- Konu Sahibi ezgigizem_
-
Düşününce doğru söylüyorsun.Tabiki temizlicek. Evlat dediğin sorumluluklarını göz önüne alarak dünyaya getirdiğin bir şeydir. Pardon da tabiki evladı olmasını istiyorsa bunları yapacak. O ne demek ya şunu bunu yapmış. Çıkın şu kafadan dünyaya kendi isteğiyle getirdiyse tabiki yapacak. Yanında kalacak kimsesi yok kadın üniversiteye gitmemi bile istemiyor ya yalnız kalıcam diye. Kendine yeri gelince çok güveniyor ya ben sana muhtaç değilim diye ee o zaman başının çaresine baksın. Baksın ki bende hayatımı kurayım.Çocuk dediğin kişiler de kendi başına ınsan ve bireyler bunları yaptınız diye sizin her şeyi yapabileceğinizi sandığınız ayaklı köleniz mi? İstediğinizi deyin istediğinizi yaptırın bu mudur evlat? Anneme yaptığın yorumdan çok şunu bunu yapmış demene tepki verdim. Bu kafa aşırı uçuk bir kafa.
Bu arada annemin evinde kalıyormuşum ya babamın da kendi evi var. Kavga edince babamın evine gidicem dediğimde arkamdan neler diyorDüşününce doğru söylüyorsun.
O zaman ne diye hala annenin parasını yiyip annenin evinde kalıyorsun bayan BİREY!!! gidip çalışsana, reşit olmuşsun artık kendi hayatından kendin sorumlusun, hatta annenden miras kalacaksa felan kalan mirası da almamalısın çünkü kendi hayatını kendin kurmalısın malum! İşine gelince benim kendi hayatım, işine gelmeyince annem gitmemi istemiyor.
Kafana silah dayayıp evde tutmuyor annen herhalde, gidip okuluna devam edebilirsin. Hem çalışıp hem okursun zira annen de senin kölen olmadığı için, kanser haliyle bir de sana para vermek zorunda değil. Kendini hiç kandırma boşuna, vicdanımdan anneme bakıyorum felan diye, annen sana şuan git evden dese gidecek yerin yok, yiyecek paran yok, annenin sana muhtaç olmasından çok sen annene muhtaçsın.
Asıl uçuk kafa sizde, kanser kadına, onu yeme şunu yeme diyeceğine gidip part time işe girip destek ol, ha olmayacaksan da köstek olma, kaç yaşında kadın parasının hesabını sana mı verecek?
Valla sana verecek çok güzel cevaplarım var ama seni kınamak istemiyorum. Hamileyim, Allah korusun başıma senin gibi bişey gelir felan bir de şuan sana kim ne dese faydasız. Söylenenleri anlayacak kapasiteye henüz gelememişsin. Sana vicdanlı günler diliyorum.Bu arada annemin evinde kalıyormuşum ya babamın da kendi evi var. Kavga edince babamın evine gidicem dediğimde arkamdan neler diyorbazı şeyleri ne güzel bilip bilmeden konuşuyosun ya? Annem zaten bana para vermiyor üstüne çalışıp annemin sorumsuzluktan yaptığı borçları ödüyorum üstüne babamdan para alıyorum. Kendi parası kendine yetmediği gibi babamdan boşanırken ben sana asla muhtaç kalmam dediği adama şimdi muhtaç kalıyor. Bilmediğin çok şey var boş torba gibi bilip bilmeden ağzını açıyosun yok evlatmış altını almış yok muhtaçmışım. Tabiki yapacak belli planlar yapılmış her şey göz önüne alınmış. Alındı diye dünyaya geldim diye bunlar olamaz. 9 ay kanser insana desteksiz baktım kanser hastasına tek başına baktın mı? 9 ay hem anneme baktım hem çalıştım hem hastaneye götürdüm.şimdi aklım olsa yapamam.bilip bilmeden konuşma acaba Sende hangi bedenin cahilisin?
Bu arada annemin evinde kalıyormuşum ya babamın da kendi evi var. Kavga edince babamın evine gidicem dediğimde arkamdan neler diyorbazı şeyleri ne güzel bilip bilmeden konuşuyosun ya? Annem zaten bana para vermiyor üstüne çalışıp annemin sorumsuzluktan yaptığı borçları ödüyorum üstüne babamdan para alıyorum. Kendi parası kendine yetmediği gibi babamdan boşanırken ben sana asla muhtaç kalmam dediği adama şimdi muhtaç kalıyor. Bilmediğin çok şey var boş torba gibi bilip bilmeden ağzını açıyosun yok evlatmış altını almış yok muhtaçmışım. Tabiki yapacak belli planlar yapılmış her şey göz önüne alınmış. Alındı diye dünyaya geldim diye bunlar olamaz. 9 ay kanser insana desteksiz baktım kanser hastasına tek başına baktın mı? 9 ay hem anneme baktım hem çalıştım hem hastaneye götürdüm.şimdi aklım olsa yapamam.bilip bilmeden konuşma acaba Sende hangi bedenin cahilisin?
Başına inşallah annemin yaşadığı gibi bir hayat ve çocuğuna da benim yaşadığım gibi bir hayat ve benim içinde olduğum gibi psikoloji diliyorumValla sana verecek çok güzel cevaplarım var ama seni kınamak istemiyorum. Hamileyim, Allah korusun başıma senin gibi bişey gelir felan bir de şuan sana kim ne dese faydasız. Söylenenleri anlayacak kapasiteye henüz gelememişsin. Sana vicdanlı günler diliyorum.
Herkes kalbinin ekmeğini yer, sende o çirkin kalbinin ekmeğini yiyorsun demekki, herhangi birine hastalık dilemek için ne kadar kötü kalpli olunur gösteriyorsun. Henüz doğmamış bir bebeğe bile beddua edecek kadar kötü bir kalbin varBaşına inşallah annemin yaşadığı gibi bir hayat ve çocuğuna da benim yaşadığım gibi bir hayat ve benim içinde olduğum gibi psikoloji diliyorumsana da iyi günler ablacım davulun sesi uzaktan hep hoş gelirmiş başına gelirse anlarsın belki
Geçmişi bilmediğiniz için hepiniz bol keseden beni eleştiriyorsunuz. Kadının psikolojisinden bahsediyorsunuz çocukluktan gelen bir sürü travma yaşattılar ve kötü şekilde yetiştirildim. Pardon da benim psikolojim ne olacak? Ya da bu kanser olayını tek başına üstlenmem vs? Benim vücudum günün birinde bu kadar strese tepki vermicek mi? 22 yaşındayım diye hastalanmıyor muyum ben? Benim annem yeri gelince benim yorulduğumu kaaleye almayan biri. Diyorsunuz ya borç meselesi beni yordu de. Annem taa ben 15 yaşındayken para konusunda böyle olan biriydi. O zamanlar aklım daha yeni eriyordu hatırlıyorum. Bizim evde hep bir para konusunu vardı. Eskiden anneanneme para için yapmadığını bırakmazdı. Part time işte çalışacak bir zamanım yok çalışmam gereken derslerim var. Babamdan istediğim para bana yetiyor ama annemin parası olmadığında evde çıkan sorunlar olduğu için ekstra babama yalvarıyorum cidden yalvarıyorum. Borca karışma der diyorsunuz ya borca karışma dediğinde parası hiç kalmıyor. Ben borcu ödediğim için elinde azda olsa parası var. Şimdiki aklım olsa yapmam demedim yapamazdım nasıl yapmışım dedim. Bedenim kaldırmazdı yani. Cahil olduğumu düşünmüyorum annelere haksızken bile haklı demeyi uygun gördüğünüz için sizin kişisel yorumunuzÖnceki konuyu üstünkörü hatırlıyorum, bu yüzden eminim hatırladığım laflardan çok hatırlamadığım laflarınız vardır. Ağlak, cahil diye saydırmıştınız annenize.
Kadın akciğer kanseri 3. Evreymiş, durumun ciddiyetini benden iyi biliyorsunuzdur. Ben ben ben ben diyip duruyorsunuz, annenizin psikolojisini hiç düşündünüz mü? Belki günleri sayılı olan ve bunu bilen bir insandan ne kadar sağlıklı bir ruh hali bekleyebilirsiniz ya da nasıl 500 TLnin derdine düşmesini bekleriniz.
Geçen okula dönmekte kararsızım dediniz, böyle ilgileniyorsanız hiç ilgilenmeyin daha iyi. Her gün yemek istiyor diye her gün hakaret mi edeceksiniz?
22 yaşındasınız, part time bir işte çalışabilirsiniz. Kazandığınız parayı da annenize söylemeden atarsınız kenara. Yok uğraşamam diyorsanız da gidin babanızdan isteyin, o parayla idare edin. Annenizin borcuna da karışmayın.
Düzgün bir üslupla konuşsanız, sadece bu borç meselelerinin sizi yorduğunu söyleseniz zaten herkes sizi haklı bulacak, borca karışma diyecek ama çok çirkin konuşuyorsunuz. Ne demek anneme 9 ay baktım, hastaneye götürdüm, şimdiki aklım olsa yapmam? O zaman doğurmasaydı demek ne demek? Yaşınızı söylemeseniz 16 yaşında olduğunuzu düşünürdüm. Ergen gibi doğurmasaydın o zaman diyip durmuşsunuz. Anneniz sizi doğururken ölümle burun buruna yaşayacağını düşünememiş kusura bakmayın. Her önünüze gelene cahil diye hakaret ediyorsunuz ama bu üsluba bakılırsa asıl cahil siz gibisiniz.
Bilip bilmeden yorum yapmayacaksın. Kalbimi de bildiğin yok biraz önceden beri boş boş çemkirip duracağına doğacak bebeğinle hayaller kur nasıl bakacağını düşün. Kimsenin ailesini doğru düzgün sorup öğrenmeden ahkam kesermiş gibi cevap yazma. Hadi onu geçtim sen bana çok güzel cevap versen ne olacak? Yok şöyle yok böyle şimdi çocuğunu kucağına almadın neyin ne olduğunu bilmiyosun doğurduktan sonra yaz tekrar konuşalim. Tamam sen bana güzel bir dua et teşekkür ediyorumHerkes kalbinin ekmeğini yer, sende o çirkin kalbinin ekmeğini yiyorsun demekki, herhangi birine hastalık dilemek için ne kadar kötü kalpli olunur gösteriyorsun. Henüz doğmamış bir bebeğe bile beddua edecek kadar kötü bir kalbin var
Ama ben senin için güzel bir dua edicem; umarım hayatın boyunca, kendi kalbine yakışan insanlarla karşılaşır ve hayatın boyunca kalbindekileri yaşarsın.
Cahilsin evet, dahası okuduğunu da anlamıyorsun. Kimse annelere haksızken haklı demeyi uygun bulmuyor. Uygun bulunmayan şey ölüm riski olan bir anneye bu kadar hakaret edilmesi.Geçmişi bilmediğiniz için hepiniz bol keseden beni eleştiriyorsunuz. Kadının psikolojisinden bahsediyorsunuz çocukluktan gelen bir sürü travma yaşattılar ve kötü şekilde yetiştirildim. Pardon da benim psikolojim ne olacak? Ya da bu kanser olayını tek başına üstlenmem vs? Benim vücudum günün birinde bu kadar strese tepki vermicek mi? 22 yaşındayım diye hastalanmıyor muyum ben? Benim annem yeri gelince benim yorulduğumu kaaleye almayan biri. Diyorsunuz ya borç meselesi beni yordu de. Annem taa ben 15 yaşındayken para konusunda böyle olan biriydi. O zamanlar aklım daha yeni eriyordu hatırlıyorum. Bizim evde hep bir para konusunu vardı. Eskiden anneanneme para için yapmadığını bırakmazdı. Part time işte çalışacak bir zamanım yok çalışmam gereken derslerim var. Babamdan istediğim para bana yetiyor ama annemin parası olmadığında evde çıkan sorunlar olduğu için ekstra babama yalvarıyorum cidden yalvarıyorum. Borca karışma der diyorsunuz ya borca karışma dediğinde parası hiç kalmıyor. Ben borcu ödediğim için elinde azda olsa parası var. Şimdiki aklım olsa yapmam demedim yapamazdım nasıl yapmışım dedim. Bedenim kaldırmazdı yani. Cahil olduğumu düşünmüyorum annelere haksızken bile haklı demeyi uygun gördüğünüz için sizin kişisel yorumunuz
Kimse aynı şeyleri yaşamadan bana üst perdeden konuşamaz. Evet aynı durumda olmayıp bu şekilde konuşan biri de başına gelsin yine lafımın arkasındayım. Muhataba almayabilirsin :)))Cahilsin evet, dahası okuduğunu da anlamıyorsun. Kimse annelere haksızken haklı demeyi uygun bulmuyor. Uygun bulunmayan şey ölüm riski olan bir anneye bu kadar hakaret edilmesi.
Uzun uzun yazmayacağım. Annem beddua ediyor diyorsun da 2. Diyalogdan sen de başlamışsın beddualara, annene bin kat beter konuşuyorsun demek ki. İnsanlara umarım annemin yaşadığını yaşarsın çocuğun da benim yaşadığımı yaşar gibi bir cümle kurabilen, başkası için böyle bir hastalık dileyebilen birinin insanlığından şüphe ederim. Seni kendimle denk görüp muhatap da almam. Seni avamlığınla baş başa bırakıyorum
Anneniz kimin parasını harcıyor?Daha önce hep yaşadığımız şeyler. Plan yapmadan harcar elinde para kalmaz sonradan elinde para yok diye strese girip + benide strese sokar. Üzerime saldırır. Bu senelerdir böyle. Sanki çok parası varmış gibi şimdiden harcıyor.
Annem babamdan boşandığı için dedemin parasını alıyor yani kendi parası gibi. Benim canımı sıkan konu zaten yediği önünde yemediği arkasında ekstra neden zora sokuyor bizi. Sonradan parası kalmayınca bana sitem ediyor evde deli gibi bağrıyor. "Benim param yok, napıcam ne edicem " Diye. Bu durumda öyle strese girip çaresiz hissediyorum ki anlatamam. Kendini asla hatalı görmez o hep yaptıysa doğrudur. Eskiden ona ses çıkaramazdım döverdi beni bir şekilde sindirirdi şimdi ise ona karşı susmuyorum. Sırf para için o anlarda yasaklı sitelere girme düşüncem oluyor. Küçüklüğümden beri babam bunu eksik yapmış annem bunu yaşamamış vs vs diye bunları düşünerek büyüdüm. Şimdi annem kanser oldu tüm yük bana kaldı. Kimseden psikolojik destek görmedim. Tek amacım huzurlu olabilmek. Hastalık olarak huzurlu olsak para olarak olamıyoruz. İsyan etmemek elde değil. Kendisi bilerek harcayıp varken kraller gibi yaşayıp yokken bana sitem etmesini kendime haksızlık görüyorum kaldıramıyorum. Benim yapabileceğim bir konu yok. Karışma bana diyor karışmıyorum bu sefer param yok diye benim kafama biniyor ya ben napıcam?Anneniz kimin parasını harcıyor?
Param yok dediğinde ben ne yapabilirim diyeceksiniz.Annem babamdan boşandığı için dedemin parasını alıyor yani kendi parası gibi. Benim canımı sıkan konu zaten yediği önünde yemediği arkasında ekstra neden zora sokuyor bizi. Sonradan parası kalmayınca bana sitem ediyor evde deli gibi bağrıyor. "Benim param yok, napıcam ne edicem " Diye. Bu durumda öyle strese girip çaresiz hissediyorum ki anlatamam. Kendini asla hatalı görmez o hep yaptıysa doğrudur. Eskiden ona ses çıkaramazdım döverdi beni bir şekilde sindirirdi şimdi ise ona karşı susmuyorum. Sırf para için o anlarda yasaklı sitelere girme düşüncem oluyor. Küçüklüğümden beri babam bunu eksik yapmış annem bunu yaşamamış vs vs diye bunları düşünerek büyüdüm. Şimdi annem kanser oldu tüm yük bana kaldı. Kimseden psikolojik destek görmedim. Tek amacım huzurlu olabilmek. Hastalık olarak huzurlu olsak para olarak olamıyoruz. İsyan etmemek elde değil. Kendisi bilerek harcayıp varken kraller gibi yaşayıp yokken bana sitem etmesini kendime haksızlık görüyorum kaldıramıyorum. Benim yapabileceğim bir konu yok. Karışma bana diyor karışmıyorum bu sefer param yok diye benim kafama biniyor ya ben napıcam?
Yararlı şeyler de yemiyor yediği hep zararlı şeyler. Yaşamayanın anlayacağını asla düşünmüyorum. Birde tek başıma baktım.Param yok dediğinde ben ne yapabilirim diyeceksiniz.
Sonuçta bir geliriniz yok, yediği içtiğine diyecek bir şey yok canı çekiyordur belki birde bu tarz hastaların özel beslenmesi gerekiyor.
Annem de bu süreci yaşıyor belirli şeyleri daha çok yemeleri gerekiyor.
Mesela anneme protein agırlikli beslenmesi gerektigi söylendi.
Ekstradan safran vs aliyoruz bu süreç maalesef maddi manevi pahalı bir süreç.
Belkide ömrünün az kaldığını düşünüp yiyip içmek istiyor, benim annemde aksine mesela kendine layık görmüyor son zamanlarda hiç bir şeyi.
Kimsenin geçmişi yada geleceği dört dörtlûk değil hepimiz bir şeylerle sınandık sınanacağız.
Allah can sağlığı versin hepsine derman aratmasın kimseye zor hastalık.
Yaşayanada zor yanındakilerede zor
Sorumsuz gibi değil de ayağını yorganına göre uzatmıyor. Bir yeri yaparken arkayı yıkıyor sonra da yakınıyor bana ben çok yıpranıyorum. Senelerdir annemin eksiklerini düzenlemeye çalışıyorum çünkü ben muazzam derece önü arkayı düşünürüm. Ve böyle olmanın hiçbir zaman eksikliğini yaşamadım. Dediğiniz gibi zulüm olmamalı ama bazen aşırı beni boşluğa sürüklüyor canımı sıkıyor. Hayatım annem yüzünden hep sallantıda. Hiç stabil değil sanki hayatımın gidişatı duygu durum bozukluğu olan birinin duyguları gibi. Annemi kötüleyince herkes beni kötü biliyor ama bende nihayetinde insanım.sorumsuz anne kavramı toplumda az görülen bir şey. herkes ailesinden az ya da çok yakınır ama ciddi ciddi sorumsuz olanlar az. benim annem de bu tarz biri. yaşamayan anlamaz, anlatamazsınız. herkes kendi annesinden pay biçip yorum yapar ya da iletişimi kes falan der. o işler öyle olmuyor.
insanlar hayatı birbirine kolaylaştırmalı. ne anne evlada ne evlat anneye zulm olmamalı.
Bakacak başka kimsesi yok ise yapacak bir şey kalmıyor ki.Yararlı şeyler de yemiyor yediği hep zararlı şeyler. Yaşamayanın anlayacağını asla düşünmüyorum. Birde tek başıma baktım.
Sorumsuz gibi değil de ayağını yorganına göre uzatmıyor. Bir yeri yaparken arkayı yıkıyor sonra da yakınıyor bana ben çok yıpranıyorum. Senelerdir annemin eksiklerini düzenlemeye çalışıyorum çünkü ben muazzam derece önü arkayı düşünürüm. Ve böyle olmanın hiçbir zaman eksikliğini yaşamadım. Dediğiniz gibi zulüm olmamalı ama bazen aşırı beni boşluğa sürüklüyor canımı sıkıyor. Hayatım annem yüzünden hep sallantıda. Hiç stabil değil sanki hayatımın gidişatı duygu durum bozukluğu olan birinin duyguları gibi. Annemi kötüleyince herkes beni kötü biliyor ama bende nihayetinde insanım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?