- 1 Ekim 2023
- 5.645
- 22.280
- 278
- Konu Sahibi ezgigizem_
-
Destekte aldım beni en çok eykileyen annem. Onun tavırları beni kötü etkiliyor ikimiz aşırı zıtız. Onun da beni sevip sevmediğini anlamıyorum. Benim büyüdüğüm ortam bu. Eskiden başımı okşardı ufak bir şeyde kırıp dökerdi. Yani yaşadığım ortam bu. Sürekli nefret dolu ortamda büyüdüm. Kavga, yüksek ses, kaos anlaşmazlık. Birilerine kızar beni döverdi. 5 dk önce kavga varsa 5 dk sonra hiçbir şey olmamış gibi devam edilirdi. Şimdilerde aynı şeyi anneme karşı yapıyorum onun bana yaptığını. Alabildiğine söylüyoruz sonra da barışıyoruz. Ben bunu istemiyorum ama. Aslında çok neşeli sevgi dolu biriyim ama kendi ruhuma adaletsizlik yapıldığını düşünüyorum. Bu hastalığı da evet ceza olarak görüyorum çünkü çok çaresiz kaldım. Düşünüyorum etrafımda bana destek olan insanlar olsa daha iyi atlatırdım bu süreci. Okul hayatımdan oldum, çok kötü psikolojik ölüm korkusu yaşadım, ölürse ne olur diye düşündüm ve artık sıkıntı istemiyorum. Bakıyorum ki bu sıkıntıyı annem yaratıyor. Ayağını yorganına göre uzatmıyor sonra da sitem ediyor bana ve bu bana adaletsizlik gibi geliyor. Artık yetişkin olmaktan yoruldum.Sorun senin dile getirme şeklin.
Daha önceki konunda da demiştim.. bu şekilde dile getirince kimse seni anlayamıyor.
Kızgınsın, öfkelisin ama bunu daha farklı cümlelerke aktarabilirsin.
Karşındaki düşmanın değil, annen..
Hastalığını kendine ceza olarak görüyorsun şuan içinde bulunduğun psikoloji belkide sana böyle hissettiriyor fakat bu hastalığı annen istemedi.
Kimse sana kötü bir şey söylemiyor sadece kendini ifade ederken kırıp, dökmeden yap diyorlar.
Genç bir kız olarak yaşadıkların ağır.. kabul.
Mesela bu konuyu daha sakin bir dille yazsaydın burada eksiksiz herkes sana destek olur hatta dertleşirdi.
Herkes annesini sevmek zorunda değil fakat sen sevdiğini de söylüyorsun ama annesini seven bir evlat gibi değil de düşmanına mecburi bakan bir kurban gibi gözüküyorsun.
Belki hissettiklerin bunlar değil fakat karşı taraftan geçen bunlar
Bunu kötü anlamda asla söylemiyorum ama destek alman gerektiğini düşünüyorum
Kendisi kanserim diye hiç ağzını tutmayı, insanlara iyi davranmayı, davranışlarına dikkat etmeyi düşünmüyor ama? Bir insanın canını yak sonra da iyilik bekle neden? Ciddi soruyorum size neden?Kanser bir anneniz var ve bu cümleleri kuruyorsunuz?
Allahıma bin tövbe olsun. Ben o kanserin sonu kara toprakta biten çok büyük acısını yaşadım. Ah ah diyorum keşke keşke keşke diyorum ..
yapmayın sonu çok büyük pişmanlık!
Allah sana merhamet versin yazık!Kendisi kanserim diye hiç ağzını tutmayı, insanlara iyi davranmayı, davranışlarına dikkat etmeyi düşünmüyor ama? Bir insanın canını yak sonra da iyilik bekle neden? Ciddi soruyorum size neden?
Keza ona yanliş gördüğünüz bir şeyi söylediğinizde ona göre doğruysa asla susmaz asla dinlemez. Direkt tepki verir ses yükseltir ortalığı birbirinr katan insanlar vardır ya benim annem tamamen o. Anne olarak ona saygum sonsuz ölsün istemem yaşasın isterim ama insan olarak çok yanlışları var. Ara sıra yüzüne vuruyorum bak yapma yanlış diye hatalı olduğunu anladığı an azarır bozarır söylediğine pişman eder. Ya diyorum bir ayağın çukurda boş işlerle uğraşma tamam şu an tahlilleri temiz ama şubat ayında ne olacak belli değil. O zannediypr ki kanseri yendim aslında yeniden olabiliyor ciddiye almıyor. Ben kanser olsam böyle yapar mıydım bilmiyorum yaSorun senin dile getirme şeklin.
Daha önceki konunda da demiştim.. bu şekilde dile getirince kimse seni anlayamıyor.
Kızgınsın, öfkelisin ama bunu daha farklı cümlelerke aktarabilirsin.
Karşındaki düşmanın değil, annen..
Hastalığını kendine ceza olarak görüyorsun şuan içinde bulunduğun psikoloji belkide sana böyle hissettiriyor fakat bu hastalığı annen istemedi.
Kimse sana kötü bir şey söylemiyor sadece kendini ifade ederken kırıp, dökmeden yap diyorlar.
Genç bir kız olarak yaşadıkların ağır.. kabul.
Mesela bu konuyu daha sakin bir dille yazsaydın burada eksiksiz herkes sana destek olur hatta dertleşirdi.
Herkes annesini sevmek zorunda değil fakat sen sevdiğini de söylüyorsun ama annesini seven bir evlat gibi değil de düşmanına mecburi bakan bir kurban gibi gözüküyorsun.
Belki hissettiklerin bunlar değil fakat karşı taraftan geçen bunlar
Bunu kötü anlamda asla söylemiyorum ama destek alman gerektiğini düşünüyorum
İstediğini yiyor zaten onda sorun yok ama şimdi futursuzca harcayıo sonradan borçları nasıl ödeyeceğim diye onun stresini yaşayip hasta olacak. Bende diyorum azar azar al ihtiyaç dışında alma. Sadece yemek olayına göre de öyle değil her şeye göre öyle. Örnek x liraya bir şey alayım mı dedi bana alma anne ihtiyacım yok dedim yine de almiş asla kullanmadım köşede duruyor. Hoş mu? Dinde bile israf etmeyin demiş. Ben israf etme denmiş bile desem 10 saat konuşur işine yarar diye. O onu aslında iyi niyetle yapıyor ama gerek yok. Geleceği düşünmüyor şimdiye göre değil eskiden beri. Çok kötü ekonomide yaşıyoruz para bitince babamdan dilencem resmen babamda çok iyi değil ya. 10 kere istemeye gönderir. Benim gayem min derecede birilerine muhtaç olup yaşamak. Tek başıma 80 bin tl borç ödedim ben konum bu değilBırakın anneniz canı çekerken yesin belki midesinin birsey almayacağı günler gelecek.Benim canım ablam çok iştahlıydı severdi yemeyi ama kanserin son dönemlerin de bir lokmayı almadı midesi şimdi ise toprağın altında hayatta hersey para değil.
Haklı olabilirsiniz ama yine de üzmeyin yükünüz ağırdır eminim ama sonra üzülürsünüzİstediğini yiyor zaten onda sorun yok ama şimdi futursuzca harcayıo sonradan borçları nasıl ödeyeceğim diye onun stresini yaşayip hasta olacak. Bende diyorum azar azar al ihtiyaç dışında alma. Sadece yemek olayına göre de öyle değil her şeye göre öyle. Örnek x liraya bir şey alayım mı dedi bana alma anne ihtiyacım yok dedim yine de almiş asla kullanmadım köşede duruyor. Hoş mu? Dinde bile israf etmeyin demiş. Ben israf etme denmiş bile desem 10 saat konuşur işine yarar diye. O onu aslında iyi niyetle yapıyor ama gerek yok. Geleceği düşünmüyor şimdiye göre değil eskiden beri. Çok kötü ekonomide yaşıyoruz para bitince babamdan dilencem resmen babamda çok iyi değil ya. 10 kere istemeye gönderir. Benim gayem min derecede birilerine muhtaç olup yaşamak. Tek başıma 80 bin tl borç ödedim ben konum bu değil
Keza ona yanliş gördüğünüz bir şeyi söylediğinizde ona göre doğruysa asla susmaz asla dinlemez. Direkt tepki verir ses yükseltir ortalığı birbirinr katan insanlar vardır ya benim annem tamamen o. Anne olarak ona saygum sonsuz ölsün istemem yaşasın isterim ama insan olarak çok yanlışları var. Ara sıra yüzüne vuruyorum bak yapma yanlış diye hatalı olduğunu anladığı an azarır bozarır söylediğine pişman eder. Ya diyorum bir ayağın çukurda boş işlerle uğraşma tamam şu an tahlilleri temiz ama şubat ayında ne olacak belli değil. O zannediypr ki kanseri yendim aslında yeniden olabiliyor ciddiye almıyor. Ben kanser olsam böyle yapar mıydım bilmiyorum ya
Yazdıklarınızı çok iyi anlıyorum ama benim annem cidden değişik birisi ya. Babamda kalsam sitem eder benden kaçıyorsun babana mı gidiyorsun diye. Üniye gitsem zaten orada babam çalışsam da çalışmasam da gönderir. Orada sorun yok. Şu an maâlesef işe giremiyorum kpss çalışmam lazım. Kendi içimde bir şeyler yapmaya denediğimde de diyor ki geziyorsun keyfine bakıyorsun bunun tribini yiyorum. Çarşıya onun ihtiyaç larını almaya insem benden iyisi yok git git der arkadaşlarımla buluşmaya gitsem surat asar evden çıkmadan sitem eder kavga çıkarır. Kusura bakmayın ama bizim evde stres yok aslında stresin kendisi tamamen annem. Ben kavga meraklısı birisi değilim hatta kavga olsun ben kaçarım o ortamdan ama aynı evde kalmak zorundayız. Ben konuyu kapatsam da o konuşur durur. Hep bu hareketleri ve keskin davranışları yüzünden böyle oldu ya şimdi iş işten geçti. Merhametli birisi annem kötü değil ama o kadar hayatı zorlaştırıyor ki. 22 yaşındayım doğum günüme hastanede girdim mesela. Başka insan olsa der ya çocuk benim için çabalıyor vs. Ama annem dışarı çıksm bile bu hastalıktan sonra kıskanıyor mu anlamıyorum. Ben çıkamıyorum sende çıkma der gibi. Neden benim hakkım yok mu? Ay uzun ve hiç çözülmicek şeyler. Tek çocuk olduğum için hayatıma bakayım işime gücüme bakayım da diyemiyorum. Tek sorumluluk bende işim yazdıklarımı okuyunca daha iyi anladım çok zor. Psikolojik savaşın içinde günlerimi geçiriyorım.Canım benim sorun burda işte hasta birine "bir ayağın çukurda" diye yaklaşılır mı hiç?
Anne kavramını geçtim karşında 3.evre kanser hastası bir insan var öyle düşün. Ölüm ile burun buruna gelmiş.. belki iyileştiğine inanmak istiyor ve bu yüzden psikolojik olarak rahat davranmak istiyor. Onun içinde bulunduğu durum çok ağır.
Annenle iletişim şeklini değiştirmeyi bir dene daha merhametli ve empati yüklü davranmaya çalış belki bu sefer sana karşı davranışları da değişir.
Mesela demişsin ki ben kanser olsam bunları yapar mıydım. Belki de sen Allah göstermesin bu hastalığa yakalansan daha farklı bir depresyona girerdin. İsyan edip, ölümü beklerdin.. bilemeyiz.
Ama dediğim gibi senin de psikolojinin iyi olduğunu düşünmüyorum.
Annen şuanda iyiyse eğer üniye gitmeyeceksen bile imkanın varsa biraz annenden uzaklaş.
Babanda kalma şansın varsa git 1 ay babanda kal.. sakinleş. Sakin düşün..
Üniye de tekrar başlarsın, hatta yarım dönemlik bir işe de girersin (ben ünide hem okudum hem çalıştım)
Daha sonra tam zamanlı bir işe girer kendi düzenini kurarsın. O zamanda annen maaşıyla ne yaparsa yapsın.
Arada sende destek olursun
Hatta şuan bile işe girip okul açılana kadar en azından kendi ihtiyaçlarını giderebilirsin.
Sürekli annenle ilgilenmek demek ki sana iyi gelmiyor
Sana iyi gelmediği için annene de iyi gelmiyorsun. O kadının şuan en büyük düşmanı stres ve sizin evde şuan hep bu var.
O yüzden annen ile ilgilenirken kendin içinde bir şeyler yapmayı dene kafan değişsin, ortamın biraz güncellensin.
Şimdi burda vicdandan bahsetme açığın konularda annene Allah belani versin bıktım artık hayatımı yaşayamıyorum diye konular açan sensin... Birk kadin son zamanlarını istediği gibi yaşasınYa siz iyi misiniz? Kanser diye annemle ilgilenmem onun cahil olduğunu değiştiriyor mu? Sizin anneniz dört dörtlük insan mı? Yani kötü huyları yok mu? Kötü huyları var diye bakmicakmısın? Benim annem hep böyle cahil birisi cahil diye bakmicak mıyım? Elindeki parayı şimdi Böyle düşünmeden harcayıp ay sonu gelmeden kartları patlatıp sonra da ben nasıl ödicem diye bunun tantanasını yapan birisi. Ve ben hep evde strese giriyorum. 22 yaşında şunu nasıl ödicez para nerden bulcaz diye bunu düşünüyorum ben ya. Bunları yapıyor diye annemle ilgilenmicem mi? O benim vicdani yönüm ama vicdanlıyım diye bunları görmezden mi gelicem? Bu davranışları senelerdir bizi bir sürü borç batağına sürükledi. Ne yani hasta diye gerçekleri söylemiyim mii? Ya olaya niye böyle bakıyosunuz anlamıyorum
Herkes kalbinin ekmeğini yer, sende o çirkin kalbinin ekmeğini yiyorsun demekki, herhangi birine hastalık dilemek için ne kadar kötü kalpli olunur gösteriyorsun. Henüz doğmamış bir bebeğe bile beddua edecek kadar kötü bir kalbin var
Ama ben senin için güzel bir dua edicem; umarım hayatın boyunca, kendi kalbine yakışan insanlarla karşılaşır ve hayatın boyunca kalbindekileri yaşarsın.
Suan konu ne annenin eskiden yaşattigi, ne sizin travmalariniz nede para vs.Kadin hasta Allah şifasını versin inşallah. Bu durumdaki bi insana artık anne baba akraba gözetmeksizin moral motivasyon vermek gerek .Hasta kadin istediğini yesin içsin gezsin harcasin.Kirginliklari bi kenara koyun karşınızda ciddi bi hastalıkla mücadele eden bi kadin var evlat sifatinizdan çıkın bi insan olarak kadının yanında olun .Küslük kirginlik düşünecek zaman değilGeçmişi bilmediğiniz için hepiniz bol keseden beni eleştiriyorsunuz. Kadının psikolojisinden bahsediyorsunuz çocukluktan gelen bir sürü travma yaşattılar ve kötü şekilde yetiştirildim. Pardon da benim psikolojim ne olacak? Ya da bu kanser olayını tek başına üstlenmem vs? Benim vücudum günün birinde bu kadar strese tepki vermicek mi? 22 yaşındayım diye hastalanmıyor muyum ben? Benim annem yeri gelince benim yorulduğumu kaaleye almayan biri. Diyorsunuz ya borç meselesi beni yordu de. Annem taa ben 15 yaşındayken para konusunda böyle olan biriydi. O zamanlar aklım daha yeni eriyordu hatırlıyorum. Bizim evde hep bir para konusunu vardı. Eskiden anneanneme para için yapmadığını bırakmazdı. Part time işte çalışacak bir zamanım yok çalışmam gereken derslerim var. Babamdan istediğim para bana yetiyor ama annemin parası olmadığında evde çıkan sorunlar olduğu için ekstra babama yalvarıyorum cidden yalvarıyorum. Borca karışma der diyorsunuz ya borca karışma dediğinde parası hiç kalmıyor. Ben borcu ödediğim için elinde azda olsa parası var. Şimdiki aklım olsa yapmam demedim yapamazdım nasıl yapmışım dedim. Bedenim kaldırmazdı yani. Cahil olduğumu düşünmüyorum annelere haksızken bile haklı demeyi uygun gördüğünüz için sizin kişisel yorumunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?