- 12 Ekim 2018
- 69
- 29
- 3
- 28
- Konu Sahibi Purpleviolett
-
Bunu söylesem ilk okul çocukları kaçırılıyor der :/ başkasını bulmaz seni bulur kötülük diyorNeden
İlkokul çocukları servise kendisi biniyor
Ya kötü bir anne değil annemi seviyorum çok hem de ama bu konu gelince nedense değişiyor kadın . Konu hemen sen gezme peşindesin ve kardeşin senin gibi değile geliyorİsyan devrim özgürlük!
Diyorum
Bence ne pahasına olursa olsun hayatini eline al ve göbek bağını kes
Annen çok yanlış yapmış. Bu yaptığının ne sana ne ona zerre yararı yok.
Tam tersi, hayatı görmeden , kendini bilmeden yanlış bir evlilik yapmana sebep olur bu durumu.
Kaldı ki bu hayat mı?
Çek isyan bayraklarını. Hatta tehdit et, bana istediğim özgürlüğü vermezsen sınavlara girer erasmusla Avrupa'da okurum diye.
Haddini bilsin bence azıcık. Resmen kendi anksiyiteleri yüzünden senin hayatını karartıyor. Sorsan en iyi anne odur !
Uyuz oldum valla
Anneni bu kadar sevme benceYa kötü bir anne değil annemi seviyorum çok hem de ama bu konu gelince nedense değişiyor kadın . Konu hemen sen gezme peşindesin ve kardeşin senin gibi değile geliyor
Bunu söylesem ilk okul çocukları kaçırılıyor der :/ başkasını bulmaz seni bulur kötülük diyor
Annenizi aklayıp asıl meselenin üstünü örtüyorsunuz, farkında mısınız?Ya kötü bir anne değil annemi seviyorum çok hem de ama bu konu gelince nedense değişiyor kadın . Konu hemen sen gezme peşindesin ve kardeşin senin gibi değile geliyor
Bentderesi'den mi bahsediyorsun yoksaValla 11 yaşından beri tek başıma okula gittim hem de servisle vs değil otobüsle
Ev ve okul arası 1,5 saat idi 1 saat otobüs ve 20 dakika yol yürüyecek şekilde
Hem de otobüse genelevin önünden binerdim
Kimse beni okuka bırakmaya yahut almaya kalkmadı
Hiç kimse kaçırmadı taciz vs etmedi
Neden kötü şeyler sizin başınıza geldin ki
Bu kadar güzel yazılabilirdi gerçekten harikasınız.Kardeşinle kıyasladığında rahatsız mı oluyosun. O daha az geziyor, o beni üzmüyor dese ne olacak? Benim erkek kardeşım de annemim dizinin dibinden ayrılmazdı. Bense dağ kecisi gibi her yere giderdim. Annelerimiz benziyor. Benimkisi ilkokulda ders calismaya gondermezdi. Arkadaslarin gelsinn derdi. Onlar gelince de asla yalnız bırakmazdı. Konusacaklarımızı bile kontrol altında tutmak isterdi. Sonuç olarak arkadaşlarım bi daha gelmezdi. Arkadaşlarım olunca inanilmaz rahatsiz olurdu. Bunun icin hep kavga ederdi. Ne konusuyosun o kizla gel benimle konus. Evin arkasindaki bakkala bile gondermezdi. Ama ben senin gibi degildim, hayatımın kontrolunu elime aldım. Kavga da etse gittim. Sonucta tekin olmayan yerlere gece vakti gitmiyordum. İki sokak ötedeki kırtasiyeye arkadasima kalem almak icin gidiyordum. Bu bile lükstü benim icin. Liseyi şehir merkezinde bi okulda okudum. Aklı cıkıyordu her gün gönderirken. 12.30da evde olurdum genelde. 12.25te arardı nerede kaldın diye!!! 16 yaşında işe başladım. 3 aylık yaz tatili boyunca çalıştigım her gun kavga etti. İs yerime geldi patronuma bunu isten cikar dedi. Ama direndim. O da benim açımdan alışti. Kardesim erkek olmasına ragmen hala alısamadi kendi basina bir yerlere gitmesine. Sonuc ne mi? İs gorusmesine bile tek basina gidemedi bir sure. İllaki yaninda bir insana ihtiyac duydu.
Bana bunlari yapan annem hicbir yere yalniz gitmemis. Hic ama hicccc evden gezmek icin cikmamis. Ne komsu gezmesi ne baska bisey. Birlikte pazara gideriz o kadar urkektir ki sokakta. Sanki biri saldiracak, sanki birisi onu hemen arabaya atacak, logar kapagindan iceri dusecek vs. Merdivenden cikamaz, asansore binemez, yagmur yagiyor gok gurluyorsa yere yatar gecmesini bekler. Anlayacagin kendi golgesinden bile korkar. Bize de kendi korkularini empoze ederek buyuttu ama ben sivrildim. Kendi hayatimin kontrolunu elime aldim.
- Ama sen sinmişsin. Kac defa yazmissin evet insanlar kötü ama... Neden insanlar kötü? Bu kadar insan nasıl sosyallesiyor? O kötü insanlar siz evden cikmazken de bulabilir. Gece hirsiz, katil, sapık girer yapacagi kotulugu yapar gider!!! Annen yalnızlığını bahane ediyor. Yalan söyleme annene ama hesap da verme. Git kahveni iç gel eve. Gelince anlat, cafee gittik birer kahve icip geldim. Neden disari cikarsan aksam 10'dan önce gelemiyormussun. Gezmenin kriteri bu muymus. Dersten sonra 1 saat takılıp dönebilirsin. Kavga cikarirsa, yurda cıkacam artık bıktım dersin, babanı arayıp anlatırsin. Her gün kavga olacagina bir gün olur. Annen seni okula nasıl bırakıyor ona şaşırdım açıkcası.
Ayrıca mezun olunca iş hayatına nasıl atanacaksın. Özel sektörde imkanı yok izin vermez çalısmana. Batı illerinde memuriyet kazanırsan anca..
Son olarak şunu söylemek istiyorum. Asıl sosyalleşmezsen kötü insanlardan zarar görürsun. Cunkü hayati, insanlari tanimadigin icin herkese inanir, kötü oyunlara kanarsın. Kimse alnında kötü damgası ile gezmiyor sonuçta.
Teşekkür ederimBu kadar güzel yazılabilirdi gerçekten harikasınız.
yirmi yıldır değil bir yıl önce gitti abim de yurt dışına babamın yanına gidecek ben de mesleğimi burada yapmak istemediğim için gideceğim yani ailecek yurt dışına gideceğiz. Diyorum bir an önce yurt dışına gidip özgür olmak istiyorum bana diyor ki geceleyin eve gelebileceğini mi sanıyorsun çok geç eve gelemezsin orada da insanlara saldırıyorlar (bir akrabamız yurt dışında yaşıyor onun anlattıklarına dayanarak söylüyor bunu) . Dedim keşke izole bir yer olsa ya da beni hiç doğurmasaydın. Çünkü fark ettim ki küçüklüğümden beri tek yaşadığım okul hayatıymış. erkek kardeşim okuldan kaçar arkadaşlarıyla buluşurdu ben çok düzgündüm hiç çıkmazdım sonra annem beni erkek kardeşimle kıyaslar sanki onu benim kadar sıkıyormuş gibi.Anneni bu kadar sevme bence
Ki o seni sevmiyor. Seven anne hiç çocuğunu kıyaslar mi?
Sevgiyi böyle saçma ve hastalıklı bir duygu olarak görmeni istemem. Çünkü eğer bunu normal kabul edersen seni baskilayan-kisitlayan-maas kartını elinden alan- kişilik haklarına saygı duymayan adamları 'ama biz birbirimizi seviyoruz' diye başına çıkarırsin!
Ayrıca istemiyorsun beni deyince, evet istemiyorum deyin
Kardeşin şöyle böyle deyince, neden yanına gitmiyorsun? Deyin.
Sanki gitse adam annesine 5 gün dayanabilecek!
Hem gitsin, çok daha iyi
Resmen seni kendine bağımlı yetiştirmiş. Sen ördek misin de annenin bir paytak ötesinde yuzesin? Onlar bile büyüyünce kendi rotalarını çiziyorlar.
Bence kendi iyiliğin için cik bir yurda.
Anneni değil babanı örnek al, adam nasıl bunalmış ki yirmi yıldır annenden yurtdışına gitmis
Annem kendi başına dışarı çıkabiliyor ama mesela uzak bir yerse oraya senle gidelim diyor veya tenhaysa oraya birlikte gidelim diyor. evet yani arkadaşlarım bize gelirdi ama beni hiç onlara bırakmazdı. geçen yıl arkadaşım geliyordu beni hiç bir yere bırakmadığı için bu yıl kkız yurda çıktı bize pek uğramıyor ona bile gerçek arkadaş değilmiş diyor bana sanki bize gelmesi gerekiyormuş gibi -çünkü annem yemek hazırlıyordu ve kapımızı çalan biri vardı diyor hep-Kardeşinle kıyasladığında rahatsız mı oluyosun. O daha az geziyor, o beni üzmüyor dese ne olacak? Benim erkek kardeşım de annemim dizinin dibinden ayrılmazdı. Bense dağ kecisi gibi her yere giderdim. Annelerimiz benziyor. Benimkisi ilkokulda ders calismaya gondermezdi. Arkadaslarin gelsinn derdi. Onlar gelince de asla yalnız bırakmazdı. Konusacaklarımızı bile kontrol altında tutmak isterdi. Sonuç olarak arkadaşlarım bi daha gelmezdi. Arkadaşlarım olunca inanilmaz rahatsiz olurdu. Bunun icin hep kavga ederdi. Ne konusuyosun o kizla gel benimle konus. Evin arkasindaki bakkala bile gondermezdi. Ama ben senin gibi degildim, hayatımın kontrolunu elime aldım. Kavga da etse gittim. Sonucta tekin olmayan yerlere gece vakti gitmiyordum. İki sokak ötedeki kırtasiyeye arkadasima kalem almak icin gidiyordum. Bu bile lükstü benim icin. Liseyi şehir merkezinde bi okulda okudum. Aklı cıkıyordu her gün gönderirken. 12.30da evde olurdum genelde. 12.25te arardı nerede kaldın diye!!! 16 yaşında işe başladım. 3 aylık yaz tatili boyunca çalıştigım her gun kavga etti. İs yerime geldi patronuma bunu isten cikar dedi. Ama direndim. O da benim açımdan alışti. Kardesim erkek olmasına ragmen hala alısamadi kendi basina bir yerlere gitmesine. Sonuc ne mi? İs gorusmesine bile tek basina gidemedi bir sure. İllaki yaninda bir insana ihtiyac duydu.
Bana bunlari yapan annem hicbir yere yalniz gitmemis. Hic ama hicccc evden gezmek icin cikmamis. Ne komsu gezmesi ne baska bisey. Birlikte pazara gideriz o kadar urkektir ki sokakta. Sanki biri saldiracak, sanki birisi onu hemen arabaya atacak, logar kapagindan iceri dusecek vs. Merdivenden cikamaz, asansore binemez, yagmur yagiyor gok gurluyorsa yere yatar gecmesini bekler. Anlayacagin kendi golgesinden bile korkar. Bize de kendi korkularini empoze ederek buyuttu ama ben sivrildim. Kendi hayatimin kontrolunu elime aldim.
- Ama sen sinmişsin. Kac defa yazmissin evet insanlar kötü ama... Neden insanlar kötü? Bu kadar insan nasıl sosyallesiyor? O kötü insanlar siz evden cikmazken de bulabilir. Gece hirsiz, katil, sapık girer yapacagi kotulugu yapar gider!!! Annen yalnızlığını bahane ediyor. Yalan söyleme annene ama hesap da verme. Git kahveni iç gel eve. Gelince anlat, cafee gittik birer kahve icip geldim. Neden disari cikarsan aksam 10'dan önce gelemiyormussun. Gezmenin kriteri bu muymus. Dersten sonra 1 saat takılıp dönebilirsin. Kavga cikarirsa, yurda cıkacam artık bıktım dersin, babanı arayıp anlatırsin. Her gün kavga olacagina bir gün olur. Annen seni okula nasıl bırakıyor ona şaşırdım açıkcası.
Ayrıca mezun olunca iş hayatına nasıl atanacaksın. Özel sektörde imkanı yok izin vermez çalısmana. Batı illerinde memuriyet kazanırsan anca..
Son olarak şunu söylemek istiyorum. Asıl sosyalleşmezsen kötü insanlardan zarar görürsun. Cunkü hayati, insanlari tanimadigin icin herkese inanir, kötü oyunlara kanarsın. Kimse alnında kötü damgası ile gezmiyor sonuçta.
EvettttBentderesi'den mi bahsediyorsun yoksa
Canım annem modunda değilim bir sorun var ortada ve olaya annemin tarafından da bakmaya çalışıyorum evet hep evin içinde ve beni bırakamıyor çünkü şimdiye kadar babamdan çok bizle vakit geçirmiş ve kötü olayları gördükçe dışarı bırkmakta tedirginlik yaşıyor yani ben annemin sorunu yk demiyorum ki onun tarafından da bakmaya çalışıyorum ve bu durumu ikimize zarar gelmeyecek şekilde nasıl çözmeliyim veya ben yanlış mi yapıyorum diye düşünüyordumBence sizde de var bir sıkıntı. Annemi seviyorum annem çok iyi. Ama canım annem modu sürekli. Anneniz kötü biri. Ve sizi sevmiyor.
Sevgi böyle bir şey değil. Biraz ağır oldu özür dilerim ama artık önünüze bakıp gözünüzü açmalısınız. Sürekli sizi kısıtlayan. Kolunuzu kanadınızı kırıp korkak bir tavuk gibi kafanızı camdan çıkarmamanızı isteyen biri.
Her yazılana ama şöyle, ama?! Ama aslında iyi.
Bu korku imparatorluğunda yaşamaya devam edin.
Şimdi düşündüm de anne çocuk olayını tersi olduğu gerçekten doğru zıt hayatlar yaşıyoruz ve annem kardeşim gibi olmadığımı kabullenmiyor.Annenizi aklayıp asıl meselenin üstünü örtüyorsunuz, farkında mısınız?
Annenizin psikolojik desteğe ihtiyacı var. Bakıma muhtaç olmadığı halde, anneniz size değil siz annenize bakıyor, onu pışpışlıyorsunuz. Yani roller değişmiş.
O çocuk, siz anne olmuşsunuz. Hergün işe giden annenin arkasından ağlayan çocuk gibi davranıyor anneniz. Siz de bunu pekiştiriyorsunuz.
Siz gençliğinizi yaşayamadan evlenip gidecesiniz ve anneniz dımdızlak ortada kaldığını düşünüp dibe vuracak.
Bu yüzden evlenmemeniz için de elinden geleni yapacak, emin olun.
Çünkü kendi annem tıpkı sizin anneniz gibi. Erkek kardeşimi sahiplendi, 35 yaşında ve erkek olmasına rağmen arkadaşlarıyla çıksa; annem hala ağlar beni yalnız bırakıyorsun diye.
Kardeşim evlenemiyor çünkü annem hiçbir kız arkadaşını onaylamadı. Kardeşim de yaka silkiyor ama yapacak bir şey yok. İş işten geçti.
Aynı benim annem.Annem kendi başına dışarı çıkabiliyor ama mesela uzak bir yerse oraya senle gidelim diyor veya tenhaysa oraya birlikte gidelim diyor. evet yani arkadaşlarım bize gelirdi ama beni hiç onlara bırakmazdı. geçen yıl arkadaşım geliyordu beni hiç bir yere bırakmadığı için bu yıl kkız yurda çıktı bize pek uğramıyor ona bile gerçek arkadaş değilmiş diyor bana sanki bize gelmesi gerekiyormuş gibi -çünkü annem yemek hazırlıyordu ve kapımızı çalan biri vardı diyor hep-
Çünkü bencil.Şimdi düşündüm de anne çocuk olayını tersi olduğu gerçekten doğru zıt hayatlar yaşıyoruz ve annem kardeşim gibi olmadığımı kabullenmiyor.
Şu an anneme göre en vicdansız kişi benim en vicdanlı kişi de erkek kardeşim çünkü ben dışarı arkadaşlarımla gezmek isteyip surat asarken kardeşim kendisini her gün arayıp arkadaşlarıyla değil ailesiyle birlikte olan kişi. Bakkala bile annemle gidiyorum. anne bakkala gidip bir şey alayım desem ne gereği var her şeyimiz var deyip dışarı bırakmazAynı benim annem.
Lisede bile bakkala, markete zor izin alırdım.
Baktım olmuyor, annemden değil babamdan izin almaya başladım, arkadaşlarımla gezdim tozdum, annem her kızdığında babamın haberi var dedim (siz de bu taktiği deneyin)
Eğer erkek kardeşiniz de sizin kadar annenizi nazlasaydı, emin olun anneniz onunla yaşardı sizle değil. Anneler en suskun, en vicdanlı evladı seçip eziyor.
Annemin sürekli beni kardeşimle kıyaslaması sanki yanlış yapıyormuşum gibi bir düşünce uyandırdı bana çünkü onun gözünde en iyi çocuk olduğu ve ben de yanlış doğrunun bu durumda ne olacağını ayırt edemediğüim için sizlere sormak istedim. iyi ki sormuşum.Çünkü bencil.
Anne olsa da bencil.
Benim annemin böyle olduğunu daha 2 sene önce farkettim KK sayesinde ama yaşım 40.
Siz çok gençsiniz, önünüzde güzel günler var ve annenizin bu günleri mahvetmesine izin vermeyin.
Sonra 40 yaşında benim gibi ah vah edersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?