Annemin umursamazlığı kaynananın herşeyin içinde oluşu

Annem hariç herkes arkadaşım bile bütçenize yazık el birliğiyle yaparız derken ben hayır temizlikçi tutalım desem bütçe düşmanı ilan edilirim. Ama ikisi arasında kalmaktan yoruldum.
Herkesin degil sizin ne düsündügünüz önemli, aranizda tek mantikli düsünen anneniz belli ki.. Yarin bir gün düzeninizi kurdugunuzdada mı bütceyi elaleme göre ayarlayacaksiniz?

Kayınvalideye niye kızdığınızı anlayamadım. Kadın kulak pamuğu bile koymuş temizlik için. Yemeği de yapacakmış.
Sizi ne denli bir masraftan kurtarıyor, teşekkür edeceğinize bir de gıcık oluyorsunuz. Aranız iyi olmayabilir, kötü şeyler yaşamış da olabilirsiniz. Ama şu an size çalışıyor kadın, annenizse tam tersi.

Umarım ilerde kızım evinizi temizlemiyorum diye bana ilgisiz demez. Kadın belki istemiyor çünkü ben de istemem kek yapmış işte siz de bi lahmacun ayran yaptırın olur biter yaşlı kadın ne yapsın.

Kayınvalideniz de her şeye çok müdahale ise siz duracağı yeri ona gösterin hem her şeyinizi yapsın hem de böyle gıcık olayım olmuyor işte. Ya minnet etmeyin her şeyi kendiniz yapın. Ya da biraz memnun olmayı deneyin

herşeyi boş ver stres yapma herkes neye ne kadar gücü yetiyorsa onu yapsın onlar ufak hesapların peşine düşmez yavruları yuva kuruyor zevkle yaparlar kafalarına göre takılsınlar olduğu kadar kolay gelsin bebişte bir avazda gelsin

Kızlar selam. Beni iyice bunaltan bir konuyla daha burdayım. 1-2 hafta içinde geçici olarak yaşadığımız kv evinden kurtuluyoruz. Kendi evime taşınıyorum çok şükür. Yarını yeni tuttuğumuz ev için temizlik günü ilan ettik ve boş eve anlamsız temizlikçi paraları ödememek için kalabalık bir şekilde el birligiyle evi temizleyeceğiz. Günlerdir temizlik hastası kv herşeyi en ince ayrıntısına kadar organize ediyor. Eve kaç poşet deterjan bez vs taşıdık bilmem. En son orda ne yicez ne iccez diye konuşurken ben börek ve kısır yapayım annen de kek yapsın dedi. Tamam dedim anneme söyledim oda yaparim dedi. Gel gelelim bu süreçte annem bildiğiniz yok. Görev verilirse tamam diyor ama bişey lazım mı ben ne yapayım vs hiç bir adım yok. En son az önce eşim annesi yapılacakları anlatırken annen ne yapacak dedi kek dedim ve tam da beklediğim gibi dalga geçti. Çok yorar o ya ugrasmasin o kadar vs diye konuştu. Dalga geçiyor çünkü annemin ilgisizligine aşırı derecede uyuz oluyor. Bende oluyorum ama ben idare edicem diye uğraşmaktan helak olmuş durumdayim. Normalde belki idare etmeye çalışmam ama kaynananın herşeyin tam içinde oluşuna o kadar uyuz oluyorum ki artık bide ağzına kendi annemle ilgili laf vermek istemiyorum. Annemde muhtemelen kv bu kadar herşeyin içinde olduğu için kendini uzak tutuyor. Yarın temizlikte beni neler bekliyor onu da bilmiyorum. Bir tarafta ince yerleri nasıl silecegine kadar düşünüp temizlik malzemelerinin arasına kulak pamuğu bile koyan kv diğer tarafta temizlik anlayışı süpürüp silmekten ibaret olan asla detaylara takılmayan ve elinde bir kuru kekiyle gelecek olan annem. Gerçekten iyice çıkmaza girdim. Annem bu kadar ilgisiz oldukça kv daha çok coşuyor ve herşeye daha çok dahil oluyor. Konuyla ilgili öneriniz olur mu bilmem ama içimi dokeyim istedim.
Her ikisini de işe katma. Kendiniz halledin🙄

Ben annemi burdan başka hiç bir yerde eleştirmiyorum. Eşimin ağzına laf olması için de benim ekstra bişey yapmama hiç gerek yok. Evliligimizden bebek hazırlığına ve şimdi taşınmaya kadar hiç birşeyin ucundan biz istemedikçe tutmadı ve bunun yarısından çoğunu benim idare etmelerim sayesinde hiç bilmedi bile eşim. Ben kaç kez kendim bişey aldığımda sırf laf olmasın diye annem aldı dedim. Ama dediğim gibi idare etmekten yoruldum bazen de edemiyorum. Kv de de tam tersi bizim için kendini parçalıyor rahatsız edici derecede.
Siz istemedikçe destek olmadı mı. Yani destek isteyince oldu, destek istemeyince olmadı. Pardon ama bu idealin tanımı. Neden şikayetçi olduğunuza bir bakın.

Çok şükür biri beni anlamış. Ben kimseye evimi temizleyin yemeği de yapın diyip kenara cekilmedim. Tüm fikir ağırlıklı kv den cikiyor. Bütçenize yazık kuzularım hallederiz adı altında ama ben annemin ilgisizliği altında eziliyorum
Yetişkin bir kadının ilgisizliği altında ezilmeyin. Bu sizin suçunuz değil. Herkes kendi yaptığından sorumludur. Annenize bir şey söylediklerinde de sanki size söylemişler gibi üzerinize alınmayın. Annenizden ayrı bir bireysiniz.

Ayrıca eşyaları taşımadıysanız çok ayrıntılı temizlik yapmayın. Nakliye firmaları evden çıktıktan sonra ev hiç temizlenmemiş gibi oluyor..

Olayların içinde olan kayınvalideniz de haddi aşmış gibi geliyorsa ona da sınır çizin.

Her şeyi bu kadar problem yapmayın.

Üzülüyorum sadece başka annelerden gördüğüm şeyleri kendi annemden de görmek istiyorum. Bu kadar korumak zorunda hissetmemek istiyorum.

Anneniz gerçekte nasıl bir kadın bilmiyorum. Ancak annenizi sürekli kayınvalidenizle ve başka insanlarla kıyaslıyor gibi görünüyorsunuz. Anneniz de sizi başka insanlarla, başka çocuklarla kıyaslasa; bu durum sizin hoşunuza gider mi ?

Ben olsam esime 'evet annemi hic yormayalim keki sen yap' derdim. Annenizi ezdirmeyin. Ayrica bu ev temizligi cok basit bir konu. Bebek dogdugunda anneniz gelip bakmiyor diye asil sorun orada baslayacak. Kayinvalide veya esiniz agzini acarsa lafi agizlarina tikmayi ogrenmelisiniz. 'Bir iyilik edip basima kakma, basima kakacaksan iyilik etme' gibi cumlelerle kayinvalide ve esi dengede tutmaniz lazim. Ayrica ne anneniz ne kayinvalideniz bu kadar yardim etmemeli. Asil sorun esinizde gibime geldi. Hem sizi annelere muhtac ediyor hem de annenize laf ediyor. Sacma yani.

Kızlar selam. Beni iyice bunaltan bir konuyla daha burdayım. 1-2 hafta içinde geçici olarak yaşadığımız kv evinden kurtuluyoruz. Kendi evime taşınıyorum çok şükür. Yarını yeni tuttuğumuz ev için temizlik günü ilan ettik ve boş eve anlamsız temizlikçi paraları ödememek için kalabalık bir şekilde el birligiyle evi temizleyeceğiz. Günlerdir temizlik hastası kv herşeyi en ince ayrıntısına kadar organize ediyor. Eve kaç poşet deterjan bez vs taşıdık bilmem. En son orda ne yicez ne iccez diye konuşurken ben börek ve kısır yapayım annen de kek yapsın dedi. Tamam dedim anneme söyledim oda yaparim dedi. Gel gelelim bu süreçte annem bildiğiniz yok. Görev verilirse tamam diyor ama bişey lazım mı ben ne yapayım vs hiç bir adım yok. En son az önce eşim annesi yapılacakları anlatırken annen ne yapacak dedi kek dedim ve tam da beklediğim gibi dalga geçti. Çok yorar o ya ugrasmasin o kadar vs diye konuştu. Dalga geçiyor çünkü annemin ilgisizligine aşırı derecede uyuz oluyor. Bende oluyorum ama ben idare edicem diye uğraşmaktan helak olmuş durumdayim. Normalde belki idare etmeye çalışmam ama kaynananın herşeyin tam içinde oluşuna o kadar uyuz oluyorum ki artık bide ağzına kendi annemle ilgili laf vermek istemiyorum. Annemde muhtemelen kv bu kadar herşeyin içinde olduğu için kendini uzak tutuyor. Yarın temizlikte beni neler bekliyor onu da bilmiyorum. Bir tarafta ince yerleri nasıl silecegine kadar düşünüp temizlik malzemelerinin arasına kulak pamuğu bile koyan kv diğer tarafta temizlik anlayışı süpürüp silmekten ibaret olan asla detaylara takılmayan ve elinde bir kuru kekiyle gelecek olan annem. Gerçekten iyice çıkmaza girdim. Annem bu kadar ilgisiz oldukça kv daha çok coşuyor ve herşeye daha çok dahil oluyor. Konuyla ilgili öneriniz olur mu bilmem ama içimi dokeyim istedim.

Bence kocanla annesini gönder temizliğe. Zaten boş evin temizliği, normal ev temizliği gibi değil. Kocanın elinden gelecek çok iş var. Sende bunlara evde durup güzelce yemek hazırla. İşleri bitip gelince yesinler.

Taşınma ve bir takım yeni eşya masrafı iyice sarsinca temizligi el birliğiyle yapalım fikri ben ve eşimden çıktı. Boş eve 2binden asaga gelmiyor. Kv temizlik hastası olduğu için zaten bıraksan gece bile gidecek iş yapacak. kalabalığız diye kimse tek başına ağır bi iş de yapmayacak zaten.

Lahmacun dediğiniz tanesi 100 TL biz evde 6-7 kişi olcaz gerçekten maddi sarsildik diye herşeyin hesabını yapıyoruz ve bunu annemde biliyor
100 tl mi lahmacun? orası neresi yaaa :)
lahmacun hastası ben güncel fiyat 52 tl tanesi yer İstanbul.. Merak ettim ondan soruyorum

eşinizle karar verdiniz eşiniz de yardım edecek dimi temizliğe? 6 7 kişi dediğiniz kimler

Bu kayınvalideler , anneler ne yapsa yaramamıyor.
Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünsen suç , cok müdahale etmesen yine suc. Kaç yaşında insanlar hem temizliğe okey demişler hem de yemeği de kendimiz yapalım demişler.
Daha ne yapacaklardı acaba ?

Ev sizin, bütçe sizin .
Bu arada kocanız annenizle dalga geçip laf sokacağına az yesin de bi temizlikçi ayarlasın.

Şimdi…

Çok benzer durumdayız.

Benim annem de temizlik yapmazdı,kek istesem hazır alırdı. O yüzden ondan bir şey istemezdim.

İşte yıllara hiç kimseye minnet etmeden yaşamaya çalışıyorum.

Yardımcı hanım geliyor bize.

Yardımcı hanım çağıramazsam temizlik yapanlara sesim çıkmazdı…
Mesela lalem sen yardımcı hanım alarak/ alabilerek çözümü buldun çok şükür
alamadın diyelim enişte de yapardı değil mi?
merak ettim bu kızın kocası yapıyor mu iş güç yapacak mı
birde eşimle karar verdik diyor ya elbirliği ile yapalım diye

konu sahibi anneniz isteksiz falan da şimdi de kv ye muhtaç olduğunuza göre laf vs sokup dalga geçmesini
mecbur idare edeceksiniz

Siz gidip aylarca kv evinde kalip sonra da onlardan nasil biktiginizi vs anlatiyordujuz. Simdi gene kendi elinizle kv yi isin icine sokup sonra cok fazla işin icinde diyorsunuz. Üç kurus temizlik parasi odememek icin girdiginiz cendereye bakin. Kadinin detaycilik huyuysa oyle temizkeyecektir. Hem gelsin temizlesin hem de benimistedigim gibi olsun deme hakkiniz yok.

Bu kayınvalideler , anneler ne yapsa yaramamıyor.
Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünsen suç , cok müdahale etmesen yine suc. Kaç yaşında insanlar hem temizliğe okey demişler hem de yemeği de kendimiz yapalım demişler.
Daha ne yapacaklardı acaba ?

Ev sizin, bütçe sizin .
Bu arada kocanız annenizle dalga geçip laf sokacağına az yesin de bi temizlikçi ayarlasın.
Aynen. Anneyi begenmiyor bir de laf sokuyor. Az ye de hizmetci tut lafi hic bu kadar cuk oturmamisti.

Tasinacagim zaman, ki baska sehre tasiniyordum, kayinvalide yardim lazim mi biz gelelim falan kaflari etmeye baslamisti. Ben 3 hafta once agactan dusmustum ve omurgam kırıktı. O halimle tek basima evi topladim, gidecegimiz yerde temizlikci temizledi, tek basima yerlestirdim. O halimle, ayakta zor dururken. Yavas yavas yaptim. Kimsenin teklifine belki bile demedim. Cunku ruh sagligim daha onemli.

Eliniz ne hakla annenizle dalga geçiyor, niye izin veriyorsunuz böyle herşeye. Kek kolay da kısır mı zor olan. Girsin mutfağa kendi yapsın, ya da elini cebine soksun. Böyle damadım olsa hayatta tırnağımı kıbırdatmam, kadın biliyor da yapmıyor, iyi yapıyor. Yetişkin insanlarsınız kendiniz halledin. Defalarca şehir değiştirdim, üstelik bebeğim de vardı, kimseye minnet etmedim. Paramı verdim yaptırdım, kendim topladım ya da param yoksa yine kendim yaptım temizliğimi. Annem gelse zaten asla yaptırmam kaç yaşında kadın. Yazık, bir de böyle dalga geçiliyor.

Back
X