- 27 Aralık 2016
- 137
- 111
- 103
yazdıklarımdan pek bir şey anlamamışsınız.ben de zaten zor zamanlarda elbet yardımcı olmalılar yazdım. tekrar okumalısınız :) bazı arkadaşlar, anneler torunlarına bakmak zorunda vs. yazmış ben o yorumlara istinaden zorunda olmadıklarını ifade ettim.ayrıca, evet maddi manevi büyütmüş yetiştirmiş olmaları bile büyük bir şey. o kadarını da yapmayan çok ana baba var.Ben bu düşünceyi anlamakta zorlanıyorum. Kimse onlara iş yaptırmak derdinde değil zaten. Evladımızı da kendimiz büyütüyoruz genelde. Ama zor zamanında destek de olmayacaksa aile dediğin nedir ki? Çoğu kadın sezeryanla doğum yapmış, ameliyatlı halde. Bir de her gece 2 saatte bir emzirmeniz gereken bir yavru var. Uykusuz, doğum yapmanın yorgunluğu üstüne bir de uykusuzluk yorgunluğu çeken, ilk bebeğiyse acemilik yaşayan kadınlarız çoğumuz. Kimden destek bekleyelim böyle bir zamanda pardon? Çocuğu büyükanneler için doğurmuyoruz tabi ki biz büyütüyoruz ama doğum yapmış, perişan haldeki çocuğunu umursamayan kadınlara da ben sizin kadar ılımlı bakamıyorum kusura bakmayın. Maddi manevi herşeyimizi sağlamaları yeterli demişsiniz. Buradaki mevzu zaten manevi olarak evlatlarını yalnız bırakmaları. Annelerimize yazık da bize yazık değil mi?
Amin hepimize inşallahrabbim keyifle mutluluk la büyütmeyi nasip etsin inşallah
Defolsun gitsin sana tardım edecek biri gelsin gelmese de olur uyumuş zatenMerhaba, yine içimi dökmelik bir konuyla karşınızdayım.
Sorun yine yeni yeniden annem. 34 haftalık hamileyim. Dün akşam sancım tuttu hastaneye gittik, o sıra annemin yanındaydım o yüzden annem de geldi hastaneye. Nst çekildi sancım var açılmam yok, yüksek oranda da enfeksiyon çıktı. Erken dogum yapabilirsin dedi doktor. Bu geceyi hastanede geçirdim. Annemde yanımdaydı ama ne yanımda olmak. Sabaha kadar deliksiz uyudu. Her işimi kendim gördüm, tuvalet, serum taşıma, nst vs. Bunlar sorun değil. Annemin ilgisizliğine alışkınım zaten.
Sabah uyandı, şakayla karışık anne git istersen sabaha kadar uyudun zaten dedim. Olmazsa ben gideyim dedi. Kızkardeşim gelir dedim, o gelemez okulu var dedi.
Dedim yarın tatil ne okulu? Olsun gelemez diyor hala ısrarla, hatta eşinde gitsin yazık burada masraf oluyor demez mi.. Üstelik kendisi maddi olarak çok iyi durumda bir insan. Eşim de zaten masraf falan aklına gelmez böyle bir durumda. Sonucta erken doğum riskim var ve oturduğumuz yere arabayla 45 dk uzakta bir hastanedeyim..
Bu kadın ne yapmaya çalışıyor artık kaldıramıyorum cidden ya. Dayanamadım söyledim bunları yüzüne, kalkmış benim Allah'ım var diyor, bir tek senin Allah'ın yok dedim ben de bizim de var...
Ya ben artık ne desem ne yapsam bilmiyorum..
Erkek işte bilmez ki annem de bizi halama bırakmış babamın bıraktığı tüm parayı kendine alıyormuş evde bişey Yok kardeşimi çocukları dövmüş dudağı patlamış zor işteBeklentiniz az olursa az üzülür sünüz. Annem yok babam geldi doğumda ıkı çocuğuma bakmaya. Ben telefon edip sormasam çocuklar yemek yemiyordu.ışıklar açık uyuyan çocuklarımı kapısını kapatıp zifiri karanlıkta uyutmuş bilmiyordu büyük ihtimalle nasıl uyyduklarını bende demedim aklıma gelmedi hiç öyle yapacağı evde yalnız bırakıp ekmek almaya gitti, ben çöp bile indirmezdim yalnız kalmasınlar diye. Eve geldim hastaneden yemek yok. Baba şu yemeği yapabilirmisin dedim ben daha acıkmadım dedi :) gitti ama ben açıkmış tım
Zoruma gıttı çok ağladım ama babama deil anasızlıgıma
Allah sana sağlık versin herşeyin ustesınden gelirsin inş.
Amanın o ne be nasıl dövmüşşş,salak kadın nolacakErkek işte bilmez ki annem de bizi halama bırakmış babamın bıraktığı tüm parayı kendine alıyormuş evde bişey Yok kardeşimi çocukları dövmüş dudağı patlamış zor işte
AminAmanın o ne be nasıl dövmüşşş,salak kadın nolacak
Bende öyle dedim geçtim ama ne biliyim cici karısına yemek yapıyor evi çeviriyor ev işine yabancı degildir yani babam
Öğlen arıyordum çocuklara tereyag ekmek yapmış kendi gibi. Ikı yumurta kırsana baba o ne öyle dedim yerlermi ki dedi :)))
Aman neyse başka çocuk fln yapmıyorum ALlah hastaneye düşürmesin bir dahada çocuklarım kimseye kalmasın. Ben bakarım herseyı yaparım sağlıklı olayım yeter
Uzun hikaye. Annem de sevgisizdi, bize ve rahmetli babama da hiç sevgisini görmedim. İşine gelene gösterir gerçi.
Neyse, konu sahibinin konusunu sabote etmek istemediğimden benim annemin mevzusunu uzatmayacağım. Kusura bakmasın konu sahibi de. Merak edersen özelden detayları yazabilirim ama
Annecilik!! Bana anlatmaya çalıştı tel.de.dedim ki niyetleri Allah bilir..Ne güzel, kıymetini bilin annenizin... Anne olmak var, annecilik oynamak var. Konu sahibi arkadaşla bize ikincisi denk gelmiş ne yazık ki.
Beklentiniz az olursa az üzülür sünüz. Annem yok babam geldi doğumda ıkı çocuğuma bakmaya. Ben telefon edip sormasam çocuklar yemek yemiyordu.ışıklar açık uyuyan çocuklarımı kapısını kapatıp zifiri karanlıkta uyutmuş bilmiyordu büyük ihtimalle nasıl uyyduklarını bende demedim aklıma gelmedi hiç öyle yapacağı evde yalnız bırakıp ekmek almaya gitti, ben çöp bile indirmezdim yalnız kalmasınlar diye. Eve geldim hastaneden yemek yok. Baba şu yemeği yapabilirmisin dedim ben daha acıkmadım dedi :) gitti ama ben açıkmış tım
Zoruma gıttı çok ağladım ama babama deil anasızlıgıma
Allah sana sağlık versin herşeyin ustesınden gelirsin inş.
Dogumdan sonra yanina almaMerhaba, yine içimi dökmelik bir konuyla karşınızdayım.
Sorun yine yeni yeniden annem. 34 haftalık hamileyim. Dün akşam sancım tuttu hastaneye gittik, o sıra annemin yanındaydım o yüzden annem de geldi hastaneye. Nst çekildi sancım var açılmam yok, yüksek oranda da enfeksiyon çıktı. Erken dogum yapabilirsin dedi doktor. Bu geceyi hastanede geçirdim. Annemde yanımdaydı ama ne yanımda olmak. Sabaha kadar deliksiz uyudu. Her işimi kendim gördüm, tuvalet, serum taşıma, nst vs. Bunlar sorun değil. Annemin ilgisizliğine alışkınım zaten.
Sabah uyandı, şakayla karışık anne git istersen sabaha kadar uyudun zaten dedim. Olmazsa ben gideyim dedi. Kızkardeşim gelir dedim, o gelemez okulu var dedi.
Dedim yarın tatil ne okulu? Olsun gelemez diyor hala ısrarla, hatta eşinde gitsin yazık burada masraf oluyor demez mi.. Üstelik kendisi maddi olarak çok iyi durumda bir insan. Eşim de zaten masraf falan aklına gelmez böyle bir durumda. Sonucta erken doğum riskim var ve oturduğumuz yere arabayla 45 dk uzakta bir hastanedeyim..
Bu kadın ne yapmaya çalışıyor artık kaldıramıyorum cidden ya. Dayanamadım söyledim bunları yüzüne, kalkmış benim Allah'ım var diyor, bir tek senin Allah'ın yok dedim ben de bizim de var...
Ya ben artık ne desem ne yapsam bilmiyorum..
Saçma !!!Kaldım ama yardım etmiyorlar diye de hiç dert etmedim kendime .
Bazen yabancı kadınlara bakıyorum her işlerini kendileri yapıyorlar ,birilerine güvenip de bir yola girmiyorlar.maşsef bizim Türk kadınımız öyle dgl .sonrada bizim erkekler bu yabancılarda ne buluyorlar diye hayıflanıyoruz .(konudan biraz saptı ama ,)
Özet hali: kimseye güvenmemek gerek
Vakit yok ki burda.Yoğunluk var.Ve yatan hasta düzeni refakatçı olması daha iyi şeklinde.ÇÜNKÜ elaman sayısı ancak normal hrmşirelik yapacak kadar.Hasta bakıcı diye özel bakıcılar yok.Temizlil personeli var.Bizde malzeme bu.Yırtdışında refakatçımkabul etmiyorsa hasta bakıcılar tutar burda hastabakıcı yok.Hemşirelerin gerginliği de yoğunluktan olur genelde.aslında oluyorlar ama burada işler biraz farklı işliyor.bazı hemşireler melek gibi çok iyiyken bazıları da tam tersi.yardım isteyince bakmayan,tersleyen,surat asan hatta hakaret eden türleri mevcut. o yüzden tam güvenemiyorsun.refakatçi bazen mecburiyetten oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?