Annemin beni hastanede yalnız bırakma çabası

O sizin hassasiyetinizde olmayabilir.Ayrica io da bir insan robot degil uykusu gelmistir uyuyabilir. Kötüleyemeyeceğim annenizi anlamaya çalışıyorum kusura bakmayin.O gece yaninizda kalmis bu bile yeter.Anneler fedakardir ama hizmetçi muameleside görmemeliler.

senin ne kadar zor sartlara direndigini eski konularindan biliyorum. ayrica ayni sey degil ki.. senin cocuklarin cok sansli senin gibi muhtesem bir anneleri oldugu icin

Bu kadar erken karar vermeyin, annemde ilk bir kac gun bana yardim edemedi (etmedi) ama on bes gun sonra evlerine gittigimde bebek gibi bakti. Bazi insanlar yardim edebilmek icin kendi istedikleri sartlari ararlar oldugunda yardimlarini yaparlar.

Ne güzel, kıymetini bilin annenizin... Anne olmak var, annecilik oynamak var. Konu sahibi arkadaşla bize ikincisi denk gelmiş ne yazık ki.
Benim anneminde hep büyük oğlu ve onun çocukları onlara bakar benim ilk oğlumda sevmiyordu bile kız evladın çocuğu onların sayılmıyormuş yanlarında olsam yine istemezdi bir mont almaya gitmiştim hiç unutmam eve dönerken camdan dinlemiştim kocasıyla ikisinin konuşmalarını ama büyük oğlunun çocuklarına hep bakar onlara kıyamaz şimdi çooooooooookkkkkkkk uzağındayım mumla arasa bulamaz ne mi oldu uzağım kıymetli oldum ama hala derdi başı oğlunum çocukları ben tek kızıyım oğlunun karısı ve kızı benden kat be kat daha değerli ona .....kızıyorum öfkeleniyorum ama o böyleee..kız evlat olduğum için hiç değerim olmadı Allahtan bir kız evlat diledim çok şükür verdiii..çok şükürr..görsün bakalım kız evlat annesi olmak nasıl oluyormuşşş..

DOgum yaptigim gece annem ve esim horul horul uyudular sabaha kadar bebegimmin basinda kendim bekledim (Sezeryandi doğumum) bosuna kendini uzme cnm boyle insanlara sinir olmaya degmez

Dusuk yaptigimda iyi oldu boylesi diyen bir anneye sahibim bende .
Ama artik akillandim
Dogursamda cagirmicam

yıllardır annemle hep catıstık,kavga gürültü ama malesef annemı 10 gün önce kaybettım aglama diodum fakat anneymıs ya üzülünüyor.desin bosver düsüncesizliğine ver nefesi var annen kötüde olsa var işte,kapını kapat annenle içli dıslı olma oda cok pısman olacak

Annen anladığında çok geç olacak sonuçta el kızına bel bağlamış kendi gül gibi kızı varken. İnsan sevmediğinin eline düşermiş bekle ve gör bakalım elden ayaktan düştüğünde seni nasıl mumla arayacak çok şahit oldum bu tarz olaylara.

En kötüsü annenin yanında olmaması değil de yanında olup el gibi durması...Sizinki de uyumus evinde uyusaymış, kalışı sadece annesi kalmamış demesinler diye. O mantıgı iyi bilirim...

O yuzden artık kimseden bişey beklemiyorum ve istemiyorum. Zaten kim yanındaysa o degerlidir. Size de tavsiyem bu halleri gorup uzuleceginize herseyi kendiniz halledin hayatta edebildiğiniz kadar...Yeri geliyor eş bile el oluyor...Üzülmektense inanın tek olmak daha iyi en azından ben boyle istedim dersiniz...

Birtek Allah'ı dost edinin üzülmek istemiyorsunuz ben artık uzulmekten bile yıldım annemin bencilliklerinden sonra

Siz de az dertli değilmişsiniz. Allah sabır versin. İnsanın en yakını olması gereken annesinden yana dertli olması çok acı. Ben daha çok şey anlatırım da hadi neyse. Tek doğum hikayesi değil, pek çok kez pek çok yerde derinden yaralar açmıştır annem bende. Babamın ölümünden sonra yaşattıkları, üniversitedeyken büyük abimin eziyetlerinin sessiz destekçisi olması, evlenirken desteği bırak köstek olması vs.

Ama artık umursamıyorum. Ondan birşey beklemiyorum, beklesem de elime birşey geçmez biliyorum çünkü. Komşu Ayşe teyzeyle iletişim nasıl olursa (ben komşularımla çok yakın sayılmam) annemle de öyle.

Bazıları o sevgiyi eşinin ailesinde arıyor, bende o da yok. Onlar benim ailemden bile vurdumduymaz. Çocuk doğduğunda aynı şehirde olmamıza rağmen 1 hafta sonra yarım saatliğine görmeye gelmiş insanlar.

Biz eşimle iki kırık dökük insan birbirimize içimizde ne kaldıysa onu verip evlat büyütmeye çalışıyoruz bir de. Başka çaremiz yok birbirimize tutunmaktan başka napalım

Hastabakici tutun. Sonrasinda da bebege bakar hem. Anneniz gelmis bir gun bakmis iste,insan bos bos otururken uyuyakalabilir, esiniz varmis o ilgilenmeli sizinle. Nedir bu annelerden is beklemek ben hic anlamiyorum. Hamilesiniz anne gelsin,cocuk dogdu anne gelsin,cocuk bakilacak anne gelsin. Su insanlari artik rahat birakmaliyiz bence. Kendi isinizi esinizle el birligiyle gorebilirsiniz diye dusunuyorum yetiskin bir kadin olarak.

arkadasim bende ne anadan ne babadan ne kocadan gun gordum.. ne guzel esin destekmis sana. rabbim agzinizin tadini bozdurmasin

Kız evlat olmak o kadar değil de, son çocuk olduğum için, beni isteyerek değil babaannem iki çocuğu az bulduğundan doğurduğu için, ama tabi oğulları da ona daha kıymetli olduğu için sevmedi annem beni. Bütün çocukluğum "üçü de çocuğum ama ilkinin sevgisi başkadır" lafını dinleyerek geçti. Alışkınım napayım. Anneler kızları evlenirken ağlar ya, benim annem ben evlenirken kendisine ağladı. Ben şimdi tek başına napıcam, babası öldükten sonra herşeyimi andromeda yapıyordu, benim en büyük destekçimdi, yalnız kaldım diye ağladı. Ama annedir, hakkı var diye silmiyorum hayatımdan. En asgari düzeyde yürütüyoruz ilişkimizi. Benim vicdanım rahat, kimsenin onu umursamadığı zamanlarda bir tek ben vardım yanında. Kıymet versin vermesin Allah görüyor. Bizimki de böyle bir kader işte ne yazık ki...

Defolsun gitsin sana tardım edecek biri gelsin gelmese de olur uyumuş zaten
Teyzem de annem anjiyo olurken yapmış aynı şeyleri

Yahu insan nasıl uyur orda.Evladının sana ihtiyacı var.Hiç mi torun hevesin yok.Enteresan bir durum yani gerçekten.Ondan sana fayda yok,lohusalığında Allah yardımcın olsun.

Bu kadar erken karar vermeyin, annemde ilk bir kac gun bana yardim edemedi (etmedi) ama on bes gun sonra evlerine gittigimde bebek gibi bakti. Bazi insanlar yardim edebilmek icin kendi istedikleri sartlari ararlar oldugunda yardimlarini yaparlar.

DOgum yaptigim gece annem ve esim horul horul uyudular sabaha kadar bebegimmin basinda kendim bekledim (Sezeryandi doğumum) bosuna kendini uzme cnm boyle insanlara sinir olmaya degmez

Kızlar bir konuyu net ifade edemedim sanırım. Annemin uyumasına bozuldum evet ama asıl derdim bu değil konumda da belirttim aslında.

Benim zaten ondan fazla bir beklentim yok ama kızkardeşimin ve eşimin neden yanımda olmalarına engel olmaya çalışıyor?

Kızkardeşim gelmek istiyor gelmesin hatta eşin de gitsin ne demek? Sen tek başına kal demek?

Hayır kendin destek olmuyorsun olana neden mani olmaya çalışıyorsun? Benim asıl bozulduğum şey bu. Yoksa elbette annem olması bana destek olmasını şart gibi beraberinde getirmez. Getirmiyor da ne benim için ne onun için. Ben ondan beklentimi çoktan minimuma indirmişim zaten.

Anliyorum ama esiniz de kizkardesiniz de aptal degildir herhalde annenizin lafiyla hareket edecek kadar? Gonluyle gelmek kalmak isteyeni kimse tutamaz ki

Evlendi iyi oldu diye sevinmiştti evden gittim diye gelinleri vardı ölüyordu onlara liseye giderdim cebimdr 5 kuruş yok kitabım defterim alınmaz formayı zorla aldırdım kar kış yürüyerek okulamı gidilir birde cebinde 5 kuruş para yok ama iş oğullarına gelince hala aynı sözde yapmıyorum der ama hep onlara yapar inan zerre gözüm yok zati anne olupta hangi derdime ilaç oldu ben yaralarımı hep kendim sardım..ilk regl olduğumda çok korkmuştum yanına koştum söyledim itti beni bana böyle şeyler söyleme diye anneannemde kızlarına aynısını yapmış ama tek benim annem ve ben baktım diğer teyzelerim ölüyor kızlarına bir benimki anneannemle aynı kafada yapsın yapacağı kadar yaptıda gelinlerine hizmetçi yaptı senelerce çok şükür kurtuldum gelinleri yüzüne bakmıyor hiç öyle sus pus değilim yanıma geldiğinde de saydım Anne var anne var işte çok şükür eşim hep arkamda hep yanımda çok şükür

Ben dayanamıyorum veriyorum cevabını sende ver seni ne ilgilendiriyor de eşim kalır kardeşim kalır sn düşünme git yat dee

Anliyorum ama esiniz de kizkardesiniz de aptal degildir herhalde annenizin lafiyla hareket edecek kadar? Gonluyle gelmek kalmak isteyeni kimse tutamaz ki

Ya mutlaka öyle gelmek isteyene kim mani olabilir? Benim üzüldüğüm sinirlendiğim bir anne olarak nedir bu yalnız bırakma çabası? Amaç ne yani? İster istemez bu durumu takıyorum, sonuçta annem düşmanım değil ki?

Ben dayanamıyorum veriyorum cevabını sende ver seni ne ilgilendiriyor de eşim kalır kardeşim kalır sn düşünme git yat dee

Dedim canım demem mi. Herşeye bir bahane bulma çabası var. Yok tuçenin okulu var (ki bugün tatil) yok eşin yorulmuştur, yazık masraf ediyor o kadar.. Ya kimsenin masraf ettiği yok ayrıca kocam yani eder etmez, bir de neyin masrafı bu yani? herkese yazık bir bana değil kadının gözünde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…