin dedim ben daha acıkmadım dedi :) gitti ama ben açıkmış tım
Zoruma gıttı çok ağladım ama babama deil anasızlıgıma
Allah sana sağlık versin herşeyin ustesınden gelirsin inş.

Defolsun gitsin sana tardım edecek biri gelsin gelmese de olur uyumuş zaten
Teyzem de annem anjiyo olurken yapmış aynı şeyleri

Erkek işte bilmez ki annem de bizi halama bırakmış babamın bıraktığı tüm parayı kendine alıyormuş evde bişey Yok kardeşimi çocukları dövmüş dudağı patlamış zor işte

karakteri mi öyle acaba ya, karakter olarak geniş rahat bi insan mı, yani kötü niyet değilde fıtratı mı öyle acaba, ne bileyim iki defa hastanede yattımda annem gözümün içine baktı, hiç uyumadı, ben de ona kızmıştım ne kendini harap ediyorsun git uyu ben iyiyim diye

Erkek işte bilmez ki annem de bizi halama bırakmış babamın bıraktığı tüm parayı kendine alıyormuş evde bişey Yok kardeşimi çocukları dövmüş dudağı patlamış zor işte
Amanın o ne be nasıl dövmüşşş,salak kadın nolacak
Bende öyle dedim geçtim ama ne biliyim cici karısına yemek yapıyor evi çeviriyor ev işine yabancı degildir yani babam
Öğlen arıyordum çocuklara tereyag ekmek yapmış kendi gibi. Ikı yumurta kırsana baba o ne öyle dedim yerlermi ki dedi :)))

Aman neyse başka çocuk fln yapmıyorum ALlah hastaneye düşürmesin bir dahada çocuklarım kimseye kalmasın. Ben bakarım herseyı yaparım sağlıklı olayım yeter

Amin

Bende annemden yana cok dertliyimdir ve kiz cocugum var onlar icin var gucumle mucadele ediyorum su hayats tamamen yalnizim Allahimdan baska kimsemde yok..bazen cok korkuyorum cok yorulup gucumun tukenmesinden onlara yetisememekten onlarindan benden yana dert yakinmasindan..cok eksik kaldigim cocuklarima yetemedigim cok zaman oluyor onlarda beni kotu anne ilan eder mi ki

Yahu insan nasıl uyur orda.Evladının sana ihtiyacı var.Hiç mi torun hevesin yok.Enteresan bir durum yani gerçekten.Ondan sana fayda yok,lohusalığında Allah yardımcın olsun.

Konu sahibinden dertliyiz sanırım sen yaz ben dinlerim:)
İlk defa anne olmanın beceriksizliği mıydı bilmem..Sezaryen olup,iki bebeyle yoğun bakım da bırakıp evime geldim 2 saat sonra çıktı gitti annem.. defalarca anne insana ihtiyacı m var dedim,yeni cici annenin (yeni kv oluyor)onun bakacağı ni iddia etti.Yüz vermiyormusum.yalan..Salak mı,anası yok ortada gelmiyorsa o napsin

Yapamıyorum,yigiliyorum.yaninda da düştüm.paran var bakıcı tut dedi.12 kişiyle görüştüm,ikiz diye yanıma yardım edecek bakıcı bulamadım.Allah rai olsun komsumdan..Ve diğerlerinden..

Bende sizi ikiz gibi büyüttüm dedi 14 ay var aramızda ablamla.sen beni anlamıyor musun,anlamak mı istemiyorsun perisanim dedim.bana mı sordun iki tane koydurmasaydin!!!! Dedi.tup bebek ikizlerim.

Bana yardıma gelmedi bende yaşlıyım artık dedi 40 imda 10 gün kalmamıştır ama o sürede başka şehire düğüne gidebildi.

İnsan kendi canı olunca konduramiyor ama..Öyle bir dan etti ki...Ben bakmayacağım demiyorum getirin bakayım dedi.Kiraya anneme doğru yaklasayim dedim o gün g... Gibi bıraktı gitti..İşte tüm limanı o gün yaktım..

Görmüyor, görüşmüyorum..Bayramdan bayrama..3 ayda bir 2 kg muz alıp torun görmeye geldi,onun insana ihtiyacı olursa-ki dilerim olmaz.bende 2 kg muz alıp,1 saat oturucam yanında..

Daha neler sayarimda.. Herkes yalan söyleyebilir,herkes adi olabilir ama bir anne? Benim aklım hiç almıyor..

Ev aldık düğün önü,biraz daha peşinat verilecek.takilar verilsin dedi aileler.annem kınayı ben ablasına almadım,almam dedi.dugun ertesi düğün takısı sayıldı.kv eşime çaktırmadan kızım kına örtün nerde diye sordu.bilmem bana vermediler dedim.anneme gittim.dedi ki piko cuya borcum var!!!senin borcunu ben odeyeyim kızın ayakları üzerinde duran biri ama sen ilk günden onu karşı tarafa rezil etmek ne demi

Ayy daha neler sayarimda,ama hep çevremde pir dönen anneleri gördükçe içim ağlar..

Ne güzel, kıymetini bilin annenizin... Anne olmak var, annecilik oynamak var. Konu sahibi arkadaşla bize ikincisi denk gelmiş ne yazık ki.
Annecilik!! Bana anlatmaya çalıştı tel.de.dedim ki niyetleri Allah bilir..
Benim gibi birilerinin olmasına sevindim resmen

İnan anam olmasaydı çok daha doğru kararlar vermiş olurdum şu hayatta.yada onun nasıl biri olduğunu 35 yasimdan önce görebilseydim..Sanırım konduramiyor insan

Konu sahibi takilma..Elalem ne diyecek deyip yaşamış onlar.icinden gelip yapmadiktan sonra yapmasinlar.

Dogumdan sonra yanina alma

Saçma !!!

Vakit yok ki burda.Yoğunluk var.Ve yatan hasta düzeni refakatçı olması daha iyi şeklinde.ÇÜNKÜ elaman sayısı ancak normal hrmşirelik yapacak kadar.Hasta bakıcı diye özel bakıcılar yok.Temizlil personeli var.Bizde malzeme bu.Yırtdışında refakatçımkabul etmiyorsa hasta bakıcılar tutar burda hastabakıcı yok.Hemşirelerin gerginliği de yoğunluktan olur genelde.

Allah allah ne anneler var dedim okuyunca. Üvey anneden beter bazıları... Allah sabır versin kabullenme gücü versin. Annem böyle olsa çok ağrıma giderdi kabullenmesi çok zor olurdu benim için,

çünkü kendimde anne oldum oğlum var bırakın kızımı oğlumun eşine kıyamam. Biliyorum çünkü o evlatlar nasıl büyüyor o doğum nasıl oluyor lohusalık nasıl dünyanın tepetaklak olması nasıl.

Gerçekten inanamıyorum böyle annelerin varlığına. Babaya konduruyor insanda anneye konduramıyor. Hiç mi içi cızlamıyor acaba?

Hayatta her işimi tek halledebilirim halledebilirdimde ama bazı zamanlarda annemden aldığım manevi gücü isterim, tut bakıcı baktır kendine değil mesele paranın yetmediği şeyler var hayatta.

Allah sabır versin kabullenip önüne bakıcaksın elden bişey gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…