senin ne kadar zor sartlara direndigini eski konularindan biliyorum. ayrica ayni sey degil ki.. senin cocuklarin cok sansli senin gibi muhtesem bir anneleri oldugu icinBende annemden yana cok dertliyimdir ve kiz cocugum var onlar icin var gucumle mucadele ediyorum su hayats tamamen yalnizim Allahimdan baska kimsemde yok..bazen cok korkuyorum cok yorulup gucumun tukenmesinden onlara yetisememekten onlarindan benden yana dert yakinmasindan..cok eksik kaldigim cocuklarima yetemedigim cok zaman oluyor onlarda beni kotu anne ilan eder mi ki
Benim anneminde hep büyük oğlu ve onun çocukları onlara bakar benim ilk oğlumda sevmiyordu bile kız evladın çocuğu onların sayılmıyormuş yanlarında olsam yine istemezdi bir mont almaya gitmiştim hiç unutmam eve dönerken camdan dinlemiştim kocasıyla ikisinin konuşmalarını ama büyük oğlunun çocuklarına hep bakar onlara kıyamaz şimdi çooooooooookkkkkkkk uzağındayım mumla arasa bulamaz ne mi oldu uzağım kıymetli oldum ama hala derdi başı oğlunum çocukları ben tek kızıyım oğlunun karısı ve kızı benden kat be kat daha değerli ona .....kızıyorum öfkeleniyorum ama o böyleee..kız evlat olduğum için hiç değerim olmadı Allahtan bir kız evlat diledim çok şükür verdiii..çok şükürr..görsün bakalım kız evlat annesi olmak nasıl oluyormuşşş..Ne güzel, kıymetini bilin annenizin... Anne olmak var, annecilik oynamak var. Konu sahibi arkadaşla bize ikincisi denk gelmiş ne yazık ki.
yıllardır annemle hep catıstık,kavga gürültü ama malesef annemı 10 gün önce kaybettım aglama diodum fakat anneymıs ya üzülünüyor.desin bosver düsüncesizliğine ver nefesi var annen kötüde olsa var işte,kapını kapat annenle içli dıslı olma oda cok pısman olacakMerhaba, yine içimi dökmelik bir konuyla karşınızdayım.
Sorun yine yeni yeniden annem. 34 haftalık hamileyim. Dün akşam sancım tuttu hastaneye gittik, o sıra annemin yanındaydım o yüzden annem de geldi hastaneye. Nst çekildi sancım var açılmam yok, yüksek oranda da enfeksiyon çıktı. Erken dogum yapabilirsin dedi doktor. Bu geceyi hastanede geçirdim. Annemde yanımdaydı ama ne yanımda olmak. Sabaha kadar deliksiz uyudu. Her işimi kendim gördüm, tuvalet, serum taşıma, nst vs. Bunlar sorun değil. Annemin ilgisizliğine alışkınım zaten.
Sabah uyandı, şakayla karışık anne git istersen sabaha kadar uyudun zaten dedim. Olmazsa ben gideyim dedi. Kızkardeşim gelir dedim, o gelemez okulu var dedi.
Dedim yarın tatil ne okulu? Olsun gelemez diyor hala ısrarla, hatta eşinde gitsin yazık burada masraf oluyor demez mi.. Üstelik kendisi maddi olarak çok iyi durumda bir insan. Eşim de zaten masraf falan aklına gelmez böyle bir durumda. Sonucta erken doğum riskim var ve oturduğumuz yere arabayla 45 dk uzakta bir hastanedeyim..
Bu kadın ne yapmaya çalışıyor artık kaldıramıyorum cidden ya. Dayanamadım söyledim bunları yüzüne, kalkmış benim Allah'ım var diyor, bir tek senin Allah'ın yok dedim ben de bizim de var...
Ya ben artık ne desem ne yapsam bilmiyorum..
Annen anladığında çok geç olacak sonuçta el kızına bel bağlamış kendi gül gibi kızı varken. İnsan sevmediğinin eline düşermişBenim anneminde hep büyük oğlu ve onun çocukları onlara bakar benim ilk oğlumda sevmiyordu bile kız evladın çocuğu onların sayılmıyormuş yanlarında olsam yine istemezdi bir mont almaya gitmiştim hiç unutmam eve dönerken camdan dinlemiştim kocasıyla ikisinin konuşmalarını ama büyük oğlunun çocuklarına hep bakar onlara kıyamaz şimdi çooooooooookkkkkkkk uzağındayım mumla arasa bulamaz ne mi oldu uzağım kıymetli oldum ama hala derdi başı oğlunum çocukları ben tek kızıyım oğlunun karısı ve kızı benden kat be kat daha değerli ona .....kızıyorum öfkeleniyorum ama o böyleee..kız evlat olduğum için hiç değerim olmadı Allahtan bir kız evlat diledim çok şükür verdiii..çok şükürr..görsün bakalım kız evlat annesi olmak nasıl oluyormuşşş..
Siz de az dertli değilmişsiniz. Allah sabır versin. İnsanın en yakını olması gereken annesinden yana dertli olması çok acı. Ben daha çok şey anlatırım da hadi neyse. Tek doğum hikayesi değil, pek çok kez pek çok yerde derinden yaralar açmıştır annem bende. Babamın ölümünden sonra yaşattıkları, üniversitedeyken büyük abimin eziyetlerinin sessiz destekçisi olması, evlenirken desteği bırak köstek olması vs.Konu sahibinden dertliyiz sanırım sen yaz ben dinlerim:)
İlk defa anne olmanın beceriksizliği mıydı bilmem..Sezaryen olup,iki bebeyle yoğun bakım da bırakıp evime geldim 2 saat sonra çıktı gitti annem.. defalarca anne insana ihtiyacı m var dedim,yeni cici annenin (yeni kv oluyor)onun bakacağı ni iddia etti.Yüz vermiyormusum.yalan..Salak mı,anası yok ortada gelmiyorsa o napsin
Yapamıyorum,yigiliyorum.yaninda da düştüm.paran var bakıcı tut dedi.12 kişiyle görüştüm,ikiz diye yanıma yardım edecek bakıcı bulamadım.Allah rai olsun komsumdan..Ve diğerlerinden..
Bende sizi ikiz gibi büyüttüm dedi 14 ay var aramızda ablamla.sen beni anlamıyor musun,anlamak mı istemiyorsun perisanim dedim.bana mı sordun iki tane koydurmasaydin!!!! Dedi.tup bebek ikizlerim.
Bana yardıma gelmedi bende yaşlıyım artık dedi 40 imda 10 gün kalmamıştır ama o sürede başka şehire düğüne gidebildi.
İnsan kendi canı olunca konduramiyor ama..Öyle bir dan etti ki...Ben bakmayacağım demiyorum getirin bakayım dedi.Kiraya anneme doğru yaklasayim dedim o gün g... Gibi bıraktı gitti..İşte tüm limanı o gün yaktım..
Görmüyor, görüşmüyorum..Bayramdan bayrama..3 ayda bir 2 kg muz alıp torun görmeye geldi,onun insana ihtiyacı olursa-ki dilerim olmaz.bende 2 kg muz alıp,1 saat oturucam yanında..
Daha neler sayarimda.. Herkes yalan söyleyebilir,herkes adi olabilir ama bir anne? Benim aklım hiç almıyor..
Ev aldık düğün önü,biraz daha peşinat verilecek.takilar verilsin dedi aileler.annem kınayı ben ablasına almadım,almam dedi.dugun ertesi düğün takısı sayıldı.kv eşime çaktırmadan kızım kına örtün nerde diye sordu.bilmem bana vermediler dedim.anneme gittim.dedi ki piko cuya borcum var!!!senin borcunu ben odeyeyim kızın ayakları üzerinde duran biri ama sen ilk günden onu karşı tarafa rezil etmek ne demi
Ayy daha neler sayarimda,ama hep çevremde pir dönen anneleri gördükçe içim ağlar..
Annecilik!! Bana anlatmaya çalıştı tel.de.dedim ki niyetleri Allah bilir..
Benim gibi birilerinin olmasına sevindim resmen
İnan anam olmasaydı çok daha doğru kararlar vermiş olurdum şu hayatta.yada onun nasıl biri olduğunu 35 yasimdan önce görebilseydim..Sanırım konduramiyor insan
Konu sahibi takilma..Elalem ne diyecek deyip yaşamış onlar.icinden gelip yapmadiktan sonra yapmasinlar.
arkadasim bende ne anadan ne babadan ne kocadan gun gordum.. ne guzel esin destekmis sana. rabbim agzinizin tadini bozdurmasinSiz de az dertli değilmişsiniz. Allah sabır versin. İnsanın en yakını olması gereken annesinden yana dertli olması çok acı. Ben daha çok şey anlatırım da hadi neyse. Tek doğum hikayesi değil, pek çok kez pek çok yerde derinden yaralar açmıştır annem bende. Babamın ölümünden sonra yaşattıkları, üniversitedeyken büyük abimin eziyetlerinin sessiz destekçisi olması, evlenirken desteği bırak köstek olması vs.
Ama artık umursamıyorum. Ondan birşey beklemiyorum, beklesem de elime birşey geçmez biliyorum çünkü. Komşu Ayşe teyzeyle iletişim nasıl olursa (ben komşularımla çok yakın sayılmam) annemle de öyle.
Bazıları o sevgiyi eşinin ailesinde arıyor, bende o da yok. Onlar benim ailemden bile vurdumduymaz. Çocuk doğduğunda aynı şehirde olmamıza rağmen 1 hafta sonra yarım saatliğine görmeye gelmiş insanlar.
Biz eşimle iki kırık dökük insan birbirimize içimizde ne kaldıysa onu verip evlat büyütmeye çalışıyoruz bir de. Başka çaremiz yok birbirimize tutunmaktan başka napalım
Kız evlat olmak o kadar değil de, son çocuk olduğum için, beni isteyerek değil babaannem iki çocuğu az bulduğundan doğurduğu için, ama tabi oğulları da ona daha kıymetli olduğu için sevmedi annem beni. Bütün çocukluğum "üçü de çocuğum ama ilkinin sevgisi başkadır" lafını dinleyerek geçti. Alışkınım napayım. Anneler kızları evlenirken ağlar ya, benim annem ben evlenirken kendisine ağladı. Ben şimdi tek başına napıcam, babası öldükten sonra herşeyimi andromeda yapıyordu, benim en büyük destekçimdi, yalnız kaldım diye ağladı. Ama annedir, hakkı var diye silmiyorum hayatımdan. En asgari düzeyde yürütüyoruz ilişkimizi. Benim vicdanım rahat, kimsenin onu umursamadığı zamanlarda bir tek ben vardım yanında. Kıymet versin vermesin Allah görüyor. Bizimki de böyle bir kader işte ne yazık ki...Benim anneminde hep büyük oğlu ve onun çocukları onlara bakar benim ilk oğlumda sevmiyordu bile kız evladın çocuğu onların sayılmıyormuş yanlarında olsam yine istemezdi bir mont almaya gitmiştim hiç unutmam eve dönerken camdan dinlemiştim kocasıyla ikisinin konuşmalarını ama büyük oğlunun çocuklarına hep bakar onlara kıyamaz şimdi çooooooooookkkkkkkk uzağındayım mumla arasa bulamaz ne mi oldu uzağım kıymetli oldum ama hala derdi başı oğlunum çocukları ben tek kızıyım oğlunun karısı ve kızı benden kat be kat daha değerli ona .....kızıyorum öfkeleniyorum ama o böyleee..kız evlat olduğum için hiç değerim olmadı Allahtan bir kız evlat diledim çok şükür verdiii..çok şükürr..görsün bakalım kız evlat annesi olmak nasıl oluyormuşşş..
Allah sizin de evlatlarınızdan yana yüzünüzü güldürsün o halde, yardımcınız olsun...arkadasim bende ne anadan ne babadan ne kocadan gun gordum.. ne guzel esin destekmis sana. rabbim agzinizin tadini bozdurmasin
Oglumu dunyaya getirdigim gun canim annem vardi hastanede yanimda o gun sezeryan oldum gecesinde annecigim o gece esimle beraber hastanede deliksiz uyudular bende gulumseyerek bol bol fotograflarini cektim hala fotolara bakar bakar guleriz.sonucta yasli onlar uykuya bizim kadar dayanikli olamayabilirler.ben sahsen hic alinip darilmamistim anneme sonucta hastane kosesinde uyudu benim icin o bile yeter.
Beklentiniz az olursa az üzülür sünüz. Annem yok babam geldi doğumda ıkı çocuğuma bakmaya. Ben telefon edip sormasam çocuklar yemek yemiyordu.ışıklar açık uyuyan çocuklarımı kapısını kapatıp zifiri karanlıkta uyutmuş bilmiyordu büyük ihtimalle nasıl uyyduklarını bende demedim aklıma gelmedi hiç öyle yapacağı evde yalnız bırakıp ekmek almaya gitti, ben çöp bile indirmezdim yalnız kalmasınlar diye. Eve geldim hastaneden yemek yok. Baba şu yemeği yapabilirmisin dedim ben daha acıkmadım dedi :) gitti ama ben açıkmış tım
Zoruma gıttı çok ağladım ama babama deil anasızlıgıma
Allah sana sağlık versin herşeyin ustesınden gelirsin inş.
Defolsun gitsin sana tardım edecek biri gelsin gelmese de olur uyumuş zaten
Teyzem de annem anjiyo olurken yapmış aynı şeyleri
karakteri mi öyle acaba ya, karakter olarak geniş rahat bi insan mı, yani kötü niyet değilde fıtratı mı öyle acaba, ne bileyim iki defa hastanede yattımda annem gözümün içine baktı, hiç uyumadı, ben de ona kızmıştım ne kendini harap ediyorsun git uyu ben iyiyim diye
Bende annemden yana cok dertliyimdir ve kiz cocugum var onlar icin var gucumle mucadele ediyorum su hayats tamamen yalnizim Allahimdan baska kimsemde yok..bazen cok korkuyorum cok yorulup gucumun tukenmesinden onlara yetisememekten onlarindan benden yana dert yakinmasindan..cok eksik kaldigim cocuklarima yetemedigim cok zaman oluyor onlarda beni kotu anne ilan eder mi ki
Yahu insan nasıl uyur orda.Evladının sana ihtiyacı var.Hiç mi torun hevesin yok.Enteresan bir durum yani gerçekten.Ondan sana fayda yok,lohusalığında Allah yardımcın olsun.
Allah allah ne anneler var dedim okuyunca. Üvey anneden beter bazıları... Allah sabır versin kabullenme gücü versin. Annem böyle olsa çok ağrıma giderdi kabullenmesi çok zor olurdu benim için,
çünkü kendimde anne oldum oğlum var bırakın kızımı oğlumun eşine kıyamam. Biliyorum çünkü o evlatlar nasıl büyüyor o doğum nasıl oluyor lohusalık nasıl dünyanın tepetaklak olması nasıl.
Gerçekten inanamıyorum böyle annelerin varlığına. Babaya konduruyor insanda anneye konduramıyor. Hiç mi içi cızlamıyor acaba?
Hayatta her işimi tek halledebilirim halledebilirdimde ama bazı zamanlarda annemden aldığım manevi gücü isterim, tut bakıcı baktır kendine değil mesele paranın yetmediği şeyler var hayatta.
Allah sabır versin kabullenip önüne bakıcaksın elden bişey gelmez
O sizin hassasiyetinizde olmayabilir.Ayrica io da bir insan robot degil uykusu gelmistir uyuyabilir. Kötüleyemeyeceğim annenizi anlamaya çalışıyorum kusura bakmayin.O gece yaninizda kalmis bu bile yeter.Anneler fedakardir ama hizmetçi muameleside görmemeliler.
Bu kadar erken karar vermeyin, annemde ilk bir kac gun bana yardim edemedi (etmedi) ama on bes gun sonra evlerine gittigimde bebek gibi bakti. Bazi insanlar yardim edebilmek icin kendi istedikleri sartlari ararlar oldugunda yardimlarini yaparlar.
DOgum yaptigim gece annem ve esim horul horul uyudular sabaha kadar bebegimmin basinda kendim bekledim (Sezeryandi doğumum) bosuna kendini uzme cnm boyle insanlara sinir olmaya degmez
En kötüsü annenin yanında olmaması değil de yanında olup el gibi durması...Sizinki de uyumus evinde uyusaymış, kalışı sadece annesi kalmamış demesinler diye. O mantıgı iyi bilirim...
O yuzden artık kimseden bişey beklemiyorum ve istemiyorum. Zaten kim yanındaysa o degerlidir. Size de tavsiyem bu halleri gorup uzuleceginize herseyi kendiniz halledin hayatta edebildiğiniz kadar...Yeri geliyor eş bile el oluyor...Üzülmektense inanın tek olmak daha iyi en azından ben boyle istedim dersiniz...
Birtek Allah'ı dost edinin üzülmek istemiyorsunuz ben artık uzulmekten bile yıldım annemin bencilliklerinden sonra
Hastabakici tutun. Sonrasinda da bebege bakar hem. Anneniz gelmis bir gun bakmis iste,insan bos bos otururken uyuyakalabilir, esiniz varmis o ilgilenmeli sizinle. Nedir bu annelerden is beklemek ben hic anlamiyorum. Hamilesiniz anne gelsin,cocuk dogdu anne gelsin,cocuk bakilacak anne gelsin. Su insanlari artik rahat birakmaliyiz bence. Kendi isinizi esinizle el birligiyle gorebilirsiniz diye dusunuyorum yetiskin bir kadin olarak.
Anliyorum ama esiniz de kizkardesiniz de aptal degildir herhalde annenizin lafiyla hareket edecek kadar? Gonluyle gelmek kalmak isteyeni kimse tutamaz kiKızlar bir konuyu net ifade edemedim sanırım. Annemin uyumasına bozuldum evet ama asıl derdim bu değil konumda da belirttim aslında.
Benim zaten ondan fazla bir beklentim yok ama kızkardeşimin ve eşimin neden yanımda olmalarına engel olmaya çalışıyor?
Kızkardeşim gelmek istiyor gelmesin hatta eşin de gitsin ne demek? Sen tek başına kal demek?
Hayır kendin destek olmuyorsun olana neden mani olmaya çalışıyorsun? Benim asıl bozulduğum şey bu. Yoksa elbette annem olması bana destek olmasını şart gibi beraberinde getirmez. Getirmiyor da ne benim için ne onun için. Ben ondan beklentimi çoktan minimuma indirmişim zaten.
Evlendi iyi oldu diye sevinmiştti evden gittim diye gelinleri vardı ölüyordu onlara liseye giderdim cebimdr 5 kuruş yok kitabım defterim alınmaz formayı zorla aldırdım kar kış yürüyerek okulamı gidilir birde cebinde 5 kuruş para yok ama iş oğullarına gelince hala aynı sözde yapmıyorum der ama hep onlara yapar inan zerre gözüm yok zati anne olupta hangi derdime ilaç oldu ben yaralarımı hep kendim sardım..ilk regl olduğumda çok korkmuştum yanına koştum söyledim itti beni bana böyle şeyler söyleme diye anneannemde kızlarına aynısını yapmış ama tek benim annem ve ben baktım diğer teyzelerim ölüyor kızlarına bir benimki anneannemle aynı kafada yapsın yapacağı kadar yaptıda gelinlerine hizmetçi yaptı senelerce çok şükür kurtuldum gelinleri yüzüne bakmıyor hiç öyle sus pus değilim yanıma geldiğinde de saydım Anne var anne var işte çok şükür eşim hep arkamda hep yanımda çok şükürKız evlat olmak o kadar değil de, son çocuk olduğum için, beni isteyerek değil babaannem iki çocuğu az bulduğundan doğurduğu için, ama tabi oğulları da ona daha kıymetli olduğu için sevmedi annem beni. Bütün çocukluğum "üçü de çocuğum ama ilkinin sevgisi başkadır" lafını dinleyerek geçti. Alışkınım napayım. Anneler kızları evlenirken ağlar ya, benim annem ben evlenirken kendisine ağladı. Ben şimdi tek başına napıcam, babası öldükten sonra herşeyimi andromeda yapıyordu, benim en büyük destekçimdi, yalnız kaldım diye ağladı. Ama annedir, hakkı var diye silmiyorum hayatımdan. En asgari düzeyde yürütüyoruz ilişkimizi. Benim vicdanım rahat, kimsenin onu umursamadığı zamanlarda bir tek ben vardım yanında. Kıymet versin vermesin Allah görüyor. Bizimki de böyle bir kader işte ne yazık ki...
Ben dayanamıyorum veriyorum cevabını sende ver seni ne ilgilendiriyor de eşim kalır kardeşim kalır sn düşünme git yat deeKızlar bir konuyu net ifade edemedim sanırım. Annemin uyumasına bozuldum evet ama asıl derdim bu değil konumda da belirttim aslında.
Benim zaten ondan fazla bir beklentim yok ama kızkardeşimin ve eşimin neden yanımda olmalarına engel olmaya çalışıyor?
Kızkardeşim gelmek istiyor gelmesin hatta eşin de gitsin ne demek? Sen tek başına kal demek?
Hayır kendin destek olmuyorsun olana neden mani olmaya çalışıyorsun? Benim asıl bozulduğum şey bu. Yoksa elbette annem olması bana destek olmasını şart gibi beraberinde getirmez. Getirmiyor da ne benim için ne onun için. Ben ondan beklentimi çoktan minimuma indirmişim zaten.
Anliyorum ama esiniz de kizkardesiniz de aptal degildir herhalde annenizin lafiyla hareket edecek kadar? Gonluyle gelmek kalmak isteyeni kimse tutamaz ki
Ben dayanamıyorum veriyorum cevabını sende ver seni ne ilgilendiriyor de eşim kalır kardeşim kalır sn düşünme git yat dee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?