Annemin umursamazlığı kaynananın herşeyin içinde oluşu

Mesela lalem sen yardımcı hanım alarak/ alabilerek çözümü buldun çok şükür
alamadın diyelim enişte de yapardı değil mi?
merak ettim bu kızın kocası yapıyor mu iş güç yapacak mı
birde eşimle karar verdik diyor ya elbirliği ile yapalım diye

konu sahibi anneniz isteksiz falan da şimdi de kv ye muhtaç olduğunuza göre laf vs sokup dalga geçmesini
mecbur idare edeceksiniz
Canım benim.
Yapar benimki yapar da.

Her adam yapmaz diye şeettim…

Dusurmussunuz, ya da dusecekler sayenizde zaten.
Annenize laf söyleyen esinizle gidip temizleseydiniz bos gunlerinizde madem.
Siz onun annesinin her seye karismasina uyuz oluyorsunuz
O da sizin annenize uyuz oluyor.
Madem kimseyi bulaştırmadan temizliginizi yapsaydiniz.
Bos evin ne temizligi olacak ki hem?
Bir gun gider kari koca cam silerdiniz, diger gun mutfak dolabi vs siler, wc temizlerdiniz bitti gitti yani.
Temizliğe o kadar geniş vakit ayırmamız da mümkün değildi eşim çalışıyor haftaya salı tek izninde taşınma için eski evimize gidicez nakliye gelecek. O zamana kadar da birlikte uzun uzadıya temizlik yapmaya vaktimiz yok. Maddi manevi mecbur kaldık. Yardım talebi gelmeseydi kendimiz yapalım diye nereye kadar diretecektik bilmem muhtemelen camlar için de olsa birini tutacaktik ama gerçekten çok zorlanacaktik. Son kuruslari saydigimiz evredeyiz.

Temizliğe o kadar geniş vakit ayırmamız da mümkün değildi eşim çalışıyor haftaya salı tek izninde taşınma için eski evimize gidicez nakliye gelecek. O zamana kadar da birlikte uzun uzadıya temizlik yapmaya vaktimiz yok. Maddi manevi mecbur kaldık. Yardım talebi gelmeseydi kendimiz yapalım diye nereye kadar diretecektik bilmem muhtemelen camlar için de olsa birini tutacaktik ama gerçekten çok zorlanacaktik. Son kuruslari saydigimiz evredeyiz.
anliyorum da, bari annenize laf söyletmeyin, benim icime oturdu burda yav.

Üzülüyorum sadece başka annelerden gördüğüm şeyleri kendi annemden de görmek istiyorum. Bu kadar korumak zorunda hissetmemek istiyorum.
Kuzum hiç takma keyfini çıkar temizlik gibi zor ve yorucu bir derdinde aradan çıkacak böyle düşün ayrıca hamilesin bebeğe odaklan
Anneni olduğu gibi kabul et ve ettir evet farklı olsa iyiydi ama değil napalim ?

Kek de kısır kadar uğraştırıcı kolay değil sümsük bir koca için anneme laf söyletmem
Olay kek yada kısır değil burda. Annem en kötü günümde ilgilenmezken eşim tam destek yanimdaydi yıllardır o yüzden annemi koruyamiyor olabilirim ama eşim de sümsük değil benim için. Ben sadece artık hayatımda biseyler eşit olsun istiyorum. Annemde böyle napayım diye üzülmek değil bişey olursa annem var be benim demek istiyorum.

Bdv konularındaki çoğu sıkıntı hem kadın hem erkek ailelerine yeterince mesafe koyamamaktan ve kendi işini kendi halledememekten kaynaklanıyor.
Para vermeyelim, herkes bize yardım etsin, herkes de istediğimiz gibi etsin.... Hepsi bir arada olmuyor ne yazık ki. 8 yıllık evliyim çocuğum 4 yaşına gelmek üzere. Ev kurduk, evlendik, ev taşıdık bebekle, çalışan biriyim. Yardım almamaya çalıştık. Aldığımızda da yapılan kadarına teşekkür ettik.
Ha bu arada annenizin ilgisizliği uyuz olan eşiniz umarım bu temizlik ekibinde yer alıyordur.

Kuzum hiç takma keyfini çıkar temizlik gibi zor ve yorucu bir derdinde aradan çıkacak böyle düşün ayrıca hamilesin bebeğe odaklan
Anneni olduğu gibi kabul et ve ettir evet farklı olsa iyiydi ama değil napalim ?
Herkes kendi alemindeyken tüm detayların stresini ben çekiyorum. Annemi ömrüm boyu ugrassam normal olarak kabul etmezler çünkü aklınıza gelebilecek en zıt karakterler.

Herkes kendi alemindeyken tüm detayların stresini ben çekiyorum. Annemi ömrüm boyu ugrassam normal olarak kabul etmezler çünkü aklınıza gelebilecek en zıt karakterler.
Çok iyi anlıyorum seni canım benim ama napalim elindeki bu annen bu yani buna yapabileceğimiz bir şey yok sonuç itibariyle size bir zararı yok onu öyle kabul et ve ettir olur mu
İnsanlar neler yaşıyor
Bebeğine odaklan salla gitsin mis gibi yeni eve geçiyorsunuz oh keyfini çıkar bak bebisde geliyor annesi 🥰

Bdv konularındaki çoğu sıkıntı hem kadın hem erkek ailelerine yeterince mesafe koyamamaktan ve kendi işini kendi halledememekten kaynaklanıyor.
Para vermeyelim, herkes bize yardım etsin, herkes de istediğimiz gibi etsin.... Hepsi bir arada olmuyor ne yazık ki. 8 yıllık evliyim çocuğum 4 yaşına gelmek üzere. Ev kurduk, evlendik, ev taşıdık bebekle, çalışan biriyim. Yardım almamaya çalıştık. Aldığımızda da yapılan kadarına teşekkür ettik.
Ha bu arada annenizin ilgisizliği uyuz olan eşiniz umarım bu temizlik ekibinde yer alıyordur.
Bizde edicez zaten farklı bişey yapmicaz sadece benim kanıma dokunuyor annemin bir destek olarak hayatımda olmayışı. İstediğim şeyi bile kiramadigindan yaptığını dibine kadar hissettiriyor her seferinde. Temizlik için bile defalarca kadın tutulsa iyiydi neyse yaparız tabi vs dedi. Bu arada eşim işten fırsat bulduğu ölçüde her işin içinde,uzaktan izlemiyor yani.

Üzülüyorum sadece başka annelerden gördüğüm şeyleri kendi annemden de görmek istiyorum. Bu kadar korumak zorunda hissetmemek istiyorum.
Bakın anlıyorum sizi. Benim annem de kendini öyle parçalamaz bizim için. Ama beklentiye girmeyin. Kabullenin bence. Herkes farklı sonuçta. Eminim o da sizi kıyaslamaya kalksa sizden daha ideal evlatlar bulabilir.
Ayrıca kayınvalidenin bu kadar herşeyin içinde olması daha büyük bir sorun annenizin uzak olmasından bana göre.

E tamam temizliğe kaç yaşında insanlar gelecekler zaten. Sizde pide lahmacun masrafını en azından ödeseydiniz. Kek börek bedava mı? Onlar da masraf. Evden harcayınca bedava olmuyor neticede. Hem temizliği yap hem kek börek yap insanları bu kadar yormaya hakkınız var mı? Madem fikir eşinizden çıktı bir zahmet eleştireceğine kendisi evde sandviç hazırlasın mesela. Bir ekmeğin için kaşar domates koysa yapışmaz eline

Çok iyi anlıyorum seni canım benim ama napalim elindeki bu annen bu yani buna yapabileceğimiz bir şey yok sonuç itibariyle size bir zararı yok onu öyle kabul et ve ettir olur mu
İnsanlar neler yaşıyor
Bebeğine odaklan salla gitsin mis gibi yeni eve geçiyorsunuz oh keyfini çıkar bak bebisde geliyor annesi 🥰
Bu yorum çok iyi geldi teşekkür ederim. Benim ki zaten kimsenin tam anlayamayacağı farklı bir psikoloji. Baba terketti, anne de böyle işte var ama yok ve ben babamın öfkesini de çıkarıyor olabilirim annemden böyle durumlarda. İçten içe biriniz arkamda duraydiniz bari isyanı belkide... İstemediğim durumlara isyan edemeyisim de bundan heralde.

Bizde edicez zaten farklı bişey yapmicaz sadece benim kanıma dokunuyor annemin bir destek olarak hayatımda olmayışı. İstediğim şeyi bile kiramadigindan yaptığını dibine kadar hissettiriyor her seferinde. Temizlik için bile defalarca kadın tutulsa iyiydi neyse yaparız tabi vs dedi. Bu arada eşim işten fırsat bulduğu ölçüde her işin içinde,uzaktan izlemiyor yani.
Yahu mecbur mu ya?
Ona bakarsanız benim de kuzenlerim çalışan evli kadınlar olduğu halde annelerinin evini temizlerler. Kıyaslayacaksak millette de ne evlatlar var.
Keza ben de7-8 aylık hamileyken şehirler arası taşındım. Kimseye masraf olmasın diye kendi evimi kocamla hamile halimle koliledim kimseye gelin demedim.

Temizlik konusundan bağımsız annenizin tavırlarını 'kanıma dokunuyor' gibi bir kalıpla ifade ettiğiniz için, bu konuda psikolojik destek alsanız o kadar iyi olur ki. Çocuğunuz olduktan sonra daha da etkileyecek bazı şeyler sizi çünkü. Bana öyle olmuştu en azından. Tüm iyi niyetimle söylüyorum bunu.
Bir de annenizle eşinizin ailesini mesafeli tutun bence. Benim ailem ve eşimin ailesinin arası iyidir ama uzaktalar ve senede bir bile görüşmezler. Görüşseler annemle kayınvalidem net kavga eder:D

E tamam temizliğe kaç yaşında insanlar gelecekler zaten. Sizde pide lahmacun masrafını en azından ödeseydiniz. Kek börek bedava mı? Onlar da masraf. Evden harcayınca bedava olmuyor neticede. Hem temizliği yap hem kek börek yap insanları bu kadar yormaya hakkınız var mı? Madem fikir eşinizden çıktı bir zahmet eleştireceğine kendisi evde sandviç hazırlasın mesela. Bir ekmeğin için kaşar domates koysa yapışmaz eline
Malzemeleri eşimle aldık borekle kisiri da az önce ben yaptım. Kimseyi ekstra yormak gibi bir çabam yok sandığınız gibi. Yarın da sandalyeme oturup şurası olmadı burası böyle olsun diyeceğimi falan düşünüyor olabilirsiniz ama ağrım bile olsa belli etmeden onlardan çok iş yapmayı planlıyorum.

Temizlik konusundan bağımsız annenizin tavırlarını 'kanıma dokunuyor' gibi bir kalıpla ifade ettiğiniz için, bu konuda psikolojik destek alsanız o kadar iyi olur ki. Çocuğunuz olduktan sonra daha da etkileyecek bazı şeyler sizi çünkü. Bana öyle olmuştu en azından. Tüm iyi niyetimle söylüyorum bunu.
İnanın hep istedim ama bir türlü adam gibi bir destek almaya bütçe ayiramadim. Yoksa az çok çoğu şeyin benim psikolojimle alakalı olduğunun farkındayım.

Malzemeleri eşimle aldık borekle kisiri da az önce ben yaptım. Kimseyi ekstra yormak gibi bir çabam yok sandığınız gibi. Yarın da sandalyeme oturup şurası olmadı burası böyle olsun diyeceğimi falan düşünüyor olabilirsiniz ama ağrım bile olsa belli etmeden onlardan çok iş yapmayı planlıyorum.
Valla benim de oğlum var. İleride böyle her dertlerinde yapmak zorundasın gibi tavrı kabul etmiyorum. Kusura bakmayın.
Ben kendim büyüttüm mü çocuğu büyüttüm. Evlendirdim mi evlendirdim. Artık ev taşıyacaklarsa kendileri yapsınlar isterim. 60ımdan sonra ne torun bakacak enerjim olur ne ev temizleyip yemek götürecek halim olur.
Çok beklentilisiniz

Salın gitsin. Hamileymişsiniz zaten. Size en çok kim kıymet veriyosa o yardım eder. Kaynananız çok müdahaleci ama ben onu tuttum şuan. Annenizin daha başka kaç torunu var da bu kadar rahat bilemiyorum tabii. Bi kuru kek demişsiniz ama börek de kek de yapımı aynı basitlikte kaynananız çenesini sizin yanınızda rahat açmasa iyi olur

Ben evimi eşimle birlikte temizledim taşınırken, üstelik pis evin içine eşyaları getirip koymuslardi. Yavaş yavaş temizledik. Kusura bakmayın ama bende kimsenin evine gidip temizlemem yani kim olursa olsun. Koskoca kadın temizliğe gelmiyor diye laf ediyorsunuz utanın bence biraz

Back
X